Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: NecronLord
    Bir ekleme de ben yapayım.Overclock yapılmış komponenti ikinci elde satmak da daha zordur veya daha ucuza gider.Kimse fazla voltajdan şaftı kaymış işlemciyi kolay kolay almak istemez.
    Hayatımda ilk defa overclock yapılınca şaftı kayan işlemci diye bir şey duyuyorum. Nasıl oluyorsa...

Bence tam tersine overclock yapıldıysa ve iyi overclock olduğu da ortadaysa bırak zor satmayı kapış kapış gider bile.
    Şaftı kaymak. Hımm. Ya fazla voltaj vermişsindir işlemci yanar, ya da fazla vermemişsindir yanmaz. Arası bir şey olsa gerek şaftı kaymak.
    Enteresan...

190 Liraya "SIFIR" aldığım Athlon64 3000+ işlemcimi 2.95Ghz de hava soğutmatla çalışıyor diye "2.EL OLARAK" 210 liraya satmıştım.

Ayrıca 280 liraya aldığım Corsair CMX3200LL DDR400 Ramlerimi 620Mhz de çalışıyor diye 350 liraya satmıştım.

Adam aldıktan sonra bir de "Abi abartmıyormuşsun. Senin Ramlerle 650Mhz yaptım. Çok dürüst adammışsın. Helal olsun verdiğim paraya son kuruşuna kadar" diye de DH den PM attı.
    Çok çok teşekkür etti. Resmen minnettar kalmıştı...

Bence de öyle.

Ben de Corsair 675MHz ramlerde aynısını yaşamıştım. Benim ramler 1100 1200 1300 gidiyordu.

Tamam fazla gerilim vermek ömrü azaltır işlemcide de. İşlemcinin ömrünün yarısından daha fazlasını yese gene 5-6 yıldan fazla süre dayanır işlemci zaten.

Hep böyle konuşulur. Ama bu eskiden beri var. Hocam sanırım araba telefonlarından bahsediyordu. İki ürün var. Arada da uçurum fark. Ama ikisi arasındaki tek fark baskı devredeki bir direnç. Zamanında onları değiştirip satarmış.

Yani OC hep oldu. Hatta zamanında yapılanlar hatırlanır herhalde. Pinler ile OC yapılıyordu. İşlemcinin iki bacağı arasına lehim yapılıyor. Ve işlemci normalde OC ile çıkamayacağı hızda çalışıyor.

He şu da var. Benim Phenom II 955 işlemcim mesela 1,2V ta şu an. OC bile yapabilirim istesem. Sadece işlemci değil köprü HTT vb ne voltajı varsa hepsini aşağıya çektim. 4GHz e doğru OC denemesi yapmam için ise tek gereken gerilimleri olması gereken değerlere çıkarmak.

Ne diyelim hala bir umut. Mühendislik örneği olduğundandır diyeceğiz artık.

Yoksa ben de sanmıyorum adamlar kendi işlemcilrini bile geçemeyecek işlemciyi çıkarsınlar. O kadar salak değildirler herhalde. Gerçi bu haldeki işlemciyi gönderecek kadar salaklarmış ya neyse.

Belki de destekçilere kapak fırsatı veriyordur. Hani şimdi al işte vb forever intel diyenler olacak ya. Bir bakıyorsun işlemci son hali ile coşmuş. Böyle bir kapak misal.

Yani ne diyek şimdi.

Saat hızı fazla olsun. Çekirdek fazla olsun ama geri kalsın.

Yani 2 çekirdek fazla. Kafadan buradan %20-25 fark ( Multi CPU destekli testlerde ) atması lazımdı. E daha yüksek saat hızı var. Bu da farkı %30 a falan çıkarmalı idi. E bir de yeni mimari diye satıyorsun. Kısaca %50 daha iyi olmalı idi X6 dan.

Yok beceremeyeceksen de efsanenin adını kirletme. Phenom 3 de.

Athlonların L1 ayaklarına kurşun kalemle köprü yapılırdı. Her şey Quake 3 arena içindi tabi.... Hasanpaşa'da çocukluk arkadaşım bir dükkan açmıştı bilgiayar teknik servisi. Orada denemiştik bizdeki işlemcide olmamıştı.

• oyunlarda 2600k ile yakın sonuçlar alıyo deniyor. 1100t ile de arasında oyunlarda pek bir fark yok ki. en fazla 3-5 kare fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 11 Ekim 2011; 1:25:26 >
  • yıl olmuş 2011 ; 2 fps için 120tl daha fazla verecek insanlar var
  • Yayınladığı slidelarda tüm zamanların en performanslı çekirdek tasarımını yaptığını söyleyen AMD, şimdi ise 8 çekirdekli en hızlı işlemcisini alt alta sıralarsak Intel'in bilmem kaçıncı sırada gelen işlemcisine karşı konumlandırıyor ki onun karşısındaki performansı da muallak. Fiyat işin bir boyutu ama arkadaşlar kabul edin ya da etmeyin Intel şu an da iki jenerasyon önde. Hali hazırda FX-8150'den çok daha hızlı işlemcileri var; Core i7-2600K, Core i7-980X ve Core i7-990X. Sadece bir ay sonra Core i7-990X'den %20-30 daha hızlı olacak Sandy Bridge-E'ler geliyor ve 2012'de ise 22nm'ye geçilecek. AMD'nin bir an önce K8 mimarisindeki gibi inovatif bir tasarıma geçmesi gerekiyor ancak roadmapine bakarsak önümüzdeki iki üç yıl için malesef bu pek mümkün değil. Üstelik değişen pazar koşulları çerçevesinde performansı geçtim AMD'nin akıllı telefon ve tabletlere yönelik çözümleri de yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

yıl olmuş 2011 ; 2 fps için 120tl daha fazla verecek insanlar var

yıl olmuş 2011 teknolojinin geliştiği yerde amd gerilemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Yayınladığı slidelarda tüm zamanların en performanslı çekirdek tasarımını yaptığını söyleyen AMD, şimdi ise 8 çekirdekli en hızlı işlemcisini alt alta sıralarsak Intel'in bilmem kaçıncı sırada gelen işlemcisine karşı konumlandırıyor ki onun karşısındaki performansı da muallak. Fiyat işin bir boyutu ama arkadaşlar kabul edin ya da etmeyin Intel şu an da iki jenerasyon önde. Hali hazırda FX-8150'den çok daha hızlı işlemcileri var; Core i7-2600K, Core i7-980X ve Core i7-990X. Sadece bir ay sonra Core i7-990X'den %20-30 daha hızlı olacak Sandy Bridge-E'ler geliyor ve 2012'de ise 22nm'ye geçilecek. AMD'nin bir an önce K8 mimarisindeki gibi inovatif bir tasarıma geçmesi gerekiyor ancak roadmapine bakarsak önümüzdeki iki üç yıl için malesef bu pek mümkün değil. Üstelik değişen pazar koşulları çerçevesinde performansı geçtim AMD'nin akıllı telefon ve tabletlere yönelik çözümleri de yok...

amd in toparlanması lazım böyle olmayacak
    büyük ihtimal sandy bridge-e ler fiyat olarak amd nin başarısızlığı yüzünden baya artacak arkadaşlar
    tahminen ilk nesil i7 9xx gibi pahalı olacak bu 3xxx serisi
    ivy bridge de düşük nm ile(22) i7 2xxx serisi gibi daha ucuza satılacaktır diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

quote:

yıl olmuş 2011 amd'nin f/p şirketi olduğunu anlamamış insanlar var.
  • quote:

quote:

Yayınladığı slidelarda tüm zamanların en performanslı çekirdek tasarımını yaptığını söyleyen AMD, şimdi ise 8 çekirdekli en hızlı işlemcisini alt alta sıralarsak Intel'in bilmem kaçıncı sırada gelen işlemcisine karşı konumlandırıyor ki onun karşısındaki performansı da muallak. Fiyat işin bir boyutu ama arkadaşlar kabul edin ya da etmeyin Intel şu an da iki jenerasyon önde. Hali hazırda FX-8150'den çok daha hızlı işlemcileri var; Core i7-2600K, Core i7-980X ve Core i7-990X. Sadece bir ay sonra Core i7-990X'den %20-30 daha hızlı olacak Sandy Bridge-E'ler geliyor ve 2012'de ise 22nm'ye geçilecek. AMD'nin bir an önce K8 mimarisindeki gibi inovatif bir tasarıma geçmesi gerekiyor ancak roadmapine bakarsak önümüzdeki iki üç yıl için malesef bu pek mümkün değil. Üstelik değişen pazar koşulları çerçevesinde performansı geçtim AMD'nin akıllı telefon ve tabletlere yönelik çözümleri de yok...

amd in toparlanması lazım böyle olmayacak
    büyük ihtimal sandy bridge-e ler fiyat olarak amd nin başarısızlığı yüzünden baya artacak arkadaşlar
    tahminen ilk nesil i7 9xx gibi pahalı olacak bu 3xxx serisi
    ivy bridge de düşük nm ile(22) i7 2xxx serisi gibi daha ucuza satılacaktır diye düşünüyorum

sblerin fiyat olarak artmasi amdye yarar, intele zarar.

• daha iyi sonuçlar beklerdim ama genede oyunlarda corei7 2600k'ya yakın değerler yakalamış.phenomx6'sı olanlar bu işlemciyi almaları için hiçbir neden yok.Normalde yeni çıkan işlemci ekran kartı olsun eski modellere en az %10-%20 fark atardı ancak Amd'de böyle olmadı.ancak 4.5ghz ile sorunsuz ve abartı soğutmaya gerek kalmadan kullanılabilirse o zaman alınabilir.sonuç olarak daha çok oyun testi gerekli özellikle yeni çıkan oyunlarda dx11 başarımı iyi duruyor
  • Intel, Amd'nin ne kadar önünde olduğunu bir kez daha rakibinin katkısıyla kanıtlamış oldu bence.

Ama f-p olarak AMD > INTEL kuşkusuz.... Amd olmasa bir çok kullanıcı ne yapardı bilmiyorum....

Keşke benim de amd anakartım olaydı şimdi. 4 çekirdek geçmek istiyorum phenom 2 x4 955 250 tl iken quad serisi inteller 350-400 tl şaka gibi.
  • Amd X6 1100T si olan arkadasların extrem islerle ugrasmıyorlarla fantazi aramasına gerek yok X6 1100T den ne Buldozore gecilir ne İ7 2500K,2600K ya gecilir.İntel 10 yıldır tik-tok adamın anasını aglatmaya devam ediyor sadece LGA 775 de uzun sure kaldılar sonra paso socket degisimi daha once yazdım AMD FX islemcileri F/P icin cıkarmadı ve perf. olarak son derece basarısızdır ama eger ki bu islemciler 890 boardlarla calısırsa bana gore o zaman AMD basarılıdır.1156 soket alanlara upgrade sansı vermedi Intel 1366 alanlar icin secenek mevcut ama o da yetmedi 1155 e gecti.Her seferinde komple platform degistirttiyor insanlara birde 1,9V DDR3 falan Sandy lerde sıkıntı oluyor.Eger ki 890 larda calısırsa perf. farkı kabul edilebilir.
  • quote:

quote:

quote:

yıl olmuş 2011 ... Hala bazı kesimler için f-p nin önemsiz olduğunu sadece ve sadece p kısmının önemli olduğunu bilmeyen insanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

quote:

quote:

yıl olmuş 2011 ... Hala bazı kesimler için f-p nin önemsiz olduğunu sadece ve sadece p kısmının önemli olduğunu bilmeyen insanlar var.

yıl olacak 2012 eski serisine geçilen bulldozer fx 8150 nin 600 küsür tlye satılacağı ve geçildiği x6 1100t nin de 480tl civarında satıldığı bu dönemde amd ye f/p ürün piyasa sürüyor diyenler var

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yıl olacak 2012 eski serisine geçilen bulldozer fx 8150 nin 600 küsür tlye satılacağı ve geçildiği x6 1100t nin de 480tl civarında satıldığı bu dönemde amd ye f/p ürün piyasa sürüyor diyenler var

Hepinizde haklısınız

• quote:

ya kardesim ben o p kismini verecek bir bilgisayar topladim daha yakin zamanda, elimdekinin bile p sini kullanacak bir faaliyet bulamiyorum.

gittim sordum yabanci meslek forumlarinda ne yapayim bu kuvvetli bilgisayarla dedim, bana 'video encode et' dediler. 'videoyu ne yapacam' dedim, bu sefer 'benchmark yap' dediler. kac defa yapayim dedim.

baktim soyledikleri seylere, hicbirisi bir faaliyet degil. ancak eger profesyonel video encode ediyorsam kucuk bir yuzde ile fark olacak intel ile amd islemcim arasinda, ki o da o kadar cabaya deger mi tartisilir.

en baba oyunu aciyorum, daha onceki sistemimle arasinda cok buyuk bir fark yok. islemcinin degismesinden ziyade taktigim ekstra ekran kartinin katkisi oldugunu ogrendim.

biraz daha arastirdim ve ogrendim ki, en yeni oyunlarda bile islemcinin katkisi artik cok az ekran kartina gore.

eee ? oyun da cikinca faaliyet alanindan, modern zamanda bir kullanici olarak ben p yi ne yapacagim ?

simdi az biraz pismanim topladigim makinaya.

• FX-8150'i çok ucuz satmasi lazim AMD böyle bir test sonucundan sonra, yurt disinda yasiyorum 225 euro civari olmasi bekleniyor fiyati ve ben ancak böyle bir testten sonra 150 Euro veririm o fiyata'da AMD satmayacagina göre giderim pasalar gibi INTEL 2700K'yi alirim!

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi climanjero -- 11 Ekim 2011; 4:06:59 >

• FX-8150'i çok ucuz satmasi lazim AMD böyle bir test sonucundan sonra, yurt disinda yasiyorum 225 euro civari olmasi bekleniyor fiyati ve ben ancak böyle bir testten sonra 150 Euro veririm o fiyata'da AMD satmayacagina göre giderim pasalar gibi INTEL 2700K'yi alirim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca88

FX-8150'i çok ucuz satmasi lazim AMD böyle bir test sonucundan sonra, yurt disinda yasiyorum 225 euro civari olmasi bekleniyor fiyati ve ben ancak böyle bir testten sonra 150 Euro veririm o fiyata'da AMD satmayacagina göre giderim pasalar gibi INTEL 2700K'yi alirim!

bir de o intel 2700 k ile ne yapacaginizi soyleseniz de ben de elimdeki overclock board ve islemci ile performans kullanarak ne yapabilecegimi ogrenip kendim de faaliyet yapsam.

nedir guclu bir islemcinin getirdigi performans farki ile yapilabilen gundelik faaliyet. bir kisi bana soylese.
  • quote:

570 Lira olacak. Abartmayalım. Şu anda bile Teknobiyotik'te 585 lira olan üründen bahsediyoruz.

quote:

Bulldozer'in ölçeklenebilir olduğunu unutmayalım. Yani AMD şu an beş kuruş Ar-Ge harcamadan istediği andan itibaren ister 12, 16, 20 çekirdekli yani 6, 8 ve 10 modüllü işlemci yapabilir. Bulldozer'in fiyat konusunda da üretim tekniği açısından ucuza mâl olduğunu duymuşsunuzdur. Server alanında bu işlemci bence tutacaktır. Çünkü Intel'in iyi server işlemcileri 4000$ lar civarında...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.