Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (740. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15.613
Cevap
150
Favori
528.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş
    Maalesef bu durumlarda bir önceki sürücüye dönmekten başka çare yok
    Aynı şeyi defalarca yaşadım hepsinde de önceki sürücüye dönerek çözdüm
    Beklediğim bir oyun çıkmadıkça artık sürücü guncellemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAM kapatmadan kullanılmıyor.

Gpu core clock min-max arasına 200 mhz koymadan kullanılmıyor.

Belirli sürücüler haricinde kullanılmıyor.

Bunları yaptığında bile akıcılık-stabilite muamma. Pişman eden bir seri maalesef.

23.9.1 sürücüsü de sıkıntılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clexa -- 27 Eylül 2023; 6:36:50 >
  • sanane900 S kullanıcısına yanıt

23.9.2 çoğu kartta sorunlu sürücü konusuna bak görürsünAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]  aynı kart bende var 23.9.1' kurdum donma falan yaşamadım ama alt linkteki konudaki şikayetlerden sonra 23.9.2 kurmadım bence sende yeni sürücü kurmadan önce konuyu inceleAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 23.9.2 (FSR-RSR) | DonanımHaber Forum » Sayfa 786 (donanimhaber.com)

• Clexa kullanıcısına yanıt

6700 serisinden bahsediyorsan yanılıyorsun benceAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• aemless A kullanıcısına yanıt

virtual super resolution açıksa kapatın ekran ayarlarında

• Rogue Agent kullanıcısına yanıt

kapalı üstadım

işin ilginç yanı tam ekran herhangi bir pencere açtığımda değerler düşüyor masaüstü açılınca tekrar tavan yapıyor

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Ben kullanmıyorum sanki de yanılacağım AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• Clexa kullanıcısına yanıt

bizde kullanıyoruzAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• 29.3.1. Rdn.id sürücüsünde hyper rx kullaniyorum. Sorun yok tıkır tıkır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ekran kartının (Sapphire Pulse RX 6700XT) fan hızını kontrol edemiyorum. Fabrika ayarlarında normal çalışıyor ama 70 derecede fan hızı yüksek ve sesli olduğu için beni rahatsız ediyor. Frekansımı 2581, mV değerimi 1130 olarak ayarladım. Fan ayarına hiç dokunmadığım halde fan 56 derecede %66 çalışıyor. Bu değerin 56 derecede fabrika ayarında %32 olması gerekirdi. Fan hızını kendim ayarlıyorum ama bir değişiklik olmuyor, hala 56 derecede %66 çalışıyor. Benim ayarıma göre 56 derecede %30 oranında çalışması gerekiyor. Bilgisayarımda başka fan kontrol uygulaması yok. Tüm ayarlamaları AMD Software Adrenalin programından yapıyorum. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mıdır?

• torkema61 kullanıcısına yanıt
    Fan hızı hotspot sıcaklığını baz alır hocam. Kaç derecede hotspot? Hotspota göre ayarlarsanız daha iyi olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt
    Hotspot 68 derece iken %45 çalışması gerekiyor benim ayarıma göre

Doğrudur hocam. Yüksek fan döndüğünde hotspot kaç olmuş oluyor peki oyunda? Bir de yüzde kaç fandan sonra kafa ağrıtıyor sizin kart? Ben kartına göre p5 fan hızı örneğin 35, 30, 25, 20 diye gidiyorum sessiz oluyor. Her kartta farklı tabii.

Oyunda 68-72 arası değişiyor hotspot değeri. İşin garibi şu mesela default ayarda şu şekilde fan ayarı ve undervolt da olmadığından sıcaklık 68-70 civarına çıkıyor ama fan hızı %60 civarı yine.

P3 ve p4 düşürün bi de aralarında çok fark olmasın. Fan hızları arasında %5 aralıklarla ayarlayın bir de. Yüzde 60 olunca kaç rpm mesela? 1500 rpm kaça denk geliyorsa onu max. fan hızı yapın. Dediğim gibi kaç rpmden sonra ses çıkarıyorsa max. o ayarlanmalı.

Akşam eve gittiğimde dediğinizi deneyeyim bir de. Bakalım sıcaklıklar nasıl olacak bu şekilde.

Hocam fan ayarını şöyle yaptım:

Stres testinde böyle.

Anında şak diye 2200'lere çıkıyor bir de. Yavaş yavaş da çıkmıyor. %75 civarı fan hızı oluyor.

Sıcaklık değerlerini ellemeyin hocam. Sadece fan hızını dediğim gibi dar aralıklarda tutun.

Şöyle yaptım o zaman dediğiniz gibi fan hızı %5 aralıklarla, sıcaklıklar aynı.

Sonuç:

Yine aynı. %75 hız.

• 
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.