Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.685
Cevap
154
Favori
232.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

özel mesaja bakar mısın

• ObjektifEye kullanıcısına yanıt

beni de biraz rahatsız ediyor nitro var ama arctic 3 420mm kullanıyorum yani hava soğutma daha çirkin kablo görüntüsündense bence

• ObjektifEye kullanıcısına yanıt

Valla ben kasayi hic gormedigim icin umursamiyorum bile. Rgb leri bile kapali kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan 9070’e zam yapmış geçmiş olsun.

• kartı kullanmaya başladıktan sonra oyunlarda herhangi bir sorun yok fakat oyundayken internette gezerken kasma yapıyor ve diğer sayfadan sayfaya geçerken sayfanın görüntüsü falan kalıyor bu durumu yaşayan var mı anakart ile birlikte değşitirdim hangisinde sorun vardır

• ercanbabam E kullanıcısına yanıt

Aynı güç kaynağını kullanıyoruz hocam :)

• clonareksx C kullanıcısına yanıt

Varsa BIOS güncellemesi, sürücü güncellemeleri yapabilirsin. Tercihen temiz kurulum, tavsiye olarak sıfırdan kurulum.

Geçici olarak hd7790 ile sorunsuz çalışan sisteme yeni kartı(rx 6800) taktım ve ne oldu? Tabii ki bilemediniz RAM hatası verdiAMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

İlerleyen sürücü güncellemeleriyle kalitesi iyileşir.

• cato16 kullanıcısına yanıt
    Başka gpu kablo varmıydı hatırlamıyorum. Evi talan etmem lazım. 5700xt ye yetiyordu. şimdi gpu kablo araştırıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • QuasarFX kullanıcısına yanıt

Şebnem Ferah'ın gençliğini de katınca tam olacak gibi. :)

Alıntı

metni:
    şaka bir yana Amuse 2.3'ü indirdim, kurulum sırasında bir de 10 GB'lik ekstra paket indirtti, Amd epey çalışmış AI konusunda.

11gb juggernaut model hocam mesajda belirtmiştim. ilk çıktığında 2 tane indiriyordu ama sonra direkt kalite seçerseniz düşük modeli indirmediğini farkettim. ona gerek yok kalite model yeterli. 72'li şebnem ferah duymasın nasıl yani gençliğini katsa şebnem ferah zaten genç.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)  anlaşılmayabilir biz biliyoruz birbirimizin yaşını hocamla.

tek mesaj atayım 6000 7000 kullanıcıları zaten bilir adrenalin ayarı ile oynamayı ama daha önce kullanmayanlar için alakasız bir oyunda 4k'da kafa ütüleme vs huzur testi yapalım.

HDR açıyorum bana süper size kömür gibi çıkıyor resimler ama oyun ss'lerinde kapattım hdr'yi. The Outer Worlds dx11 oyunumuz amazon prime'den alıp hiç bakmamıştım starfield'den güzel bence yani inanmazsınız pronous bile seçemiyorsunuz.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

kart ayarımız böyle olsun AFMF2.1 kapalı. bu video yükseltme özelliğine sisteminiz desteklemiyor diyordu sanki bu sürücüden önce? 5800x3d 7900xtx yani neymiş bu kadar desteklemeyen peh..

performans ayarımız stok iken yani bende böyle en azından.

oyuna bakıyoruz 96 fps ama John Williams senfoni orkestrasına bağlıyor bir kaç dakika bekleyip böyle olunca. 348w 2180 rpm 2683 mhz ki 1120mv yaptığımda 2800 küsür mhz olup daha da vahim oluyor durum.

bir de şu şekilde max 2000 mhz -2 power 1120mv ayarlıyoruz 3 ayar.

bir de böyle bakıyoruz 80 fps yani değmez 16 fps için. şimdi 1233 rpm oldu 196w falan böyle çok daha iyi ki bu 4k. 2k'da daha fazla fark edebilir katlar bu fps ve zaten böyle bir oyunda 200 300 fps'ye gerek yok.

• Ben 4070ti büyük rx7700x pureyi çok büyük zannederdim:)

Kartı Win11 sisteme taktım hiç problem olmadan sistem açıldı,ilk fark ettiğim samsung g8 oled monitör pc açınca geç tepki verirdi şimdi daha hızlı tepki veriyor.

Çok fazla oyunda test etme şansım olmadı ama zamanında 4070ti öttüren rdr2 de deneme yaptım cw sesi yoktu duymadım kafayı kasayada dayadım.

Msi b650 tomahawk- 7800x3d sistem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

2 kere format attım temiz kurulum yaptım hocam değişmedi ram de 8000mhz aldım ama anakarttan mı bilemedim onu da açamadım 8000mhz de gigabyte x870e aorus pro 8000mhz oc anakart normal de gskill aldım 8000/38 cl ama çalışmıyor

8000 de çalışmaz, 6000e çekin sweet spot o.

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

Offfff süper. Arkadaşım CW yok dedi oyunlarda denedi kartı. Fan sesi de yok. Daha ne olsun.

• cemozgendh C kullanıcısına yanıt

expo tek seçenek olaran var anakartta o da 8000 e cekiyor hocam nasıl 6000 yapabilirim

hocam manuel ayarlanan yer olur, asusta biliyorum ama gigabyte bilmiyorum youtubedan bakabilirsiniz

Bios son sürüm mü?

Arkadaşın dediğin gibi 6000mhz cl30 optimal nokta fakat bios güncellersen yüksek hz de kullanılabilir.

6400-6200-6000 GT/s düşük gecikme (CL) ve 1:1 oranda dener misin?

Uğraşmak istemezsen 7800-7600 GT/s olarak kademe kademe indir, bir yerde illa ki çalışacak.

• S.P.E.C.I.A.L. kullanıcısına yanıt

Sağdakine fazla keskinlik uygulanmış. Soldaki fotonun keskinliğini arttırırsan aradaki fark azalır.

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt

30 bine satabileceğini sanıyorlarsa başarılar diliyorum

6000 üstü genelde 1/2 ye alıyor anakart. Elle değiştirmek gerekiyor. Fclk 1/2 de düşüyor. 8000mhz ramin getirisi kalmıyor.

En kralı Mclk/uclk 3300 fclk 2200 yapmak. 2200 Fclk yapmak zor o yüzden fazla kasmadan m/uclk 3200 fclk 2133 için uğraşmak lazım. Kısacası 6400mhz en makul olanı. Yüksek frekanslı ramlerin hepsi Hynix A. 7200/7600/8000 vb. voltajı fazla verip 8000 yapıyorlar. 6000mhz 1.35v yüksek frekanslılar ise 1.45v.

6400 c32 1/1 test sonucu. 8000 ile gecikme yüksek olur. 1/2 olduğu için Fclk düşer. Performans 6400ün altında kalır. Boşuna 8000mhz ram almayın. 8000 kullanacağım diye kasmayın. 6400 1/1 yapmaya çalışın.

• 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.