Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dogo argentino

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Bir şekilde daha kısa ve öz yazmanın yollarını araman lazım. O kadar uzatıyorsun ki bir yerde insan amaaann diyip okumayı bırakıyor. Mesela 2 paragrafın sonunda yaptığım gibi Bahsettiğin konulardan haberim varken bile sırf verdiğim cevaba vereceğin gereksiz uzun cevaptan korktuğum için bir şey yazmak istemiyorum.

yazılan ayrıntılı yazılardan memnun olmayabilirsiniz, sizin gibi düşünen başkalarıda olabilir, benim gibi memnun olanların da olduğu gibi. İsteyen istediği yeri okuyabilir. Sizin böyle düşünmeniz başkalarının bu derece açıklayıcı yazılardan mahrum kalmasına engel olabilir mi sizce? Forum da bu derece tecrübeli ve bilgili sayılı insan var.

Aynen arkadaşa katılıyorum, bir de tavrın hiç hoş değil okumak sıkıyorsa okuma kardeşim !!!
    Kendi adıma, okurken keyf alıyorum bir şeyler öğreniyorum...

•  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..
     [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 30 Eylül 2013; 21:53:21 >

• Amd Akar Alem Bakar , beklemedeyiz. Max'te iyi olursa yazılıyorum bende çıkarsa alacağım
  • F@ruk F kullanıcısına yanıt
    Lansmans yüzüne olayı kaçırdık ,sadece 290 ve 290x mi hawaii olacak . Burda 280x e tahiti yazmışlar
  • gelsinde görelim bakalım neymıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Bu görüntüyle birlikte 280X'in de standart HD7970 olduğu anlaşılıyor bence. MSI'ın OC modeli, ama bellek hızı HD7970'le aynı, GPU HD7970 GE ile aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

quote:

Orijinalden alıntı: dogo argentino

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Bir şekilde daha kısa ve öz yazmanın yollarını araman lazım. O kadar uzatıyorsun ki bir yerde insan amaaann diyip okumayı bırakıyor. Mesela 2 paragrafın sonunda yaptığım gibi Bahsettiğin konulardan haberim varken bile sırf verdiğim cevaba vereceğin gereksiz uzun cevaptan korktuğum için bir şey yazmak istemiyorum.

yazılan ayrıntılı yazılardan memnun olmayabilirsiniz, sizin gibi düşünen başkalarıda olabilir, benim gibi memnun olanların da olduğu gibi. İsteyen istediği yeri okuyabilir. Sizin böyle düşünmeniz başkalarının bu derece açıklayıcı yazılardan mahrum kalmasına engel olabilir mi sizce? Forum da bu derece tecrübeli ve bilgili sayılı insan var.

Aynen arkadaşa katılıyorum, bir de tavrın hiç hoş değil okumak sıkıyorsa okuma kardeşim !!!
    Kendi adıma, okurken keyf alıyorum bir şeyler öğreniyorum...

Anlamakta güçlük mü çekiyorsun? Zaten okumadığımı belirttim. Kraldan çok kralcı olmayın. Arkadaşla tartışmak istiyorsanız kendiniz tartışın. Sırf siz zevk alıyorsunuz diye paragraflarca yazı yazmakla uğraşamam.

• Direct X 12 ne zaman gelir ? bir bilgisi olan

290x icin bana bir anakart önere bilecek varmi Intel socket 1150 olsun.
    malum bu kart yeni teknoloji ve yeni yazilim desdekcileri ile geliyor :D

Mantle, Direct X ile nasil yarisacak bilemiyorum dogrusu ama 3 platformuda ele geciri sayilir 2 konsol ve pc
    oyunlarin buna uyumlu port olacakdir tabi. birazda yapimcilara bagli.
  • Bu sefer, amma ballandırdılar olayı.
  • VEGETTO kullanıcısına yanıt
    Hocam beta sürücüleri pek tavsiye etmiyorum bazen sacmaliyorlar bence asil sürücü cikana kadar bekliyelim tabiki karar sizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

EA DICE açıklama yapmış, Nvidia'nın NVAPI'sını da destekleyeceklermiş. +

desteklicek tabi sıkıyorsa yan çizsin bf3de ekmek yediyse bunu nvidiaya borçlu... bf3de ultrada 60fps çizgisini gtx 580 verebliyordu o dönem düzgünce....

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-DICE_BF_3_icin_Nvidia_Marka_Ekran_Karti_Oneriyor-20124.htm

abd uçak savaş gemisinde herkese tanıtım yaptırmazlar nvidia sayesinde oldu bu

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Bu görüntüyle birlikte 280X'in de standart HD7970 olduğu anlaşılıyor bence. MSI'ın OC modeli, ama bellek hızı HD7970'le aynı, GPU HD7970 GE ile aynı.

resime bakıyorum ve bunları anlıyorum; 1000mhz gpu 5500mhz ram modülleri ile 7serisindeki çizgiden gidiyor
    r280x 2048core ile 384bitle 253watt harcıyorsa
    r290 2800core deniyordu fx57de teyit etti 4gb 512bit gibi bir kartla baya harcar kafadan 512bit olması ile watt performansda iyi denge tutturcağın sanmıyorum 300wattı geçer bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: DeGetBe

Amd yine kendi gpusunda çok iyi çalışan bir oyun yaptığını söylemekte fakat korkum farcry 3 gibi olmasın. Battlefield 4 kodları henüz nvidia'ya gönderilmedi diye biliyorum. amdde çok iyi çalışan nvidia da uçmasın

Bu kadar reklamını yaptıkları oyunda liderliği Nvidia'ya kaptırmazlar heralde diyeceğim ama Far Cry 3 için de 5 milyon $ harcamıştı AMD. En azından bu sefer Nvidia'dan gol yemezler heralde.

Ama Nvidia'dan ansızın bir GTX785 olur, hatta GTX790 veya Mantle ile gelebilecek potansiyel performans artışına karşı full GK110 duyurusu falan gelebilir. İllaki sürücüye de oynar Nvidia. Bakalım neler olacak. Önerilen sistem konusunda iki taraf kafakafaya görünüyordu.

Sürücü konusunda şuan iki taraf da harıl harıl çalışıyor diye biliyorum. Nvidia'ya kaynak kodlar gelmezse bunu davulla zurnayla duyurur diye düşünüyorum.

şubata kadar üst seviye gpu gelmicek... özellikle ısrarla sordum gtx 790i bu bu kartla alakalı düşünce bile yokmuş kart hazırlığı vs olmadığının bilgisini aldım Nvidia türkiye ile görüştüm isim istersen pm atarım

• demircibu kullanıcısına yanıt
    Şubata kadar üst seviye gpu gelmeyecek doğru ama kart gelecek o kart buraya gelecek neo
  • Tomb Raider sonuçlarına bakacak olursak Titan için min fps 36 avg fps 29 orada bir typo yoksa böyle bir şey matematiksel olarak imkansız; haliyle pek güven sağlamıyor. Lakin elimizde avucumuzda başka test olmadığı için incelemeler gelene kadar konuşulacak rakamlar bunlar olacaktır

5760x1080p çözünürlükte sızan sonuçlara göre tablo böyle şekillenmiş durumda. Elbette %100 doğru ve onaylanmış veri değil lakin bu çözünürlükte bile liderliğini tam anlamıyla açık ara koyabilen agresif bir kart göremedim.

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

• "Anlamakta güçlük mü çekiyorsun?" Bir kere bu nasıl bir ifadedir ya!

"Bahsettiğin konulardan haberim varken bile sırf verdiğim cevaba vereceğin gereksiz uzun cevaptan korktuğum için bir şey yazmak istemiyorum. " Buradaki "gereksiz " ifadesi zaten karşı tarafa gösterilen saygıyı gösteriyor....

Kraldan çok kral olmak değilde rahatsız edici tutumunuz diyelim benim size tepkim.

Ayrıca bazı şeyler iki kelamla anlatılmaz, özellikle de tanımsal olanlar.

Neyse amacım tartışma çıkarmak, konuyu başka yönlere çekmek değil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz_371 -- 1 Ekim 2013; 9:55:56 >
  • O testlerdeki 290X'in GPU ve Bellek hızı nedir öyle, dalga geçiyorlar sanırım yani titanla dalga geçiyorlar sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 1 Ekim 2013; 12:24:46 >
  • Bence hala NVAPI'nin ne olduğunu neye yaradığını, ne için kullanılabileceğini ve oyun dışında nerede kullanıldığını, oyun içn kullanmak istenirse neler yapmanız gerektiğini, bunun Dx / OpenGL gibi bişey olmadığını, bi Dx'i oluşturmak için gereken Nvidia'nın driver altyapısına erişmeye yaradığını çoğunuz anlamadı veya kafasına oturtamadı tam. Mantle ve NVAPI birbiri ile alakasız dünyalar. Eğer oyunda veya 3d ile ilgili bi işte veya bi video oynatma 2d video hızlandırma vs. her tür işte belli bazı küçük işler için özel bi iş yapmak isterseniz işe yarar. NVAPI ile arabirim hazırlarsınız, kendi video hızlandırma altyapınızı kurarsınız faln. Bunlar kolay çocuk oyuncağı olan şeyler değil.

Özeti sizin driver altyapısına / Nvidia donanımına erişmenize imkan veriyor bu. Donanıma eriştikten sonra ne yapacağınız size kalmış. Donanımın limitleri dahilinde herşeyi yaparsınız ama önce amerikayı baştan keşfetmeniz gerekiyor. Kendinize, yapmak istediğiniz iş ile ilgili constructlar vs. ler oluşturmanız lazım. 3D için kullanacam, D3d'den OpenGL'den daha hızlı bişey yapacam diyorsanız yapamazsınız. Önce bu NVAPI kullanıp baştan aşağı bi d3d gibi arabirim yazmanız lazım. D3d komutları nasıl library olarak var, donanım karşılığı var, onun gibi bunları tek tek oluşturmanız lazım. Sonrasında oluşturduğunuz bu yeni altyapı üstünden gidebilirsiniz. Bi tane kıytırık oyun için bu kadar çabaya girilmez. Bahsettiğim şey, elinizde donanım komutları var x86 assembly komutları, bunları kullanarak işletim sistemi yapmak istiyorsunuz onun gibi bişey. Diyorsunuz ki böyle bi işletim sistemi oluşturursam süper hızlı verimli olur, sonra üstnde bişey çalıştırırm uçar kaçar. Yemez bu.

Ama yapacağınız şey, program içinde assembly rutinleri kullanırsınız direk donanım komutlarını kullarak hızlanma elde etmek istersiniz. NVAPI'nin size sağladığı şey de bu. Belli bi bazı küçük işler için donanıma ulaşıp yapabiliyorsanız daha verimli yazmanızı kullanmanızı sağlıyor. NVAPI'nin kendisi bi 3d arabirim vs. değildir, baştan aşağı kullanabileceğiniz bişey değildir yani. Nvidia'ya özel optimizasyon olarak bazı şeyleri yapmanıza yardımcı olur odur olayı. GEçmiştede vardı bu ilerde de olacak, BF3 de vs. faln zaten kullanılıyor.

Not : Karışmasın diye yukarda Nvidia'nın donanımına erişmek dedim, gerçekte Nvdia donanımına erişmek diye bişey yok size bu izni vermiyor. Driver altyağısına erişiyorsunuz, onun üstünden yapmak istediğiniz şeyleri söylüyorsunuz. Yoksa Nvidia'da direk donanım komutu diye bi olay yok, o kaadar düşük seviyeli donanıma erişim izni yok. Erişebileceğiniz en düşük yer PTX assembly'si. Adı assembly olsa da direk donanım karşılığı değil. PTX, Nvidia donanımında çalışan bi sanal makinadır (Java / .net gibi). Donanım değişse bile ona uyumlu PTX altyapısı ile aynı driver altyapısı çalışmaya devam eder, PTX üstünde çalıştığından dolayı. NVAPI ile siz driver altyapısına ulaşıp en fazla PTX üstünde çalışabiliyorsunuz yani.

Not2: Mantle ile ilgili kesin net bilgi yok ama, bu bir gerçk hızlandırıcı / 3d API olduğu için, MS'nin rolünü de düşünürsek Dx'den tamamen bağımsız olmaması lazım. Yani sıfırdan bi Dx gibi OpenGL gibi Glide gibi yazılmamış olması lazım. O yüzden birbiri ile alakasız Mantle ile NVAPI'yi karşılaştırmayın.

• Testlere bakınca surround performansı için 3 aşağı beş yukarı Titan ile ayını diyebiliriz R9 290X için. Yani bir titan geliyor. Burada önemli olan fiyatının ne olacağı. Özel soğutmalı GTX 780 nin de GTX Titan a eşdeğer olduğu düşünüldüğünde fiyatta ucuz olan kazanır. Banada bundan sonra nVidia maxwell in yolunu gözlemek düşer

http://videocardz.com/46231/amd-radeon-r9-290x-benchmarks-leaked

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 1 Ekim 2013; 12:54:03 >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.