Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (739. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.613
Cevap
150
Favori
528.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 737738739740741
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş
    O zaman bugün 1130'a çıkarıp deneyeyim. Frekansı da sitesindeki yazanı yazın demişlerdi, ben de o şekilde ayarlamıştım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güzel haber. İkinci el 6900XT almıştım, değiştirene kadar FSR3 gelir de deneyebilirim umarım.

AMD son dönemdeki birkaç ufak "zıplamaya" rağmen daha kullanıcı dostu bir firma. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

@U2ME2 Yaşanan sonrunların büyük kısmı yetersiz veya kalitesiz PSU kaynaklı, sistem toplarken asla PSU'dan kısmamak lazım, bütçeyi zorlayıp kaliteli PSU almak şart, sistem ona emanet sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 31 Ağustos 2023; 9:49:0 >
  • Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt

Hocam diğer vidaların durumu nedir? Tornavida vurulmuş ise siyah vidaların içindeki boya aşınır veya vidalarda bir miktar aşınma gözlemlenebilir.

• YasiN® Y kullanıcısına yanıt

Hocam kart benim.Diğer vidalarda boya atması gözükmüyor onlara dikkat ettim.

• AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]videocardz.com
    Maxon launches Cinebench 2024 with new rendering engine and GPU benchmarking - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/maxon-launches-cinebench-2024-with-new-rendering-engine-and-gpu-benchmarking

Alıntı

metni:
    Cinebench 2024, son on yılda Cinebench'te bulunmayan bir özellik olan GPU kıyaslamasını yeniden etkinleştiriyor. En son sürüm yalnızca CPU performansını değerlendirmekle kalmıyor; aynı zamanda yaratıcı yazılım ve iş akışlarının gelişen teknolojik manzarasını yansıtarak GPU'nun yeteneklerine ilişkin bilgiler sağlar.

• arkadaşlar vram ile alakalı şöyle bir durum var

öyle ki masaüstünde herhangi bir tam ekran pencere açtığımda saat hızı düşüyor ne zaman masaüstüne dönsem artıyor mönitörü 144 165 60 75 hz çalıştırsamda düzelme yok bir dönem kronik olan 144hzde full memory clock sorunu değil..

kart rx6800

monitör lg32gk850g 120hz

• asus rog strix rx6800 kullanıyorum, il 2 ay wattman sorunu falan yaşadım, directx9 oyunlarında donuyordu pc falan ama son 7 aydır hiç bir sorunum yok. Biraz şans işi bu amd kartları sanırım. RDR2 ve cyberpunk oynuyorum şu sıralar bitirmeye odaklandım, 2k ultra ayarlarda 60-65 derecede sabit +100 fps alıyorum cyberpunkta, 100 fpsde rdr2 fsr kapalı halde. Ben gayet memnunum, ancak bundan sonra amd alır mıyım? baya araştırırım almadan önce. Bu driverda hiç sorun yaşamadım ama sonrakilerde ne olacağının bir garantisi yok ne yazıkki.

8GB muhabbetine nvidia seçmemiştim, şimdiye kadar utandırmadı beni dediğim gibi.

• aemless A kullanıcısına yanıt

Hocam konudan bağımsız , 65 milyon tane oyunun pc'de kurulu olmasının mantığı nedir tam olarak? Mesela Forza H4 var 5'i de kurmuşsunuz , Mortal Kombat x var 11'i de kurmuşsunuz. BF2042 var bf1'i de kurmuşsunuz.

• MSI Radeon RX 6950 XT Gaming X Trio karta sahibim 4K oyun oynayınca ekran ısısı 80-90 Bazen 100 bile oluyor bu normal mi ? Forumlarda araştığım kadarıyla normal diyorlar

• FerreT kullanıcısına yanıt

Sıcaklığı düşürmek için voltaj düşürme yapabilirsin hocam.

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]www.google.com
    msi 6950 xt trio undervolt - Google'da Ara
    https://www.google.com/search?q=msi+6950+xt+trio+undervolt

"Ekran" derken ekran kartını kastediyorsunuz değil mi? Monitör değildir diye umuyorum :)

• trkocaer kullanıcısına yanıt
    Bunu uygulama üzerinden denedim performansta düşüş oluyor mu acaba

• sasuta kullanıcısına yanıt
    Karttan bahsediyorum başkan

Hocam voltaj düşürmeyi ayarlaman yada sana uygun olanı araştırman lazım. Performans düşüşü olmaya bilir yada olsa da yüzde 1-5 arası olacak şekilde ayarlaman lazım.

Güzel ayar yaparsan performans düşüşü olmadan yada çok az bir performans düşüşü ile tam yükte fan devri ve 5-10 derece düşüş sağlayabilirsin.

Ek olarak, kartın ömrünü uzatırsın ve farzı misal kart tam yükte 350w çekiyorsa 250-300w lara düşer. Daha düşük elektrik kullanımın olur.

cevap için teşekkürler deneyeceğim iyi günler

• Sapphire Pulse RX6700 kullanıyorum. 2-3 aydır oyun oynamıyordum. Mart tarihli driver kullanmaktayım. Güncel sürümlerden önereceğiniz hangisidir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uncharitable U kullanıcısına yanıt

23.9.1 kullanıyorum 6800 XT ile. Yağ gibi akıyor her zamanki gibi.

• Uncharitable U kullanıcısına yanıt

Son sürümü kurabilirsiniz, gayet sorunsuz.

• Selamlar,

Bugün Sapphire RX 6700 kartımı Adrenalin 23.9.2 ye güncelledim. Pc donmaya başladı ve adrenalin yazılımı hiçbir şekilde açılmıyor. Sürüm düşürmekten başka çözüm yolu var mıdır?

Edit: Az önce DDU ile komple sürücüyü silip, sıfırdan temiz kurulum yaptım ama adrenalin yazılımı yine açılmadı. Sürüm düşürmekten başka çare kalmadı.

23.9.1'e düşürdüm sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanane900 -- 21 Eylül 2023; 16:31:45 >
  • 
Sayfa: önceki 737738739740741
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.