Şimdi Ara

AMD fx-8350 overclok yardım.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
153
Cevap
1
Favori
4.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: [darkness13]

İyi bir hava soğutma ile su soğutma arasında hiç böyle bir fark görmemiştim. V8 sadece görüntü temek başka hiç bir işe yaramıyor.

Valla hocam aynen öyle. Bende bir umut aldım ama beklediğim randımanı alamadım.

Orijinalden alıntı: srtsrt07

bende FX4100 4.6 GHZ Voltajsız ocledim yinede yükte bırak 70 i 40 geçmiyor stok (alüminyum fanla) bı sıkıntı var kardeş senin sistemde

İşlemciden işlemciye fark edebilir kardeşim. Youtube da videoları var fx 8350 nin ordada ısı sıvı soğutmalarla bile yüzde yüzde 65 70 arası. Benim sorun tam stabilite tutturamamam oda anakartla alakalı. Anakartı değiştirip sorunu çözücem..

Orijinalden alıntı: ARNT

quote:

bende FX4100 4.6 GHZ Voltajsız ocledim yinede yükte bırak 70 i 40 geçmiyor stok (alüminyum fanla) bı sıkıntı var kardeş senin sistemde

İşlemciden işlemciye fark edebilir kardeşim. Youtube da videoları var fx 8350 nin ordada ısı sıvı soğutmalarla bile yüzde yüzde 65 70 arası. Benim sorun tam stabilite tutturamamam oda anakartla alakalı. Anakartı değiştirip sorunu çözücem..

Anakart ne düşünüyorsun? Gigabyte UD5 yada MSI GD 80 fiyat olarak çok daha uygun sabertooth'a göre. Vatanın indirimiyle alınabilir. İnidirmli haliyle daha ucuzunu görmedim.
    Intel Skylake I7 6700K/Asus Z170 Gaming Pro/Asus Strix R390 DirectCU III OC/G.Skill Ripjaws V DDR4 2666MHz CL15 XMP 16GB (2x8GB)/Sandisk Ultra II 480GB SSD/WD Caviar Black HDD 1TBx2/Seagate Pipeline 2TB/Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro/Seasonic X-1050xm2 Gold/Corsair Carbide 500R-CM JetFlo White Led x 6/Corsair H100i GTX - CM JetFlo White Led x 2-Noctua NT-H1/Lamptron FC5 V3/Asus VG279Q Freesync-144Hz-1ms/Logitech X-540-Logitech Z-506/Hyperx Cloud II-Asus TUF Gaming H3/Logitech G810 Orion Spectrum(Romer-G)-Razer Blackvidow V3(Razer Green)-Razer Huntsman TE/Razer Viper-Razer Deathadder V2-Logitech G403-Logitech G203 LIGHTSYNC/Steelseries QCK XXXL-Logitech G640-Steelseries Qck+ Heavy L-Steelseries Qck NIP Edition/Razer Mouse Bungee
    darkness in your mind
  • quote:

quote:

quote:

Anakart ne düşünüyorsun? Gigabyte UD5 yada MSI GD 80 fiyat olarak çok daha uygun sabertooth'a göre. Vatanın indirimiyle alınabilir. İnidirmli haliyle daha ucuzunu görmedim.

MSI 'yı eleyin gitsin. Giga ile asus arasında 30-40 tl bi fark var.

Bu kadar sağlam ve sıvı soğutmalı bi sistemi artık ASUS paklar.

Böle bi sistemi 4,6 da stabil tutacağız diye göbeğimiz çatladı,bi anakartın kaprisinden.

Asus M5A990x evo ile 3.5 GHZ likFX6300 ü 4.8 ' dayattırmıştım hava soğutma ile.Ki ,990X ,

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

quote:

quote:

MSI 'yı eleyin gitsin. Giga ile asus arasında 30-40 tl bi fark var.

Bu kadar sağlam ve sıvı soğutmalı bi sistemi artık ASUS paklar.

Böle bi sistemi 4,6 da stabil tutacağız diye göbeğimiz çatladı,bi anakartın kaprisinden.

Asus M5A990x evo ile 3.5 GHZ likFX6300 ü 4.8 ' dayattırmıştım hava soğutma ile.Ki ,990X ,

Abi 4.8 veya 5 yapıp o stabiliteyi yakalamadıktan sonra 6 mhz de kullanmışsında önemi yok ki. Mesela şu anda 4.8 de kullanyorum film encode yapıyorum encode hızı falan çok iyi. Ama windowsta mesela boştayken bile rar dan dosya çıkartmak istesem yavaş çıkartıyor. Veya rar yapmak istesem yavaş rarlama yapıyor. Mesela mouse böyle anlık donma yapıyor. Windosta anlık donmalar olabiliyor. Şu var ben biosta default ayarlarada dönsem 4.0 da bile rahat çalışması lazım ama kasıyor windowsta. Yani onu hissediyorsun. O.C siz bile rardan dosya çıkarma performansı traş. Takıla takıla gidiyor rar daki o dolan çubuk. Anakart olarakta sabertooth alıcam 990fx..

• Ne yaptıysam prime 95 i geçemedim denemediğim varyete kalmadı :) prime 95 de 15 20 dakika arası bir yer var işlemciye bir hayli yükleniyor orda direk windows donuyor hangi overclock yaptıysam donmaktan kurtaramadım. PSU 750 w Anakart asus m5a97 evo r2.0 ne bilim sorun nerde bir türlü çözemedim. 4.8 de 4.7 de 4.6 da stabil çalışmıyor bilgisayar...
  • quote:

Hangi board ile bu değeri gördünüz acaba?

Benim 4100 4.4'den yukarı çıkınca sapıtıyor. 4.4'de stabil Allah'tan.

Donanım Envanter
    XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX / Asus H97-PLUS Intel H97 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX / Intel Core i5 4590 3.3GHz 6Mb Cache LGA 1150
    Kingston HyperX Savage 16GB 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit / MSI GAMING X Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit TWIN FROZR VI GDDR5 / Corsair Force GS 128GB SATA 3 6Gb/s SSD
    WD Green 750 GB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" / Seagate 500GB 7200RPM Sata 3.0 16Mb 3.5" / Asus DRW-24F1MT/BLK/G/AS/P2G 24x
    Logitech G103 Gaming / Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse / Logitech G430 Gaming 7.1
    Windows 10 Pro x64 TR

NVIDIA PASCAL Serisi Kullananlar Kulübü ©

• quote:

MErhabalar. Bugüm AMD fx-8350 işlemci aldım. işlemciyi 4.4 veya 4.5 mhz ye çekmeye calıştığımda hata veriyor bilgisayar donuyor. VOltajda versem kapanıyor bilgisayar. Açık kaldığında da bilgisayardan çatırtı geliyor. Nedenini bir türlü çözemedim.
    Ana kartım asus m5a97-evo ekran kartım msi geforce gtx460 hawk ramler 2*4 kingston 1866mhz.. Power supply 750 watt işlemci fanı Thermaltake Contac29.. 4.0 dan 4.4 e bile yükseltemiyorum. Çarpanı 22 yapıyorum. Voltajda verdim olmadı. Nerede yanlış yapıyorum anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim..

ben bu sogutucuyu kullanıyorum
    AKASA VENOM LGA775/1156/1366-AMD/2011 İŞLEMCİ FANI AK-CCX-4002HP

cpu boşta 28 derece tam yükte 43 falan fan tah hızla dönüyor 3000 devir olması lazım cpu 4.8 de çalışıyor ben anakart programı ile yapmıştım.

• quote:

Garip gelecek ama load line calibrationlatın ikisini de autoda bırakarak bi daha denesene.

Abi denemiştim daha öncede zaten sen dedin diye yine denedim bilgisayar dahi açılmıyor auto bırakınca. Mediuma düşürdüm hep bir çekirdek çalışmayı durduruyor. High yaptım şu anda kullanıyorum. Ama primede kesin donardı. Bu donma olayı çok enteresan. Çünkü VOltajda verdim işlemciye fazlaca olmadı. Ramlere verdim olmadı aynı anda verdim yine olmadı. İlla donuyor primede.
    herhangi bir ölçüm yapmadım. direk 4.6 ya aldım 200 x 23 ile stabil ?. yani 2-3 ay olmuştur oyle kullanıyorum oyunlarda falan bi atma vs yok hatta pc performası arttı bayagı. seninki sıcaklık kaynaklı olabilir . orj soğutucu var bende 15- 20 derecelerde yükte 40 -50 faln benimki.
    aa board sormuşsun fark etmediim benim board 760gm-p21 msi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srtsrt07 -- 13 Kasım 2013; 14:45:53 >

herhangi bir ölçüm yapmadım. direk 4.6 ya aldım 200 x 23 ile stabil ?. yani 2-3 ay olmuştur oyle kullanıyorum oyunlarda falan bi atma vs yok hatta pc performası arttı bayagı. seninki sıcaklık kaynaklı olabilir . orj soğutucu var bende 15- 20 derecelerde yükte 40 -50 faln benimki.
    aa board sormuşsun fark etmediim benim board 760gm-p21 msi

Test programında patlıyor bende de. Haricinde 4.6 yürüyüp gidiyor. % 100 yük altında maks 56c gördü.

8350'nin stok fanini kullanıyorum. Bakır boru olduğu için daha serin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Donanım Envanter
    XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX / Asus H97-PLUS Intel H97 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX / Intel Core i5 4590 3.3GHz 6Mb Cache LGA 1150
    Kingston HyperX Savage 16GB 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit / MSI GAMING X Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit TWIN FROZR VI GDDR5 / Corsair Force GS 128GB SATA 3 6Gb/s SSD
    WD Green 750 GB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" / Seagate 500GB 7200RPM Sata 3.0 16Mb 3.5" / Asus DRW-24F1MT/BLK/G/AS/P2G 24x
    Logitech G103 Gaming / Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse / Logitech G430 Gaming 7.1
    Windows 10 Pro x64 TR

NVIDIA PASCAL Serisi Kullananlar Kulübü ©

• quote:

quote:

Garip gelecek ama load line calibrationlatın ikisini de autoda bırakarak bi daha denesene.

Abi denemiştim daha öncede zaten sen dedin diye yine denedim bilgisayar dahi açılmıyor auto bırakınca. Mediuma düşürdüm hep bir çekirdek çalışmayı durduruyor. High yaptım şu anda kullanıyorum. Ama primede kesin donardı. Bu donma olayı çok enteresan. Çünkü VOltajda verdim işlemciye fazlaca olmadı. Ramlere verdim olmadı aynı anda verdim yine olmadı. İlla donuyor primede.

Sabertooth'un ucu göründü galiba artık. Hay , ben bu overclock hastalığının.

• quote:

quote:

quote:

Sabertooth'un ucu göründü galiba artık. Hay , ben bu overclock hastalığının.

Abi sorma vallahi.. Şu anda 4.6 da kullanıyorum primeda buda patlıyor ama kullanırken donma olmadı. 4.8 de ama oluyor. Abi bir anda donup kalmasının nedeni ne olabilir? Psu olabilirmi 750w neyine yetmiyor :) Seninde dediğin gibi anakart değiştircem. birde görüyorum hem tr hem yabancı forumlarda adam 4,6 yı mesela 1.41 voltajla falan kullanıyor. O nasıl oluyor. Ben o voltajı versem işlemci afedersin kıçıyla güler :))

• Abi bu çekirdekler arıza vermeden direk donmanın sebebi ekran kartı olabilir mi? Ekran kartı işlemci hızına yetişemiyor falan olabilirmi?

Abi bu çekirdekler arıza vermeden direk donmanın sebebi ekran kartı olabilir mi? Ekran kartı işlemci hızına yetişemiyor falan olabilirmi?

Yok,öle bi şeyin esamesi bile okunmaz.

Çabuk pes etmek yok bizde. Şimdi değişik bi stil denicez.
    Çarpan ve frekans arttırımı ile hücüma geçiyoruz. Çarpanımız 21. CPu frekansı 222 . .4.66 ghz civarı bi hız.
    Overclock için D.O.C.P menüsünü kullanıyoruz.

DrAm frekansa basınca o.c profili diye makinana en uygun ram hızı ve zamanlamalarını verecek. Onun üzerine tıklayınca o.c profilin görünecek biosta.
    Ramlerinden de kuşkuluyum birazda olsa çünkü,Hiç değilse anakart kendine en uygun olanı seçsin.
    Load lineleri hıgh,hıgh verirsin. Diğer ayarları zaten biliyorsun.

FRekans artınca doğal olarak Nb ve HT hızlarıda artacak.
    Biosta nb frekansını 2000 civarı bi değere çek. HT frekansınıda 2000 den bi kademe düşük hangi değer varsa ,o yap.
    cpu/nb ve nb voltajlarımız yine veriliyor. cpu/nb özelikle 1.32 civarı.

Motorları ,tekrar ateşliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 14 Kasım 2013; 22:15:42 >

• Abi yaptım bişeyler ama stabile yaklaşıyorum bu sefer çarpan 7 ye düşüyor. VOltaj versemde ısı sorunu olmadığı halde çarpan anlık 7 ye düşüyor hemen yine yükseliyor. Sıcaklık veya voltaj sorunu olmadığı halde neden düşer bu allahın cezası çarpan :)

Abi yaptım bişeyler ama stabile yaklaşıyorum bu sefer çarpan 7 ye düşüyor. VOltaj versemde ısı sorunu olmadığı halde çarpan anlık 7 ye düşüyor hemen yine yükseliyor. Sıcaklık veya voltaj sorunu olmadığı halde neden düşer bu allahın cezası çarpan :)

Daha önce ki konulara bakmadım. Benim boardda yok ama sende belki olabilir.
    cpu configuration içinde c1E ve cool'n QUİET in olduğu yerde APM varsa bunu disabled, HPC varsa enabled yap.

Bi de bizim bioslarda ilk sayfada normal,sessiz performans diye 3 seçenek var. Acaba diyorum bunlar güç ayarları ile ilgili bi haltmı.default olarak 3ü de seçilmemiş olarak çıkıyor.

Ben de şu performansı bi seçeyim bakayım,ne değişecek.

quote:

Abi yaptım bişeyler ama stabile yaklaşıyorum bu sefer çarpan 7 ye düşüyor. VOltaj versemde ısı sorunu olmadığı halde çarpan anlık 7 ye düşüyor hemen yine yükseliyor. Sıcaklık veya voltaj sorunu olmadığı halde neden düşer bu allahın cezası çarpan :)

Daha önce ki konulara bakmadım. Benim boardda yok ama sende belki olabilir.
    cpu configuration içinde c1E ve cool'n QUİET in olduğu yerde APM varsa bunu disabled, HPC varsa enabled yap.

Bi de bizim bioslarda ilk sayfada normal,sessiz performans diye 3 seçenek var. Acaba diyorum bunlar güç ayarları ile ilgili bi haltmı.default olarak 3ü de seçilmemiş olarak çıkıyor.

Ben de şu performansı bi seçeyim bakayım,ne değişecek.

Abi C1e ve Cool'n Quit in oldugu yerdeki herşeyi disabled yaptım zaten. Bu apm dediğin olay Kuzey köprüsü ayarlarında vardı sanırsam dur bir bakayım.. Hayır sıcaklık mesela 70 80 olur tamam anlarım düşürsünde 45 50 derecede niye düşürüyorsun a mübarek :) Birde abi bu aida64 te stabilite testi yapıyorum bunda işlerin normal gitmediğini nasıl anlıyoruz testi durduruyormu?

• Yeşil renkli ekran ,kırmızıya dönüşür.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.