Teşekkür ederim, doğrudur üstat ama şimdilik çok da önemsemiyorum çünkü oyunlarda 1440p 60 FPS'e kilitleyip kullandığım için kartın limitlerini zorlamaya gerek duymuyorum zaten. Ayrıca %100 yük altında belleklerin sıcaklık değeri maksimumda 80 derece, GPU 62-63, hot spot ise 85-86 derece aralığında, Gigabyte OC modelde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 28 Haziran 2025; 15:19:33 > |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (277. sayfa)

-
-
Bu yaz sıcağında pekala kabul edilebilir değerler güle güle kullanın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Powercolor Red Devil 9070xt 32999 TL peşin fiyatına 3 taksit ile satın alarak aranıza katıldım. 5070 Ti almak istiyordum ama 9-10 bin tl farka değmez diye düşünüyorum.
Red devil üst seviye bir kart gözüküyor bakalım.
-
Bende hynix bellek var, kışın oda 21 derece iken 90 dereceye çıkıyordu, yazın 100 dereceyi görür diyordum, ama hala oyununa göre 88-92 arası gidib geliyior, deyişen birtek oda sıcaklığı oldu 30 derece. Tabi burda kasa hava akışı fan hızlarıda etkili, bende fan ayarı kışın ne ise şimdide aynısı. Temmuz Ağustos ne olur bakacaz.
Hayırlı olsun.
-
İnş. diyelim. Yani hala ses mevcut. Henüz eksik parçalarım olduğu için kasayı tam toplayıp kapatmıyorum açıkta yanımda. Belki aio ve fanlar geldikten sonra kasayı kapatınca duyulmaz hale gelir.
-
Hayırlı olsun.
-
9000 serisi kartlar önceki seriler gibi ram ve psu seçiyor mu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Red Devil 9070 xt geldi. Kart çok serin çalışıyor. 3dmark testi sonucum ;
-100 mv, power limit 0
Kartı -20 powerda kullanıyorum o zaman 7000 civarı veriyor. 7800'e kadar yolu var gibi.
-
Arkadaşlar Silent Hill 2 oynuyorumda oyun iki kere çöktü. 1440p çözünürlükte rt açık native olarak oynuyorum, oyunun grafikleri çok iyi bu arada. Fakat fps düşüşlerini hissediyorum. Sh2 oynayıp da benim gibi çökme sorunu yaşayan oldu mu hiç?
-
milivolt ayarı sentetik testlerde iyi işe yarıyor ancak oyunlarda çok dengesiz. Bazısı -100 kaldırıyor bazısı -20'de bile çöküyor.
-
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Yeni bir sistem topladım ama oyundayken çok can sıkıcı bi şekilde hata alıyorum ve bilgisayar donuyor siyah ekranda kalıyor. Bilgisayarlardan hiç anlamam topladığım kasayı bile götürüp kurdurttum windows update bios kurulumu vs. Bana bu konuda yardımcı olacak var mıdır? çok sevinirim. Ekran kartım radeon rx9070xt red devil. Aldığım hata
"AMD yazılımı sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit etti." hatası
-
Hocam ben bu "AMD yazılımı sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit etti." hatasını Doom The Dark Ages'in ilk iki - üç bölümünde ve Silent Hill 2 Remake de aldım sadece. Bunların haricinde bayağı bir oyun denedim ve oynadım fakat hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Bu arada bende siyah ekran olmadı direkt oyun çöküyor ve oyundan masaüstüne atıyor.
-
-
Hem oyunlarda dengesiz, hemde her sürücü deyişiminde skorlarda deyişiyor, bir önceki sürücüde steel nomad testine 7890 skor aldığım ayarlarda, yeni sürücüde kafadan çöküyor.
Nvdia'nin 24GB 5070 Ti Super ve 5080 Super modellerinin karsisina AMD 24 GB 9080 ve 24 GB 9080XT vb. modeller cikartsa da soyle guzel bir pazar olussa.
5090 ayri bir segmentte ve orada tek basina kalacak zaten.
RT icin Nvidia yine onde ama Raster icin AMD guzel bir is cikardi ki RT kazanimi da 9000 serisinde oldukca iyi.
-
Her oyunda mı oluyor bu? Ben doom dark ages oynuyorum orda 1 kere yaşadım bu hatayı ama oyun baya sorunlu. nvidia amd intel fark etmiyor. Doom dışında hiç olmadı bu hata
Sistem: 7600x,
Asrock Taichi 9070xt
32 gb Ram
Ramlerim Cl32 6000 mhz ama cl30 ve diğer ince timinglerle oc yapılır. Puana etkisi var mıdır bilmiyorum ama puanlar bu şekilde.
Stok olarak 7250-7300 arası çıkıyor. Max 7300 aldım.
Amd sürümü:25.6.2 Beta
Stock:
OCLU ayarlar:
Tabi testlerdeki ayarla oyunlarda tam stabilite çok zor oluyor.
Şu anki ayarlar -95 voltaj,2750 fast, +10 power ile oyunlarda iyi gibi. Yani
Warzone, Last Of Us 2, Delta Force oyunlarında hiç sorun yok. Ama RDR 2'de oyundan direk atıyor bu ayarlarda. -90 ve 2730'a çektim yine aynısı oluyor. Oluyordan kastım da şu. Örnek veriyorun 1-2 saat sorunsuz oynatıyor sonra ansızın oyun direk kapanıyor. Veya 10 dk sınra oluyor bu durum.
-
AMD'yi gerçekten taktir ediyorum. Gerek CPU gerekse GPU tarafında önemli atılımlar gerçekleştiriyor.
Sürücü güncellemesi ile ortalama %9 hiçte azımsanacak bir performans artışı değil.
-
Slmlar, 9070xt Gaming OC vatanda 31.500 fiyat olarak mantıklı mıdır?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X