Bildirim
AMD FX-9590 Anlık Donma
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Nerede oluyor anlik donmalar ve kilitlenmeler ? Oyun ? Internet ? Masaustu ? Bios ekrani ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
oyun, internet ve bu donmalardan sonra reset atıyorum açılışta bazen hiç bir işlem yapmadan masaüstü bile donduğu oluyor yani hiç bişey anlamadım valla -
Bios surumunuz guncel degilse linkteki dosyayi indirin islemleri baslatin
http://download.msi.com/bos_exe/7640vK5.zip
Ancak update yapmadan bios ayarlarini default hale getirin
Resmi sitesine göre anakartınızın 9590 desteği yok, hatta 200w üzeri işlemcileri desteklemez uyarısı var. Gerçi max. yüke girmediği sürece mantıken sorun çıkarmaması lazım ama siz yinede sorunu anakartta arayın.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
böyle problemler aklıma direkt olarak PSU'yu getiriyor. PSU kaç watt? Bir de işlemci sıcaklığını gözlemleyebilir misiniz? -
O anakart ile 9590 kullaniyorsan sonuc normal o anakart 200w tdp cpuyu kaldiramaz
Piyasada hakkini veren 2 kart var sabertooth ve formula z onlarla bile sorun yaşayanlar varken senin durumun normal.
Su akillara ziyan 9590 i almadan once bi arama yapsan biraz araştırsan hakkinda yazilanlari gorurdun zaten amd nin bile sitesinde uyarı koyduğu işlemci dan diye gidip alınmaz ki
9590 nın Lakabı anakart yokeden (motherboard destroyer ) olarak geçer p
9590 anakart listesi
ASRock 990FX Extreme9
ASRock 990FX Extreme6
Asus Crosshair V Formula-Z
Asus M5A99FX PRO R2.0
Asus Sabertooth 990FX R2.0
Gigabyte GA-990FXA-UD3 R4.0\5.0
Gigabyte GA-990FXA-UD5
Gigabyte GA-990FXA-UD7
MSI 990FXA-GD80V2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Kasım 2015; 17:13:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O anakartın FX işlemci desteği var ancak siz o anakartla o işlemciyi istediğiniz gibi kullanamazsınız çünkü o işlemci 220 watt güç harcıyor her FX uyumlu anakartla kullanılmaz. AMD yakın zaman da 1070, 1090FX anakartlarını piyasaya sürecektir.. Senin anakartın en fazla FX-8370E bu işlemciyi destekliyor yada revizyonu yüksek 990fx bi anakart al oda olmadı intele dön parana yazık etmisin keşke intel alsaydın. pahalı felan ama başın agrımazdı.Not:İntel fan boy deilim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic Wall -- 27 Kasım 2015; 17:08:47 > -
öncelikle teşekkür ederim fikirlerini paylaştığın için, ama sonuç olarak ne yapmalıyım tutup çöpe mi atayım işlemciyi anakartı yani bu yönde yardımcı olacak türden yorum yapsaydın sevinirdim -
Keşke amd işlemci almasaydın çok yanlış yapmışsın niye i5 ler varken onu aldınki
İşlemciyi elden çıkartıp FX 8350 veya FX 8370 alabilirsin.
vatan ile iletişme geçtim ve kasamı oraya getirmemi istediler teknik servis vb. test denemeler yapacaklarını söylediler duruma göre yardımcı olacaklarmış bakalım neler olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11x -- 28 Kasım 2015; 12:21:42 > -
Gayet yardimci olacak yorum sudur iade edeceksin uyumsuz olduklarina kanit olarak sitedeki cpu destegi yazan kismin ciktiyi al git
Bak kardesim Sorunun en basinda cikmamasi icin var forumun bu kisimlari hadi buraya yazmadin konulara bakmadin ne alacagini hic arastirmadan nasil alirsin ben buna takiliyorum
Bir yolunu bulup en azindan islemciyi iade edeceksin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Kasım 2015; 12:34:12 >
Anakart tam bir kalas sürekli voltaj düşümü yaşanan ve voltaj regulatörleri cayır cayır ısınıyor o işlemci ile devam edersen yakında elinde kalır -
Yarın kasayı götürücem artık garantiye mi gidicek yada iade edicem bir şekilde çözüm bulacagımi, bunun yerine alacak oldugum islemci ne olmalı -
Eğer sistemini komple yani anakart + işlemci olarak değiştirmeyeceksen en ideal işlemci senin için bence budur.
www.vatanbilgisayar.com
Amd Fx X8 8370e Soket Am3+ 4.3ghz 16mb Önbellek 95w 32nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttp://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x8-8370e-soket-am3-43ghz-16mb-onbellek-95w-32nm-islemci.html
-
İşlemciyi elden çıkartıp bir an önce İntel'e yönelin derim.
Vatan'a ısrar edin anakart ve işlemciyi geri verip İntel sisteme geçiş yapın.
Islemci carpanini dusurun bi de oyle deneyin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar sorunu şuan yaşamıyorum onuda şöyle hallettiğimi düşünüyorum..
Ekran kartına fılan bakarken PhysX ayarları kısmında CPU seçili haldeydi Ekran kartı mı seçince normale döndü anlık CPU ısınması kalktı 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum.Belki bu değildi çözüm ama çözüldü -
Sorunu degil belirtiyi cozmussun islemcinin uzerinden yuku alarak rahatlatmissin islemci o isi yapamiyorsa bariz sorun var uyumsuz anakart kullaniyorsun iste 400 liralik islemci pyhx cpudayken sikinti yapmiyorda seninki yapiyor
Islemciyi underclock yapip 8350 ayarina getirip kullanmayi dene
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Ocak 2016; 11:24:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X