Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.612
Cevap
150
Favori
525.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 14.4.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: ookami

değmez. Bu devirde artık OC olur diye gereksiz soğutma ve VRM solüsyonlu ekran kartları almanın anlamı yok, ekran kartı piyasasındaki sıkı rekabet yüzünden ekran kartları zaten referans değerlerinde oldukça agresif bir şekilde hızaşırtılmış olarak çıkıyorlar zaten bu da en fazla 10% OC olabilmelerini sağlıyor. O şartlarda da 100-150$ verip de referansın üstünde çok kaslı ekran kartı almanın anlamı kalmıyor

Buna katılıyorum. Nvidia alsam sadece fe moleli alırdım. Aib almak bile anlamsız artık yeterince şık ve güçlü fe ve referans modeller

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lemartes kullanıcısına yanıt

Muhtemelen bende milisaniyeler sonra almaya bastınız. :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Farketmez olur mu 2.6ghz şaka mı yapıyorsun sabah sabah.

Hocam maalesef fps artışı sadece gpu clock ile sabit değil. 2500 ile 2700 arasında fark olur elbette ama kart zaten vram bandwidthten dar boğaz yiyor.

Neyse 2 haftaya bunu net görürüz

2.7 yapıp sıvı soğumaya para harcamak yerine 3080 almak akıl karı doğrusu.

Ben referans model alacağım büyük ihtimalle. Ekstra para vermeye gerek yok

• Vaziyet alın incehesap shappire rx 6800 listelemiş her an stoga açabilirler. daha satışta değil.

1 tane bana bırakın ama

https://www.incehesap.com/sapphire-radeon-rx-6800-21305-01-20g-gaming-ekran-karti-fiyati-47469//

• teknoCat kullanıcısına yanıt

Bellek darboğazı olsada gpu hızını yükseltmek fps getirisi oluyor. %10 getirisi olmuş 2572 mhz gpu ve 2140mhz bellek hızında techpowerup da iyi yani oc skoru iyi.

• Kimsenin bilgisi yok mu stoklar hakkında ? bildiğim bütün firmaları aradım daha kartın ismini bile bilmeyenler, 6000 serisini duymayanlar var.

• quote:

Bellek darboğazı olsada gpu hızını yükseltmek fps getirisi oluyor. %10 getirisi olmuş 2572 mhz gpu ve 2140mhz bellek hızında techpowerup da iyi yani oc skoru iyi.

Evet ancak bunun bir grafiği var. Bi yerden sonra diminishing return oluyor. Özellikle oyunda.

Her mimari için geçerlidir. Watt başına performans eğrisi olur. Aynı olay cpu da var.

7700K yı 8ghz de yapsanız r9 5900x i geçemez mesela gibi

2500 mhz büyük ihtimalle çoğu aib kart yapabilecek Silikon kalitesi iyi duruyor

2700ü her gpu göremez bence şans işi.

Öncelikle terbiyemizi takınalım saçma sapan suçlamalar yapmaya gerek yok.

Yukarıdaki ricama uyacağınızı varsayarak, İlk günün etkisi burada sizi yanıltabilir, elbette söylediğiniz faktörün AMD fiyatına bir nebze pozitif etki yapması mümkün. Ben de 7.600TL'ye RTX 3080 aldım ilk gün çıktığında şimdi 7600 TL RTX 3080 de yok. İlk stoklar bittiğinde asıl söylediğimiz etkisi belli olacak, ve bu desteksiz bir varsayımda değil. Şöyle düşünün, AMD şu an hem konsollar için işlemci - gpu üretiyor TSMC'de, hem İşlemci üretiyor, hem de şimdi GPU üretecek. Bunların arasından fiyatına nazaran en maliyetli olan üretim tartışmasız GPU üretimi. Konsol da nispeten maliyetli ancak o da sürümden kazanacak. GPU burada üretim konsunda AMD'nin en son plana atacağı ürün. 1 7nm silikon wafer'ini eğer Ryzen 9 5900X veya 5950X üretmeye verirseniz o wafer'den çok daha fazla para kazanacağı için AMD üretim öceliğini CPU'larına verecek ve GPU larda stok sıkıntısı olacak. Bu da fiyatları yükseltecek.

Elbette bu durum olmazsa söylediğiniz senaryo geçerli olur ve 650$ de kalan AMD 6800XT cazip seçenek olur. Ancak bunun olacağını varsaymanız bence naif oluyor.

• Sezer.E kullanıcısına yanıt

Hocam o vardı zaten :)

• Çok özür diliyorum ama

Ray Tracing tantanasının sebebi nedir ya? Tartışılmasını konu ihlali, yöneticilerin müdahale etmesi gereken bir şey olarak falan görmüyorum bu arada.

Yani On/Off görüntüleri gördüm, bekliyorum SSAO açık kapalı veya HDR gibi bir fark oluşsun, yok öyle bir şey. Belki arkasına eklenecek başka ne bileyim doku teknolojileridir falan onlarla bir anlamı olur ama bugün kart satın alma tercihini etkileyecek bir şey yok ortada. Benim gözlerim itibariyle böyle bu.

RTX 3080 10.000 TL'den başlıyor ve 10 GB VRAM var üzerinde. RX 6800 XT ise Ray Tracing falsolu ve 7.500 TL'den başlıyor. Gerisi en kötü ihtimalle atbaşı.

Benim için tartışmanın "T"si mevcut değil.

3070 yerine 6800 olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Aralık 2020; 19:4:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeftEyeNine

Çok özür diliyorum ama

Ray Tracing tantanasının sebebi nedir ya? Tartışılmasını konu ihlali, yöneticilerin müdahale etmesi gereken bir şey olarak falan görmüyorum bu arada.

Yani On/Off görüntüleri gördüm, bekliyorum SSAO açık kapalı veya HDR gibi bir fark oluşsun, yok öyle bir şey. Belki arkasına eklenecek başka ne bileyim doku teknolojileridir falan onlarla bir anlamı olur ama bugün kart satın alma tercihini etkileyecek bir şey yok ortada. Benim gözlerim itibariyle böyle bu.

RTX 3080 10.000 TL'den başlıyor ve 10 GB VRAM var üzerinde. RX 6800 XT ise Ray Tracing falsolu ve 7.500 TL'den başlıyor. Gerisi en kötü ihtimalle atbaşı.

Benim için tartışmanın "T"si mevcut değil.

Forumda herkes çıkan her oyunu ultra max mega ayarlarda her şey açık oynadığı için durum bu :)

• ookami O kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Aralık 2020; 19:4:59 >
  • Hayvan gibi stok sorunu var, millet hala AMD'mi alsam Nvidia mı alsam tartışması yapıyor AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

Bence hangisini ilk stokta bulursanız uygun fiyata yapıştırın geçin, 3080 de 6800XT de güzel kartlar sadece oyun oynayacaksanız. En az 3 sene götürür her ikisi de.

• KoolAid K kullanıcısına yanıt

Yani bugüne kadar hem kartlar daha iyiydi bariz şekilde hem belalı bir yazılım sıkıntısı vardı.

Adam donanımsal olarak cihazı atbaşı hâle getirmiş TR fiyatları itibariyle de %25 ucuza geliyor. Mâbâdımdan RT fışkıracağı zaman (2 sene min.) çok delirirsem satar o zamanki kartlara bakarım. Bugünden bu emekleyen zamazingoya neden 3te 1 fazla para vereyim ki anlamıyorum.

• quote:

3070 yerine 6800 olabilir...

Amaca göre değişir..

Aib kart alacaksan görüntü olarak 3000 serisi ile aynı olacak.

Referansta ever nvidia daha hoş duruyor. Ama bulamıyorum alamıyorsun o kart yok kısacası.

Ben rt falan açmam.. 4k ile işim olmaz.. 1440p ekranım var. 3080 ile aynı fps ise neden daha çok para veriyim 3080e? Arada abd de 175 dolar burda 350 dolar fark var

• Timeguard T kullanıcısına yanıt

Bu arkadaşın mesajlarını nasıl engelleyebilirim. Dünden beri stok için takip ediyorum. Papağan gibi aynı şeyleri yazıp duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Öncelikle terbiyemizi takınalım saçma sapan suçlamalar yapmaya gerek yok.

Yukarıdaki ricama uyacağınızı varsayarak, İlk günün etkisi burada sizi yanıltabilir, elbette söylediğiniz faktörün AMD fiyatına bir nebze pozitif etki yapması mümkün. Ben de 7.600TL'ye RTX 3080 aldım ilk gün çıktığında şimdi 7600 TL RTX 3080 de yok. İlk stoklar bittiğinde asıl söylediğimiz etkisi belli olacak, ve bu desteksiz bir varsayımda değil. Şöyle düşünün, AMD şu an hem konsollar için işlemci - gpu üretiyor TSMC'de, hem İşlemci üretiyor, hem de şimdi GPU üretecek. Bunların arasından fiyatına nazaran en maliyetli olan üretim tartışmasız GPU üretimi. Konsol da nispeten maliyetli ancak o da sürümden kazanacak. GPU burada üretim konsunda AMD'nin en son plana atacağı ürün. 1 7nm silikon wafer'ini eğer Ryzen 9 5900X veya 5950X üretmeye verirseniz o wafer'den çok daha fazla para kazanacağı için AMD üretim öceliğini CPU'larına verecek ve GPU larda stok sıkıntısı olacak. Bu da fiyatları yükseltecek.

Elbette bu durum olmazsa söylediğiniz senaryo geçerli olur ve 650$ de kalan AMD 6800XT cazip seçenek olur. Ancak bunun olacağını varsaymanız bence naif oluyor.

Naif mi?

Sen şuan rx 5700 xt referans modeli hem tr de hem abd amazonda buluyor musun? Evet. Her marka satıyor mu evet?

6800 serisi için benzeri var mı? Evet. 2 aya stok gelecek mi? Evet

6800 de neden referans satılmayacak.??

FE trde bile çıkmadı

Söylediğin şey tutarsız kusura bakma. 7500 TL 1000 dolar.

Bu para verilmez. Ben trden bu fiyatlara artık çivi bile almam.

2 aya pasha gibi amazondan abd den alırım.

😉

• 6800 benchmarkları yayınlanmış:

• Ben uğraştım 500 kişi ile uğraştım kartları satıyorlar ondan sonra mavi ekran var gönderiyor distrübitöre geri geliyor siyah ekran var gönderiyor geri geliyor reset var aynısı görüntü bozulması var aynısı mağdur oluyor kalıyor insanlar teknik servislerin ciddi iş yapması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Aralık 2020; 19:5:55 >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.