Şimdi Ara

AMD Phenom 9550 ile başım dertte (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hangi testi yapayım daha önce test yapmadım
    akşama evde yapabilirim tabiiki
    sadece işlemci saatini artırdım , 2.66 ya çıktı voltaj değiştirmedim , stabilite ölçmedim ama .5 yada 1 saat kullandım sorun görünmedi
    genelde fotograf işleme dönüştürme programları kullanırım (nikon nx.. )

Orjinalden alıntı: Jyzeam

Peki tşk ederim 3D Mark yüklemeye başladım bakalım o ne diyecek ona göre birşeyler yaparım.Bir de Cpu-Z yi açtığımda şöyle bir manzarayla karşılaştım bu opteron nedir acaba?
    [/simage]http://img379.imageshack.us/my.php?image=cpuzjo5.jpg[/simage]

http://www.cpuid.com/download/cpuz_145.zip

öncelikle cpu-z güncel versiyonunu kullan senın kullandıgın 1,30 tarihi eser oldu adamlar 1,45 çıkardılar sen halen 0,15 sürüm gerisdesin oda cpu tanıyamamış

birde benim cpu süper pi de 18 sn alıyorda ne oluyor bi b.k yaramıyor super pi si 3dmark ı felan fıstık sadece hava onlar kanma her gördüğüne

oyunlardaki programlardaki video ve ses oluşturmadaki sıkıştırıp açma olaylarındaki performansı seni tatmin ediyorsa almaya satmaya gerek yok bi kaç test görüp birilerinin gazına gelme sada solda burda herkes bu yönde yorum yapmış bukadar kişinin bir bildiği vardırki konuşuyor

• quote:

Buradaki Q6600 de çoklu işlemci değil mi?Gayet desteklemiş görünüyo:) Bilgisayarcı adam tanıdık yani zaten alalı 1 hafta oluyo götürüp değiştirmem çok sıkıntı olmaz gerçi olsa da umrumda değil 44sn nedir ya..
     AMD Phenom 9550 ile başım dertte

Q6600 çift çekirdek değilmi yaw ben mi yanlış biliyorum yoksa

• quote:

Orjinalden alıntı: srknwrx69

quote:

Buradaki Q6600 de çoklu işlemci değil mi?Gayet desteklemiş görünüyo:) Bilgisayarcı adam tanıdık yani zaten alalı 1 hafta oluyo götürüp değiştirmem çok sıkıntı olmaz gerçi olsa da umrumda değil 44sn nedir ya..

q serisi iki adet çift çekirdeğin birleştirilmesiyle oluşturulmuş doğal 4 çekirdektir.
    e serileri çift çekirdektir
    diğerleri kabak çekirdeğidir

• quote:

Orjinalden alıntı: gktgys

quote:

quote:

q serisi iki adet çift çekirdeğin birleştirilmesiyle oluşturulmuş DOĞAL 4 çekirdektir.

Hem iki adet çift çekirdek hemde DOĞAL dört çekirdek.Müthişsin arkadaşım.Tarihe geçmelisin..
    AMD PHENOM II X4 965 BE , GİGABYTE GA-970A-UD3 , ASUS GTX 560 TOP EDİTİON , THERMALTAKE SWİNG VB6000WBS , KİNGSTON 4GB DDR3 1600 MHZ , SAMSUNG 21.5" B2230H ANALOG DVI HDMI , SONY RX 99 , SONY NWZ-E444B MP4 PLAYER !!!

• Anlaşılan hocam 9550 den memnun değilsiniz ama kusurabakmayın buraya konu açtığınıza göre bu siteden haberdarsınız neden forumları araştırıpta parça almıyorsunuz. Bu arada demek istediğim 9550 kötü işlemci değil birileride yanlış anlayıp savunmaya geçmesin. Lütfen araştırma yapalım hem de Donanım haber gibi güzel bir donanım sitesi varken

quote:

Orjinalden alıntı: trulli

yaw biri 4ghz de çalışıyo diğeri 2.2ghz de, karşılaştırma yapacaksan q6600 ün de 2.2ghzdeki değerini yada en azından standart haldeki değerine göre yorum yapman gerekir ki zaten amd işlermciler super pi de iyi değiller.

ve dellino ya katılıyorum şu super pi di 3d mark dı bu tip benchmarklarla kafayı fazla yormaya gerek yok. bunları elbette yapmalısın ama sadece sistemde sorun varmı görmek için.

normal kullanımda beklediğin performansı alıyomusun, seni tatmin ettimi kafanı yorman gereken bunlar.

Kusura bakmayın ama neden Q6600 ü 2,2 e alıyoruz ki. Aynı para değil mi bunlar. He şu da var gene de standart halde bile Q6600 tüm phenomları geçiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

süper pi ghz ye önem verir , kendinizi sıkıntıya sokmayın derim..

4 çekirdek desteleyen uygulamalar pek olmadıgı için size ar gelebilir bu deger , normaldir..

Hayır eşit hızlarda bile AMD geride kalıyor. Bunun tek sebebi de mimarilerin farklı, yani intel in mimarisinin SPi ye daha yatkın olması. E SPi de oyun ya da işe yarar bir uygulama olmadığına göre sorun yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: pitbull_seyfi

quote:

quote:

q serisi iki adet çift çekirdeğin birleştirilmesiyle oluşturulmuş DOĞAL 4 çekirdektir.

Hem iki adet çift çekirdek hemde DOĞAL dört çekirdek.Müthişsin arkadaşım.Tarihe geçmelisin..

Doğal komik olmuş. Sanırım arkadaş ta doğal ile gerçeği karıştırdı.

He bunun dışında da doğal ya da doğal değil hiç anlamı yok. Tıpkı SPi gibi.

Zira Phenom çıkmadan aylarca önce dediklerim oldu ve doğal yapı hiç bir fayda getirmedi. Zira Q6600 tüm phenomları geçiyor. ( Dediğim şu idi. Doğal yapı hiç bir etki göstermeyecek. AMD performansta öne geçer ise bunu mimarisi ile yapacak. )

Ama tarihe geçecek bir şey değil bu laf.

NVidia testlerinde 50 kişi açıklamasına rağmen 50 kere gene "ne ATİ hepsinde 1 mi almış, fake" denildi.

Q6600 çift çekirdektir diye iddaya girenler oldu.

E2160 Netburst mimarili diyenler oldu.

"Performans uğruna mimariden vaz mı geçeceksin" denildi.

Daha neler neler oldu bu forumda. Hatta biri çıkıp onboard ekran kartı ile yapılan eksik platform testini alıp bakın AMD oyunda ne kadar iyi diyerek X2 leri bile neredeyse C2D ve Q6600 ün önüne taşıdı. Hatta oraya mesaj yazdık diye ceza yedik, konu ise hala duruyor.

Yani bu çok basit bir şey bunların yanında.

• Arkadaşım süper pi falan hikaye zaten birkaç yıl önce yazılmış bir program. Sonuçta süper pi'nin performansı bir şey ifade etmiyor. Önemli olan sen işlemcinden memnun musun? O program benimde canımı sıkmıştı.

Ben bir inceleme yapmıştım imzamda linki var. Bakıp fikir alabilirsin. Ufak ince ayarlar işe yarıyor

Kullandığım sistem: Case: Thermaltake Suppressor F51 (E-ATX Mid-Tower), PSU: Super Flower 850W Platinum Black, Motherboard: Asus Sabertooth 990Fx r.1 (Bios 1604), CPU: AMD Fx 8370, Cooler: Arctic Liguid Freezer 240mm, RAM: Kingston HyperX T1 Series 8GB (2 x 4GB), GPU: XFX RX 480 GTR 8GB GDDR5, SSD: SAMSUNG 850 PRO 256GB, HDD1: Seagate ST3500418AS 500GB, HDD2: Seagate ST3500630AS 500GB, Ext. HDD: Seagate Central 3TB, Sound Card: Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Pro, Monitor: Samsung, Home Cinema: Logitech Z5500
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

quote:

quote:

Doğal komik olmuş. Sanırım arkadaş ta doğal ile gerçeği karıştırdı.

He bunun dışında da doğal ya da doğal değil hiç anlamı yok. Tıpkı SPi gibi.

Zira Phenom çıkmadan aylarca önce dediklerim oldu ve doğal yapı hiç bir fayda getirmedi. Zira Q6600 tüm phenomları geçiyor. ( Dediğim şu idi. Doğal yapı hiç bir etki göstermeyecek. AMD performansta öne geçer ise bunu mimarisi ile yapacak. )

Ama tarihe geçecek bir şey değil bu laf.

NVidia testlerinde 50 kişi açıklamasına rağmen 50 kere gene "ne ATİ hepsinde 1 mi almış, fake" denildi.

Q6600 çift çekirdektir diye iddaya girenler oldu.

E2160 Netburst mimarili diyenler oldu.

"Performans uğruna mimariden vaz mı geçeceksin" denildi.

Daha neler neler oldu bu forumda. Hatta biri çıkıp onboard ekran kartı ile yapılan eksik platform testini alıp bakın AMD oyunda ne kadar iyi diyerek X2 leri bile neredeyse C2D ve Q6600 ün önüne taşıdı. Hatta oraya mesaj yazdık diye ceza yedik, konu ise hala duruyor.

Yani bu çok basit bir şey bunların yanında.

Tamamda bu kadar açıklama gerektirecek bir yorum değildi.hiçbi açıklama doğal 4 çekirdek olmadığını değiştirmez q6600 ün.işlemcinin performansı kişiye göre yaptıklarına göre değişir.ama kullanılan teknoloji ve yapılan yeniliği değiştiremezsin..
    AMD PHENOM II X4 965 BE , GİGABYTE GA-970A-UD3 , ASUS GTX 560 TOP EDİTİON , THERMALTAKE SWİNG VB6000WBS , KİNGSTON 4GB DDR3 1600 MHZ , SAMSUNG 21.5" B2230H ANALOG DVI HDMI , SONY RX 99 , SONY NWZ-E444B MP4 PLAYER !!!

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Kusura bakmayın ama neden Q6600 ü 2,2 e alıyoruz ki. Aynı para değil mi bunlar. He şu da var gene de standart halde bile Q6600 tüm phenomları geçiyor.

q6600 ün daha iyi bi işlemci olduğu gerçek zaten, fiyatları nedeniyle birbirlerine rakipler o da doğru.
    ama arkadaş gidip 3.9ghz lik q6600 ile kendi standart 9550 yi super pi gibi bi uygulamada karşılaştırıyo.

benim dikkat çekmek istediğim nokta oydu,yani biri oc lu diğeri oc suz.q6600 2.2 olsa ne our 2.4 olsa ne olur gene phenom dan daha iyi super pi değeri alacak.

bazen illa bişeye karşı çıkmak için yazılar yazılıyomuş gibi geliyo, umarım yanılıyorumdur...
    AMD RYZEN 5 3600@4.1Ghz CPU | CORSAIR H100İ PRO RGB | ASUS ROG STRIX B350-F GAMING MOTHERBOARD | 2*16 GB GSKILL TRIDENT Z NEO 3200Mhz RAM | SAPPHIRE RX5600XT PULSE GPU | 250 GB SAMSUNG 970 EVO SSD | 500 GB SAMSUNG 870 EVO SSD| 250 GB SAMSUNG 840 EVO SSD | CORSAIR 4000D AIRFLOW CASE | CORSAIR RM650X 80+ GOLD PSU |GIGABYTE G32QC QHD 2K 165Hz HDR400 MONITOR | LOGITECH G613 WIRELESS MECHANICAL KEYBOARD | LOGITECH G403 LIGHTSPEED MOUSE | MICROSOFT XBOX ONE S GAMEPAD | ASUS ROG STRIX 2.4 GO HEADSET | LOGITECH C920 HD PRO WEBCAM | CREATIVE PEBBLE 2.0 SPEAKER | Rode NT-USB MINI MICROPHONE

• İyide arkadaşlar doğal olsa ne olur yapay olsa ne olur. Hatta 4 çekirdek değilde tek çekirdekli olduğunu düşünelim işlemcinin. Önemli olan kullanırken iyi performans vermesi değil mi? Mesela x firması bir işlemci yapsın ama öle bir işlemci ki bu tek çekirdekli ancak maşallah bütün işleri "doğal" 4 çekirdeklilerden daha hızlı yapıyor ve yavaşlama kilitlenme ne demek bilmiyor ama biz ona diyoruz ki "yok kardeşim ben bunu almam" Neden? diye sorulduğunda "eee bunda tek çekirdek var bana uymaz". Bu anlayışa ne denebilirki. Amacımız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi. Yok ben üzüm yemeyi sevmem benim işim bağcı ile diyorsanız söylenebilecek birşey yok tabi.

Merhabalar.1 hafta önce AMD phenom 9550 2.2 ghz işlemci aldım ancak bugün süper pi uygulamasını yaptığımdan beri kafam allak bullak olmuş durumda.En sonunda çareyi foruma bir başlık açmakta buldum.Süper pi testinde 1M de 44 saniyeyi görüyorum hatta çoğu zaman bu değeri geçiyor bile.Millet E8400 ile 10 saniyelerde gezerken benim böyle yüksek bi değer alma nedenim ne olablir?İşlemcim için bu değer normal mi yoksa hemen satıp intel mi almalıyım?Bu arada ram 2 gb.

Multithread pi hesaplayan bir site vericem istediğin kadar thread gir hesapla de kaç saniye çıkacak bakalım

http://www.apfloat.org/apfloat_java/applet/piparallel.html

Mümkünse mozillada çalıştır diğerlerinde sorun çıkarabiliyor java.

• quote:

Orjinalden alıntı: ekorender

İyide arkadaşlar doğal olsa ne olur yapay olsa ne olur. Hatta 4 çekirdek değilde tek çekirdekli olduğunu düşünelim işlemcinin. Önemli olan kullanırken iyi performans vermesi değil mi? Mesela x firması bir işlemci yapsın ama öle bir işlemci ki bu tek çekirdekli ancak maşallah bütün işleri "doğal" 4 çekirdeklilerden daha hızlı yapıyor ve yavaşlama kilitlenme ne demek bilmiyor ama biz ona diyoruz ki "yok kardeşim ben bunu almam" Neden? diye sorulduğunda "eee bunda tek çekirdek var bana uymaz". Bu anlayışa ne denebilirki. Amacımız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi. Yok ben üzüm yemeyi sevmem benim işim bağcı ile diyorsanız söylenebilecek birşey yok tabi.

Banane yapılan testlerden.Bilmem kaç puan almışmışta bilmem neymiş.Yüksesk görende aaa benim işlemci uçuyo diyo.yavaş olsa bile farketmiyo.Bu forumdaki kullanıcıların kaçta kaçı intel kullanıyo.en azından yüzde 80.kimse benim malım kötü demiyo.O yüzden sana işlemcinle mutluluklar..

• quote:

quote:

İyide arkadaşlar doğal olsa ne olur yapay olsa ne olur. Hatta 4 çekirdek değilde tek çekirdekli olduğunu düşünelim işlemcinin. Önemli olan kullanırken iyi performans vermesi değil mi? Mesela x firması bir işlemci yapsın ama öle bir işlemci ki bu tek çekirdekli ancak maşallah bütün işleri "doğal" 4 çekirdeklilerden daha hızlı yapıyor ve yavaşlama kilitlenme ne demek bilmiyor ama biz ona diyoruz ki "yok kardeşim ben bunu almam" Neden? diye sorulduğunda "eee bunda tek çekirdek var bana uymaz". Bu anlayışa ne denebilirki. Amacımız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi. Yok ben üzüm yemeyi sevmem benim işim bağcı ile diyorsanız söylenebilecek birşey yok tabi.

Banane yapılan testlerden.Bilmem kaç puan almışmışta bilmem neymiş.Yüksesk görende aaa benim işlemci uçuyo diyo.yavaş olsa bile farketmiyo.Bu forumdaki kullanıcıların kaçta kaçı intel kullanıyo.en azından yüzde 80.kimse benim malım kötü demiyo.O yüzden sana işlemcinle mutluluklar..

Test? Puan? Ne demek şimdi bu? Benim yazdıklarımla ne alakası var söylediklerinizin?

• Süperpi programı tam değerini hatırlayamayacağım ama 4.0Ghz e overclock edilmiş celeron işlemcinin bile süper skorlar aldığı bir program. Kaideye almaya gerek yok!

quote:

quote:

Test? Puan? Ne demek şimdi bu? Benim yazdıklarımla ne alakası var söylediklerinizin?

Demek istiyorumki devam et sen kullanmaya..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.