Şimdi Ara

AMD işlemci made in CHINA!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mavibilgisayardan venice 3000 siparişi verdim dün geldi baktım işlemcinin üzerinde made in china yazıyor şaşırdım açıkçası. Made in malesia diye biliyodum. Biri aydınlatabilir mi bu işi? farkı nedir?

• quote:

Orjinalden alıntı: JLAudio®

Mavibilgisayardan venice 3000 siparişi verdim dün geldi baktım işlemcinin üzerinde made in china yazıyor şaşırdım açıkçası. Made in malesia diye biliyodum. Biri aydınlatabilir mi bu işi? farkı nedir?

farkı şudur.
    cpu maliyetini azaltmak için çinde yaptırtılmış bir işlemci o kadar...
  • kardeş valla bende de amd cpu var madein malaysia yazıyor senin cpu sahte çin malı olmasın benim bildiğim amd nin çin de fabrikası yok istersen aldığın yerle bir görüş çinliler bu ürünü taklit etmekte hiç zorlanmazlar bundan emin olabilrsin adamlar ferrayi bile yapmışlar
  • benimkindede china yazıyodu diyer parçaları takmadan önce baktım hepsinde china yazıyo zanledersem iyi usta china liler yapıyo bu malzemeleri diyer oyuncaktır hırdavattır onları yapan china lileri yaklaştırmıyolardır bile şimdilik bı arazlarını görmedim allah razı olsun hepsinden iyi yapmış adamlar ana kart gigabyte e.k powercolor ram kingston ,samsung yauw monütör philips o bile china yazıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: killforyou1981

benimkindede china yazıyodu diyer parçaları takmadan önce baktım hepsinde china yazıyo zanledersem iyi usta china liler yapıyo bu malzemeleri diyer oyuncaktır hırdavattır onları yapan china lileri yaklaştırmıyolardır bile şimdilik bı arazlarını görmedim allah razı olsun hepsinden iyi yapmış adamlar ana kart gigabyte e.k powercolor ram kingston ,samsung yauw monütör philips o bile china yazıyo
    Reordinary hocam katılıyorum sana. Benimde aldığım her üründe china yazıyor. Artık böyle ya ne alırsak china'dan geliyor mübarek. En baba markalar bile çinde üs kurmuşlar. Maliyet o kadar düşüyor ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JLAudio®

Reordinary hocam katılıyorum sana. Benimde aldığım her üründe china yazıyor. Artık böyle ya ne alırsak china'dan geliyor mübarek. En baba markalar bile çinde üs kurmuşlar. Maliyet o kadar düşüyor ki...

Alıntıları Göster
    eee adamlar 1.5 milyar nüfus olunca işinde kariyer mevki ve saygınlık aramıyorlar.karınlarını doyurdularmı tamam.siz üretici olsaydınız hangi ülkeye yaptırırdınız üretimi

• quote:

Orijinalden alıntı: TenRose

eee adamlar 1.5 milyar nüfus olunca işinde kariyer mevki ve saygınlık aramıyorlar.karınlarını doyurdularmı tamam.siz üretici olsaydınız hangi ülkeye yaptırırdınız üretimi

Alıntıları Göster
    çinde fabrikası olmasa da yaptırabilir.en azından montaj faln ıvır zıvır yaptırılır maksat maliyet düşsün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncays44

çinde fabrikası olmasa da yaptırabilir.en azından montaj faln ıvır zıvır yaptırılır maksat maliyet düşsün

Alıntıları Göster
    Çinde yapılıyorsda super :) Kırgızıstanda arkadaşım var Çinde kaçak giren bir sürü mal varmış hatta ordan buranın 3/1 e kamera getirecek bana birde AMD işlemci baktırayım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Çinde yapılıyorsda super :) Kırgızıstanda arkadaşım var Çinde kaçak giren bir sürü mal varmış hatta ordan buranın 3/1 e kamera getirecek bana birde AMD işlemci baktırayım :)

Alıntıları Göster
    Günümüzde kore ve çin bütün büyük firmaların işçiliği ucuza getirmek için seçtiği üretim ülkelerinden biridir.
    Internette geçen sene bir kaynakta rasladığım bilgiye göre; Nasa bile kimi zaman çeşitli parçalarını çinde yaptırıyor . Ayrıca bir filmde de bu bilgiyle karşılaşmıştım.

Armageddon; Liv Tyler Bruce Willis Ben Afleck Billy Bob Thornton Owen Wilson oynuyordu... Herneyse orda Dünya'ya yaklaşan gök taşının merkezine sondaj metoduyla nükleer bomba yerleştirilecekti bir sahnesinde Rus uzay istasyonundan gelen kozmonot vardı uzay mekiklerinin parçasından bahsediyordu filmin sonuna doğru ''hepsi çin malı; bunlar çinde korede üretiliyor ne sanıyorsun '' tarzında bir replik vardı.

Nasa bile kimi parça üretimlerini bu ülkelerde yaptırıyorken Amd işlemci yaptırmış çok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sthrad -- 4 Mayıs 2006; 12:35:40 >

• quote:

Alıntıları Göster
    ürünlerin çinde yapılmasının nedeni işçiye verilen paranın çok az olmasıdır,işsizlik çok fazla,zaten nüfusu 1.5 milyar yani türkiyede fabrika kursa amd,philips,sony... burda 300-500 ytl işçi başına vereceğine çinde aylık 30-40 dolar gibi bi ücret veriyor yani uzun lafın kısası senin işlemci orijinal çinliler o işlemcinin benzerini yapması sizce mantıklı mı bence o işlemcinin benzerini yaparlarsa gitsinler adını değiştirip satsınlar

• quote:

Alıntıları Göster
    ilk başta işlemciyi almıştım , chına yazdıgında bende kormuştum diyer parçalara batım ooooo komple chına malı oldu bilgisayar. dediğiniz gebi orda işçilik çok ucuz eyer tanış varsa ucuza alınır ama bize gelene kadar ötv siydi kdv sydii fiyat 2 ye katlıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: killforyou1981

ilk başta işlemciyi almıştım , chına yazdıgında bende kormuştum diyer parçalara batım ooooo komple chına malı oldu bilgisayar. dediğiniz gebi orda işçilik çok ucuz eyer tanış varsa ucuza alınır ama bize gelene kadar ötv siydi kdv sydii fiyat 2 ye katlıyo

Alıntıları Göster
    işlemci çinde yapılmıyor , paketleme çinde yapılıyor , paket derken karton kutu değil , yani tırnak kadar olan çekirdeğin , iğne gibi olan pinler eklenmesi , gövdeye oturtulması falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azimkar

işlemci çinde yapılmıyor , paketleme çinde yapılıyor , paket derken karton kutu değil , yani tırnak kadar olan çekirdeğin , iğne gibi olan pinler eklenmesi , gövdeye oturtulması falan

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar bir gariplik var amd nin iki fabrikası var ikiside almanya drestende bi acayiplik var bu işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: yattara 61

ya arkadaşlar bir gariplik var amd nin iki fabrikası var ikiside almanya drestende bi acayiplik var bu işte

Alıntıları Göster
    yaw kutunun her tarafına baktım made in china veya malesia gibi yazılara rastlamadım acaba benim işlemci türk malımı

• quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

yaw kutunun her tarafına baktım made in china veya malesia gibi yazılara rastlamadım acaba benim işlemci türk malımı

Alıntıları Göster
    işlemci üretimi yapılabilecek yani yarı iletken üzerine transistörlerin şu andaki teknoloji ile 0,065mm aralıklarla çizilebileceği tesisler almanyada bulunuyor. Ancak üretim sonrası işlemler(pinlerin takılması, paketleme vs.) için çin veya malezya gibi ülkeler kullaniliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurtankir

işlemci üretimi yapılabilecek yani yarı iletken üzerine transistörlerin şu andaki teknoloji ile 0,065mm aralıklarla çizilebileceği tesisler almanyada bulunuyor. Ancak üretim sonrası işlemler(pinlerin takılması, paketleme vs.) için çin veya malezya gibi ülkeler kullaniliyor...

Alıntıları Göster
    Ben türklerinde birebir amd yaptılarını okumuştum geçenlerde bir yerde hatta adam almış sisteme takmış vede çalışmış (okuduklarımı yazıyom yalansa günahım yok biline ha)

• quote:

Orijinalden alıntı: @shle

Ben türklerinde birebir amd yaptılarını okumuştum geçenlerde bir yerde hatta adam almış sisteme takmış vede çalışmış (okuduklarımı yazıyom yalansa günahım yok biline ha)

Alıntıları Göster
    bugün büyük firmalaın çoğu çin'de üretim yapıyor... Kalite kontrolleri sağlam merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cck_ylmzzz -- 4 Mayıs 2006; 16:17:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cck_ylmzzz

bugün büyük firmalaın çoğu çin'de üretim yapıyor... Kalite kontrolleri sağlam merak etme

Alıntıları Göster
    Her Global firma Çin e fabrika açıyor.
    Çin e açılan fabrika karşılığında önceki fabrikalarını kapatmıyorlar.
    Çin de üretim maliyetlerinin düşük olması nedeniyle ucuza mal edilen ürünler bizim gibi gelir seviyesi düşük ülkelerin pazarlarına yollanıyor.
    Aynı ürünün Çin fabrikası çıkışlı olanı 10$ Avrupa,Japonya ve Amerika üretimi olanları ise 25$.
    Ama kim ne derse desin mutlaka kalite farkı var. (tabii işlemci için bu geçerli olmayabilir. Sonuçta yüksek teknoloji üretimi için dandik üretim bandı kuramazlar)
    Bu ürünlerin fabrikalarının Çin de olması bizim için çok büyük bir nimet yok sa bu fiyatlara Gelişmiş ülke ürünlerini alma ihtimaliimz hiç olmazdı

• quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Her Global firma Çin e fabrika açıyor.
    Çin e açılan fabrika karşılığında önceki fabrikalarını kapatmıyorlar.
    Çin de üretim maliyetlerinin düşük olması nedeniyle ucuza mal edilen ürünler bizim gibi gelir seviyesi düşük ülkelerin pazarlarına yollanıyor.
    Aynı ürünün Çin fabrikası çıkışlı olanı 10$ Avrupa,Japonya ve Amerika üretimi olanları ise 25$.
    Ama kim ne derse desin mutlaka kalite farkı var. (tabii işlemci için bu geçerli olmayabilir. Sonuçta yüksek teknoloji üretimi için dandik üretim bandı kuramazlar)
    Bu ürünlerin fabrikalarının Çin de olması bizim için çok büyük bir nimet yok sa bu fiyatlara Gelişmiş ülke ürünlerini alma ihtimaliimz hiç olmazdı

Alıntıları Göster
    Aslında çoğu elektronik ürün Hong Kong'da yapılıyor ama birkaç sene önce İngiltere'nin bu şehri Çin'e devretmesinden sonra HK üretimi ürünlerin üzerinde de "Made In China" basılmaya başlandı. E sırf bağlı olduğu ülke değişti diye adamlar koca fabrikayı taşımazlar herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-994965FA4

Aslında çoğu elektronik ürün Hong Kong'da yapılıyor ama birkaç sene önce İngiltere'nin bu şehri Çin'e devretmesinden sonra HK üretimi ürünlerin üzerinde de "Made In China" basılmaya başlandı. E sırf bağlı olduğu ülke değişti diye adamlar koca fabrikayı taşımazlar herhalde.

Alıntıları Göster
    ewt arkadaşlarında dediği gibi işçiliği ucuz olduğu için çinde veya korede yaptırılabiliyor.unutmayın ki dünyanın en iyi işçiliğide dünyanın en kötü işçiliğide çine aittir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.