Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (473. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.207
Cevap
165
Favori
506.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 24.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Bu seri 5700xt serisi gibi stutter dolu , ses kopmaları olan, sıcaklık sorunlu modeller içeren bir seri değil. Ufak bir undervolt yapıp keyfini sürersiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Şuana kadar kullananlar iyi yorumlar yaptılar, bazı oyundalarda sıkıntı yaşanabiliyor tabi.


    Bende XFX 6900 XT var, Metro2033 de sorun yaşıyordum. Sorun tamamen Nvidia tabanlı olan physx ayarından kaynaklı çıktı. Bunlara dikkat ederseniz bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Ben önceki serilerde yaşanan sorunlar nedeniyle tereddüt ile aldım ama maşallah bir sürü oyun denedim hiç bir sorun yaşamadım. Kart Powercolor 6700XT Red Devil. Performansı kısa bir süre 3070 kullanmıştım ona benzer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelimmDD -- 7 Nisan 2021; 0:46:47 >
  • @SLOWDIVE AMD olması biraz ürkütüyor ama stok sıkıntısı sebebiyle daha uygun fiyata performans için başka çözüm de bulamadım. Kimi oyunlarda soru yaşamak beni rahatsız etmez. Teşekkürler.

  • 6800xt ile sadece warzone da sorun yaşıyorum. 4k da oynuyorum. Shutter sıkıntım var ve ayrıca gpu kullanımı devamlı 60 70 lere düşüp tekrardan düzeliyor. Daha önce yaşayan oldu mu böyle bir sorun ?

  • Üzmeyecektir büyük olasılıkla Ben bir kaç aydır kullanıyorum bir tek metro 2033 de sorun yaşadım. Onun dışında monitörüm idarelik olduğundan oyunları 120fps e sabitliyorum.


    Kart neredeyse hiç çalışmıyor arada bi devreye gir çık yapıyo AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

    @Gkn89 oyun ayarlarını değiştirerek denediniz mi hocam? nvidia nin bazı kendi uygulamaları amd kartlarda sorun yaratıyor. Physx ile ben Metro 2033 de sorun yaşamıştım.

  • Gkn89 kullanıcısına yanıt

    İşlemci yetmiyordur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redditten bişeler buldum denedim işe yaradı hocam sağolun. Dikey eşitleme vs ne varsa kapadım düzeldi.


    @C.E.L.L. Ryzen 5 3600 var . 4k da fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum.

  • Gkn89 kullanıcısına yanıt

    4K çoğu oyunda işlemciyi kurtarır ama warzone yada bfv gibi işlemci ağırlıklı oyunda kurtarmaz. Tek tek çekirdek kullanımlarını izleyin oyun içinde ne seviyelerde komple cpu kullanımı değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun 5700xt de de vardı. İşlemci ile alakalı değil. CoD oyunlarında amd sıkıntı yapıyor. Warzone vs CoD oyunlarında genel bir sıkıntı var nvidia kullananlarda da nadir sıkıntılar görülüyor. Çekirdeklerin hiç birinin kullanımı %80 bile değilken fps droplar cold war da da mevcut bende. Format vs fark etmedi. Sorunu olan çözemiyor , olmayanda da olmuyor tuhaf bir durum.


    Bir başka dertli oyun ise valhalla. UV vs banamısın demiyo düzenli olarak hangi firmanın kartı fark etmeksizin crash veriyor. Nette fazlasyıla şikayet konuları mevcut her iki taraftan da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Sorunu düzelttim gibi ama emin olmak adına dediğinizi yapıcam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gkn89

    6800xt ile sadece warzone da sorun yaşıyorum. 4k da oynuyorum. Shutter sıkıntım var ve ayrıca gpu kullanımı devamlı 60 70 lere düşüp tekrardan düzeliyor. Daha önce yaşayan oldu mu böyle bir sorun ?

    Warzon'u bilmiyorum ama Borderless FullScreen da stutter oluyor. Freesync da da olabilir. Ayrıca Gecikme önleyici ile gelişmiş senkron'u aynı anda açınca da olabilir. Hepsini kapatıp deneyebilirsin.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    En azından stok sorunları çözülene kadar kullanırsınız ki 2022 başına kadar böyle gidecek deniliyor. Piyasa bollaşıp rahatlarsa geçersiniz ben o zaman 3080’e geçmeyi düşünüyorum. Zaten beklediğim tek oyun var yeni Battlefiled onda istediğim performansı alırsam bu nesli bu kart ile geçirebilirim bile.
  • Mevcut ekran kartım ihtiyacımı karşıladığından 1000+ dolara ekran kartı almam gerekmiyor çok şükür fakat AMD tarafında Sapphire Pulse ve Asus Tuf kartların incelemelerinin olmaması dikkatimi çekti. Nvidia tarafında Tuf modeller önceki seriye göre soğutma açısından çok iyi gözüküyor, RX 6000 Pulse kartların da şekli şemali güzel olmuş. Soğutma ve ses konusunda Strix ve Nitro ile karşılaştırma verisi olsa keşke, 1 sene sonra filan ekran kartı fiyatları mantıklı seviyeye gelirse lazım olacak çünkü.

    Meselâ Techpowerup, Guru3d gibi siteler AMD incelemelerde bu iki modeli tamamen es geçmiş.

  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


    Yakışıklı , serin ve sessiz bir kart. Alanı üzmez. Nitro modeline göre yabana atılmayacak kadar daha ucuzdur. Lakin overclock potansiyeli tepe modelleri gibi çok yüksek değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt

    Dün Gecikme önleyici ile gelişmiş senkron'u kapatınca sorunum düzeldi gibiydi. Akşamda bir işlemci çekirdek testi yapıcam emin olmak adına. Teşekkürler cevap için

  • Hala VEGA64 ile yola devam ediyorum. Kur yükselmesi bitcoin ve üretim sorunlarına bağlı sıkıntılar olmasaydı 6800XT alacaktım ama artık hayal. Onun yerine parayı başka şeylerde kullanacağız bakalım.

  • Gkn89 kullanıcısına yanıt

    Belgeler - COD Modernwarfare - Players klasöründeki -adv_options dosyasını aç RendererWorkerCount un yanındaki rakama işlemcinin fiziksel core sayısını yaz, sanal değil gerçek çekirdeği yazacaksın.

  • onur_emu kullanıcısına yanıt

    İlk onu yapmıştım etki etmemişti.

  • 
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.