Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (641. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.611
Cevap
150
Favori
525.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 14.4.2025)
Giriş

Hayırlı olsun öncelikle. GTA V'in RAGE oyun motorunda saçma bir sorun var. FPS 160-170'i geçerse anlık donma takılma yapıyor, stutter dediğimiz sorun oluşuyor. Bir arkadaşım RTX 3090'lı sisteminde bunu yaşıyordu. Bir ton deneme yaparken en son bunun Vsync'i aktif edince çözüldüğünü bulduk. GTA V oyun içinden Vsync'i 144'e sabitleyip bir dener misiniz? GTA V özelinde sorunun çözülmesi lazım. Diğer oyunlarla ilgili bir deneyimim yok. Onlarda da bir tık kurcalama/deneme yapmak gerekebilir.

Kart yenilemesinden sonra format attınız mı veya sürücü güncellemesini nasıl yaptınız?

• GobliN kullanıcısına yanıt

Merhaba, yanıt için teşekkür ederim. Evet Benchmark içerisinde 187 FPS sabit görünüyordu. Oyun içerisinde anlık kare atlamaları 1-2 dakika içinde tek seferlik oluyor ama keyif kaçırıyor tabiki. Böyle tekrar denerim. Cyberpunk 2077 Ultra ayarlarda RTX kapalı 90-100 FPS alıyorum. Daha smooth bir deneyim sağladım. Kart yenilemesinden sonra DDU ile PC'yi kapatıp, kartları değiştirip 22.5.1'i yükledim. Ardından bir kere Gri Ekran hatası aldım, Opera'dan video izleyip aşağı atarken yaşandı. Sanırım Donanımsal Hızlandırmayı kapatınca çözülüyormuş. Reddit üzerinden böyle okudum. Tarayıcılarda ve VLC'de bunu kapattım. Bir daha gri ekran hatası almadım.

Bu shutterları azaltmak için Radeon Software üzerindenden Minimum Frekans değerini 0'dan 2100'e çıkarttım. Güç seçeneklerinden de Yüksek Performansı seçtim. Biraz daha düzeldiğini gözlemliyorum özellikle PUBG özelinde. MW ile biraz daha uğraşmak gerekebilir sanırım ama dediğim gibi kart ısındıkça 85-90 derecelere çıktıkça performans daha da iyileşiyor. Bu arada 2x8 Pin ve bir adet 6 pin ile bağlanıyor kart. Ben iki ayrı 8 Pin ile bağladım. Üçüncü 6 pin için, gelen 8'lerden birinin Y tarafını kullandım. Bu problem yaratıyor olabilir mi acaba bilemedim. Ayrı bir 8 pin daha çekip 6'ya mı ayırmak lazım? Gerçi güç tüketimine bakıyorum. 270W'yı geçmiyor neredeyse. Cyberpunk 310W'ı zorladı biraz. Bir 8 pin üzerinden 150W geçiyor diye biliyorum.

• Açıkçası güç bağlantılarından olacağını sanmıyorum ama dilerseniz bir deneyin, bazı durumlarda çözüm olabiliyor. (Takılma, performans vb. sorunlara farklı kablo kullanmanın pozitif etki ettiğini aktaran kullanıcı yorumları var.)

Eski jikleli arabalar gibi tepki vermesi ilginçmiş kartın  Minimum MHZ değeri yerine, Tuning'i default'a alıp sadece Undervolt yapıp denemenizi de tavsiye ederim, alternatif olarak. Gönül ister ki bu kadar ayar/deneme&yanılmaya gerek kalmasa donanım değiştirince ama biraz işin doğasında var.

• En ucuz RTX 3060'ın 7.800 küsür TL olduğu bir yerde 4.900 TL'ye RX 6600 aldım.

Bu neslin en F/P kral kartı net RX 6600'dür. nVIDIA'ya selamlarımı iletiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuhaser

İkinci el forumda biri satıyordu. 6900xt oc formula. Bu kart diğer 6900xt lerden de farklı xtxh çip var. Satılmadı ise bakmanızı öneririm.
    Formula modeli muazzam kart cidden özene bezene yapılmış lakin aşırı nadir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PaladinRudjack kullanıcısına yanıt

Hocam Warzone sıkıntılı bir oyun optimizasyon konusunda keza PUBG'de öyle. Size tavsiyem sorunsuz olan bir oyunda deneme yapmanız. Çünkü stutter olayı oldukça can sıkıcı bir şey özellikle fps oyunlarında bu konuda sizi anlıyorum. Bende de 3600X-6700XT kurulu bir sistem var ancak Warzone'da aynı sorunu yaşıyorum. Bu nedenle başka oyunlar denemenizi tavsiye ederim.

• Arkadaşlar sapphire pulse rx 6800xt ekran kartım oyunlarda 73 derecelerde normal mi degerler

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Geçen ay çok düşündüm almayı ama Gigabyte 6900xt aorus master görüntüsü beni benden aldığı için birde kapalı kutu görece uygun bulduğum için aldım.

• onti kullanıcısına yanıt

Bu mu dayanılacak gibi değil   Gayet normal bu ses hocam, oyun oynarken nasıl duyuyorsunuz onu da anlamadım kasa dibinizde mi duruyor kulaklık varken duymanız imkansız gibi  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 18 Kasım 2022; 15:26:41 >
  • PaladinRudjack kullanıcısına yanıt

radeon-software-adrenalin-2020-21.10.1-win10-win11-64bit-oct5

Bunu google'da aratıp indirip DDU ile kurulu driver'ı sildikten sonra kurun bakalım sorununuz devam edecek mi

• Sapphire RX 6800 XT kullanaıyorum kartta cw vardı ancak oyunlarda kulaklık taktığım için çook dert etmiyordum. Kasamda hazır sistem içinde gelen FSP marka giriş seviyesi 750w psu vardı. Dün Thermaltake GF 850w 80+ Gold psu alıp taktım. İlginç bir şekilde oyunlardaki cw gitti. Kasada ses yok. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? CW psu dan gelmiyordu karttan geliyordu eminim.

• Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Videoda fan sesleri boğduğu için ve oyunda hareket etmediği için az gibi işitilebilir ancak kasa kapalıyken bu ses çok fazla dalgalı dalgalı artıyor oyun oynuyorum mouse hareket ettiriyorum resmen araba aragaz çekiyormuş gibi tiz bir ses artışa geçiyor. Odada olan bir başka kişi koltuktan bu ses ne diye sordu diyim siz düşünün :) yoksa az olsa tahammül edilecek bir ses olsa hiç problem değil severek kullanırım. Bu ses oyunda hareket etmeyince çıkan ses. Hareket başlayınca seste artış yaşanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onti -- 18 Kasım 2022; 18:42:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahid_06

Arkadaşlar sapphire pulse rx 6800xt ekran kartım oyunlarda 73 derecelerde normal mi degerler
    70-75 arası normal değerler.

• Bazı YouTube videolarında bu konuda test yapanlar power değiştirince özellikle ekran kartına giren güçlerin tek bir kablodan gelip çift uç çıkarak değilde direk olarak powerdan 2 tane ayrı kablonun ekran kartına girmesi veya kaliteli powerlar ile seste azalma yaşadığını söyleyenler görmüştüm. Belki sizinde öyleyse olabilir. Bu CW işi gerçekten her kartta var sanıyorum sadece üreticilerin ekran kartı tasarımlarının kalitesi ile orantılı olarak çok yada az oluyor galiba. Birazda şans işi. Bu sesin olması sorun değil ama duymayalım yani rahatsız etmesin. Bendeki mevcut power MSI 650 wattlık power, ayrıca farklı power ilede denedim birşey değişmedi azalmadı yani.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Tsk ederim

Ayni kart bendede var cw yok gayet stabil çalışıyor

• 
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.