Şimdi Ara

AMD İNTEL [ACIL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem toplamayi düşünüyorum. Düne kadar Fx 6300 diyordum ancak AMD nin anakartı zorladığı, ısındığı, fanlarının yeterli olmadigi hakkında ispatlarda bulundular. İşlemci ömrü açısındanda ayni fikirdeler. İntel serisi daha uzun sure kullanılabılır ve performans kaybı yaşanmaz. Bu işleri gerçekten bilen 10 kişiye gittim. 10 u da İntel al dediler. Gezdigin bir çok internet kafede İntel kullanıyor. Bir i3 yada i5 toplamayi düşünüyorum. AMD kullanan arkadaşlar varsa düşüncelerini yazarsa sevinirim.

• Bravo.qwertuu kullanıcısına yanıt
    fx6300 ü forumda bi çok kişi kullanıyo ben pek şikayet görmedim stok fanla bile gayet serin kullanıldığını söyleyenler bile var, size ısındığını anakartı zorladığı kim söylediyse büyük ihtimal fanboyluk yapmış

ayrıca intel tercihi bütçeye kullanım alanına göre değişir bütçeniz düşükse ve oyun amaçlı bi pc toplıycaksanız amd daha ağır basıyo intelin i3 gibi giriş seviyesi işlemcilerinde o.c. yapamıyoken amd 6300 gibi bi işlemcide 5ghz lara kadar o.c. yapılabiliyo buda performansını ve ömrünü uzatıyor
  • Butceniz dusukse amd yuksekse intel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD ler daha çok elektirik harcıyor. İntel okadar harcamıyor. Ve çok tercih ediliyor. Benim görüşüm şu şekilde iyi bir anakart alirim i3 veya i5 takarım. Eğer yeterli olmaz ise i7 ye kadar gider şeklinde. Hiç AMD kullanmadım. Açıkcasi şuanda tarafsızım. Bunun için fiyatlari birbirine yakın 2 işlemciyi kıyasladım. İ3 4130 vs Fx 6300

Link :http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4130-vs-AMD-FX-6300
    Anakartı zorladığı,ısındığı,fanlarının yeterli olmadığı

Bunların üçüde şehir efsanesidir.

Bu arada cpuboss sitesine güvenmeni tavsiye etmem çok sakat sonuçlar verebiliyor.
  • Herşeyi bir yana bırakalım. Neredeyse aynı özelliklere sahip işlemciler olsun. AMD ve İNTEL fiyatlari yakın. hangisini alırsınız ?
    o attığın karşılaştırmada alt kısımdaki benchmark sonuçlarına bakarsan 4 benc yapmışlar 3 ünü 6300 almış
    yok artık sorduğun 10 kişi de nasıl intel fanı çıkmış hayretbu kadar çoğaldılar mı? o söylediğin birçok sorun çözüldü sayılır enerji tüketimi hariç, o arkadaşlar teknolojiyi 5-10 sene geriden takip ediyordur büyük ihtimalle. fakat gerçek olan bir şey var ki Intel gerçekten teknoloji olarak daha üstündür fakat bu Amd'nin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Eğer işlemci teknolojisi basit bir şey olsaydı dünya da üreten birkaç firma olabilir miydi? hele ki masaüstünde yarışan sadece 2 firma varken. Benim tavsiyem i3 almaktansa kesinlikle fx 6300 almanız. önyargılı olmayınız, sizi pişman edeceğini sanmam.

• Teşekkürler arkadaşlar biraz daha düşünecegim bu konuyu.

emek verip Görüşünü paylaşan tüm arkadaşlara Teşekkürler :)
  • amd fx 6300 i3 lerle kıyaslanamaz bile kesinlikle tam bir f/p kralı işlemcidir

en önemli şey bütçe bütçe verinde ona göre söyleyelim size bir şey paranız varsa tabiki intel zorlamaya gerek yok amd alıcam diye :D
  • Hocam Proje çizimi işimde düşüyor bazen. Yani ihtiyaç olur i7 ye vurrum diye düşündüm. İşlemci seçebilsem ona göre anakart bakıcam :) AMD nin bir i7 ye denk gelen işlemcisi varmı ?
    fx8350 çok güçlü bir işlemci i7 derken modellere göre kıyaslama yapılır sen işlemci ve anakart için net bir bütçe yazarsan en fazla şu kadar olur diye ona göre tavsiye alırsın
  • Hocam henüz bilmiyorum nasıl bir anakart alırım. İşlemcide karar kılayım ona göre bakıcam zaten. İşlemci yi karar verebilirsem Sistemi yazacağim tekrar görüşlerinizi alacağim
  • ilerde i7 geçmeyi planlıyorsan kesinlikle intel al amdnin en iyi işlemcisi bile i7lerle kıyaslanacak performansa sahip değil.
    eğer i7 işlemciye ihtiyaç duyulacaksa kesinlikle Amd tarafında bir işlemci önermem. i7 2.nesil işlemciler dahi fx 8350 gibi Amd'nin üst model işlemcilerinden iyidir. fx 8350 ancak i5 3570K, 4670K gibi işlemcilere denk sayılabilir ki bu durumda bile fiyat farkı zaten malum.konu tam olarak sizin hangi amaçla yani işlemcinin hangi yönünü kullanacağınızla ilgili. örneğin kullanacağınız uygulamanın tek çekirdek, çoklu çekirdek performansı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

fx8350 çok güçlü bir işlemci i7 derken modellere göre kıyaslama yapılır sen işlemci ve anakart için net bir bütçe yazarsan en fazla şu kadar olur diye ona göre tavsiye alırsın

Hocam 9xxx serisi dsha iyi degilmi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani gidip birdaha bilgisayar alayım yapmam. İşlemci hızı yetmez ise i5 e i7 ye kadar götürrüm. Performans a ihtiyacım var bütçe zorlanabılır biraz ama önemli olan ileriye dönük yatırım şuan.
  • Prophet66 kullanıcısına yanıt
    daha iyi fakat fiyatı fazla bence güç tüketimi olarak ta biraz daha fazla 8350 den onun için yazmadım
  • @Prophet66 hayır. Fx serisindeki en iyi işlemcisi olan Fx 9590, i7 4770K'yı ancak yakalıyor. 4770K gibi bir işlemci dururken de bu işlemci alınmaz. aslında Amd'de fx 8320'den sonrasına gerek bile yok sayılır. Daha fazlasını isteyen parasını düşünmez Intel'e geçer.

"AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor."http://forum.donanimhaber.com/m_77567476/tm.htm

@Bravo.qwertuu ne desek ki şimdi.performans odaklı ve ileriye yönelik diyorsanız Intel alın o vakit.

• bütçeye bakar bu işler çok net birşey söyleyeyim sana direk amd veya intel farketmez birşeyler söyleyenler eğer BÜTÇEYE GÖRE DEĞİŞİR demiyorsa onlar kesinlikle o işten anlamıyordur oradan kaçarak uzaklaş ben bile körü körüne intel veya körü körüne amd dersem benide dinlemeyin !!

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.