Şimdi Ara

AMD'nin iptal edilen Radeon RX 8900 XTX kartından yeni detaylar ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin iptal edilen Radeon RX 8900 XTX kartından yeni detaylar ortaya çıktı
    Bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkması beklenen RDNA 4 tabanlı AMD Radeon RX 8000 serisinde üst sınıfa hitap eden premium bir ekran kartının olmayacağı uzunca bir süredir çeşitli kaynaklar tarafından iddia ediliyor. Dolayısıyla Radeon RX 8000 ailesinde Radeon RX 7900 XTX’in halefinin olması beklenmiyor. Ancak kısa bir süre önce iptal edilen Radeon RX 8900 XTX için yeni ayrıntılar ortaya çıktı.



    İptal edilen Radeon RX 8900 XTX oldukça güçlü olacaktı



    Aktarılanlara göre iptal edilen Radeon RX 8900 XTX, Radeon RX 7900 XTX’nin kalbinde yer alan Navi 31 GPU’sundan yüzde 50 oranında daha fazla Shader Engine birimine sahip olacaktı. Üst seviye en üst Navi 4X veya Navi 4C GPU’sunun 9 Shader Engine'e sahip olacağı belirtiliyor.



    AMD, RDNA 3 ailesi için iki ayrı konfigürasyon yapmıştı: Navi 31'de Shader Engine başına 16 Hesaplama Birimi (WGP başına Çift Hesaplama Birimi) ve toplam 96 Hesaplama Birimi (Compute Unit) bulunuyordu. Navi 32'de ise Shader Motoru başına 20 Hesaplama Birimi (WGP başına Çift Hesaplama Birimi) ve toplam 64 Hesaplama Birimi bulunuyordu.



    Ayrıca Bkz.Bu yıl Nvidia rekor satış yapacak, Intel’in ise şansı yok



    RDNA 4'ün Navi 31 ve Navi 32 ile aynı Shader Engine konfigürasyonunu mu izleyeceği yoksa tamamen farklı bir rota mı izleyeceği bilinmiyor ancak durum böyle olsaydı 180 Hesaplama Birimi görebilecektik. Hatta bazı konfigürasyonlar 216 Hesaplama Birimi ile Radeon RX 8000’in güçlü bir konuma yükselmesini mümkün kılabilirdi. Dolayısıyla AMD’nin üst seviyeye yönelik bir ürün çıkarmayacak olması en hafif tabirle hayal kırıklığı diyebiliriz.



    Bu yılın sonlarına doğru hem AMD hem de Nvidia’nın yeni nesil ekran kartlarını piyasaya sürmesi bekleniyor. Dediğimiz gibi, AMD, üst seviden ziyade ana akım sınıfında boy gösterecek. Nvidia ise Blackwell tabanlı RTX 50 serisini üst seviye modellerden başlayarak piyasaya sürecek. AMD’nin üst seviyedeki cevabını görmek için ise RDNA 5’e kadar beklemek gerekecek.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/97887/amds-cancelled-high-end-radeon-rx-8900-xtx-had-50-more-shader-engines-than-7900/index.html







  • söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama bu kart zaten soba gibi olurdu çünü 480w çekebiliyoır 7900xtx şiddetli moda alınca. amd karşı zaten pcie5.0 işine o acayip kabloya. bendeki red devil 7900xtx 3 8pin girişli mesela ama hellhound referans tasarım olunca 2x8pin ve denedik biz bunu çok kısıtlıyor kartı 3.2 falan basamıyor. 50 serisine de %50 fazla işlem gücü dediler de nvidia 600w'tan sonra 2x600w getirecek değil herhalde?AMD'nin iptal edilen Radeon RX 8900 XTX kartından yeni detaylar ortaya çıktı 


    amd şimdi 7900xt ayarında ama ucuz ve ai coresi çok daha iyi bir kart yapsa AFMF uçar zaten bu coreler daha iyi olunca. kim istemez ki böyle kartı yani en hızlı ben olacam yarışı bitti hatta amd'nin 7900xtx'ten daha hızlı modeli vardı zaten ama piyasaya sürmediler. ayarını yaparsan 345w da çekiyor xtx ama çıkarmadıkları baya bir asılırdı voltaj watt sıcaklığa.


    bir de şöyle bir şey var bendeki xtx'i ben asus helios kasaya zoır bela taktım dik olarak yani kartı alıyorsun iş bitmiyor ki işlemci anakart ram hepsi huyu huyuna suyu suyuna olmalı ama yenilenmiş 7800xt ayarı bile olsa ki antilag+ ai core olacak yine kim istemez sistemine? şu anda x3d işlemci ile cod'da 500 fps basan xtx var hem de 2x8pin olanı ve AFMF yok. 13600k intel alacaksanız bu diye ben bile savundum ama 400 fps'de kaldı yani x3d işlemciler yaygınlaşsın bi önce ondan sonra xtx'e ihtiyacınız var mı diye düşünün.


    alamayacağımız kartın muhabbetine gerek yok keşke hesaplı çıksın da xtx'ten ram olarak ya da kas olarak düşük olsun. AFMF'nin daha emekleyen hali bu şekilde. fps'ye doymalı artık kullanıcı bir şekilde. 1080ti çıktığında herkes saldırmadı ki ben 1060 6gb kullandım sonra 1070ti kullandım.


    alabiliyorsak 10 numara haber bence F/P kategorisinde modeller gelecekse. 7800xt alıp kim memnun değil kli hani bu seriyi direkt öldürelim yenisi geliyor diye di mi olmaz öyle iş. bence 7000 serisi çok başarılı ve ai coresi daha iyi olunca AFMF de daha iyi çalışıyor 6000 serisine göre. profilimde en üstte ama linkini de vereyim AFMF nedir diyen olabilir diye.


    https://forum.donanimhaber.com/amd-afmf-nedir--157872638


    yeni oyuna gömülü FSR3 açıkçası son güncellemede oyunu baştan yazdılar 3.1 güncellemesi diye o yüzden oyun desteklisi değil resmen AFMF aç oyna ne uğraşıyorsun tadında bu oyun.


    https://forum.donanimhaber.com/avatar-frontiers-of-pandora--157729403

    _____________________________
    Wilson Fisk - .45 ACP - cyrix120

    https://ibb.co/JFcsQyQL




  • 7900 xtx sahibiyim rdr2 de 4k ultra ayarlarda ne kadar amd nin programından ince ayar yapsamda 350-400w arası geziyor 100-165 fps arası ince ayarlar ile çıkabiliyor. Ayar yapmadan 85-90 fps arası

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    İnce ayar dediğiniz nedir hocam merak ettim bu kadar fos farkı nasıl olur söylerseniz bende deneyeyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Hakiki dost sıkıntılı zamanlarda,senin gurur ve izzet-i nefsini kırmadan sana yardım edendir. İMAM ALİ

    Kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar. İMAM ALİ

    Ne zaman bir bardak soguk su içerseniz beni hatırlayın İMAM HÜSEYİN
  • hatırlarsanız 5000 serisinde AMD rakip Nvidia'nın tepe model GPU ları karşısına ürün konumlandıramamıştı, orta seviye RX 5700XT ile 5000 defterini dürmüştü.

    benzer durum 8000 serisi için de yaşanabilir gibi duruyor.


    üzücü, rekabet olmayan yerde olan biz tüketicilere oluyor, RTX 5090 ın MSRP ve gerçek pazar satış fiyatını merakla bekliyorum.

    _____________________________
    AMD 7800X3D / MSI B850 GAMING WIFI
    GSKILL TRIDENT Z5 NEO 32GB DDR5 6400 MHZ(2x16GB)
    PNY RTX 4090 VERTO XLR8
    CREATIVE SOUND BLASTER Z SE
    1TB WD BLACK SN850X NVMe / 500GB WD BLUE NVMe
    XPG INVADER CASE / CORSAIR RM1000X SHIFT
    DELL ALIENWARE AW3423DWF 34" QD-OLED 165HZ META QUEST3 / FANATEC CSL-DD
  • Tepe modelleri akasa viper çift 120mm fanlı max 30 cm uzun üretseler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 14 Kasım 2024; 18:45:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.