Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amd f/p de iyi diyenler! bir de güç tüketim değerlerine bakın uzun vadede intel karlı olacaktır ;)
  • herşey bitti güç tüketimi mi kaldı ?
  • daha onceden onay bekledigi icin onceki sayfada kalan ve buyuk ihtimalle kimsenin gormeyecegi yorumumu buraya tekrar alintilamak istiyorum :

quote:

Orijinalden alıntı: unity100

abi ammmma abartmissiniz haaaa. kimsenin kullanmadigi performans icin bin turlu kiyamet koparmissiniz.

ne yapiyorsunuz gunluk kullaniminizda intelin kutuphanelerini kullanan superpi programini koyup benchmark mi yapiyorsunuz. bilgisayarinizin amaci bu mu ?

elimde bir phenom 4 cekirdek var, onu bile aldigima pismanim simdi. gamingde bile kullanilmiyor bu kadar islemci. islemci performansina atilan para gunumuzde bos. tamamen bos. bulldozer anakart phenom islemci aldim taktim, simdi diyorum FM1 islemci alip yanina bi 6670 kart taksam cok daha fazla performans alacakmisim oyunda.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/A8-3850_Fusion_GPU_Performance/5.html

ezik denen FM1 islemcinin oyun performansina bak. crysiste intelin sadece 200 dolarlik islemcisi arti 100 dolarlik anakarti fiyatina islemci, grafik cekirdek, anakart, ve ekstra ekran karti alip 80 fps yapabiliyorsam ben, fazlasina gerek yoktur arkadas.

http://www.anandtech.com/show/4476/amd-a83850-review/6

starcraft 2 de default 80 fps. daha ne olsun.

http://techreport.com/articles.x/21730/8

quote:

Orijinalden alıntı: Menow
    Aylardır Buldozer bekleyen vatandaşların bir kısmı (bu bende olabilirdim) şimdi ellerindeki buldozer anakartları satıp INTEL'e yönelmeye çalışacaklardır.

esek miyiz niye anakartimizi satip intele yonelmeye calisacakmisiz anlamiyorum. video encoding mi yapiyorum profesyonel olarak, cad/cam mi yapiyorum. niye elimdeki anakarti satip kullanmayacagim performans (az bir fark hem de) icin gidip esek yukuyle paray baska firmaya verecegim ?

......................

quote:

Orijinalden alıntı: VvictorR

amd f/p de iyi diyenler! bir de güç tüketim değerlerine bakın uzun vadede intel karlı olacaktır ;)

en agir oyun kullaniminda dahi cpunun buyuk kismi bosta kalirken ne guc tuketimi, ne kari.

................

ben phenom aldigima bile pismanim. gunumuzde agir kullanicinin dahi evde ciddi islemci yuku gerektiren bir sey yapmadigini gordum. sanirim islemciler artik kullanicilarin yuzde 90 inin gunluk ve hatta oyun ihtiyaclarini islem gucunun astigi noktayi coktaan gecmis.

• Amd den bunu beklemezdim benim acimdan hayal kirikligi amd tekrar liderlige oturmayi pek hedeflemiyor sanirim amd 8cekirdek intel 4u gecemedi neyazikki yine fiyat perfotmans ust yuzey intel napalim amd nin daha cok arge yapmasi ve ucuz fiyata bizlere ust duzey vaad etmesi dilegiyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.zdnet.com/blog/computers/amd-trinity-apu-will-provide-50-performance-boost-over-llano-due-in-2012/6177

durumdan anlasilan, bulldozerin gercekten de server piyasasina yonelik cok cekirdekli bir islemci oldugu, ve desktop/kullanici performansina yonelik islemcinin trinity olacagi.

trinity apu olayini tam olarak cpu icine getiren, amdnin alacagi yeni yon.

buna ek olarak, amd nvidianin cuda'si gibi gpu cekirdegini kullanan bir computing platformu cikaracakmis yakinda.

yani ozetle sanirim artik grafik islemcilerin cpularin icerisine computing unitler olarak eklenecegi vakte geldik. tek gereken sey sadece floating point islemler degil her tur islem icin bu unitelerin calistirilmasini saglamak sanirim.

ve bu noktada intel coook, cooook geride. eger nvidiayi almazsa tabi. nvidiayi alirsa, temiz bir 1-1.5 senesi var girmek icin dahi bu alana. intelin entegre grafik islemcisi 5 sene onceki teknoloji.

• Değerli yorumcular 93 yılın itibaren bilgisayar kullanan biri olarak söyleyebilirim ki AMD'nin modül tasarımı başına patlamış gibi. Çünkü AMD PhenomII X2 555(4 core unlock 3.5Ghz) 2GbDDR3 1333 Win7x32 ile yaptığım yaptığım wprime205 32M testinde 12,529 puan aldım.

Diğer taraftan (http://www.overclock.net/amd-general/1137265-new-fx-8120-bulldozer-pics-benches.html) sitesinde FX-8120'nin wprime 32M değeri 12,542 puan.

Buda gösteriyorki 4 çekirdekli bir işlemciyle, FX-8150'nin aynı puanı göstermesi ve X6 1100'ün geride kalması ayrıca video incelemesinde görüleceği üzere, Winrar'ın gerçek çekirdekleri kullanabildiği diğer programların modül tasarımını anlayamadığı ve tek çekirdek gördüğü ortaya çıkmakta. Yani programlar modül içerisindeki iki çekirdekten sadece birisini kullanıyor diğeri atıl kalıyor.

Bu kanıya nereden vardım AMD Athlon 4200+ 2.2Ghz (1MbL2 Cache,Fsb TH1000Mhz) işlemcimi WindowsXP altında normal kurulumda kasılma yaparak çalışırken AMD Dual Core Optimizer yazılımını yükleyince uçuyordu.

Kişisel kanaatim AMD X6 1100'ü 10 çekirdek ve 12Mb yapıp piyasaya sürseydi bundan daha başarılı olurdu. En azından piyasaya ürün sürmede geç kalmazdı.

hayalimi de belirteyim: Türkiyede bir babayiğidin çıkıp CPU üretmesini beliyorum. ASELSAN'ın bu noktaya el atmasının zamanı geldide geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: commented

Değerli yorumcular 93 yılın itibaren bilgisayar kullanan biri olarak söyleyebilirim ki AMD'nin modül tasarımı başına patlamış gibi. Çünkü AMD PhenomII X2 555(4 core unlock 3.5Ghz) 2GbDDR3 1333 Win7x32 ile yaptığım yaptığım wprime205 32M testinde 12,529 puan aldım.

Diğer taraftan (http://www.overclock.net/amd-general/1137265-new-fx-8120-bulldozer-pics-benches.html) sitesinde FX-8120'nin wprime 32M değeri 12,542 puan.

Buda gösteriyorki 4 çekirdekli bir işlemciyle, FX-8150'nin aynı puanı göstermesi ve X6 1100'ün geride kalması ayrıca video incelemesinde görüleceği üzere, Winrar'ın gerçek çekirdekleri kullanabildiği diğer programların modül tasarımını anlayamadığı ve tek çekirdek gördüğü ortaya çıkmakta. Yani programlar modül içerisindeki iki çekirdekten sadece birisini kullanıyor diğeri atıl kalıyor.

iyi de bulldozer mimarisi her ne kadar 5 senedir uzerinde calisiliyor olsa da piyasaya daha YENI cikti. daha uzun suredir piyasada olan islemcilerden, hele hele mevcut yazilimlarda daha fazla sentetik benchmark vermesini beklemek isabetsiz kacar. hele bi 6 ay 1 sene gecsin, taseron firmalarin uretim tezgahlarindan kaliteli silikonlar gecmeye baslasin.

intelin en buyuk ustunlugu zaten o - uretimde kaliteli fabrikalari parasiyla tekelledi. amd intelin kullanmayip biraktigi fabrikalara taseronluk yaptiriyor.

• Arkadaşlar selam.

Yurt dışındaki forumlar girin bakın derim. Bulldozer ile fena dalga geçiyorlar.

Sonuçlar çok çok kötü;

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

Bir de video yapmışlar;
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CqTU4wVvZL0

• Hayal kırıklığına uğradım resmen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Arkadaşlar selam.

Yurt dışındaki forumlar girin bakın derim. Bulldozer ile fena dalga geçiyorlar.

Sonuçlar çok çok kötü;

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

Bir de video yapmışlar;

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CqTU4wVvZL0

• Ünlü Legit Reviews sitesi satışa sunulacak kutulu işlemcilerden birini test etmiş ve sonuçlar berbat;

http://www.legitreviews.com/news/11636/
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: Kaan Aras
    FöRevEr Amd donumu satar amd alırım intel 5 para etmez bütün işlemcileri bozuk dandirik ve üfürükten tayyare selam söyle o yare

Resmen çocuk yazısı.

Bir AMD sever olarak buna ben bile eksiyi bastım...

Geri al nolursun
  • Bulldozer umutlarımızı beklentilerimizi kürümek için çıkmış maalesef
  • valla cocuk akliyla yazilmis olabilir ama, basarisiz ifadenin arkasinda belki de temelde yatan onemli prensiplerin farkinda olan bir cocuk.

intel amd kullanmamalari icin amdnin en guclu oldugu zamanda pc ureticilerine para verdi. amdnin onunu haksiz olarak kesti, ve bunun icin mahkemede ceza bile aldi.

intel kendi librarysini kullanan cpu z programinin basarimini intel haric her turlu platformda dusurdu. bu programla uzun sure benchmarklar yapildi.

intel yeni nesillerinin icine, 'icerik yonetimi' amaciyla DRM (digital rights management) koyacagini acikladi, niyetlerinin bu yonde oldugunu resmi olarak beyan etti. 'kullanici tecrubesini iyilestirmek icin' diye gerizekalilari kandirmak icin sunulan halka iliskiler maskesinin ardinda, bu drm teknik olarak aynen applenin kendi aletlerine koydugu remote killswitche dogru giden, kullanicinin kendi bilgisayarinda ne yapip ne yapamayacagina karar veren bir sey. bunun arkasinda bulunanlar da bir amerikan sirketi olan intelle aralari cok iyi olan ve bulabildikleri her yolla insanlarin umugunu sikabilmek icin firsat arayan hollywood ve muzik sirketleri.

.............

hal boyleyken, 'efendim falanca trut-z programinda yuzde 35 daha fazla benchmark veriyor', yok 'video encoding yaparken cay almaya gidip gelecek zamanda encode etmek yerine ben tuvalete varana kadar encodingi bitiriyor' gibi gerekcelerle umugunuzu sikmak istedigini ustu kapali sekilde arz etmis olan bir sirketin herhangi bir malini almak, herhangi bir sekilde bu sirkete destekte bulunmak ve onun tek rakibini kucultup yoketmek, insanin kendi gelecegi icin yapabilecegi en kendiyle celisen secimlerden olur.

ben bir bilgisayar aldigimda, benim olmasini isterim. uzaktaki bir sirketin herhangi bir gerekce ile yahut herhangi bir mekanizma ile bana sattigi bilgisayarinda ne yapacagima karar verme niyetinin olmasi, benim icin, aslinda beni birakin, 2 gram akli ve ozgurlugu olan herhangi bir insan icin kabul edilemez bir seydir.

• quote:

Orijinalden alıntı: unity100

valla cocuk akliyla yazilmis olabilir ama, basarisiz ifadenin arkasinda belki de temelde yatan onemli prensiplerin farkinda olan bir cocuk.

intel amd kullanmamalari icin amdnin en guclu oldugu zamanda pc ureticilerine para verdi. amdnin onunu haksiz olarak kesti, ve bunun icin mahkemede ceza bile aldi.

intel kendi librarysini kullanan cpu z programinin basarimini intel haric her turlu platformda dusurdu. bu programla uzun sure benchmarklar yapildi.

intel yeni nesillerinin icine, 'icerik yonetimi' amaciyla DRM (digital rights management) koyacagini acikladi, niyetlerinin bu yonde oldugunu resmi olarak beyan etti. 'kullanici tecrubesini iyilestirmek icin' diye gerizekalilari kandirmak icin sunulan halka iliskiler maskesinin ardinda, bu drm teknik olarak aynen applenin kendi aletlerine koydugu remote killswitche dogru giden, kullanicinin kendi bilgisayarinda ne yapip ne yapamayacagina karar veren bir sey. bunun arkasinda bulunanlar da bir amerikan sirketi olan intelle aralari cok iyi olan ve bulabildikleri her yolla insanlarin umugunu sikabilmek icin firsat arayan hollywood ve muzik sirketleri.

.............

hal boyleyken, 'efendim falanca trut-z programinda yuzde 35 daha fazla benchmark veriyor', yok 'video encoding yaparken cay almaya gidip gelecek zamanda encode etmek yerine ben tuvalete varana kadar encodingi bitiriyor' gibi gerekcelerle umugunuzu sikmak istedigini ustu kapali sekilde arz etmis olan bir sirketin herhangi bir malini almak, herhangi bir sekilde bu sirkete destekte bulunmak ve onun tek rakibini kucultup yoketmek, insanin kendi gelecegi icin yapabilecegi en kendiyle celisen secimlerden olur.

ben bir bilgisayar aldigimda, benim olmasini isterim. uzaktaki bir sirketin herhangi bir gerekce ile yahut herhangi bir mekanizma ile bana sattigi bilgisayarinda ne yapacagima karar verme niyetinin olmasi, benim icin, aslinda beni birakin, 2 gram akli ve ozgurlugu olan herhangi bir insan icin kabul edilemez bir seydir.

hakkaten ha..

• overclockers.nette bir kullanıcı dün aldığı box 8120 testlerini yayınlamış,sonuçlar malum:

http://www.overclock.net/amd-general/1137265-new-fx-8120-bulldozer-pics-benches.html
  • o değilde şimdi intel bıyık altından gülüyordur o kötü oldu
  • Abi ne derseniz deyin pahalı falan ama Bu işlemci işi "INTEL" in
  • 5 yılda yapıcaz yapıcaz diye diye mimari eskimiş yahu avcı avlanmış resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

o değilde şimdi intel bıyık altından gülüyordur o kötü oldu

bence gulmuyordur.

cunku, amd trinity ile, en cok 1-1.5 seneye cpu+gpu = apu formatini tek format yapacak. Llano simdiden salindi ve desktop kullanimi ve oyun icin cok iyi oldugu goruluyor.

bulldozerin asil manasi, gecis platformu ve ayni zamanda server piyasasini kapmak icin. haliyle dusundugunuzde en baba oyunun yahut en sik kullanilan gunluk kullanici programinin genelde 2, tas catlasa 4 cekirdek kullandigi goz onune alinirsa ( multi threading yazilim gelistirmek cok pahaliya mal oluyor) zaten 16 cekirdekli islemcinin bu piyasada hic bir manasi yok. (8 lerin arkasindan gelecek 16 lar kisa sure icinde).

ama, ek cekirdek kullanmanin manasinin oldugu server piyasasinda cok cekirdekli islemciler cok is yapacaktir. zaten dikkatinizi cektiyse bulldozerler ilk olarak server piyasasi icin gonderildi ureticilere.

ve bu acidan bakildiginda, intel 5-6 senelik, pek bir ise yaramayan entegre grafik performansi ile amdnin cok cok gerisinde. simdi nvidiayi alsa, calismaya baslasa, giris seviyesine dahi 1.5 senede gelir. ki, 1.5 seneye amd 6xxx cekirdegi ile calisan trinityleri salacak piyasaya.

intel icin gidisat gelecek acisindan iyi degil su noktada. GPU ve gpularin floating point performansini islemcilerine entegre etmekte gec kaldilar. daha bundan 2-3 sene once sadece GPUlardan olusturulan ucuz superbilgisayar konsepti cikmis ve bazi firmalar bunlari isteyenlere yapmaya baslamisti. hatta en bilinen superbilgisayar firmasi cray bile gpu supercomputinge girdi. amd bu durumu gordu ve ati yi satin aldi. intel bu potansiyeli gormedi. netice bu iken bu isin gelecegi amd icin iyi, intel icin kotu.

ilgilenenler icin :

http://www.google.com/search?q=gpu+supercomputer&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.