Şimdi Ara

AMD FX serisi işlemci için serin ve sorunsuz çalışacak anakart tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD FX-6300 için AM3+ destekli anakart arıyorum.
    Gigabyte'ın anakartlarını severim ve ilk aramaya ondan başlayayım dedim.
    Piyasada satılan AM3+ modellerini sıraladım:

970A-D3 86$
    970A-UD3 96$
    990XA-UD3 114$

Sonra Gigabyte'ın resmi sitesinden, bu modellerin teknik özelliklerine baktım, kıyasladım, oldukça hoşuma gitti, özellikle 96$'lık olanı.
    Fakat sonra, sitelerde kullanıcı yorumlarını okumaya başladığımda, Kuzey Köprüsü entegresinin ciddi bir ısı sorunu olduğunu öğrendim. Sistem boştayken bile ölçülen değerlerin 60 üzeri dereceler olduğundan bahsediliyordu.
    Kullanıcıların, anakarttaki Kuzey Köprüsü entegre soğutucusunu çıkarıp yerine bakır soğutucu koyduklarını, bazen bunun da yetmediğini ve üstüne ufak çaplı yüksek devirli bir fanla desteklediklerini okudum.
    Tabi bunların rakip firmaların karalama çabaları olma ihtimali de var.

Ben overclock peşinde değilim, FX-6300'ün standart hızı benim için kafidir, oyunları da full HD ultra ayarlarında da oynamayacağım.
    Ama sistemim serin ve sessiz çalışsın isterim.

Sonra, yine bu anakart modellerinden bazılarının, bazı ram'lerin hızlarını tanımadığını,
    bazı modellerin FX işlemcileri tanıması için önce bios güncellemesine ihtiyaç duyduğunu
    (ama işlemciyi tanımaksızın o anakart nasıl boot yapacak da bios'a gireceğiz o da ayrı bir konu),
    bu tarz sıkıntılı yorumlar okudum.
    Newegg'deki puanları da %60'ın altında olunca içime kurt düştü.

Sonra Asus'a, MSI'ya, Asrock'a falan baktım, AM3+ modellerine, ve kullanıcı yorumlarına...
    Sanırım AMD 900 serisi chipseti anakartlarda bu sıkıntılar görülüyor olabilir, emin değilim.

O yüzden size danışmak istedim.
    AMD FX-6300 işlemcimize sorunsuz bir yuva arıyoruz. Hararet yapmayacak, bios'tur, ram'dir, bu tarz sıkıntıları olmayacak güzel bir yuva.
    150$ çizgisini aşmayan hangi ürünleri tavsiye edersiniz?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• asus m5a97 r2.0
  • Bende Asus m5a78l var çok iyi daha 50yi geçmedi işlemci 60dolar gibi bi fiyatı var şaka gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • superior1 kullanıcısına yanıt
    ASUS M5A97 R2.0 güzel bir anakartmış. 130$’lık fiyatı da fena değil, özellikleri de.
    Bu anakartı araştırmalarım esnasında gördüğümde, üzerindeki yeşil led dikkatimi çekmişti, 1990’larda kullandığımız ledlerden, insanda doğrudan eski teknolojiyi çağrıştırdığı için midir nedir, es geçmiştim. :) Ama teknik detaylarına bakınca kart güzel hakkaten.
    Bu kartı kullanıyor musunuz? Hangi FX’ ile? Bir de rica etsem kullanım esnasında (boşta ve oyunda) Kuzey Köprüsünün sıcaklığı nasıl, belirtir misiniz?
  • Asus M5A78L gerçekten güzel bir anakarta benziyor, fakat Sata 6GB desteği ve USB3 desteği yok, ileride SSD ya da yeni flash belleklerden kullanmak istersem bu sıkıntı çıkarır.
    Bir de, Vatan’da, bu anakartla ilgili pek hoş olmayan bir yorum var.
    Hangi işlemciyle kullanıyorsunuz? Bir de, sizden de rica etsem, kullanım esnasında (boşta ve oyunda) Kuzey Köprüsünün sıcaklığı nasıl, belirtir misiniz?
  • fx 6300 var bende daha sadece bf3 deneyebildim 3 saat oynadım sonuç 47 dereceydi ve alacaksan kasayida asgard 381 500-600w modelinden tercih edin önceki bilgisayarimda kasanın üstü felan çok isiniyodu bunda buz gibi masallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clia

Arkadaşlar,

970A-D3 86$
    970A-UD3 96$
    990XA-UD3 114$

Sonra Gigabyte'ın resmi sitesinden, bu modellerin teknik özelliklerine baktım, kıyasladım, oldukça hoşuma gitti, özellikle 96$'lık olanı.
    Fakat sonra, sitelerde kullanıcı yorumlarını okumaya başladığımda, Kuzey Köprüsü entegresinin ciddi bir ısı sorunu olduğunu öğrendim. Sistem boştayken bile ölçülen değerlerin 60 üzeri dereceler olduğundan bahsediliyordu.
    Kullanıcıların, anakarttaki Kuzey Köprüsü entegre soğutucusunu çıkarıp yerine bakır soğutucu koyduklarını, bazen bunun da yetmediğini ve üstüne ufak çaplı yüksek devirli bir fanla desteklediklerini okudum.

Ben overclock peşinde değilim, FX-6300'ün standart hızı benim için kafidir, oyunları da full HD ultra ayarlarında da oynamayacağım.

Sonra, yine bu anakart modellerinden bazılarının, bazı ram'lerin hızlarını tanımadığını,
    bazı modellerin FX işlemcileri tanıması için önce bios güncellemesine ihtiyaç duyduğunu
    (ama işlemciyi tanımaksızın o anakart nasıl boot yapacak da bios'a gireceğiz o da ayrı bir konu),

Sonra Asus'a, MSI'ya, Asrock'a falan baktım, AM3+ modellerine, ve kullanıcı yorumlarına...
    Sanırım AMD 900 serisi chipseti anakartlarda bu sıkıntılar görülüyor olabilir, emin değilim.

AMD FX-6300 işlemcimize sorunsuz bir yuva arıyoruz. Hararet yapmayacak, bios'tur, ram'dir, bu tarz sıkıntıları olmayacak güzel bir yuva.

asus m5a97 r2.0 sen uygun model bu senin için ben oc potansiyeli geliştirilmiş olan evoyu kullanıyorum ısı boşta hava sıcaklığından 2 -3 derece yüksek oluyor yükte bakmak aklıma gelmedii şimdiye kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

Arkadaşlar,

970A-D3 86$
    970A-UD3 96$
    990XA-UD3 114$

asus m5a97 r2.0 sen uygun model bu senin için ben oc potansiyeli geliştirilmiş olan evoyu kullanıyorum ısı boşta hava sıcaklığından 2 -3 derece yüksek oluyor yükte bakmak aklıma gelmedii şimdiye kadar

Alıntıları Göster
    quote:

Boşta 2-3 derece yüksek olan ısı işlemcinin mi kuzey köprüsünün mü?

• quote:

quote:

Boşta 2-3 derece yüksek olan ısı işlemcinin mi kuzey köprüsünün mü?

gameboosterda anakart yazıyor kuzey köğrüsü falan yazmıyo

• 970A-G46 ile kullanıyorum sorunsuz. Gayet serin.
  • Gigabyte 970A-UD3 kadar ASUS M5A97 R2.0 de de NB sıcaklıkları yüksektir. O seviye anakartlar böyle. Ancak bir sorun olmuyor. İlk serileri çıktığında BIOS güncelleme ile FX kullanılabiliyordu ama şimdi hemen hepsi FX işlemciler için gerekli BIOS versiyonu yüklü geliyor.Ufak tefek çözülebilir sıkıntılara takılmayın BIOS dan birkaç tıkla halloluyor.
  • Clia kullanıcısına yanıt
    Evet kartı kullanıyorum FX 8320 @3.9 ghz ile stok fanla kullanıyorum nasip olursa soğutucu alınca rahat 4.5 ghz i görürüm gibi geliyor.
    Kuzey köprüsü sıcaklığına nerden bakabilirim bilmiyorum anakartın boşta sıcaklığı 29 derece.
    Bu arada Asus'un yazılım desteği muazzam inceleyebilirsin BIOS ekranı yeter

edit:Bu arada fiyat 240 TL
    click

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superior1 -- 8 Eylül 2013; 18:14:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.