Şimdi Ara

AMD kartları neden daha ucuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi AMD Radeon kartları nerdeyse her zaman Nvidia kartlardan daha ucuz. Yani diyelim ki 2 kart var: arada 2 kat performans farkı olmasına rağmen ve Nvidia yavaş olmasına rağmen, AMD kartlardan daha pahalı olabiliyor. Mesela hemen hemen aynı performanstaki AMD ve Nvidia kartlarında Nvidia 1.5-2 kat daha pahalı olabiliyor. Bunun nedeni ne olabilir? AMD kartları üretilirken daha adi malzeme mi kullanılıyor? Ömürleri daha mı kısa oluyor? Bozulma ihtimalleri cok daha fazla mı? Ya da stabiliteleri Nvidia kartlardan çok daha kötü mü? Yoksa physx yok diye mi?

Ben yıllar önce AMD ile yaşadığım kötü deneyimden sonra (CPU yanmıştı) AMD ile ilgili her şeyden nefret eder oldum. (Nvidia/Intel ikilisiyle ise hiç sorun yaşamadım) Şimdi ekran kartı alıcam AMD'ye gidiyor gözüm ama bir türlü cesaret edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 3 Nisan 2013; 16:39:54 >

• Aha kavga baslayacak.

"Nvidia kartlar neden pahali?"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacım kavga falan başlatmak değil, ekran kartı almayı düşünüyorum aklıma ciddi ciddi takıldı bu konu, bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Ona göre AMD kart alacağım. Sadece güvenemiyorum, cesaret edemiyorum şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 3 Nisan 2013; 16:34:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trident02

Amacım kavga falan başlatmak değil, ekran kartı almayı düşünüyorum aklıma ciddi ciddi takıldı bu konu, bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Ona göre AMD kart alacağım. Sadece güvenemiyorum, cesaret edemiyorum şu an.

Direk "al" diyorum. yok oyle birsey. Kalitesiz olsa kimse alirmiydi?

• AMD eskiden çok sorun çıkartırdı ordan kalma marka değeri diye düşünüyorum, şuan iyi olsa bile nvidia'nın gerisinde

• amd k2 6 300 mhz den beridir amd işlemci. ati radeon 8500le den beride radeon kart kullanırım.
    bana neden sorun çıkartmadı hıc bır urun ?

ayrıca 1 ati 3 de nvidia kart yaktım.
    bu durumda ben ne düşünmeliyim.

pahalı diye bir şey yoktur. satış politikası ve arzve talep vardır.
    bir mal gerçekten ucuzsa o onun kalitesizliğini göstermez.
    kaldıki firmaların kartlarının benzer segment ürünleri aşağı yukarı aynı fiyatlardan satılmakta. üst sınıf ürünlerinde daha da ucuz olabiliyor.
    bakınız orta sınıf kartlara gtx 660 hd7850 hd7870 aynı fıayatlar nerdeyse.
    orta alt sınıfa bakınız hd7700 gtx 650
    orta üste bakınız gtx 660 ti hd 7950
    velasılkelam hangi kartı hangi sisteme vede kullanma amacınızı yazın biz size tavsiyede bulunalım objektif olarak. sonrasındada sız karar verın hangi kartı satın almak istediğinize.
    birdahada böyle konular açmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 3 Nisan 2013; 16:47:25 >
  • iphone 5s 550 pound
    galaxy s4 500 pound

fark bu .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çin de üretilen ürünler asıl menşeilerine oranla genelde neden daha ucuzsa AMD de sanıyorum o yüzden daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

amd k2 6 300 mhz den beridir amd işlemci. ati radeon 8500le den beride radeon kart kullanırım.
    bana neden sorun çıkartmadı hıc bır urun ?

Ati'ye saygım çok büyük. Ben de zamanında Ati Radeon 9700 PRO isimli efsanevi kartı kullanmıştım. Ama AMD Ati'yi satın aldığından beri kartların kalitesi de düşmüş olabilir diye aklıma takıldı. Artık Ati yok sonuçta AMD var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 3 Nisan 2013; 16:47:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trident02

Amacım kavga falan başlatmak değil, ekran kartı almayı düşünüyorum aklıma ciddi ciddi takıldı bu konu, bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Ona göre AMD kart alacağım. Sadece güvenemiyorum, cesaret edemiyorum şu an.

Elektronik şans işidir. AMD ve nvidia gpu üretir MSI ASUS vb firmalar da özel tasarımlı kart üretir. Referans tasarım kartlar direk gpu üreticisinin elinden çıkar onlar da Belli bir süre sonra üretimleri durur. Referans tasarımda kalite aramak Yanlış olur zira hem kötü soğutma hem ses herkesi rahatsız eder. Bu durum AMDde de Böyle nvidia da Böyle. Yani Aslında piyasada satılan kartların kalitesi üreticisi ile belli oluyor. AMD ve nvidia sadece gpularını üretiyor. Yarı iletken fabrikalarındaki üretim kalitesi de AMD de de Nvidia da da Son derece iyidir zira Böyle elektronik aksamlar büyük titizlikle üretilir. Bu durum CPU için de geçerli fakat bildiğim kadarıyla AMD CPUları bulk üretim yapıyordu Bu üretim diğerlerine göre daha kaliteliymiş. Intel de Son derece kaliteli yani işin aslına gelirsek Bu firmalar kalite konusunu aşmıştır sadece ürünün performansına odaklanır. Siz kaliteyi Anakartta ekran kartınızın iyi bir üreticiden çıkmasında psuda dvd okuyucuda arayın. Uygun koşullarda cpu/gpular 10 15 sene rahat gider zaten. Bozulana kadar tarihi eser oluyor Bu teknolojik gelişme çağında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• amd ucuz degil nvidia pahali.
  • Aslında AMD kartlarını yüksek fiyattan çıkartıyor sonra indirim (ler) yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

amd ucuz degil nvidia pahali.

+1 arz talep sanırım bu olayın sebebi
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerOzgur1

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

amd ucuz degil nvidia pahali.

+1 arz talep sanırım bu olayın sebebi

kesinlikle.ekran karti denildiginde geforce olsun diyenler oluyor hala nvidia her zaman talep goruyor.amd'yi ise burasi gibi yerlerde tavsiye uzerine ve genellikle daha ucuz oldugu icin aliyorlar.ati'yi satin almasi neyse de ismini degistirmesi iyi olmadi amd marka degeri olarak iyi degil ekran kartlarinda.yani bilinirligini baltaladi ati'yi bitirerek.islemciler gibi saniyor millet amd ekran karti diyince.nvidia pahali satinca amd de yuksek fiyatlar cekebiliyor 7900 serisi gayet pahali.
  • AMD ekran kartlarının ucuz olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez

üretici markalardan da kaynaklanmakta
    sapphire zotac gibi
  • Fazla satması için bence bir de Nvidia'nın önüne geçip fiyatları yükseltebiir ama daha kaliteli yapabilir kartları.
  • Belki de olması gereken fiyatlar budur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

Belki de olması gereken fiyatlar budur?

cok degil 2-3 sene once 1000+ liraya kart alacaz deseydim deli derlerdi.fiyatlar orta seviyeden itibaren cok yuksek.eskiden ekran karti tavsiyesinde secenek coktu simdi dikkat edin sirf 7770 tavsiye ediliyor fiyattan dolayi.
  • Hem Nvidia hem Intel içinde fazladan altın, siyanür ve tantal olabilir. Bunlar pahallı şeyler. AMD kum kullanıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Hem Nvidia hem Intel içinde fazladan altın, siyanür ve tantal olabilir. Bunlar pahallı şeyler. AMD kum kullanıyordur.

iyiydi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.