Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bence problem değil de, senin yazdıklarını ciddiye alacak kimseler için sorun olabilir.
    Hala söylediklerim muğlak geliyorsa direkt geforce sayfasından alıntı yapmaya başlayabilirim.

İşte mesele bu. Ben ne diyorum, sen ne diyorsun...

Aklındaki herhangi bir konuyu, hiç olmayacak yerden başka bir konuyla bağdaştırıp, bir şeyler sunabileceğini söylüyorsun. Oysa ki senin bahsettiğin şeyin, konuyla alakası bile yok.

Kendin çalıp kendin oynuyorsun, her zamanki gibi.

3 monitörü sürebiliyor diye ekran kartını eleştiren sensin. Aklında bir normal değer var: bu Eyefinity değil, bu 1600p değil; yazdıklarından anladığımız kadarı ile. Ancak, bu değerlendirme sadece senin için geçerli. Pek de tartışmaya açık değilsin bu konuda.

•  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

Her ne kadar bunlar Asus'un özel tasarım modelleri olsa da 270X'in artık hızlandırılmış HD7870, 280X'in de boost eklenmiş HD7970 olduğu iyice anlaşılıyor. 270X'in GPU hızı sağlammış.

280X de 8 Ekim'de çıkıyormuş.

http://videocardz.com/46266/asus-radeon-r9-280x-arrives-october-8th-r9-270x-280x-directcu-ii-top-bioses-leaked

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 1 Ekim 2013; 21:46:41 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Oyunda AA açmadan ben o oyunu full detayda oynuyorum demem. AA'sız oyun mu oynanır? Ben oyunlarda 24x Edge Detect + Super Sampling Anti Aliasing açıyorum. Performansı acayip düşürüyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Bence problem değil de, senin yazdıklarını ciddiye alacak kimseler için sorun olabilir.
    Hala söylediklerim muğlak geliyorsa direkt geforce sayfasından alıntı yapmaya başlayabilirim.

İşte mesele bu. Ben ne diyorum, sen ne diyorsun...

Aklındaki herhangi bir konuyu, hiç olmayacak yerden başka bir konuyla bağdaştırıp, bir şeyler sunabileceğini söylüyorsun. Oysa ki senin bahsettiğin şeyin, konuyla alakası bile yok.

Kendin çalıp kendin oynuyorsun, her zamanki gibi.

3 monitörü sürebiliyor diye ekran kartını eleştiren sensin. Aklında bir normal değer var: bu Eyefinity değil, bu 1600p değil; yazdıklarından anladığımız kadarı ile. Ancak, bu değerlendirme sadece senin için geçerli. Pek de tartışmaya açık değilsin bu konuda.

Beyler sakin olun tartışmaya baktım da iki konu var bir tanesi çok yüksek çözünürlükte kartların 20 fpslerde ki değerlerin alınmaması diğeri ise oynanabilir değerler olan 1600p de değerlendirilmesi tek kart olarak. Şimdi iki tarafta haklı ama 1600p de tek kart daha mantıklı sanki ama surround es geçilemez tabiki geçmek geçmektir Çift kart surround testleri baba oyunlar için daha mantıklı olur diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

Oyunda AA açmadan ben o oyunu full detayda oynuyorum demem. AA'sız oyun mu oynanır? Ben oyunlarda 24x Edge Detect + Super Sampling Anti Aliasing açıyorum. Performansı acayip düşürüyor.

Hangi cevabıma istinaden yazdınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

SSAA iyi bir kodlamayla kullanılsa harika kalite sunabilir ama SGSSAA daha yüksek kalite sunar guru daki testlerde performans kaybı 8k gibi olmuş diyelim ama downsampling değil mantığı Super sampled in yani çözünürlük artmış gibi değil sadece performans gitmiş oluyor 30 inç altındaki monitörde 4k olursa oyun motoru tam destek verirse(burası çok önemli 4k native olmalı) AA ya ihtiyaç kalmayacaktır ama o zaman da 30 inç monitör kullanmak yerine şahsen 80 inç bir 4k ekran almak daha güzel bir seçim olacaktır e o zamanda bize AA yolları yine görünür

Hiç şüphesiz SGSSAA GTX670 ile 3x ve 4x SLI yaptığımda, CPU karşısındaki aşırı güçlü GPU ları nVidiainspector SGSSAA ile kullanmıştım belki hatırlarsın ki ancak o zaman GPU kullanımları %80 leri görüyordu. Kalite tek kelimeyle mükemmeldi tabiki 1080p için. Aslında benim derdim FPS yi yukarı taşımaktı SLI ile ancak CPU ya takılınca bende bari kaliteyi arttırayım dediydim.

Ben 2. nVidia kartımdan(GTX 580) sonra yeniden AMD'ye geçtim. Bunun da tek bir nedeni vardı. AMD'nin texture filtrelemesi daha kaliteliydi. Warcraft 3 Bleach vs One Piece haritasında oynuyordum 4650 ile. Tüm ayarları fullüyordum. (24x Edge Detect, SSAA) GTX 580 alınca da onu oynadım ve baktım ki 4650'nin kalitesi daha iyiydi. Daha sonra GTX 580'i satıp, sıfır 6970 aldım. Ben her zaman AMD'yi desteklemişimdir sırf bu texture filtrelemesinde daha iyi olmasından dolayı. Benim için önemli olan texturelar'ın yani dokuların kalitesidir. Dokular ne kadar kaliteli olursa görüntü o kadar gerçekçi ve güzel olur. AA o kadar da önemli değil. Ha imkanım varsa, kullanılıyorsa sonuna kadar köklerim. Ama yoksa veya mevcut AA filtrelemeleri o kadar iyi değilse de yapacak bir şey yok. nVidia AA konusunda daha iyi diye texture filtering konusunda daha iyi olan AMD'yi bırakıp ona geçecek değilim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

Bakın oncekı aylarda yazdıgımıtekrar yazayım.

tıtana fılan ulaşmasını gecmesını bırakın, gtx 780 nı bıle en ıyı gpusu geçmez.
    770 ıle 780 arası bır sclada yer alır.
    kaldıki 500 dolar yurt dışı deniyor.
    onun ulkemızdekı satış fıyatı 1400 Tl ye yakın olur.
    kaldıki ben gtx 770 ni en iyi gpu su az bir farkla gecebılır. ama arada dağlar kadar fark olmaz.
    buraya yazdım.

oyle 7970 den yüzde 25 daha guclu gpu bekleyenleri rüya gormektan başka bırsey yapmaz.
    yüzde 10 olsun opup basımıza koyalım.

Fanboy yaklaşımı olmuş biraz.

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

http://www.techno-labs.com/amd-r290x-benchmar-sonuclari/

beım orda kastettıgım 290x degıl 280 x modelı idi.
    bana fan boy dıyemezsın.
    ben zaten amd kartları cok severım.
    benı araştır, sonra bu yargıya var.

• quote:

quote:

quote:

SSAA iyi bir kodlamayla kullanılsa harika kalite sunabilir ama SGSSAA daha yüksek kalite sunar guru daki testlerde performans kaybı 8k gibi olmuş diyelim ama downsampling değil mantığı Super sampled in yani çözünürlük artmış gibi değil sadece performans gitmiş oluyor 30 inç altındaki monitörde 4k olursa oyun motoru tam destek verirse(burası çok önemli 4k native olmalı) AA ya ihtiyaç kalmayacaktır ama o zaman da 30 inç monitör kullanmak yerine şahsen 80 inç bir 4k ekran almak daha güzel bir seçim olacaktır e o zamanda bize AA yolları yine görünür

Hiç şüphesiz SGSSAA GTX670 ile 3x ve 4x SLI yaptığımda, CPU karşısındaki aşırı güçlü GPU ları nVidiainspector SGSSAA ile kullanmıştım belki hatırlarsın ki ancak o zaman GPU kullanımları %80 leri görüyordu. Kalite tek kelimeyle mükemmeldi tabiki 1080p için. Aslında benim derdim FPS yi yukarı taşımaktı SLI ile ancak CPU ya takılınca bende bari kaliteyi arttırayım dediydim.

Ben 2. nVidia kartımdan(GTX 580) sonra yeniden AMD'ye geçtim. Bunun da tek bir nedeni vardı. AMD'nin texture filtrelemesi daha kaliteliydi. Warcraft 3 Bleach vs One Piece haritasında oynuyordum 4650 ile. Tüm ayarları fullüyordum. (24x Edge Detect, SSAA) GTX 580 alınca da onu oynadım ve baktım ki 4650'nin kalitesi daha iyiydi. Daha sonra GTX 580'i satıp, sıfır 6970 aldım. Ben her zaman AMD'yi desteklemişimdir sırf bu texture filtrelemesinde daha iyi olmasından dolayı. Benim için önemli olan texturelar'ın yani dokuların kalitesidir. Dokular ne kadar kaliteli olursa görüntü o kadar gerçekçi ve güzel olur. AA o kadar da önemli değil. Ha imkanım varsa, kullanılıyorsa sonuna kadar köklerim. Ama yoksa veya mevcut AA filtrelemeleri o kadar iyi değilse de yapacak bir şey yok. nVidia AA konusunda daha iyi diye texture filtering konusunda daha iyi olan AMD'yi bırakıp ona geçecek değilim.

Yabancı forumlarda bu çok tartışıldı hatta harcorp inceleme yapmıştı cevap şu "Totaly same quality" ki bu söylemler olduğunda elimde HD 3870 vardı GTX 260 ile kıyaslama imkanım olmuştu , kesinlikle çok yakın durumdalar hatta aynı diyebilirim (tüm ayarları köklediğinizde). Bir kaç oyunda problem olduğunu NVIDIA forumlarında açıklamıştı ve düzeltme sözü vermişlerdi Warcrft ta ne oldu bilmiyorum. Şu an elimde HD 5770 ve GTX 480 var tekrar deneyeceğim güncel oyunlarda ki sanmıyorum fark olacağını

Hatta bilen bilir NVIDIA AMD ye laf atmıştı 400 serisi zamanında onlar kaliteyi düşürüyorlar biz de biliriz havadan % 5-10 performans artışı yapmayı ama yapmıyoruz geçmişten(!) ders aldık demişlerdi işin garibi AMD den ses çıkmamıştı

M@U daha iyi hatırlayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 1 Ekim 2013; 23:54:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bakın oncekı aylarda yazdıgımıtekrar yazayım.

tıtana fılan ulaşmasını gecmesını bırakın, gtx 780 nı bıle en ıyı gpusu geçmez.
    770 ıle 780 arası bır sclada yer alır.
    kaldıki 500 dolar yurt dışı deniyor.
    onun ulkemızdekı satış fıyatı 1400 Tl ye yakın olur.
    kaldıki ben gtx 770 ni en iyi gpu su az bir farkla gecebılır. ama arada dağlar kadar fark olmaz.
    buraya yazdım.

oyle 7970 den yüzde 25 daha guclu gpu bekleyenleri rüya gormektan başka bırsey yapmaz.
    yüzde 10 olsun opup basımıza koyalım.

Fanboy yaklaşımı olmuş biraz.

http://www.techno-labs.com/amd-r290x-benchmar-sonuclari/

beım orda kastettıgım 290x degıl 280 x modelı idi.
    bana fan boy dıyemezsın.
    ben zaten amd kartları cok severım.
    benı araştır, sonra bu yargıya var.

Merak etme 290x modeli geçiyorsa 280x modeli de geçer.

size attığım mesaj sonrası bunu yazmanı abesle iştigal amd Turkiye ofisi çalışanımısınız ?

SaLVaToRe bir dk. önce, 23:50 merhaba,
    iyi geceler,
    son mesajıma bakarsaznı sevınırım.
    cunku ben o mesajı yazdığımda konu baslıgı ve ıcerıgı bu degıldı.
    sanırım benı herkes gıbı sızde yanlış anladınız.

http://forum.donanimhab..._16/f_//tm.htm#82035120

konu sahıbıne sorunuz benım o mesajı yazdığım tarıhte ıcerık ve konu baslıgı neydı dıye.

yoksa sızın gıbı bir kac tepkı daha gordum.

ama sonuçları bende beklemekteyim merakla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yabancı forumlarda bu çok tartışıldı hatta harcorp inceleme yapmıştı cevap şu "Totaly same quality" ki bu söylemler olduğunda elimde HD 3870 vardı GTX 260 ile kıyaslama imkanım olmuştu , kesinlikle çok yakın durumdalar hatta aynı diyebilirim (tüm ayarları köklediğinizde). Bir kaç oyunda problem olduğunu NVIDIA forumlarında açıklamıştı ve düzeltme sözü vermişlerdi Warcrft ta ne oldu bilmiyorum. Şu an elimde HD 5770 ve GTX 480 var tekrar deneyeceğim güncel oyunlarda ki sanmıyorum fark olacağını

Hatta bilen bilir NVIDIA AMD ye laf atmıştı 400 serisi zamanında onlar kaliteyi düşürüyorlar biz de biliriz havadan % 5-10 performans artışı yapmayı ama yapmıyoruz geçmişten(!) ders aldık demişlerdi işin garibi AMD den ses çıkmamıştı

M@U daha iyi hatırlayacaktır

Valla AMD'de Texture Filtering Quality'i high'a alınca karakterlerin etleri daha bir etimsi, karakterlerin üzerindeki zırhlar da daha bir zırhımsı duruyordu. Yani benim gözlemlerim bu şekilde. Belki aralarında fark yoktu bana öyle geldi ama ben bu farkı gözlemledim. Bu arada Texture Filtering Quality'nin tam adına bakmak için Catalyst Control Center'ı açtım bir de ne göreyim? AMD, nVidia'nın GeForce Experience'i gibi Gaming Evolved App'yi çıkarmış. Çok sevindim. AMD'nin bu olayı eksikti bir.

Valla orada ne yazıyor bilmiyorum, İngilizce'm yok. Ama ben gördüğüm kadarıyla AMD'nin doku filtrelemede nVidia'ya oranla daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
  • quote:

Yarın ciddi manada test edeceğim testleri buraya da koyarım
  • quote:

Valla orada ne yazıyor bilmiyorum, İngilizce'm yok. Ama ben gördüğüm kadarıyla AMD'nin doku filtrelemede nVidia'ya oranla daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Tamda yabancı forumlardaki yeni tartışmalara bakıyordum ortak nokta neredeyse aynı olması dediğim gibi yarın inceleme yapacağım
  • Doppelgangbanger kullanıcısına yanıt
    İki kart sahibi birinin testleri ; Sürücüler iki kartta da güncel ;

üstteki kart HD 7950 alttaki kart GTX 570 , ilginç bir sonuç olmuş zoomlar farklı ama fikir verecektir ;

• AMD su resmi dokumanlari tam olarak aciklasa artik bizde kartlarda hangi ozellikler var hangileri yok anlasak dedikodulardan kurtulsak.Mesela daha once sordugum nvidiadaki SP benzeri bir program varmi bu kartlarda?

Birde 280x de bu ses olaylari tam olarak desteklenecek mi?
  • Beyler Gaming Evolved App'yi indirip kurdum. Fakat Game Settings kısmında "This game does not yet have enough data from AMD community to suggest optimal settings. Please check back soon." diyor. Programı indirip bi bakabilir misiniz?
    Ben bu grafikten hiçbir şey anlamadım.
    Yarın bir işim olmazsa testleri yapacağım zaten yarın açıklarım
    Ekran görüntüsü alacağım burada tartışırız beraber
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.