Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (729. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.613
Cevap
150
Favori
528.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 727728729730731
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş

Teşekkür ederim, son sürücüden dolayı olabilir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt
    En iyisi üç farklı depolama 3 lü boot

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Grafik ayarları bölümünde olması lazım hocam, en son yama gelmişti kaldırmamışlardır diye düşünüyorum.  

@bero 20

Sürücü kaynaklı olduğu zannetmiyorum zira ben de her zaman son sürücüyü kurarım bir sıkıntı yaşamadım.

İşlemciniz oldukça iyi ama yine de afterburner ile kullanımı kontrol edin derim. Bir ihtimal de yukarıda arkadaşımızın dediği gibi tek kanal ram kaynaklı olabilir.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 12 Temmuz 2023; 21:11:55 >
  • Katze kullanıcısına yanıt

Hocam amd yanlış gösteriyor dediğiniz gibi ama ekran kartı niye böyle dalgalı kullanım bir artıyor bir azalıyor drop yiyorum. Vsync açınca sorun kalmıyor ama yine de yüksek fps almak istiyor insan bu kadar para verince. Artık bir ram daha alacağız belli ki

• Katze kullanıcısına yanıt
    Benim de single ram 16gb ondan olabilir mi acaba ya anakart biostar b550mh 4000mhz oc çift kanal ram yeri var? Tek takılmış kasa game garaj dan almış arkadaş 6600 vardı ben onu 6700 xt yaptım. Belki bu droplar ondan. Bu arada ayarı bulamadım hocam sanki yok gibi. 2k da 40 fps lere düşüyor ultra da yüksek te 45 oluyor 50 çıkıp düşüyor 1080 de fps 60 sabitleniyor fakat uzun süre oynamadım ama gpu kullanımı %50-60 a düşüyor. Rsr kapalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bero 20 kullanıcısına yanıt

tek ram 16 gb de olsa dual çalışmadığı için iyi performans vermez. İlave ram alırsan da aynı marka model al model bile farklı olsa sıkıntı yaratabilir

• 2. elde temiz 6800xt/6900xt doluyken pek fark yaratmayacağı 7900xt ile 6950xt arasında ki performans farkından belli olan 7700XT/7800/7800XT gibi kartların çıkmasını beklemeye gerek yok bence AMD alacak olan 6800xt/6900xt temiz bulduğunu alsın zaten ekran kartı sağlam ve temizse kolay bozulan bir parça değil.

• DcNeuS kullanıcısına yanıt

Öncelikle 6950xt ye o rakam bi tık yüksek. Kartın genel durumunu garanti vs bilmiyorum ama daha uygun olmalı fiyat. Akabinde 6x serisinde 6950 harcadığı yüksek güç (+sıcaklık demek) ve sunduğu performans açısından hiç mantıklı bi kart değil. Onun yerine 6900xt her açıdan çok ama çok daha mantıklı bi seçenek.

• mito1172 kullanıcısına yanıt

farklı markayı bilmem ama bende tek 16 gb dd4 3200 vardı xpg d50, yine xpg nin d30 modelini aldım aynı frekansta sorun yok.

• Arkadaşlar rog strix rx 6700xt ekran kartım var sizce 1080p ultrada kaç yıl daha gider

• mucahid_06 M kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve Ram e bağlı olarak 1-2 sene en fazla o da 60fps baz alarak diyorum . Bende de 6700xt var. Çoğu oyun 100 fps civarı oynuyorum ama bazıları 80-90 e düşmeye başladı. Hogwarts legacy mesela bunlardan biri...

• DasheriM kullanıcısına yanıt
    Fsr 3.0 la desteklenirse 1 2 yıl daha kurtarmaz mi yoksa rx 7700xt çıkınca ona geçiş yapacağım işlemcim ryzen 5 5600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucahid_06 -- 13 Temmuz 2023; 17:46:59 >
    1080p de fsr de dlss de çamur gibi oluyor çünkü quality modunda bile 720p den upscale ediyor. O tarz görüntü yükseltme teknikleri 1440p veya 4k için iyi bence. Benim işlemci de 5600 ve 32 gb ddr4 3600 mhz ram var. Medium-high ile 3 sene götürür bence.

Işlemci yükseltirsen biraz daha götürür tabii. 1080p de özellikle işlemciye daha fazla yük biniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 13 Temmuz 2023; 17:50:49 >
    En iyisi sistemi 2 yıl böyle kullanip ddr 5 e geçmek komple sistemi güncellemek o zamana kadar ddr5 de oturur Allah ömür verirse inşallah 5 yılda o gider ps5 aldım PC tadı alamadım 4k Tv'de var PC gibisi yok ddr4 de 2 yıla kadar emekliye ayrılır zaten işlemcide ryzen 7 58003xd o kadar parayi haketmiyor bence

Valla ben de yeni Ps5 aldım pcyi açmaz oldum. Alışkanlık meselesi o durum biraz. Büyük tvde yatarak oynamanın rahatlığı olmuyor pcde bence. 5800x3d güzel işlemci oyun için aslında. Şu an 9000 I geçmiş malum dolar euro yüzünden. 6750 TL iken alınabilirdi tabii. Şimdi 5600x3d çıktı ama sadece Amerika'da ki micro center ıçin. O bile fps değerlerini bayağı değiştiriyor 96mb cache sayesinde. Ben daha kışın topladım pcyi uzun süre değiştirmem herhalde. İşimi gördüğü yere kadar devam ederim bu şekilde. Belki ileride ikinci el uygunsa 5800x3d bulursam alırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 13 Temmuz 2023; 17:59:28 >
    Hayırlısı olsun kardeşim iyi oyunlar mesajlar içinde tşk ederim

Teşekkür ederim. Rica ederim hocam. Bekleyelim görelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 13 Temmuz 2023; 18:1:10 >
  • 6800xt için son sürücüyü yükledim ve vram saat hızı 1990 dan aşağı düşmüyor. 7000 serisini hallettiler bu sefer 6000 serisini bozdular galiba. Sizlerde de durum aynı olabilir kontrol ediniz

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

İlla bir yerde sorun çıkartıyor genelde

• Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt

Valla hocam yaptık bir çılgınlık. Artık yeni seriler gelene kadar yada gerçek anlamda fırsat bir ürün yakalamadıkça 2-3 yıl 6950xt de kaldık.

Kasama ve soğutma sistemime güveniyorum umarım ki ısı problemim olmayacak, Güzel bir ayarda çekerim karta mis gibi çalışır diye düşünüyorum.

Kart sıfır.

o fiyatlarda sıfır ürün bulamadım bende bunu aldım.

• 
Sayfa: önceki 727728729730731
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.