Şimdi Ara

AMD kartları neden daha ucuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fukox

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Hem Nvidia hem Intel içinde fazladan altın, siyanür ve tantal olabilir. Bunlar pahallı şeyler. AMD kum kullanıyordur.

iyiydi

Depreme dayanıklıysa isterse deniz kumu olsun.
  • gardaş amd alma dandik ürünler yapıyor bak aynı performansı daha ucuza sunuyorlar niye az ödeyip aynı performansı alasınki daha fazla ödeyip ego tatmini varken
  • quote:

Hem Nvidia hem Intel içinde fazladan altın, siyanür ve tantal olabilir. Bunlar pahallı şeyler. AMD kum kullanıyordur.

Belki de bundan dolayı Nvidia daha pahalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trident02

quote:

Belki de bundan dolayı Nvidia daha pahalıdır.

belkide...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trident02

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi AMD Radeon kartları nerdeyse her zaman Nvidia kartlardan daha ucuz. Yani diyelim ki 2 kart var: arada 2 kat performans farkı olmasına rağmen ve Nvidia yavaş olmasına rağmen, AMD kartlardan daha pahalı olabiliyor. Mesela hemen hemen aynı performanstaki AMD ve Nvidia kartlarında Nvidia 1.5-2 kat daha pahalı olabiliyor. Bunun nedeni ne olabilir? AMD kartları üretilirken daha adi malzeme mi kullanılıyor? Ömürleri daha mı kısa oluyor? Bozulma ihtimalleri cok daha fazla mı? Ya da stabiliteleri Nvidia kartlardan çok daha kötü mü? Yoksa physx yok diye mi?

Ben yıllar önce AMD ile yaşadığım kötü deneyimden sonra (CPU yanmıştı) AMD ile ilgili her şeyden nefret eder oldum. (Nvidia/Intel ikilisiyle ise hiç sorun yaşamadım) Şimdi ekran kartı alıcam AMD'ye gidiyor gözüm ama bir türlü cesaret edemiyorum.

Forever amd ! ! !

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Aslında AMD kartlarını yüksek fiyattan çıkartıyor sonra indirim (ler) yapıyor.

Yorumun yerinde olmuş hocam,hatta sanıyorum ki bununla ilgili daha öncede birkaç yorum yapmıştın.İlk çıkış fiyatlarının yüksek olup sonra düşürülmesi ile ilgili.

Diğer yandan birisi kârını daha yüksek tutuyor,diğeri edeceği kârdan biraz vazgeçip müşteri kazanmaya çalışıyor.
  • Arkadaşım en temel şey maliyet. Büyük çip üretirsen wafer başına daha az çip çıkartırsın bu da çip başına daha fazla fiyat vermen demek. Ayrıca üretimde sorun varsa, veirmliliği iyi değilse, sorunlu çipler çıkıyorsa waferdan, bunların hepsi fiyata etken. Bunun dışında esas temel bişey arama.

Bunun üstüne konulacak herşey, fiyatı haklı göstermek için olan şeylerdir. Veya fiyat yüksek ama böyle böle ek değerlerimiz var demek içindir. Bunlar dışında okuyacağın edeceğin şeyler hep 3. 4. dereceden etkenler. Ben Nvidia kullandım hiç arıza yapmadı demek, kullanıcının ona atfettiği bi değer. AMD daha iyi oc oluyorsa ve bu kullanıcı tarafından ben şu kadar mhz e çıktım deniyorsa o da kullanıcının atfettiği değer.

Nvidia çıkıp, kendisini daha değerli göstermek için (yani fiyatı haklı çıkartmak / kabul ettirtmek) ve daha çok satış yapmak için çeşitli teknolojiler veriyorsa yanında, bunlar ek değerdir.

Direk temel neden arıyorsan, insanların subjektif görüşleriyle şekillenmemiş şeylere bak. Yok ben crysis 3 oynucam, 1500 yerine 1000 tl lik kart benzeri perf. veriyor, bi sakatı yamuğu olmasın ucuz et gibi başımızda kalmasın mantığı ile bu soruyu soruyorsan başka şekilde düşünmen bakman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Arkadaşım en temel şey maliyet. Büyük çip üretirsen wafer başına daha az çip çıkartırsın bu da çip başına daha fazla fiyat vermen demek. Ayrıca üretimde sorun varsa, veirmliliği iyi değilse, sorunlu çipler çıkıyorsa waferdan, bunların hepsi fiyata etken. Bunun dışında esas temel bişey arama.

Bunun üstüne konulacak herşey, fiyatı haklı göstermek için olan şeylerdir. Veya fiyat yüksek ama böyle böle ek değerlerimiz var demek içindir. Bunlar dışında okuyacağın edeceğin şeyler hep 3. 4. dereceden etkenler. Ben Nvidia kullandım hiç arıza yapmadı demek, kullanıcının ona atfettiği bi değer. AMD daha iyi oc oluyorsa ve bu kullanıcı tarafından ben şu kadar mhz e çıktım deniyorsa o da kullanıcının atfettiği değer.

Nvidia çıkıp, kendisini daha değerli göstermek için (yani fiyatı haklı çıkartmak / kabul ettirtmek) ve daha çok satış yapmak için çeşitli teknolojiler veriyorsa yanında, bunlar ek değerdir.

Direk temel neden arıyorsan, insanların subjektif görüşleriyle şekillenmemiş şeylere bak. Yok ben crysis 3 oynucam, 1500 yerine 1000 tl lik kart benzeri perf. veriyor, bi sakatı yamuğu olmasın ucuz et gibi başımızda kalmasın mantığı ile bu soruyu soruyorsan başka şekilde düşünmen bakman lazım.

+1

• nvdia fanları dünya üzerinde daha fazla olduğu için Anlamayan varsa açıklayablirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3rF3cT55 -- 4 Nisan 2013; 2:14:15 >
  • sen boşver pahalıyı ucuzu
    amd al kafan rahat etsin.

kahrolsun nvidia :))
  • Rakibinin karşısında güçlü olmak ve pazar payını kaptırmamak ve yeni potansiyel müşteri kazanmak için kâr marjını rakibine oranla aşağıda tutarak satmaya çalışıyor olabilir bu sebeple ucuz olabilir :)
  • Sadece basligi okuyarak cevapliyorum; AMD ucuz degil, Nvidia pahali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana göre nvidia kaliteli ürünler sunuyor tabi en büyük artısı driver
  • amd ucuz değil nvidia pahalı sözüne katılıorum amd candır ..
  • geçen nvidia neden daha pahallı şimdi amd neden daha ucuz neyse orda fikrimi yazdım burda kısa yazıyım. Bana göre ne nvidia pahallı ne de amd ucuz. Fiyatlar denegede yani ya her ikisi pahallı ya her ikisi ucuz. Siz seçin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.