Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (531. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.207
Cevap
166
Favori
506.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 529530531532533
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 24.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Bragne kullanıcısına yanıt

    Psu iyi bir psu değil 400w veriyor sizin sistem oyunda 300w ı buluyordur kötü bir psu sınırda çalışırken verdiği voltajında kalitesi düşer dalgalanma artar 12v değerini koruyamaz ama bazı oyunlarda düşük fps sorunu psu mu derseniz %100 psu diyemem.

    Çözünürlük 4k ise oyuna göre 6600xt x8 olduğu için pcie 3.0 da büyük performans düşüşü yaşayabilir birde bu var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Ekim 2021; 12:31:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart pci 4.0, 1080p oynuyorum. Sanırım PSU sıkıntı değil metro exodus gibi bir oyunda sıkıntı çıkartmadı. Yine de psu değişmeyi düşünüyorum 650-700w güzel bir psu tavsiyeniz var mı uygun fiyatlı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bragne -- 24 Ekim 2021; 13:4:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bragne kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Ekim 2021; 15:19:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya iyi duruyor ama bütçemi aşıyor. 600 700 TL civarında bildiğiniz iyi psu var mıdır hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen fake hesaplar eşliğinde ve kullanmadığımız hatta fiziksel olarak hiç görmediğimiz/deneyimlemediğimiz ürünler hakkında mümkün olduğunca kesin yargı içeren yorumlar yapmayalım.

  • Bragne kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Ekim 2021; 16:29:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Power ürünlerini özellikle TR dist. durumundan ötürü pek önermiyorum zira Teknobiyotik denilen firmanın bu zamana kadar yaptıkları ortada. Genel manada da (özellikle son yılları baz aldığımız zaman) öyle aman aman önereceğim bir marka değil. Ürünleri çok kötü mü hayır fakat TR'de satılan ürünlerin bazılarının EU karşılığı bile yok. Bu durumları farklı konular içerisinde de detaylı olarak açıklamıştım lakin kısaca Teknobiyotik'in kendine özel siparişlerini/ürettirdiği ürünleri (genel olmasa da) model bazlı olarak sattığı net olarak görülebiliyor. Zaten en büyük ve yegane tercih sebebi; rakiplerinin karşısında uygun fiyatlı ürünler sunmasından ileri geliyor. Aynı fiyatta ürünler sunsa kim sadece üzerinde High Power yazıyor diye marka bilinci ile alır?


    Eğer mümkünse (pahalı bile olsa) AMAZON üzerinden alışveriş yapmaya çalışırsanız daha sağlıklı olur. AMAZON TR (satıcı+gönderici veya sadece gönderici) bile olsa (yine muhtemelen TR dist. olarak TB'ten alır malı ama) en azından herhangi bir sıkıntıda rahatça ürünü iade edebilirsiniz.




    *Şimdi bazı arkadaşlar ''High Power'a sallıyor'' olarak algılayabilirler. Fakat olaylara geniş pencerelerden bakmalarını tavsiye ederim. Model model konuyu incelemek önemli akabinde TB denilen firmanın savunulacak bir tarafı yok.





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    teknobiyotik konusunda sonuna kadar haklısınız sorun çıkmazken iyi birde sorun çıkıp bunların kapısı çalınırsa işler yaş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750w kalite PSU arayanlar için A kalite en ucuz mal bu:

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam uyardığınız için bir iki farkli modele daha bakayım ona göre alayım. Hepsiburada'da Cooler Master MWE 650w 80+ bronze psu var. Rx6600 xt sistem iş görür mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bragne kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ama ben genelde özellikle PSU tarafında uygun fiyatlı ürünleri tercih etmiyorum. Genelde dememin sebebi de; çevremde kurulan sistemler ve incelediğim bazı ürünler vs. zaman zaman elimden geçtiğinden dolayıdır.  


    Bundan dolayı özellikle ürünleri bizzat kullanan kişilerin yorum yapması daha sağlıklı olur. Akabinde aldığınız ürünün arkasında duran firma veya kuruluşun olması da oldukça önemlidir. Bu arada 6600 XT için öyle aman aman uçan kaçan bir PSU ihtiyacınız da yok.


    Yukarıda Rampage linki falan da atılmış, gidip de bu tarz ürünlere de yönelmeyin tabii. İsterse içerisindeki bileşenler super-uber bileşenler olsunlar, arkalarında yine doğru düzgün bir marka desteği yok maalesef. TR bazlı bir firmanın üzerine marka basıp getirdiği bir üründen nasıl bir destek ve kalite beklenebilir?





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Peki oyunlardaki fps düşüşüne psu neden olur mu? Sistemimdeki en kalitesiz parça psu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redstone ne derse tam tersini alın herkesin kabul ettiği basın yayın organlarının test sonuçlarını bile kabul etmeyen birisi.

  • Arkadaşlar cümleten selamünaleyküm referans rx 5700 den sonra Hangi kart alınır acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schi20phrene kullanıcısına yanıt

    Aleyküm selam.

    RX 6800 güzel zıplama olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Ekim 2021; 19:10:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtimal dahilinde tabii ama böyle sorunlarda direkt sorun şudur budur demek her zaman mümkün olmuyor. En kötü AMAZON'dan alırsınız bütçenize uygun bir model ve denersiniz. Sorun çözülürse zaten devam edersiniz, çözülmezse de iade hakkınız saklıdır. Eğer başka şekilde deneyeceğiniz bir imkanınız yoksa ve diğer tüm seçenekler denendiyse. Şu an birebir olarak AMD GPU kullanan arkadaşların yorum yapması daha sağlıklı olacaktır.  


    @Manyaqçocuk Kullandığım, elimden geçen ürünler hakkında bizzat deneyimim varken ve karşımdaki kişi ürünleri kullanmadan yorum yapıyorken ne demem lazım? Buna dair ilgili fotoğrafları da sayfa sayfa paylaştım. EVGA konusundan falan bahsediyorsan; yazmış olduğum mesajda ısıyla alakalı bir ibare geçiyor mu? Ayriyeten 9 adet XFX MERC 319 geçti elimden bunu da belirttim, kaç adet kullandın da neye göre yorum yapıyorsun? Malzeme kalitesi, fan sesi, yazılım desteği gibi olaylardan bahsedildi.


    Sürekli dile getiriyorum; fake hesabın yerine gerçek hesabın ile paylaşım yapabilirsin. Akabinde beni bu kadar takip etmene gerek yok.  


    • Ekleme yapayım; XFX-EVGA marka bazlı karşılaştırma yapılıyordu, şahsi deneyimlerimi ilettim. STRIX-TUF modelleri zaten konunun ana kahramanı değillerdi, ayriyeten onlara herhangi olumsuz bir şey diyen oldu mu olduysa da ben kaçırdım (CW şiddeti hariç tabii)?
    • G6 bellekli GPU'lar ile G6X bellekli GPU'ların soğutulmasını akabinde NV tarafında RTX 3080 ve üzeri GPU'ların soğutulmasında (air cooling olarak) ne derece zorluklar çekildiğinin bilinmesine rağmen bunların yazılması da oldukça ilginç olmuş. Burada tekrar edeceğim üzere; XFX-EVGA marka algısı karşılaştırmasına ait paylaşımlar yapıldı. NV'nın modelleri içerisinde model karşılaştırması değil. Kaldı ki TUF 3080 de elimden geçti, güzel modeldir F/P seviyesi iyidir (CW şiddeti fazladır). Yine de zevkler ve renkler tartışılmaz prensibi üzerine SUPRIM-STRIX-EVGA gibi modellere yönelenler olmaktadır.
    • Hele hele işi mining tarafına getirirsek ki bence hiç getirmememiz lazım. Orada NV tarafında 3080 ve üzeri G6X bellekli modeller içerisinde (70 Ti'ı kenara bırakıyorum mining için W değeri abileri kadar fazla değil); SUPRIM, STRIX, FTW3, GAMEROCK vb. bir iki model daha hariç TUF'ın falan da çok esamesi okunmuyor. TUF yine iyi fakat abileri kadar değil.


    Yapılan incelemeler ve editör arkadaşlar ne kadar kayda değer olsalar da, birebir deneyim ve çeşitli kullanım senaryoları olayları bambaşka noktalara taşıyabiliyorlar. Bu durumlarda zaten en önemli faktörlerin başında ortam koşulları geliyor. Testlerdeki ortam koşulları ve gerçek hayat ortam koşulları ne kadar orantılılar? Ben de sürekli test paylaşımları sağlıyorum lakin base farkların görülmesi açısından iletiyorum. Yoksa herhangi bir bilinçli SK'nın elinde canavara dönüşmeyecek bileşen sayısı azdır. Fakat stock halleriyle kullanılan ürünlerin durumları da her daim az çok bellidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ekim 2021; 19:38:12 >




  • Hocam şimdi fiyatına baktım :) Benim bütçeyi baya aşıyor hocam elimdeki kartı 10.000 TL’ye satacağım 6700xt Yeterli olmaz mı acaba sadece oyun ve multimedya amaçlı madencilik falan yapmıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schi20phrene kullanıcısına yanıt

    Beklentinizi bilmediğim için 5700 üzerine ciddi bir artış koydum ama 6700xt de fazlasıyla yeterli.

    Oyununa göre rtx 3090 ı bile geçebiliyor sleeper bir kart yani süprizlerle dolu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Ekim 2021; 19:24:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 529530531532533
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.