Evet . Ben de 36 ya taichi almıştım ama şimdi 32 ye görünce acaba iade mi etsem diye düşünce oluştu 😂 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (274. sayfa)

-
-
Gaming gecesinden ASUS TUF 9070 XT aldım arkadaşlar pişman olmam umarım 🙂
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gigabyte P750GM 750W 80+Gold modeli hocam.
Voltage offset'i yüksek tutmayayım mı hocam? Normalde ne kadar düşük voltaj o kadar yüksek performans olur diye hatırlıyorum. Stabil olana kadar gidin diyorlardı. Bellek overclock a bakacağım hocam 2750 mhz bence baya iyi. Çok teşekkürler.
-
Hayırlı olsun öncelikle. Bütçem 5070Ti'a yetmediği için 9070 Xt aldım bende ve memnunum çok şükür. 1440p de kullanıyorum, performansından memnunum kartın. Doom The Dark Ages oynuyorum bu aralar, her şey en yüksek seviyede ortalama 90-105 civarı fps alıyorum. Değişiyor oynadığım bölüme göre. Native çözünürlükte oynuyorum bu arada. Fsr vs açmıyorum.
-
Voltaj offset -50 Bellek 2700 hızlı zamanlama power -20 yapıp özel fan profili ayarla. Fanlar hotspot sıcaklığına göre ayarlanıyor. 60° yüzde 25 70° yüzde 35 80° yüzde 45 fan olarak 90 ve üstüne yüzde 60 olarak ayarla. Hotspotun 84 üstünü göremez daha. Oyundan oyuna değişir ama ortalama 3150 mhz frekan ile fabrikadan daha iyi kart olur .i
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uv ile çözdüm kankam. Fsr desteğini de optiscaler ile hallettim. 2 3 aya 5080 alacağım zaten o yüzden satacağım için uv ile kullanacağım. Bellekler 108 dereceye kadar hotspot 110 kadar normalmiş bu seride. Tek sorun fanlar küçük olduğu için hem kafa ütülüyor hemde performansı düşük.
Aslında benim de gönlümde 5070 Ti vardı ama 50. 000 de az para değil 🙂 Güya bendeki 6900 XT'yi 11-12'ye satarsam 9070 XT parasından düşmüş olurum diyorum da bu haliyle bile aradaki fark benim için çokken 5070 Ti epey zorlardı beni. Techspot'ta 9070 XT testleri gördüm ve TUF ile XFX Mercury hotspotları epey düşüktü. Bir Sapphire kullanıcısı olarak değişikliğe gittim bakalım üzmez inşallah.
Biraderim anlamadığımız nokta yok. Gigabyte görece gaming oc hem düşük profil hemde 9070 xtler arasında en fazla güç.çeken kartlardan. Ayrıca kart oc halinde 3200 rmpde bile yeri geliyor 90 lara ulaşıyor hotspotda. Yaklaşık 15 senedir pc kullanıyorum. Senin kadar biliyorumdur mutlaka.
Tuf serisinde pişman olmazsın . Güle güle kullan.
İnşallah memnun kalırsınız hocam. Ben Sapphire Pulse modelini kullanıyorum ve gayet güzel çalışıyor. Kart gerçekten çok büyük, doğru düzgün fan sesi duymuyorum. Oyunlarda 55-57 derece arasında oluyor sıcaklık değerleri çoğu zaman.
-
Güzel kasaymış hocam, camları takınca daha güzel gözüküyordur muhtemelen. Benim anakart da asus rog. Msi Mag X870 Tomahawk aldım bin pişman oldum. Kart bildiğin fabrikasyon hatalı gelmiş bana. İki kere servise gönderdim ama hiç memnun kalmadım. Tüketici hakem heyetine başvurdum bende. Asus Rog B850-F kullanıyorum şimdi, maşallah diyeyim sorunsuz çalışıyor. Çok memnunum. Sistem çok hızlı açılıyor asus anakart da. Bios güncellemesi bile yapmadım hiç. Maşallah diyeyim nazar değmesin, bu msi'ın bana yaşattıklarından sonra korkar oldum
-
Fotoğraf çekerken camlar yansıma yapıyor diye bazen söküyorum 😁 Anakart konusunda ben de ASUS tercih ediyorum şu an ki ROG B550-F Gaming WiFi II modeli. Armoury Crate, AI Suite falan kullanışlı yazılımları var. Bir de bileşen konusunda sanki daha kaliteliymiş gibi geliyor bana.
Dostum katılıyorum sana 3200rpm lerde bile kartımın 90ları gördüğü oluyuor fakat üzerine çıkmıyor. Ama ben bunun düşük profilden kaynaklandığını da düşünmüyorum sonuçta Fan devrini manuel oynamadığım zamanlarda ( fabrika ayarlarında) bile kullandığım Hotspot 94lerdeyken (fan sesi duymuyorken) kart sıcaklığı 60'ı geçmiyordu. Bu sıcaklıkların Hynix ten kaynaklanıdğını düşünüyorum. Tabiki Nitro'ların soğutma fanlarının direkkt etkisi vardır ama bu bizim kartı düşük profilli yapmıyor bence.
-
Dediğin doğru hocam fakat GB'a yakışmayan bir kart tasarımı olmuş. Uv ve oc ile 2-2500 rpm arası hotspot 80 de sabitleniyor. Vramde max 88.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can0696 -- 14 Haziran 2025; 10:17:58 >
Hocam hayırlı olsun. Ben de XT modelde farklı ayarlar oyunlarda farklı performanslar sağladı. Önemli olan stabil kalmak olduğu için 9070 kullanıcılarının ayalarını referans alarak deneme yanılma ile denemeleri tavsiye ederim, - Offset ve - Power limit bende bellek ısısını 5-10 derece arası değişen bir şekilde azalmıştı. Hem yüksek kasa ön fan hızları, hem de ekran kartına yüksek fan hızı verince ise buz gibi çalışıyor ancak o gürültüye değmez
-
Tuf iyidir üzmez
-
Çok teşekkürler hocam.
Kesinlikle konfor > gürültü. Zaten çok oyun oynamıyoruz şurada. Taş çatlasa maximum 4-5 saat yani o da haftasonları.
-
Benim sistemde yarın gelicek sanırım kargoya verilmiş.İncehesap Vulcan Sistem ben aldım 4K'da fiyatta yükseldi bu arada :D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
9080/9090xt kartlar yolda.
böylece amd orta seviye kartları millete iyi itelemiş oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X