< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (740. sayfa)

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
-
-
SAM kapatmadan kullanılmıyor.
Gpu core clock min-max arasına 200 mhz koymadan kullanılmıyor.
Belirli sürücüler haricinde kullanılmıyor.
Bunları yaptığında bile akıcılık-stabilite muamma. Pişman eden bir seri maalesef.
23.9.1 sürücüsü de sıkıntılı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clexa -- 27 Eylül 2023; 6:36:50 > -
23.9.2 çoğu kartta sorunlu sürücü konusuna bak görürsün
aynı kart bende var 23.9.1' kurdum donma falan yaşamadım ama alt linkteki konudaki şikayetlerden sonra 23.9.2 kurmadım bence sende yeni sürücü kurmadan önce konuyu incele
-
6700 serisinden bahsediyorsan yanılıyorsun bence
-
virtual super resolution açıksa kapatın ekran ayarlarında
-
kapalı üstadım
işin ilginç yanı tam ekran herhangi bir pencere açtığımda değerler düşüyor masaüstü açılınca tekrar tavan yapıyor
-
Ben kullanmıyorum sanki de yanılacağım
-
bizde kullanıyoruz
-
29.3.1. Rdn.id sürücüsünde hyper rx kullaniyorum. Sorun yok tıkır tıkır
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar ekran kartının (Sapphire Pulse RX 6700XT) fan hızını kontrol edemiyorum. Fabrika ayarlarında normal çalışıyor ama 70 derecede fan hızı yüksek ve sesli olduğu için beni rahatsız ediyor. Frekansımı 2581, mV değerimi 1130 olarak ayarladım. Fan ayarına hiç dokunmadığım halde fan 56 derecede %66 çalışıyor. Bu değerin 56 derecede fabrika ayarında %32 olması gerekirdi. Fan hızını kendim ayarlıyorum ama bir değişiklik olmuyor, hala 56 derecede %66 çalışıyor. Benim ayarıma göre 56 derecede %30 oranında çalışması gerekiyor. Bilgisayarımda başka fan kontrol uygulaması yok. Tüm ayarlamaları AMD Software Adrenalin programından yapıyorum. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mıdır?
-
Fan hızı hotspot sıcaklığını baz alır hocam. Kaç derecede hotspot? Hotspota göre ayarlarsanız daha iyi olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Doğrudur hocam. Yüksek fan döndüğünde hotspot kaç olmuş oluyor peki oyunda? Bir de yüzde kaç fandan sonra kafa ağrıtıyor sizin kart? Ben kartına göre p5 fan hızı örneğin 35, 30, 25, 20 diye gidiyorum sessiz oluyor. Her kartta farklı tabii.
-
P3 ve p4 düşürün bi de aralarında çok fark olmasın. Fan hızları arasında %5 aralıklarla ayarlayın bir de. Yüzde 60 olunca kaç rpm mesela? 1500 rpm kaça denk geliyorsa onu max. fan hızı yapın. Dediğim gibi kaç rpmden sonra ses çıkarıyorsa max. o ayarlanmalı.
Akşam eve gittiğimde dediğinizi deneyeyim bir de. Bakalım sıcaklıklar nasıl olacak bu şekilde.
-
Hocam fan ayarını şöyle yaptım:
Stres testinde böyle.
Anında şak diye 2200'lere çıkıyor bir de. Yavaş yavaş da çıkmıyor. %75 civarı fan hızı oluyor.
-
Sıcaklık değerlerini ellemeyin hocam. Sadece fan hızını dediğim gibi dar aralıklarda tutun.
-
Şöyle yaptım o zaman dediğiniz gibi fan hızı %5 aralıklarla, sıcaklıklar aynı.
Sonuç:
Yine aynı. %75 hız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X