Şimdi Ara

AMD FX serisi işlemciler için en doğru sıcaklık ölçüm programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD-FX serisi işlemcileri olan arkadaşlar sıcaklık ölçümü için hangi programı kullandıklarını ve o sıcaklığın diğer sıcaklık ölçüm programlarında yazanlardan ne kadar sıcak/soğuk olduklarını yazabilirler mi? Belki sonradan fx işlemci alanlar için bir yardımı olur hem de istatistiksel bir dayanağımız olur.

Gereken bilgiler:

0)İşlemci adı

1) *Kullanılan program ve okunan sıcaklık ismi*

2) --yanlış olduğu düşünülen sıcaklık programı ve sıcaklık ismi--

3) @sıcaklıklar arası fark@

4) <kişisel sıcaklık sınırı>

5) (bu seçenek önemli değil) CPU default VID değeri ve sıcaklık şikayeti.

Örnek: FX8150, AMD-overdrive ile çekirdek sıcaklıklarına(cpu-status) bakıyorum, core-temp programına göre 12 derece daha sıcak gösteriyor. Yani daha sıcak olan göstergeyi kullanıyorum. Kişisel sınırım 60 °C. VID 1.275 MHz ve çok ısınıyor.

Liste

Tugrul_512bit: FX8150 *AMD-overdrive cpu-status(sıcak)* --core temp(soğuk)-- @fark 12°C @ <sınır 60 °C> VID:1.275V (ısınma problemi var)

bezgin6.........: FX8350 *AIDA64(sıcak)* --Core Temp ve Corsairlink(soğuk)-- @fark ~12°C @ <sınır 65 °C> VID:1.392V (problem yok)

burcumlop2...: FX8350 *Hw monitör(sıcak)* --AIDA64(soğuk)-- @fark 22°C @ <sınır ? °C> VID:?

Programlar ve Kullanımları

AMD-Overdrive.: 1 kişi
    AIDA64...........: 1 kişi
    HW Monitor......: 1 kişi

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 6 Mayıs 2013; 22:38:31 >

• FX 8350 *AIDA64 (34°C) * --Core Temp ve Corsairlink(22-24°C)-- @fark ~12°C @ <sınır 65 °C> VID:1.392max (Problem: YOK)

Sağlıklı kesin bi sonuç bulamadım ölçülen sıcaklık değerlerinin hepsi oda sıcaklığının altında veya eşdeğer. Yükte en fazla 54°C gördüm. Odam şuan 36°C
    AMD VISION Engine CC kurulu onunla CPU sıcaklığını göremiyorum. Nasıl çözecegim konusundan bilgisi olan var mı?

Tüm sistem bileşenlerim panelde mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bezgin6 -- 6 Mayıs 2013; 12:37:05 >
  • H100i ile yüke girdiğinde birden sıçrama oluyor mu sıcaklıkta? Atıyorum 25 ten bir anda 45 e çıkıp sonra 1 er 1 er mi artıyor?
  • Kademeli artıyor yaklaşık bir kaç saniye 5 er 5 sonra 1 er 1 er artıyor sonra da bir yerde sabitleniyor 15-20 dakikalık prime95 testlerindeki gözlemlerime göre söylüyorum. 1 saatlik testt sonunda 15 dakikada ulaştıgı sıcaklıgı gecmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bezgin6

Kademeli artıyor yaklaşık bir kaç saniye 5 er 5 sonra 1 er 1 er artıyor sonra da bir yerde sabitleniyor 15-20 dakikalık prime95 testlerindeki gözlemlerime göre söylüyorum. 1 saatlik testt sonunda 15 dakikada ulaştıgı sıcaklıgı gecmedi.

Peki durduk yerde 30 dan 40 a fırlayıp sonra tekrar 30 a iniyor mu bazen?
  • Bazen pick yapıyor ama bahsettiğin sıcaklıklara değil sıkıntı yaşadığım şeyde burda 12-13°C den bazen 25-30°C anlık yarım saniyelik olarak cıkıyor. İşte benimde ölçüm programlarına güvensizligim bu noktada başlıyor.
  • konuma cevap da yazmışsınız tekrarlıyorum AIDA64 ile boşta çekirdek sıcaklığını 8 derece gösteriyor kesinlikle imkansız bence fx8350 için hava soğutma ile . yükte en fazla 30 oluyor . Hw monitörde cpu sıcaklık 30 derece boşta. Çekirdek yazmıyor ama . Pheom II de 4 tane çekirdek sıcaklığı gözüküyor ama fx8350 de sadece 1 tane çekirdek sıcaklığını gösteriyor o da inandırıcı değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu güncel.
  • İşte bizim de amacımız şu havaların iyice ısındığı günlerde doğru ölçümü yapan programı bulup kullanmak AIDA 64, Core Temp, HW Monitor, Corsair Link bunlar benim baktıklarım kendi içerisinde tutarlı ama hava sıcaklıgı göz önünde bulundurulunca tutarsız sıcaklık değerleri gösteren programları
  • AMD neden bize gerekli açıklamayı yapmıyor? 61 derece demiş bitmiş. Neresi 61 derece? Hangi programla 61 derece? Neden 61? Hangi frekanslarda çalışırken 61 derece? Mesela 5GHz için 61 derece ve 4 GHz için 75 derece olabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.