Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (276. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Asac Schrader Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.797
Cevap
151
Favori
244.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun hocam. Steelnomad test ve ısı değerlerini bekliyoruz:D

İ7-3630QM - 2.3 GHz Turbo Boost ile 3.3 GHz'ye kadar | FULL HD 1920x1080 Ekran | 8GB RAM | Nvidia GeForce GTX660M Ekran kartı | 1TB HDD + 32GB SSD | Aydınlatmalı Klavye | JBL 2.1 Designed | Certified Speakers
  • elano68 kullanıcısına yanıt

Kart elime ulaştığında test eder, paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Doğrudur hocam. En uygun zamanda atacağım, merak etmeyinAMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

Hayırlı olsun hynix ürünlere göre daha az ısınıyorlar lakin o.c performanslı düşük şeklinde incelemeler mevcut mutlaka steelnomad testi bekliyorum.

Ryzen 7 5700x BF 2330PGS 4.8 ghz 1.300v || Gigabyte B550 Aorus Pro Ac || Team T-Force Xtreem argb 2x8gb 3600mhz cl16 || Sapphire RX7600 Pulse|| || Kingston Fury Renegade 1TB 7300/6000MB/s || Xpg sx8200 pro 256gb || James Donkey JD960 || Deepcool AK620 Dark Zero Air Cooler || Seasonic M12 II Bronze Evo Edition 620W || Deepcool Ch560 Mesh || Logitech g213 prodigy || Logitech g102 prodigy || Logitech z625 200rms 400w peak || Acer VG240Y 144hz 1ms|| OnePlus 9 Pro 12/256gb 5G||
  • Evet, süreç şöyle işledi:

26 Mayıs fatura tarihli ürün için, 4 ve 5 Haziran’da İncehesap üzerinden destek kaydı açtım. Bayram öncesinin telaşesiyle aramayı unuttum ama arkadaşlar zaten çok hızlı değillermiş; bayramdan sonra, 10 Haziran’da ürünü göndermemi istediler. Bu gecikme nedeniyle 14 günlük iade hakkımı kaybetmiş oldum, ama zaten amacım iade değil, sorunun çözümüydü.

Ürün, distribütöre iletildi ve müşteri memnuniyeti ile zirve yapmış meşhur ServisPoint’e ulaştı. Beklediğim gibi, FurMark ve OCCT gibi testlerden geçirmişler ve her şeyin “normal” olduğunu söylemişler. Coil whine (cw) sesine dair de bir öneride bulunmuşlar: “Kullandığınız PSU’dan başlayarak Keban Barajı’na kadar tüm elektrik hattını kontrol edin.”

Bu test ve süreç tam 14 gün sürdü. Sadece kartı takıp birkaç test yapmaları bu kadar vakit aldıysa, tamirlik bir durum olsa 21 günlük süreye nasıl yetişeceklerdi, Allah bilir.

Süreç boyunca İncehesap hem mesajlara geç döndü hem de servisle ilgili bilgi paylaşmadı. Servis kayıt numarasını istediğimde dahi vermediler, sadece aynı gün içinde kartı kargolayıp gönderdiler.

Sonuç olarak, bu yaşananlar sonrası İncehesap gözümde değer kaybetti. Hem iletişim eksiklikleri hem de servis sürecindeki tutumları ciddi bir güven kaybı yarattı. Aslında doğru metot sorgusuz sualsiz iade istemekmiş.

• Lyrazed kullanıcısına yanıt

Hocam yasal olarak 14 günlük süre için ürünün şirkete ulaşması şart değil. Önemli olan 14 gün içinde satıcıya yazılı bildirimde bulunmak.

Yani yasal olarak iade hakkınız var. Bilginiz olsun.

İ7-3630QM - 2.3 GHz Turbo Boost ile 3.3 GHz'ye kadar | FULL HD 1920x1080 Ekran | 8GB RAM | Nvidia GeForce GTX660M Ekran kartı | 1TB HDD + 32GB SSD | Aydınlatmalı Klavye | JBL 2.1 Designed | Certified Speakers

Valla hocam uğraşırdım da. Gerek duymuyorum taktım kartı şimdi. Yani oyunlardaki renk tonu bile değişiyor 3080 le arasında. Hdr ikisinde de açıktı. Bu renk canlılığı nereden geliyor amd kartta bilemiyorum. Oyun ayarlarında herşey ultraydı iki kartta da değişen tek şey Fsr ayarı. Artık farkı radeon image sharpening mi yapıyor yoksa amd driver ile gelen renk doygunluğu, kontrast ve keskinlik ayarlarımı yüksek nvidia ya göre bilemedim. Ama iyi hissettiriyor. 8 bitten 10 bite terfi etmiş gibi oluyor monitör.

Ayrıca ayrıntılı olarak vram sıcaklık değerlerini hangi program üzerinden görebilirim ?

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

GPU-Z

Amd adrenaline üzerinden overlay açarak tüm değerleri oyun içi anlık görebilirsiniz.

• MisterX06 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun öncelikle. Ben HWinFO ile bakıyorum genelde sistemin sıcaklık değerlerine.

Oyunlarda 3.2ghz'e yaklaşan frekans bu testte 2.8 ghz'i geçmiyor. Nedeninin çözünürlük olabileceğini düşünüyorum.

Bu arada arkadaşlar 27inç monitör için 1440p mi 2160p mi tercih edilmeli?

• quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

Oyunlarda 3.2ghz'e yaklaşan frekans bu testte 2.8 ghz'i geçmiyor. Nedeninin çözünürlük olabileceğini düşünüyorum.

Bu arada arkadaşlar 27inç monitör için 1440p mi 2160p mi tercih edilmeli?

27 inç e kadar 2k olur. Üstü için tamamen 4k yönelinmeli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• saimertug kullanıcısına yanıt

Bende de benzer şekilde oluyor 3D mark testinde GPU saat frekansını 2505 Mhz'e sınırlıyor ama oyunlarda 3185'e kadar boostluyor.  

Monitör 2k mı hocam?

Evet. Ben de iki monitör var biri 4K diğeri 3440x1440p. 1440p monitörde test ettim şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 25 Haziran 2025; 17:41:56 >

Test oyunu olarak Hell With Us demo ve black myth wukong benchmark kullanabilirsiniz. Ordan fps ve sıcaklık tespitleri yaparız/

• Bu black myth wukong oyununu oynayan varsa hangi ayarda oynuyor? ne yaptıysam düzgün bir ayar tuturamadım, elemanı yürütünce etrafında grenlenme oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Öncelikle hayırlı olsun samsung ramli 9070xt ler hynix ramli 9070 nitro + ın gerisindeler. biraz ayarları kurcalamanızı öneririm.

Ryzen 7 5700x BF 2330PGS 4.8 ghz 1.300v || Gigabyte B550 Aorus Pro Ac || Team T-Force Xtreem argb 2x8gb 3600mhz cl16 || Sapphire RX7600 Pulse|| || Kingston Fury Renegade 1TB 7300/6000MB/s || Xpg sx8200 pro 256gb || James Donkey JD960 || Deepcool AK620 Dark Zero Air Cooler || Seasonic M12 II Bronze Evo Edition 620W || Deepcool Ch560 Mesh || Logitech g213 prodigy || Logitech g102 prodigy || Logitech z625 200rms 400w peak || Acer VG240Y 144hz 1ms|| OnePlus 9 Pro 12/256gb 5G||
  • Lyrazed kullanıcısına yanıt

hocam benim nitroda da cw vardı 1 ay sonra kendi kendine kayboldu artık hiç çıkmıyor belki sizinki de öyle kendi kendine düzeliverir…

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.