Şimdi Ara

AMD Phenom 9550 ile başım dertte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.1 hafta önce AMD phenom 9550 2.2 ghz işlemci aldım ancak bugün süper pi uygulamasını yaptığımdan beri kafam allak bullak olmuş durumda.En sonunda çareyi foruma bir başlık açmakta buldum.Süper pi testinde 1M de 44 saniyeyi görüyorum hatta çoğu zaman bu değeri geçiyor bile.Millet E8400 ile 10 saniyelerde gezerken benim böyle yüksek bi değer alma nedenim ne olablir?İşlemcim için bu değer normal mi yoksa hemen satıp intel mi almalıyım?Bu arada ram 2 gb.

• Süper pi çoklu işlemci uygulamasını desteklemez kullandığın işlemci için super pi bir kriter değil, diğer uygulamalar ve oyunlarda sıkıntı çekmezsin tabi biraz hızaşırma ile performans arttırımı yapabilirsin. İntele geçmek şu an senin için mantıklı değil ciddi anlamda zarara girersin.
  • Buradaki Q6600 de çoklu işlemci değil mi?Gayet desteklemiş görünüyo:) Bilgisayarcı adam tanıdık yani zaten alalı 1 hafta oluyo götürüp değiştirmem çok sıkıntı olmaz gerçi olsa da umrumda değil 44sn nedir ya..
     AMD Phenom 9550 ile başım dertte
    Verdiğin paranın hakkını mark testiyle alamazsın. günlük kullandığın uygulamalardaki performansı seni tatmin ediyorsa verdiğin parayı hakediyordur.
    Ayrıca 10 sn almak için epey bi O/C kasmak gerekir.
    Haa illa ben testte birilerini geçecem diyorsan da bellek okuma testlerini yap Amd Intel den daha iyidir bu konuda
    Aç vinrar ı araçlar dan hız ve donanım testini yap Oradaki değeri Intellerle karşılaştır bakalım seni tatmin edecekmi?
  • Super pi ile ne yapıyorsn
    Daha Fazla Göster
  • Evet çoklu işlemci ama 4.0Ghz'de çalışıyor senin işlemcin 2.2Ghz'de arada zaten uçurum var ayrıca AMD işlemciler superpi'de özürlüdür.
  • Peki tşk ederim 3D Mark yüklemeye başladım bakalım o ne diyecek ona göre birşeyler yaparım.Bir de Cpu-Z yi açtığımda şöyle bir manzarayla karşılaştım bu opteron nedir acaba?
    [/simage]http://img379.imageshack.us/my.php?image=cpuzjo5.jpg[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jyzeam -- 17 Haziran 2008; 22:48:01 >
  • yaw biri 4ghz de çalışıyo diğeri 2.2ghz de, karşılaştırma yapacaksan q6600 ün de 2.2ghzdeki değerini yada en azından standart haldeki değerine göre yorum yapman gerekir ki zaten amd işlermciler super pi de iyi değiller.

ve dellino ya katılıyorum şu super pi di 3d mark dı bu tip benchmarklarla kafayı fazla yormaya gerek yok. bunları elbette yapmalısın ama sadece sistemde sorun varmı görmek için.

normal kullanımda beklediğin performansı alıyomusun, seni tatmin ettimi kafanı yorman gereken bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 18 Haziran 2008; 0:19:36 >
    AMD RYZEN 5 3600@4.1Ghz CPU | CORSAIR H100İ PRO RGB | ASUS ROG STRIX B350-F GAMING MOTHERBOARD | 2*16 GB GSKILL TRIDENT Z NEO 3200Mhz RAM | SAPPHIRE RX5600XT PULSE GPU | 250 GB SAMSUNG 970 EVO SSD | 500 GB SAMSUNG 870 EVO SSD| 250 GB SAMSUNG 840 EVO SSD | CORSAIR 4000D AIRFLOW CASE | CORSAIR RM650X 80+ GOLD PSU |GIGABYTE G32QC QHD 2K 165Hz HDR400 MONITOR | LOGITECH G613 WIRELESS MECHANICAL KEYBOARD | LOGITECH G403 LIGHTSPEED MOUSE | MICROSOFT XBOX ONE S GAMEPAD | ASUS ROG STRIX 2.4 GO HEADSET | LOGITECH C920 HD PRO WEBCAM | CREATIVE PEBBLE 2.0 SPEAKER | Rode NT-USB MINI MICROPHONE
  • ayreten bir winrar testi veya decoding testi (mesela dvd rip) gibi günlük hayatta kullanacağın testleri yaparsan işlemcinin performansını daha iyi anlamış olursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 18 Haziran 2008; 8:59:57 >
    Asus Rog Strix x570 F - Ryzen 5 3600 @4.1ghz 1.1v(Noctua nh-u12s SE)- Sapphire RX 5600XT Pulse - Corsair Vengeance Lpx 3000 Mhz 2x8 GB DDR 4 - Corsair RM 750 80 Plus - Corsair 480GB Force MP510 m.2 SSD - Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 - Dark Guardian RGB Kasa - AOC G2460PF 144hz -Hyper X Cloud II - Corsair K68 Red Switch - Benq Zowie EC2
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jyzeam

Merhabalar.1 hafta önce AMD phenom 9550 2.2 ghz işlemci aldım ancak bugün süper pi uygulamasını yaptığımdan beri kafam allak bullak olmuş durumda.En sonunda çareyi foruma bir başlık açmakta buldum.Süper pi testinde 1M de 44 saniyeyi görüyorum hatta çoğu zaman bu değeri geçiyor bile.Millet E8400 ile 10 saniyelerde gezerken benim böyle yüksek bi değer alma nedenim ne olablir?İşlemcim için bu değer normal mi yoksa hemen satıp intel mi almalıyım?Bu arada ram 2 gb.

Arkadaşım bu soruyu gerçekten mi soruyorsun yoksa kafa mı buluyorsun açıkçası tam anlayamadım.
    İşlemciyi 1 haftadır kullandığını söylüyorsun. Yani o 1 hafta süresince, artık internete mi giriyorsun, oyun m oynuyorsun, dvd rip mi yapıyorsun, photoshop mu kullanıyorsun, yani o pc'yi ne iş için aldıysan o iş için kullanıyorsun. Dolayısı ile bütün o kullanım tecrüben sırasına bilgisayarın istediğin performansı verdi mi vermedi mi en iyi sen bilirsin. Ama sen kalkmış tüm o tecrübeyi bir kenara bırakıp, süperpi de düşük aldı, amd ile başım dertte diye bir başlık açıyorsun. Bu şaka mı gerçekten. Benim senin dediğinden alnalıdığım, senin bu pc'yi süperpi testi yapmak için almış olduğun ve bu yüzden de performansından memnun kalmadığın.
    bir de şu var, eğer ki sen normal pc uygulamadında bu işlemciler arasında , 44 ve 10 sn 'de olduğu gibi %440 performans farkı olduğunu düşünüyorsan çok çok yanılırsın. böyle bir şey yok.
    Tekrar belirtmek gerekirse, eğer sen elinde olmayan ancak almayı düşündüğün bir işlemci için bu şüpheye düşer ve yorum isteseydin mantıklıydı. Ancak zaten elinin altında olan ve senin kullanım alışkanlıklarındaki performansını 1-1 doğrudan görebildiğin bir işlemci için süperpi testine göre performans yorumu yapıp süpheye düşmen son derece mantıksız. Şu anda o işlemci seni ya tatmin ediyordur ya da etmiyordur. ona göre karar verirsin. daha hala neyin süperpi'si ile uğraşıyorsun ki. süperpi testinde düşük aldı diye pc değiştirmek isteyenini de ilk defa duyuyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Jyzeam

Peki tşk ederim 3D Mark yüklemeye başladım bakalım o ne diyecek ona göre birşeyler yaparım.Bir de Cpu-Z yi açtığımda şöyle bir manzarayla karşılaştım bu opteron nedir acaba?
    [/simage]http://img379.imageshack.us/my.php?image=cpuzjo5.jpg[/simage]

operation amdnin sunucu işlemcisi cpu z phenomların çoğunu öyle gösteriryor

Orjinalden alıntı: SAMASRA

@nadir en arkadaşa katılıyorum bide winrarda dene winrar da çok işe yarıyo çoklu çekirdek ama emin değilim benim bilgim bu yanlışsa kusura bakmayın

yanlış sanılım.çünkü winrar çoklu çekirdek desteklemiyor diye biliyordum

4 çekirdek desteleyen uygulamalar pek olmadıgı için size ar gelebilir bu deger , normaldir..
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • bende de 9550 var 2*700 mb divx filmi yaklaşık 28 dakikada dvd yapabiliyor , 720p 1.2 gb lık hd filmi 25 dakika da dvd yapabiliyor,
    asıl bunları karşılaştıralım derim ben

@@@timescape

hocam elinde phenom 9550 var test falan yapsanda bizde görsek bende phenom 9550 almayı düşünüoyrumda

paylaşımm....
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.