Şimdi Ara

AMD Phenom 2 X4 965 BE & HD5870 Oyun Sistemi (Crysis performansı eklendi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
1
Favori
11.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağolun iyi dilekleriniz için.

Arkadaşlar nova bilgisayar'dan aldığıma pişman olmak üzereyim. Ekran kartı ve HDD geleli 2 gün oldu (eksen ve sanal marketimden almıştım, aldığımın ertesi günü kapımdaydı ürünler), diğer bileşenler ortalıkta yok. Ekran kartı ve hdd hariç diğerlerini novadan almıştım.

Arıyorum telefonu açan yok. Saat 10'da kapalı mı olur ya. Nasıl iş yapıyor bu adamlar? Boş boş bekliyor ekran kartı kutusunda.

Geldiği gibi Crysis testleri yapacağım. Orijinal grafikleriyle değil de modlu grafiklerle test edeceğim. Ama fikir açısından önce bir orijinal grafiklerle de test koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 2 Ocak 2010; 10:21:20 >
  • takma kafana hocam, geç olsun da güç olmasın.
    bilirim beklemek kolay değil ama yapacak birşey yoksa karartma içini boşuna...

bence de önce normal durum ve ayarda test et ki karşılaştırma değeri olsun herkez için.
    sonra da modla kes ve biç istediğin gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 6 Ocak 2010; 14:56:10 >
  • Acaba bugün kapalı mı olacak burası cumartesi diye? Öyle olursa salı gününden önce gelmez bu kasa
  • aslında cumartesi günü çalışmaları lazım bence...
  • Sonunda telefonu açan biri çıktı, kargolanıyor pazartesi gelecekmiş. Pazartesi test günü
  • e gözün aydın o zaman. bu hafta sonu zor geçer senin için ama tarih belli saat belli en azından.

bu arada ekran kartı için seçimini neden 5850 değil de 5870 den yana yaptın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 2 Ocak 2010; 12:14:02 >
  • Hocam almışken tam alayım dedim uzun bir süre dokunmayacağım sisteme. İleride bir 5870 daha ekleyeceğim sadece. Bir de amaç crysis'i en iyi şekilde oynamak. 5970 almak isterdim, biraz zorlasam alırdım hesaplarıma göre ama bir parçaya 1200 lira vermek çok çok lüks, o paraya başka şeyler yaparım. Bunun dışarı çıkması var orda burda bişeyler içmesi var kız arkadaşı var vs. abartmayayım dedim.
  • çok iyi yapmışsın o açıdan haklısın tabii ki.
    sormamın nedeni de CF ile alakalı zaten kendin de yazmışsın yapacağını.
    o açıdan bakınca olaya aslında 5850 CF daha mantıklı gelmedi mi sana?
    5870 tek başına nekadar süre kullanmayı planlıyorsun bilmem tabii ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 6 Ocak 2010; 14:58:50 >
  • Hayırlı olsun öncelikle, bende yazın sistem toplayacagım da tam benm kafamdaki bi sistem almışsınız ama birşey var nvidia yı beklemek ve 32nm olup olmayacagı kesin belli olmayan i7 930 arasında kafam karısıyor acaba şu anda sizin aldıgınız sistemi mi alsam yoksa 930 ve nvidia mı tam emin deilim gerçi fiyatları ne derecede fark eder ona şimdiden bişey diyemeyiz ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

çok iyi yapmışsın o açıdan haklısın tabii ki.
    sormamın nedeni de zaten CF ile alakalı zaten kendin de yazmışsın yapacağını.
    o açıdan bakınca olaya aslında 5850 CF daha mantıklı gelmedi mi sana?
    5870 tek başına nekadar süre kullanmayı planlıyorsun bilmem tabii ki...

Şimdi CF yapsam ilerde satıp yeni kart almam gerekecekti hiç uğraşmak istemedim. Bir tane kart alır devam ederim diye düşündüm. 1 seneyi geçkin kullanırım herhalde 5870. Ama Full hd performansına bağlı tabii, 1 sene oyunları full hd de en yüksek detay çalıştıramazsa daha erken almak gerekecek 2. kartı.

@Gauss90, valla herkes Core i7 de alacağın oyun performansının bir yerden sonra işe yaramayacağını söylüyor. Yani Phenom X4 965 de alsan Core i7'de, oyunlardaki performans hemen hemen benzer olacak sanırım. Masaüstü işlerinde daha iyiymiş Core i7. Eğer masaüstü işlerde çok kullanacaksan Core i7 daha iyi olur ama oyun içinse hiç boşa Core i7'ye para bayılmaya gerek yok sanırım.

Haftasonunu da Torchlight ile geçireceğiz artık. İyi ki 8400gs tam detay kasmadan oynayabiliyor da kafamı meşgul edeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 2 Ocak 2010; 13:47:34 >

• Nvidia taraftarı olmam amd konusunda düşündürüyor işte amd sli destekleyen anakartlar bir elin parmak sayısını geçmiyor onunda ne derece sorun getirip getirmeyeceği belli deil :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opeth -- 2 Ocak 2010; 14:04:04 >
  • @Dante
    anlıyorum, bu durumda en iyi seçimi yapmışsın. hayırlısı...
  • Saat 2 ile 5 arası gelecekmiş. Topici unutmadım testler gelecek

Bi kasa 1 haftada geldi arkadaş işe bak ya Başkası alsa hemen gelir kapısına, sırf ben aldım diye oluyor böyle biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Ocak 2010; 11:47:35 >
  • arkadaşlar sistem geldi fakat hdd yi kuramadım. sata veri kablosunu bağladım, güç kablosunu da dvd roma giren güç kablosunun (dvd rom da sata güç ve veri kablosu kullanıyor) aynısından vardı güç kaynağından çıkan, onu bağladım.

Bu işlemler doğru değil mi? Neden görmüyor ve disk boot failure diyor acaba?
  • Anlatmışsın ama çözüm oralarda olmalı
    1 - Diskin powerı i iyi oturmamıştır
    2 - Sata kablon ya anakarta ya diske iyi oturmamıştır
    En az ihtimal olan
    3 - Biostan HDD i elle seçmen gerekir. ki bunun olacağını hiiiç sanmıyorum
  • valla defalarca tak çıkar yaptım ama olmuyor. aldığım yeri aradım biosta hdd nin ismini görmesi lazım diyorlar, görünmüyor ama. hdd de sorun mu var acaba? güç kablosu olarak dvd rom a giden kablonun aynısından taktım, veri kablosu da bildiğimiz sata kablosu, anakartın herhangi bir sata slotuna bağladım diğer ucunu da. ama açılırken disk boot failure diyor dediğim gibi :s
  • tamam oldu windows kuruluyor testler geliyor
  • hayırlı olsun

hdd sorununu nasıl çözdün ?

edit: sanırım biostan yaptın

edit2: sanırım windows cd si takıp kurdun windowsu ve oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Instant Request P@rty -- 5 Ocak 2010; 17:32:18 >
  • windows cd si diye boş cd takınca olmuyormuş arkadaşlar haberiniz olsun.

heyecan yaptım da pardon
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.