Şimdi Ara

AMD'nin tek çekirdek performansı neden bu kadar berbat? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    I I yok kardeşim, sadece mobile olanlarda var onlarda 2+2 zaten 4 core değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

I I yok kardeşim, sadece mobile olanlarda var onlarda 2+2 zaten 4 core değil..

ben var zannediyordum öğrendiğim iyi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuKaMa

quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

intel ht diye bir çekirdek ayırma işlemini i3 ve i7 işlemcilerde barındırıyor ; i3 işlemciler 2 çekirdek çalışmasına rağmen 4 thread olarak çalışmakta ama i3 4 thread ile i5 hızına erişemez zira i5lerde 4 gerçek çekirdek vardır. Amd de ise iş daha faklı Amd çok dafa farklı bir mimari kullanıyor ve yukarıda da arkadaşın dediği gibi modül yapısı kullanıyor bunun amacı üretim maliyetlerini azaltmak bu 2 yapının kendine göre artıları ve eksileri dersek

İntelin artıları.

Yüksek işlem 2ye bölünerek çalışacağında tek core işlem kapasitesi yüksektir böylece az cpu desteğine sahip yazılımlarda da yüksek performans almanızı sağlar ,
    Eksileri:
    ancak her bir işlemcinin gücü artması için maliyetleri de arttırmakta o nedenle i7 daha pahalı bir çözümdür.

AMD nin artıları
    düşük fiyatla yeni nesil uygulamalarda yüksek performans almanızı sağlar.

Eksiler.
    Eski yazılım ve çekirdek desteğ sınırlı oyun ve programlarda aynı performansı gösteremez.

I5 te ht yok mu

Hiç olmadı Zaten i7 lerle en büyük fark Ht olmaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte dostum... fazla zorlamaya gerek yok...

emin ol AMD, Intel kadar güçlü bir işlemci yaptığında zaten ucuza vermeyecek... (5-10$ illa ki daha ucuz yapar Intel'le rekabet için yine de genel fiyat mertebesi aynı olur)

Yapmadığında da ucuz vermiyor bakınız fx9590

aynen hocam

ne demişler "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" tabi bütçe varsa gücünüz yetiyorsa geçerli. para yoksa zaten yapacak bişey yok. paranın yettiği en iyiyi alacaksın

O zaman BF4 te nasıl fx 8350 inteli tokatlıyor ? bunu açıkla bakalım ? şu anda alınabilecek en iyi ve geleceğe yönelik işlemci ( 8 çekirdekli oyunlar artmaya başladı) fx 8350 dir. Intele hem fazla para verip hem 8 çekirdekli oyunlarda geride kalması esas enayiliktir.

• THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    BF4 beta hala, optimize edilmediğinden heyecan yapmanın alemi yok... piyasaya sürülmemiş beta bir oyunu örnek vermen komik, en azından Crysis3 dersen kendin bile anlarsın (malum bulduğu tüm çekirdekleri kullanmaya çalışan bir oyun, gereksiz olsa da) buna rağmen 8350'in i5 serisi kadar bile performans vermiyor, bunu da böyle bil... fanboyluğun luzumu yok dostum... gerçi crysis3 de optimizasyon özürlü bir oyun ama hadi neyse...

bunun dışında da hiç bir oyunda zaten fx serisi herhangi bir işlemcinin dengi olan intelden daha iyi performans gösterdiğine şahit olan var mıdır sence?
    dikkatini çektiyse dengi olan intel dedim... gidip de 8350'yi g2020'yle kıyaslarsan bu sonuca varman normal...

artı söylediğimin arkasındayım paran varsa gider i7 alırsın, paran yoksa gider fx8 serisi alırsın, bu kadar basit... gidip de 2 çekirdekli işlemciyle 8 çekirdek işlemciyi karşılaştırıyorsun, sonra tokatlıyor fln... kendince yorumlar yapıyorsun. yukarıda yazılanları anlamamışsın bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 6 Ekim 2013; 18:38:33 >

• AMD 32 nm'de ürettiği için daha az transistör vs. koyabiliyor çekirdek başı.Ayrıca modüler yapı da berbat.

Ama inanıyorum ki konsollar 8 çekirdek olduğundan ve AMD bu kadar oyuna yatırım yapıp f/p işlemciler yaptığından piyasa dönüyor.Phanom gibi yapsalar keşke
  • quote:

BF4 beta hala, optimize edilmediğinden heyecan yapmanın alemi yok... piyasaya sürülmemiş beta bir oyunu örnek vermen komik, en azından Crysis3 dersen kendin bile anlarsın (malum bulduğu tüm çekirdekleri kullanmaya çalışan bir oyun, gereksiz olsa da) buna rağmen 8350'in i5 serisi kadar bile performans vermiyor, bunu da böyle bil... fanboyluğun luzumu yok dostum... gerçi crysis3 de optimizasyon özürlü bir oyun ama hadi neyse...

bunun dışında da hiç bir oyunda zaten fx serisi herhangi bir işlemcinin dengi olan intelden daha iyi performans gösterdiğine şahit olan var mıdır sence?
    dikkatini çektiyse dengi olan intel dedim... gidip de 8350'yi g2020'yle kıyaslarsan bu sonuca varman normal...

artı söylediğimin arkasındayım paran varsa gider i7 alırsın, paran yoksa gider fx8 serisi alırsın, bu kadar basit... gidip de 2 çekirdekli işlemciyle 8 çekirdek işlemciyi karşılaştırıyorsun, sonra tokatlıyor fln... kendince yorumlar yapıyorsun. yukarıda yazılanları anlamamışsın bile...

2 çekirdek mi ? 2700k ları geçmiş bi durumda her türlü son çıkan 8 çekirdekli oyunlarda. ayrıca gelecekteki oyunlar hep 8 çekirdekli olacak bu durumda fx 8350 almayan şu fiyatlarda resmen enayidir. siz gidip intele bayılın parayı ben geri kalanını ekran kartı ve ssd ye yatırıp sizi tokatlıyım her türlü. şu saatten sonra intel ucuza 8 çekirdekli çıkarmadıktan sonra intel alınmaz bunu ben değil testler diyor. beta demişsin de beta ise her işlemci için beta böyle saçma bi mantık olamaz. fx 8350 2700k ları tokatlamış diyorum sen pentium serisi ile kıyasladığımı sanıyosun . aç bak testlere.

bak bakalım intelin 2000 tl lik işlemcileri ile yarışmakta fx 8350 i7 2600k yı bile geçmiş , hala g2020 diyosun :

AMD'nin tek çekirdek performansı neden bu kadar berbat?

ayrıca çoğu yabancı forumda nerdeyse her oyunda fx 8350 ile intel 3570k nın eşdeğer performansta olduğu söylenmekte sadece 8 çekirdeklilerde de değil. kısaca fx 8350 öyle bi anda yabana atılabilecek bi işlemci değildir. muhtemelen gelecekte muadili intel işlemcileri de 8 çekirdek sayesinde geçecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 6 Ekim 2013; 20:21:29 >

• THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    hakketen bu mantaliteyle zor...

Ivy bridge ile Haswell niye listede yok acaba... bir düsündün mü?

i7-2*** > üzerine 2 seri işlemci cıktı Intel'den

2 hafta öncesine kadar amd'nin fx9*** serisi yoktu bile... yani bu sözde testler yapıldığında muhtemelen 8350 AMD'nin en üst seviye işlemcisi sıfatındaydı...

sen AMD'nin son serisi ile 3 senelik işlemciyi karşılaştırıyorsan... kendini avutmaya devam et dostum...
    ki arada 1 fps fark var minimum da, maximum fps'de de intel daha iyi çıkmış... 2600k da o serinin bir alt modeli, 2700k bile değil, sen tutmuşsun amd'nin en iyi modeli ile karşılaştırılan, taraflı bir teste bakmıssın (taraflı test olduğu belli asıl intel serileri yok o listede), üstelik beta ve optimize edilmemiş bir oyunda...

listede asıl piyasada kullanılan 3570k-3770k-4670k-4770k yok... ve sen AMD'nin alınabilecek en iyi işlemci olduğunu iddia ediyorsun...

kusura bakma dostum, bakar körler için gözlük tavsiyesi vermiyoruz...

hoş zaten bu yazdıklarımı da anlamayacaksın. ben zaten AMD'ye de kötü demedim, ücreti kadar performansı var dedim. ama görüyorum ki 8350 kullandığın için kendini iç dünyana kapatmışsın, hemen savunmaya geciyorsun...

son mesajımdır... bosuna cevap yazma bana istediğine inanmakta serbestsin...
    tebrik eder basarılarının devamını dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: enoes

tek çekirdek olayı artık kabak tadı vermeye başladı günümüzde çoğu uygulama 2den fazla çekirdeğe destek vermeye başladı bile tek çekirdekte tırnak ucu kadar daha iyi diye bu i3ün daha iyi olduğu anlamına gelmez şimdi ben sana sorarım inşaat yaptıracaksın toplam maaşları aynı olacak 190cm boyunda 20 adam ile mi yoksa 180 cm boyunda 60 adam ile mi çalışırsın
    yada kawgaya girdiğini düşün fazla kişi olan ezer geçer değil mi ama sen diyorsun ki ringe çıkaralım teke tek işte o devir artık kapanıyor

Çok çekirdek çıktı mertlik bozuldu

Not=Son cümlenize istinaden söylenmiştir.

• ya arkadas bu amdcileri anlamak mümkün değil millete çekirdek fazla diye konusup duruyorlar ama nedense her yeni işlemci çıktıgında hemen eski işlemcilerini değiştiriyorlar suan forumda phenom x6 kullanıcıları çok az sayıdadır benim tahminim en fazla 20 kişidir. çünkü hepsi ilk önce fx8150 serisine geçti baktı traş sonra hemen fx8350 ye geçtiler sonrada sözüm ona ucuz işlemci aldılar iki senede iki işlemci almanın neresi idare neresi tasarruf anlamadım gitti ben 3770k yı 670 tlye aldıgımda fx8350 452 tl idi e şimdi amd yeni seri çıkartınca bu fx8350 kullanıcılarının yarısından fazlası hemen ona geçicek bir o kadarda yeni işlemciye ödeyecekler ve anca 3770k performansı veren işlemci alıcaklar ki verdikleri para iki işlemci parası yani hemen hemen 900 tl yapıcak işte amd bu yüzden soket değiştirmiyor yoksa kim işlemci alsın çünkü anakart masrafıda olacak ama böyle sür işlemciyi millet nasıl olsa takıp kullanıyor aynı soketten devam millete itelemeye bu arada testlerdeki
    2600k ve 8350 karsılastırmalarına itibar etmeyim 8350 yeni işlemci oldugundan dolayı karsılastırma anca 3770k ile yapılmalıdır.

• Bir kişi de intelin karşısına denk "olması gereken" amd'yi koyacağına denk olanı seçmese hakikaten çok güzel olacak.
  • kankatree kullanıcısına yanıt
    8350 fiyatı gereği i5 ile de karşılaştırılabilinir. Ancak çoklu işlemci devreye girince 2600 ile 3770 arasında bir performans vermekte çok da kafa yormaya gerek yok.

bu kısmı üstünüze alınmayın, işlemcileri alacak kişi karşılaştıracak intelin artı yönlerini Amd nin artı yönlerini seçmeli, AMD işlemciniz var diye intele tü kaka İntel işlemciniz var diye AMD ye tü kaka demek abes bence...

İntel eskiye dönük yazılımlarlada da yüksek performans vaad ederken AMD yeni tekenolojide yüksek performans veriyor ama fiyatı yeni teknolojilerde aynı performansı veremeyen i5 ile aynı, yani denklem çok zor değil . kendini Pro gamer olarak gören adam İntel alacak, orta sınıf oyuncu orta bütçeli ilse ya i5 ya 8350 alabilir, yok sadece yeni nesil uygulama işlerinde kullanacağım diyorsa ya i7 alacak bütçe darsa amd alacak bu kadar basit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 7 Ekim 2013; 12:21:54 >
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyat geregi dedigin gibi ama benim demek istedigim amd islemci kullananlar genelde yeni seri cikinca hemen islemci degistiriyorlar ve buda ekstra maliyetdemektir. 1090t kullandim simdi hd7970 gtx680 gtx670 ve gtx770 kullandim ve 1090t bunlari besleyebilecek bir islemci degil ne yapmam gerekecekti yeni nesil islemci alicaktim sonra oda ayni sıkıntıyı yapacam intel de kulkandim amdde kullandim benim gorusum uzun sureli performans icin intel ama gunu kurtarsin ucuz olsun deniyorsa amd suan phenom islemcileri kim kullaniyor cok az kisi neden cunku hepsi fx serisi islemcilere yoneldi bu iki kere masraf olmuyormu ve sunada eminim simdi amde 9000 serisi tam yayilsin fx8350 kullananlarin cogu ona gececek

Edit: mesaji telden yaziyorum yazim hatasindan dolayi kusurum olursa herkesten ozur dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tek çekirdek fantazizisi anlamıyorum, ne yapıyorsunuz tek çekirdek ile anlamadım.

Biz işimiz gereği e3, e5 sunucularla uğraşıyoruz elimizde e5 26xx serileri var bunların tek çekirek hızları 2-2.4 ghz civarı ve tek çekirdek testlerinde gerçekten berbat sonuçlar veriyor i5 lerin bile gerisinde kalıyor. Ama biz bu işlemciyi tek çekirdeğini kullanmak için değil 12 çekirdeğini kullanmak için alıyoruz.
  • eskiye dönük uygulamalar amdde de gayet iyi çünkü şöyle bişe war
    eskiden dual core quad core athlon vb vardı e o zaman ki uygulamalarda haliyle bu ve benzeri işlemciler için yapılmış 6300 kullanan bir kişinin 1 çekirdeği 2 tane dual core işlemciye (4 çekirdek) denk geliyor e şimdi eski uygulamalarda nasıl kötü oluyor

şu an amdye yönelik kötü ithamların içinde sadece tek çekirdek performansının düşüklüğünü kabul ediyorum çünkü doğru
    intel kullananlarında kabul etmesi gereken fazla çekirdek ileriye dönük demektir ben şimdi 6300 yerine i3 alsaydım belki şimdiki belki bir sonraki ekran kartımda darboğaz yaşıyor olacaktım ama şimdi 2 sonraki ekran kartımı bile bağlarım hatta sonraki sistemimi bile bu işlemci üzerine kurabilirim
    ayrıca amdciler değil intelciler çok fazla değiştirir çünkü ancak zengin adamın işi intel ve eğer 8350 kullanıyor olsaydım da sıvı soğutmaya giderdim veya 9xxx serisinden adam akıllı bi işlemci çıkmasını beklerdim

• hocam kendinde diyorsun 8350 kullansaydım ya sıvı sogutma yapar yada 9xxx serisinden adam akıllı bir işlemci alırdım diye benim demel istediğim 8350 gibi bir işlemci kullanıyorsam neden yenileme ihtiyacı duyayım artı bir masraf değil mi bu yenileme işlemi o zaman amdnin intelden ne farkı kalıyor ki ben 3770k kullanıyorum ve performansı beni baya idare edecek gibi ama amd kullansaydım yenilemem gerekecekti hiç dikkat ediyormusun ben phenom kullandıgımda forumda herkeste phenom vardı suan kaç kişi kaldı phenom kullanan herkes fx serisine geçti neden phenomların 6 cekırdeklılerı suan yetersiz demi geçtiler yoksa fx serisi daha mı cazip geldi bu geçiş bir masraf değilmidir sonucta beleşe vermiyorlar işlemciler
  • kankatree kullanıcısına yanıt
    hayır hayır yanlış anlamışsın sen dedin ya 9xxx yayılınca ona geçecek herkes diye bende 8350 eskidiği zaman bile kolay kolay geçmezdim demeye çalışıyorum
    amd daha fazla geleceğe dönüktür çünkü soketini kolay unutmaz insanları yarı yolda bırakmaz bak ne dedim yukardıda intelle amdnin küçük bi kıyaslamasını yaptım ayrıca eski uygulamarda da yeterli performansı veriyor dedim ya 4 çekirdek dual core ancak benim 1 çekirdeğim ediyor testlerde şimdi söyler misin nasıl oluyorda amd bu kadar iğrenç oluyor
    amd intel rekabeti ebediyete kadar gider olan bize olur bende istiyorum intel kullanmayı ama gel gelelim alınası bi işlemcisi yok adamların hepsi çok pahalı bir işlemciye 1000 lira üzeri bütçe ayırmdıysanda pek intel almanın alamı kalmıyor doğrusu
  • quote:

hakketen bu mantaliteyle zor...

Ivy bridge ile Haswell niye listede yok acaba... bir düsündün mü?

i7-2*** > üzerine 2 seri işlemci cıktı Intel'den

2 hafta öncesine kadar amd'nin fx9*** serisi yoktu bile... yani bu sözde testler yapıldığında muhtemelen 8350 AMD'nin en üst seviye işlemcisi sıfatındaydı...

sen AMD'nin son serisi ile 3 senelik işlemciyi karşılaştırıyorsan... kendini avutmaya devam et dostum...
    ki arada 1 fps fark var minimum da, maximum fps'de de intel daha iyi çıkmış... 2600k da o serinin bir alt modeli, 2700k bile değil, sen tutmuşsun amd'nin en iyi modeli ile karşılaştırılan, taraflı bir teste bakmıssın (taraflı test olduğu belli asıl intel serileri yok o listede), üstelik beta ve optimize edilmemiş bir oyunda...

listede asıl piyasada kullanılan 3570k-3770k-4670k-4770k yok... ve sen AMD'nin alınabilecek en iyi işlemci olduğunu iddia ediyorsun...

kusura bakma dostum, bakar körler için gözlük tavsiyesi vermiyoruz...

hoş zaten bu yazdıklarımı da anlamayacaksın. ben zaten AMD'ye de kötü demedim, ücreti kadar performansı var dedim. ama görüyorum ki 8350 kullandığın için kendini iç dünyana kapatmışsın, hemen savunmaya geciyorsun...

son mesajımdır... bosuna cevap yazma bana istediğine inanmakta serbestsin...
    tebrik eder basarılarının devamını dilerim...

3 FPS fazla almak isteyen gidip bir kaç yüz dolar İntele domalabilir. SSD ve daha iyi bir ekran kartı almak yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 7 Ekim 2013; 15:39:48 >

• olay çok basit bana göre. 5000TL fiyatlarına kadar amd alınır, 5000'den fazlası gözden çıkartılmışsa intel alınır. bu dediğim oyunlar için geçerlidir.

fiyat farkına ekran kartı daha iyi alınır, ssd alınır, klavye mouse alınır. hatta 1440p monitör alınır ya da eyefinity yapılır. 4000-5000 lira verip de 1080p de oyun oynamak bence saçma. 4770 aldın, gtx780 aldın tamam, e ne oldu? kaç fps arttı? o farkı hissettin mi, hissettiysen bile o fiyat farkına deydi mi? fx8350 al, ekran kartını bir boy düşür ordan gelen farkla 1440p ya da eyefinity sistem kur.

fakat amd'nin çok fena bir açığı var. anakart, chipset falanı filanı bayağı eskidi yenisi de gelmiyor. Z87 anakartlarının özellikleri çok güzel. umarım yeni seri anakartlar gelir amd'den.

• kabaca şöyle izah edeyim
    AMD 4300 SİNGLE CİNEBENCH : 1.04
    AMD 6300 SINGLE CINEBENCH : 1.07
    AMD 8320 SINGLE CINEBENCH : 1.05
    AMD 8350 SINGLE CINEBENCH : 1.1

INTEL I3 3220 SINGLE CINEBECH :1,37
    INTEL I3 3570 SINGLE CINEBECH :1,54
    INTEL I7 3770 SINGLE CINEBECH :1,66
    INTEL I7 4770 SINGLE CINEBECH :1,78

Bunlar puan olduğundan kat hesabı tam olarak yapılamaz ancak yine de örnekleme amacı ile kullanılabilir zira 8 çekirdekli 8350 8 çekirdekte 8,8 puan 3570 de de 6,16 puan almıyor :)

şu an intel işlemcilerin i3 - i5 lerde core başına işlem kapasitesi Amd nin core başına işlem kapasitesinden yüksek bu oran işlemci serisine göre yaklaşık 1.3 ila 1.5 arasında bazen 1.6 olarak değişiyor ( cinebench single core skorlarını dikkate alırsak) kabaca

1 adet i3 çekirdeği amd den %150 daha performanslı demek.

uygulama 2 çekirdek destekliyorsa i3 3 puan amd ise 2 puan aldı demek oluyor bu.

buda 2 çekirdek i3 le amd 8350 yi 2 çekirdek destekleyen bir uygulamada düşünürsek i3 çok daha yüksek performans verecek demektir.

olayı 4 çekirdeğe çıkarırsak amd 8350 i3 den bir tık yukarıya çıkıyor. ancak i5 in yine altında kalıyor i5 i geçmesi için yine 8 core a ihtiyaç duyuyor 6300lerin multi thread performansı i5 lere hemen hemen aynı gelir bazı modellerde i5 önde oluyor

bu nedenden dolayı ki eski uygulamalarda intel amd den iyidir. Ha amd kötümüdür? öyle birşey diyemeyiz AMD de her şekilde bu işlerin altından kalkacaktır ancak işin teorisi bu şekilde.

örnekler için zaten 2 veya 4 core destekli oyun veya render testlerinde karşımıza çıkmakta...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.