Şimdi Ara

AMD İşlemci sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu durum çok konuda geçiyor. Kimi CPU kimi core sıcaklıkları esas alınmalı diyor. Google da o kadar aramama rağmen istediğim cevaba da ulaşabilmiş değilim.

Mesela X6 1090T için AMD sayfasında yazanlar;

Processor AMD Phenom™ II X6 Black
    Model 1090T
    OPN Tray HDT90ZFBK6DGR
    OPN PIB HDT90ZFBGRBOX
    Operating Mode 32 Bit Yes
    Operating Mode 64 Bit Yes
    Revision E0
    Core Speed (MHz) 3200
    Voltages 1.125-1.40V
    Max Temps (C) 62
    Wattage 125 W
    Virtualization Yes
    L1 Cache Size (KB) 128
    L1 Cache Count 6
    L2 Cache Size (KB) 512
    L2 Cache Count 6
    L3 Cache Size (KB) 6144
    CMOS 45nm SOI
    Socket AM3
    AMD Business Class No
    Black Edition Yes

Buradaki sıcaklık sınırı, CPU için mi, core için mi geçerlidir?

• orada yazan sicaklik max tavsiye edilen de olabilir cunku 62 gordugu anda reset atmayabilir bir 5 derece toleransi vardir en az.core sicakliklari sacma degerler verebiliyor oda sicakligi hatta altinda.biosta gordugun deger islemci sicakligidir ve anakarta 60 derecede kapat dersen islemci sicakligini baz alir.core sicakligi islemci sicakligindan daha dusuktur iki ayri sensor olabilir biri islemcide digeri anakartta.kimi core sicakligini kimi islemci sicakligini baz aliyor kullanimda ama oradaki sicaklik islemci sicakligi bence.
  • @.45ACP

Üstad benim işlemciyi çok zorlarsam cpu sıcaklığı 72-74C lere çıkıyor ama reset attığı olmadı daha. O nedenle didikliyorum mevzuyu zaten.
  • Hocam bu konuyu açtığın iyi oldu benim esas almam gereken işlemci sıcaklığı mı yoksa çekirdeklerin ısısımı?
  • ortalama filan degil gayet guzel bir cpu sogutucusu kullaniyorsun ve fazla voltaj vermiyorsun imzandaki gibiyse.her ne kadar x6 ve 4 ghz de olsa gunluk kullanimda zorlansa bile 74 gormemesi lazim.prime95 bile yapsan 74 gormemesi lazim o sogutucuyla.ozellikle gigabyte anakartlarin sicakligi yanlis gosterdigi oluyor 90 derece amd diye baslik acan arkadas vardi boyle bir sey mumkun degil ancak sadece gigabyte'de olacak diye bir sey yok anakarttan suphelenebilirsin.70-74 derece oldugunda sogutucunun alt kismina dokunabilirsin.74'de reset atmasi gerekirdi en azindan kararli calismamasi gerekirdi.o sicakligin gercegi yansitmadigini dusunuyorum x6'larin phenomII x4'lerden mimari farki yok 74 oldu diyen x4 kullanicisi gordun mu?ben 1.58v ile bile 60 yapamadim big type 120.
  • @.45 ACP

Üstad yaz sıcağında cpu 70c yi geçtiğini iyi hatırlıyorum. Az önce yaptığım test, sıcaklıklara dikkat. Ve asıl dikkat edilkecek nokta; SS den hemen sonra çekirdek sıcaklıkları 62C yi vurdu ve çekirdeklerden biri çalışmayı durdurdu. Ben bu durumdan 62C izin verilen sıcaklığın çekirdek sıcaklığı olabileceği sonucuna vardım.

Bu arada anakart sıcaklığına dikkat, gayet serin bir anakart.

AMD İşlemci sıcaklığı

• bu core temp diye küçük bi program var onun verdiği sıcaklık değerleri gerçekçi değil mi hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANAKART SICAKLIĞI??????
    19 yıl önce açıldı
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    işlemci
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

bu core temp diye küçük bi program var onun verdiği sıcaklık değerleri gerçekçi değil mi hocam ?

HWMonitor ile aynı çekirdek değerleri. O nedenle onu ss ye dahil etmedim. Yoksa onuda kullanırım ve güvenirim.
  • Benim işlemci çok rahat 79 görüyor oyunlarda
  • yani benim dedigim gibi 62'den sonra biraz toleransi yok o sicaklik degeri cekirdek icin diyorsun.islemci sicakligi biraz daha yuksek olduguna gore benim tolerans dedigim aslinda cekirdeklerin henuz limit sicakliga gelmedigi icin islemci sicakliginin 70'i vurmasi.3 asagi 5 yukari ayni sey de sen dogrusunu bulmussun o sicaklik cekirdek icinmis.ben hem cekirdek sicakliklarini goremiyorum cekirdek actigim icin hem de 60 dereceyi goremedim bile az once yine yaptim 50 dedi kaldi 1000-1000-600 fanlar.anakart iyiymis harbiden benimki 34 derece oldu test sonrasi ki bosta da 33 oluyor zaten.her ne kadar guzel bir fanin olsa da 4 ghz x6'yi tutamiyor demek ki o devirde.normal kullanimda prime kadar zorlamamasi lazim ama sorun yasiyorsan devir yukseltebilir ya da dusuk devir kullanmak istiyorsan noctua d14 gibi yapili bir fan alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 11 Aralık 2010; 1:15:20 >
  • Ben yazın overdriveden stok fanı 1000 rpme çektiğimde 92 derece sıcaklık görmüştüm sorun olmamıştı hatta oyundan çıkınca ağzım açık kalmıştı
  • Tekrar "Linx" denen proğramla denedim ve bu sefer çekirdek sıcaklıkları 61,5, cpu sıcaklığı 69,5 iken mavi ekrana düştü. Ben bu noktadan hareketle AMD X6 1090T için verilen max. 62C sınırının çekirdekleri kastettiğinin netleştiğini düşünüyorum.

Ayrıca Sunbeam Tuniq Tower gibi devasa bir soğutucunun 23c oda sıcaklığında X6 1090T yi üstelik çokta v. vermeden 4.0 ghz de stabil tutamaması beni epey üzdü. Ha fan devri en düşükte ama yinede daha iyi soğutma performansı beklerdim. Birde fan devrini yükseğe alıp deneyeceğim, bakalım ne olacak.
  • Devri son ayara getirince sıcaklık 10C düştü ve hata vermedi sistem. Sunbeam yüksek devirde iyi iş çıkardı.

AMD İşlemci sıcaklığı
  • hdd'ler onceden 33-32 idi simdi niye 23 derece?
  • İlk testte PC 4-5 saattir açıktı ve testten hemen öncede 1 saat civarında oyun oynanmıştı. Yani kasa içi bileşenler kuvvetle muhtemel ısınacakları kadar ısınmıştı.

İkinci testte ise PC yi açtıktan bi 8-10 dk sonra prime95 çalıştırdım. O nedenle hdd ısısı ve min. ısı lar düşük görünmüş olabilir ilk ss ye göre. Ama bu durumun işlemcinin max. ısısını (-) yönde etkilemiş olabileceğini sanmıyorum.
  • 80 dereceye kadar cikan ornekler var... ama 62'den sonrasi her zaman soru isareti... 62 dereceden sonra sistem stabilite sorunlari veya islemci problemleri olusabilir.. 62 dewreceden daha fazla sicakliklarda islemci omrunun daha hizli kisaldigini biliyorum..

45nm gibi bir olcude calisirken, islemcinin devre karaktesiligi degisebiliyor bazilari problemsiz calisiyor bazilar ilgili derecede restart yiyor.. 62 derecelik deger, garantili ve problemsiz calisacagi en uzun omru belirlemek icin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

İlk testte PC 4-5 saattir açıktı ve testten hemen öncede 1 saat civarında oyun oynanmıştı. Yani kasa içi bileşenler kuvvetle muhtemel ısınacakları kadar ısınmıştı.

İkinci testte ise PC yi açtıktan bi 8-10 dk sonra prime95 çalıştırdım. O nedenle hdd ısısı ve min. ısı lar düşük görünmüş olabilir ilk ss ye göre. Ama bu durumun işlemcinin max. ısısını (-) yönde etkilemiş olabileceğini sanmıyorum.

hani dedim ortam isisi mi farkli ama boyle boyle diyorsun sorun yok o zaman.cpu fanini biraz devirli kullandigin vakit ses problem yapmayacaksa bu sorun cozulmus bence.
  • Ortam ısısında 1c fark vardı. İlkinde 23, ikincide 22C idi.

Fan olayını da eğer 4 pine çevirici adaptör bulursam halletmiş olacağım. Şu halde fan kontrolcü ile manuel ayarlanabiliyor ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

orada yazan sicaklik max tavsiye edilen de olabilir cunku 62 gordugu anda reset atmayabilir bir 5 derece toleransi vardir en az.core sicakliklari sacma degerler verebiliyor oda sicakligi hatta altinda.biosta gordugun deger islemci sicakligidir ve anakarta 60 derecede kapat dersen islemci sicakligini baz alir.core sicakligi islemci sicakligindan daha dusuktur iki ayri sensor olabilir biri islemcide digeri anakartta.kimi core sicakligini kimi islemci sicakligini baz aliyor kullanimda ama oradaki sicaklik islemci sicakligi bence.

Çoğu biosta bu tolerans değiştirebiliyor hocam. Bunlar genel geçer tavsiyeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Ortam ısısında 1c fark vardı. İlkinde 23, ikincide 22C idi.

Fan olayını da eğer 4 pine çevirici adaptör bulursam halletmiş olacağım. Şu halde fan kontrolcü ile manuel ayarlanabiliyor ancak.

4 pin cevirici adaptorle fan hizini oto yapamazsin bunun icin 4 pin pwm destekli 120mm fan almalisin.artic cooling'in vardi ama sen sogutucunun icine giren turden yani anam babam tarzi fan bulmalisin.artic'in o tarzda da olmasi lazim hala bulunuyorsa.

seboist64

biostan sicakliga gore kapatma derecesi ayarlanabiliyor mu demek istedin?evet ayarlanabiliyor ancak kaliteli fanla amd kullananlarda pek olabilecek bir durum degil bu.x6 4 ghz ve dusuk fan ayari olunca boyle oldu yoksa amd kullanicilarinin biostan su degerde kapat demesine gerek yok islemcide koruma var reset atar zaten cok isinirsa ki ben phenomII'yi isitamadim o kadar neredeyse 2 senedir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.