Şimdi Ara

AMD FX 9590 5.0 Ghz 220W TDP [920 Dolar] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
2
Favori
6.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FX57'nin yaptıgı özel habere göre sıvı sogutma ile gelecek zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

FX57'nin yaptıgı özel habere göre sıvı sogutma ile gelecek zaten

O zaman islemciler biraz daha pahali olacak gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen kaba kuvvet uygulamışlar artık, verimlilik falan hikaye.
  • Amd ne mimariyi yeniliyor ne de enerji verimliliği yönünde çalışmalar yapıyor.
    Yanlış da yapıyor 220w tdp nedir ya
  • Amd ile faturaya ortak olursak alırım

• 8350 alıpta o.c. ile uğraşmayanlar için , ( en azından garanti sorunu oluşmaz. :D ) 8350 o.c. yaptığımızda da TDP değeri bu kadar fark oluşturuyor mu ? Daha doğrusu anakartlar destekleycek mi ?
  • Destekler, FX8350'yi Overclock edince de TDP yükselmiyor mu? O zaman çalışıyorsa bu da çalışır.
  • Arkadaslar konu icerisinde Tdp ile guc tuketimini karistiran kisiler var gordugum kadariyla,Tdp nin guc tuketimi degeriyle alakasi yoktur adi uzerinde Thermal Design Power

• Valla ekran kartı piyasasındada rakip olarak duran bir firma için gayet iyi bir işlemci... Bence AMD Şu sıralar ekran kartı ve konsollara gömülmüş vaziyette bu sene adam akıllı bir işlemci çıkaramayabillir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Arkadaslar konu icerisinde Tdp ile guc tuketimini karistiran kisiler var gordugum kadariyla,Tdp nin guc tuketimi degeriyle alakasi yoktur adi uzerinde Thermal Design Power

dogru soyluyorsun yorum yapan çogu kişi maalasef tdp nedir bilmeden neye yorum yaptıgının bile farkında olmadan konusuyor. tdp nekadar yuksesk ise okadar iyi sogutucu lazım.

gidersin 5 ghz yapacagım diye 8350 yada 8320 alırsın takoz çıkar moralin bozulur. birde stabilite testine girişirsin stabil olmaz.
    ne güze lsizin için 5ghz de çalısan işlemci yapmış birde begenmiyorsunuz.

• Fx 8350' yi benim gibi 5.0 ghz kullananlar için gereklimi ? diye sormadan edemiyorum.En çok merak ettiğim Fx8350 5.0 ghz oc iken Fx9000 ile aynı tdp değerine mi ulaşıyor yoksa Fx9000, 5.0 ghz çalışan Fx8350'den daha iyi tdp'ye sahiptir diyebilirmiyiz ? kısaca 8350 işlemcisine oc yapıp bunun adı Fx 9000 dir deyip hiçbir iyileştirme yapmamışlarmıdır ? sizi yorduğumu biliyorum Üstad fakat bu soruma en iyi cevabı siz verebilirsiniz,çünkü en azından Fx 8350' nin 5.0 ghz oc yapıldığındaki Tdp değerini biliyorsunuzdur.Saygılar,Selamlar.
  • Amd'nin her işlemcisi apu gibi verimli olsa keşke..

220w tdp?!
  • 220W , İntelin Eline Su Dökmek Olmuş.
  • 32 nm hala boş geçin amdyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Fx 8350' yi benim gibi 5.0 ghz kullananlar için gereklimi ? diye sormadan edemiyorum.En çok merak ettiğim Fx8350 5.0 ghz oc iken Fx9000 ile aynı tdp değerine mi ulaşıyor yoksa Fx9000, 5.0 ghz çalışan Fx8350'den daha iyi tdp'ye sahiptir diyebilirmiyiz ? kısaca 8350 işlemcisine oc yapıp bunun adı Fx 9000 dir deyip hiçbir iyileştirme yapmamışlarmıdır ? sizi yorduğumu biliyorum Üstad fakat bu soruma en iyi cevabı siz verebilirsiniz,çünkü en azından Fx 8350' nin 5.0 ghz oc yapıldığındaki Tdp değerini biliyorsunuzdur.Saygılar,Selamlar.

Çok fazla bi fark olabileceğini sanmıyorum aynılardır bana göre. Çok çok özel premium A+++ kalite ötesi çipler de olabilirler, o zman 5.5 vs. de çalışabilirler belki, ona göre de güzel bi fiyat çekerler en en fazla. İyileştirme olarak da en fazla Richland'dakine benzer daha uygun p-state / adımları olabilir, birazcık daha iyi ayarlaması için ama ben pek bişey olduğunu sanmıyorum yinede.

5ghz sistem 315-330w civarı çekiyorsa prime95 için, bunda iyileştirme olsun, çeksin 300w daha aşağısına imkan yok. Hani 5.5 ghz'e çıksın diyelim, süper çip ise, onda da 350W'ı geçer gibime geliyo. Hadi en en en iyi durum olsun, 5.5 ghz + iyileştirmeli olsun, yine 315w lar civarına denk düşer.

Şimdiki FX kullanıcılarının zerre düşünmemesi gerek bunları. Ha çok param var ben her daim AMD derim dersin, 5.5 bilmemne uraşırım dersin, eğer çip onu veriyorsa peşinden gidilir belki. Ama 5.5ghz de bile 4.6ghz i7 leri geçemeyeceği yerler olur onu dikkate almak lazım, bi de uçuk fiyatı.

5.0 kullanıyorum, iş görüyo diyen kimseyi ilgilendirmio zaten bunlar. Aslında hedef kitlesi çıkınca göreceğimiz gibi 8320 / 8350 alıp oc yapmayanlar. + PR kısmı işin.

Bi yerde yazdım ya, Bulldozeri teste sokuyorlar 3.8 ghz çip. Hatta bazıları 8150'yi sokuyor teste, 3.6 çip. Bulldozerin Turbo'su Intel'den biraz farklı çalışıyor. Haswell'in Turbosu ise aşırı agresif, testlerde güç artışının nedenlerinden bi tanesi de bu. Şimdi elinde 3.9 4.1 civarında dolanan bi çip mi olsun istersin inceleme yapanların testlerde kriter olarak kullanacağı, 4.6 / 4.8 gibi bi çip mi olsun istersin? İster istemez bi G2020 fx8350 ile başabaş görünüyorsa bi testte, bu hiç iyi olmaz. Ama grafiklerde tablolarda AMD yerine göre biraz daha iyi, yerine gibi kol gibi ilerde oluyorsa, yani bi süreklilik varsa o zman PR açısından iyi iş yapmış olursun, benzeri fx6300 için de geçerli.

Kendinden oc. li çip, hem testler için iyi, hemde oc yapmayacam diyenler için iyi. Standart olrak yüksek hızda çalışması garanti çünkü. Tıpkı testlerde stok hız diyip, 4.5 ghz i5 i7 kullanmak gibi bişey bu.

Senin durumdakileri zerre ilgilendirmez kısaca benim anladığım. Daha 1 sene bekleriz böyle yeni çipin kokusu çıksın, piyasaya sızsın , ön testleri gelsin faln diye.

• Tamam o zaman bunları beklemeye gerek yok FX 8350 ile yola devam bence bunları almaya hiç gerek yok AMD severim intelden daha çok severim ama 220w TDP ne demek ya sıvı soğutma ile gelicekmiş ama gelse ne yazar hem fiyatı 800 TL falan olur hemde elektrik faturası var işin ucunda
  • Bu amd kesin devletle anlasmali adamlar elektrik faturasindan kiracak parayi

• amd exvatorda işlemci hızını 6.0 ghz çeker işlemcilerden hayır gelmiceğini anlayınca eski işlecilere oc yapıp satıyor artık 220w tdp nedir intel 14nm geçti.amd o işlemciyi 500 tl yukarısı satarsa intele geçmenin vakti geldi demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12oguzhan -- 3 Haziran 2013; 18:03:53 >
  • 220w yüksek bir değer ama 5ghz işlemci overclock ettiğinizde daha mı az olacak ? 4 çekirdeği kendiniz kapatırsınız alın size mis gibi işlemci Önemli olan puan bakalım testlerde kullanılmaya başlansın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Arkadaslar konu icerisinde Tdp ile guc tuketimini karistiran kisiler var gordugum kadariyla,Tdp nin guc tuketimi degeriyle alakasi yoktur adi uzerinde Thermal Design Power

+1
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.