Vsyc fix kapali. Suanda gow ve spider man oynuyorum. Witcher3 de de ara ara dalgalanma soz konusu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (643. sayfa)

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 14.4.2025)
-
-
Isterseniz bios ve radeon ayarlarininda fotolarini yükleyebilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6900XT xfx merc, Cyberpunk 4K Ultrada 2 saat gibi bir kullanımda 84-85 derecelere oturuyor kart. Sizce normal mi ? Performans kaybı vs gözlemlemiyorum fanlar sessiz ayarlanmış %60 ı geçmiyor. Yani uzun yıllardır donanımla ilgilenirim 100 derece cpu sıcaklığa sahip notebookla 2 sene battlefield oynadım.
Kasada önde 2 adet 1200rpm cougar, arka ve arka-üst te 2 adet 1300rpm fan var. Sizce böyle devam edeyim mi ?
Çok saçma değil mi bu ya, peki bu ayarın bariz bir performans getirisi var mı?
-
Monitörde HDR kullanan var mı? LG 27'Gn800 2k monitör kullanıyorum. Youtube Videolarında gayet tatminkar görüntü verirken HDR açıkken , oyunlara geçince görüntü grileşiyor. Youtube videolarında devreye giren HDR oyunlarda neden aynı etkiyi yapmıyor.
Monitörlerdeki HDR biraz aldatma evet ama dediğimde gibi youtube videolarında gayet net ve güzel görüntü ne Netflixte ne de oyunlarda aynı etkiyi yaratmıyor.
-
Evet çok saçma nedenini bilmiyorum Gecikmeye etkisi olması gerekiyor ama çokta önemi değil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Msi rx6700xt mech 2c OC edition aldım tüm oyunlarda test ettim kapak açıkken CW çok çok az var yaklaşmak gerekiyor. kasa kapağı kapalıyken hiç bir ses duyulmuyor sonunda rahat ettim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onti -- 20 Kasım 2022; 15:15:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amd radeon software ayalarını standart ta kullanmalısın, millet oyun oynuyprum o zaman gaming seçmeliyim diyor orada hata yapıyor. Sonra amd nin rsr ench sync gibi oyuncakları açık geliyor sonrada oyunlarda çeşitli sorunlara neden oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 20 Kasım 2022; 16:4:50 >
Zaten ayarlari custom yapip kendi istedigim gibi ayarladim hocam. Freesync bi monitorum oldugu icin ayarlardan freesycn aktif yaptim sadece
GPU clock 2400 max, 2300 min, GPU voltaj 1100mv,quote:
Orijinalden alıntı: rorschach_
6900XT xfx merc, Cyberpunk 4K Ultrada 2 saat gibi bir kullanımda 84-85 derecelere oturuyor kart. Sizce normal mi ? Performans kaybı vs gözlemlemiyorum fanlar sessiz ayarlanmış %60 ı geçmiyor. Yani uzun yıllardır donanımla ilgilenirim 100 derece cpu sıcaklığa sahip notebookla 2 sene battlefield oynadım.
Kasada önde 2 adet 1200rpm cougar, arka ve arka-üst te 2 adet 1300rpm fan var. Sizce böyle devam edeyim mi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet. Esktra oyundan ayar yapmak gerekiyor misal Bf V de düşük gpu kullanımım vardı oyunun ayarlarından future framing açtım düzeldi
6700xt 2k Ultra vsyc açık dx11
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bat-Man -- 20 Kasım 2022; 20:36:37 >
Amd Sapphire 6700XT Pulse modelinde amazondaki linkinde ekran kartı boyu 32 cm gözüküyor ama Sapphire'in kendi sitesinde 26 cm gözüküyor. Kafam karıştı?
-
3 fanlı Nitro+ 6800XT modeli 31cm idi. Pulse 67000XT iki fanlı model. Muhtemelen 26 cm'dir.
-
Ürünü almayı düşünüyorum. Minimum 650W'lık psu önerilmiş. Bendeki psu, kasa ile satılan türlerden 650W'lık ve dandiktir büyük ihtimalle. 750W'lık bir psu'ya geçmeli miyim?
-
Teşekkürler hocam deneyeceğim.
Gerek yok hocam ekran kartı 250w tüketse, işlemci 60w desek geri kalanlarda 50w desek hadi %25 te emniyet koyalım, 12v toplam 450w filan yapar. 12v kanalından 450w veriyor mu bakın bi üstündeki etikete. Sonra ona göre karar verin.
PSU marka modeli nedir? Değiştirmenize gerek yok denilmesine bakmayın siz. Dediğiniz gibi dandik bir markaysa isterse 1000w olsun sıkıntı çıkarır. Sisteminizin güvende olması için iyi bir PSU şart.
-
Ben olsam geçerim hocam, kasayla gelen ürünler büyük ihtimalle dandik olur zaten. Üstüne AMD ekran kartlarında PSU çok önemli stabilite açısından, sonra millet siyah ekran, watman aldım diye burada konu açıyor. Ben olsam yeni bir PSU alırdım uzun dönem gidecek.
-
Önce kullanın sorun yaşarsanız değiştirmeyi düşünürsünüz. Kesinlikle DDU ile temizledikten sonra bakın bazen siyah ekran hatasının tek sebebi önceki driverları temizlememek oluyor.
-
Selamlar arkadaş sistem toplamayı düşünüyorum rx 6700 kullanan var mı 3060 mı almalıyım amd driver sorunu var mı 6700 de
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X