Şimdi Ara

AMD'nin tek çekirdek performansı neden bu kadar berbat?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD'nin 8 çekirdekli en güncel ve en güçlü işlemcisi olan FX 9370 ile,
    İntel'in i3 3220 çift çekirdekli işlemci karşılaştırılıyor.
    Ve İntel 3220 tek çekirdek performansındave PassMark testinde AMD FX 9370'u tüm FX serisindeki diğer işlemciler gibi mahlup ediyor.
    Size göre AMD'nin tek çekirdek performansı neden hep bu kadar kalitesiz?

Karşılaştırma Linki ==>http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-3220-vs-AMD-FX-9370
    Tek çekirdek karşılaştırma:http://www.cpubenchmark.net/singleThread.html
    İntel i3 3220 ==> 1,760
    AMD FX 9370 ==> 1,646

• batuhanbas B kullanıcısına yanıt
    tek çekirdek olayı artık kabak tadı vermeye başladı günümüzde çoğu uygulama 2den fazla çekirdeğe destek vermeye başladı bile tek çekirdekte tırnak ucu kadar daha iyi diye bu i3ün daha iyi olduğu anlamına gelmez şimdi ben sana sorarım inşaat yaptıracaksın toplam maaşları aynı olacak 190cm boyunda 20 adam ile mi yoksa 180 cm boyunda 60 adam ile mi çalışırsın
    yada kawgaya girdiğini düşün fazla kişi olan ezer geçer değil mi ama sen diyorsun ki ringe çıkaralım teke tek işte o devir artık kapanıyor
  • batuhanbas B kullanıcısına yanıt
    Tek çekirdek öldü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek çekirdek isteyen adam niye 8 cekirdek amd alsin?
    :D
    Ben genel performansta (oyun vb) fx 8350 ile i73770k ile aynı isem olay tamamdır
    :D.

• Sana şöyle anlatayim.

Bak and 9370in tek cekirdeginin performansı 5olsun.i3unde 10 olsun.

9370=8*5=40
    İ3=10*2=20

Rakamlar tamamen sallamaydi

• İntelde her çekirdek ayrı bir modüldür.Amd de ise her modülde çift çekirdek bulunur.Az çekirdeğe optimizasyonu olan bir testte daha başarılı gelebilir.Yani kısacası Fx8 serisi 4 modülden oluşur .

EDİT: Fx serisinin hayal kırıklığı yaratması bu modül olayındandır.Phenom sersinin başarısının sırra bence burada yatmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 4 Ekim 2013; 22:18:49 >
  • Bu devirde artık tek çekirdek performansı bir anlam ifade etmiyor ama nedeninden bahsedelim.

Intel bildiğimiz klasik çekirdek tasarımına devam ederken AMD modüler bir yapıya geçti. FX serisinde Çekirdek yerine modül kullanılıyor. Her modülde 2 adet işlem birimi mevcut ve bu birimler aynı modül içerisindeki birimleri ortak kullanıyorlar. Single thread uygulamalarda Intel tek çekirdeğin tüm gücünü kullanabilirken AMD modül içerisindeki birimlerden sadece birini kullanabiliyor. Tam çekirdeğe karşı yarım çekirdek hesabı performans ta ona göre düşük oluyor ama multithread programlar işin için e girdi mi AMD farkı büyük oranda kapatabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teknoloji ile alakalı bi şey bu. Çekirdeği geliştiremiyorlar. Çözümü sayıyı artırmakta buluyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

İntelde her çekirdek ayrı bir modüldür.Amd de ise her modülde çift çekirdek bulunur.Az çekirdeğe optimizasyonu olan bir testte daha başarılı gelebilir.Yani kısacası Fx8 serisi 4 modülden oluşur .

EDİT: Fx serisinin hayal kırıklığı yaratması bu modül olayındandır.Phenom sersinin başarısının sırra bence burada yatmaktadır.

Cinebenchte 1090T(4.FGHZ) ile FX6300 (4.4GHZ)'den neden daha yüksek puan aldığımı anladım. Teşekkürler bilgi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

İntelde her çekirdek ayrı bir modüldür.Amd de ise her modülde çift çekirdek bulunur.Az çekirdeğe optimizasyonu olan bir testte daha başarılı gelebilir.Yani kısacası Fx8 serisi 4 modülden oluşur .

Cinebenchte 1090T(4.FGHZ) ile FX6300 (4.4GHZ)'den neden daha yüksek puan aldığımı anladım. Teşekkürler bilgi için.

1090t ile 3.2 ghz defaultta bile geciyordun 6300 4 kusur ghz'yi ama yeni versiyonunda fx islemciler daha performansli hale gelmis.programlar destekledikce yeni versiyon ciktikca fx islemcilerin performansi artacak ama muhtemelen isini bitirdiler bundan sonra fx benzeri islemci cikmayabilir amd paso apu yani icinde gpu olan islemci uretebilir ki moduler yapiya gecmelerinin sebebi bu olabilir.phenomII x8 icine bir de gpu koyarsan tencere gibi buyuk cpu olur.sirket politikasiyla da alakali intel ben klasik takilirim hizli yapar pahali satarim diyor ama amd maliyeti nasil dusursem(guclu tek cekirdek=buyuk boyut=$) nasil yenilik yapsam diye ugrasip duruyor yoksa 3gb ramle 32 bit destekli 6 ghz pentium6 kullaniyorduk su anda.

• Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.
    Demek ki tek çekirdek performansına pek takılmamak gerekiyormuş.
  • intel ht diye bir çekirdek ayırma işlemini i3 ve i7 işlemcilerde barındırıyor ; i3 işlemciler 2 çekirdek çalışmasına rağmen 4 thread olarak çalışmakta ama i3 4 thread ile i5 hızına erişemez zira i5lerde 4 gerçek çekirdek vardır. Amd de ise iş daha faklı Amd çok dafa farklı bir mimari kullanıyor ve yukarıda da arkadaşın dediği gibi modül yapısı kullanıyor bunun amacı üretim maliyetlerini azaltmak bu 2 yapının kendine göre artıları ve eksileri dersek

İntelin artıları.

Yüksek işlem 2ye bölünerek çalışacağında tek core işlem kapasitesi yüksektir böylece az cpu desteğine sahip yazılımlarda da yüksek performans almanızı sağlar ,
    Eksileri:
    ancak her bir işlemcinin gücü artması için maliyetleri de arttırmakta o nedenle i7 daha pahalı bir çözümdür.

AMD nin artıları
    düşük fiyatla yeni nesil uygulamalarda yüksek performans almanızı sağlar.

Eksiler.
    Eski yazılım ve çekirdek desteğ sınırlı oyun ve programlarda aynı performansı gösteremez.

• kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte dostum... fazla zorlamaya gerek yok...

emin ol AMD, Intel kadar güçlü bir işlemci yaptığında zaten ucuza vermeyecek... (5-10$ illa ki daha ucuz yapar Intel'le rekabet için yine de genel fiyat mertebesi aynı olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 5 Ekim 2013; 11:57:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte dostum... fazla zorlamaya gerek yok...

emin ol AMD, Intel kadar güçlü bir işlemci yaptığında zaten ucuza vermeyecek... (5-10$ illa ki daha ucuz yapar Intel'le rekabet için yine de genel fiyat mertebesi aynı olur)

Yapmadığında da ucuz vermiyor bakınız fx9590
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

genele bakıldığında amd intel kadar ütmüyor ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 5 Ekim 2013; 12:45:45 >
  • quote:

quote:

aynen hocam

ne demişler "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" tabi bütçe varsa gücünüz yetiyorsa geçerli. para yoksa zaten yapacak bişey yok. paranın yettiği en iyiyi alacaksın

• quote:

quote:

quote:

aynen hocam

ne demişler "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" tabi bütçe varsa gücünüz yetiyorsa geçerli. para yoksa zaten yapacak bişey yok. paranın yettiği en iyiyi alacaksın

düz mantikla ucuz etin yahnisinden ne olur gibi olmus

ama her zaman pahaliya aldim en iyisi bu dememek lazim genel anlamda

en azindan bir rekabet ortami var yoksa intelle nvidia kucakta hoplatirdi

neyse konu sapıyor fanboyluk yapmıyorum sakın yanlis anlaşılmasın

• 4770 gerçekten iyi bir işlemci oldu 9590 iin gelen testler ve fiyatı göz önüne alınınca biraz saçma bir işlemci yok dememek için çıkartılmış gibi.... Bu segmentte olmayan oldu 4770 f/p ürünü oldu ne diyelim :)
  • Ucuz etin yahnisi kara yada ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözleri kesinlikle ve kesinlikle AMD işlemci için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Daha ucuza işlemci satıyorlar ve AMD işlemciden kim ne zarar görmüş. Genellikle insanlar istedikler herşeyi AMD ile yapıyorlar. Profesyonel birşeyler yapacak olanlar zaten gitsin alsın 2000 küsüre intel işlemci 7000 TL quadro kartı. Ancak normal kullanıcılar için en iyi F/P bilgisayarın amd ile toplanacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

intel ht diye bir çekirdek ayırma işlemini i3 ve i7 işlemcilerde barındırıyor ; i3 işlemciler 2 çekirdek çalışmasına rağmen 4 thread olarak çalışmakta ama i3 4 thread ile i5 hızına erişemez zira i5lerde 4 gerçek çekirdek vardır. Amd de ise iş daha faklı Amd çok dafa farklı bir mimari kullanıyor ve yukarıda da arkadaşın dediği gibi modül yapısı kullanıyor bunun amacı üretim maliyetlerini azaltmak bu 2 yapının kendine göre artıları ve eksileri dersek

İntelin artıları.

Yüksek işlem 2ye bölünerek çalışacağında tek core işlem kapasitesi yüksektir böylece az cpu desteğine sahip yazılımlarda da yüksek performans almanızı sağlar ,
    Eksileri:
    ancak her bir işlemcinin gücü artması için maliyetleri de arttırmakta o nedenle i7 daha pahalı bir çözümdür.

AMD nin artıları
    düşük fiyatla yeni nesil uygulamalarda yüksek performans almanızı sağlar.

Eksiler.
    Eski yazılım ve çekirdek desteğ sınırlı oyun ve programlarda aynı performansı gösteremez.

I5 te ht yok mu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.