Şimdi Ara

AMD FX 8350 Overclock - 5 Ghz - İşlemci Testleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
19.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Photography_GT

Orijinalden alıntı: schwarzkopf13

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Bildiğim kadarıyla 4.6 Ghz FX 8350 için genel ideal OC

Hocam bende fx-8150 kullanıyorum 4.2 ghz voltaj vecrmeden çıkartıyorum fakat 4.6 ya çıkardığımda daha hoşgeldiniz yazısı yazıyo ve mavi ekran veriyor voltajı biraz arttırdığım zaman boşta çalışıyor fakat hafif bir yüklenme olsa veya oyuna girsem yine mavi ekran veriyor çokta voltaj vermek istemedim yakarım falan diye ama sizce sorun voltaj la mı ilgili ?

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Bildiğim kadarıyla 4.6 Ghz FX 8350 için genel ideal OC

Hocam bende fx-8150 kullanıyorum 4.2 ghz voltaj vecrmeden çıkartıyorum fakat 4.6 ya çıkardığımda daha hoşgeldiniz yazısı yazıyo ve mavi ekran veriyor voltajı biraz arttırdığım zaman boşta çalışıyor fakat hafif bir yüklenme olsa veya oyuna girsem yine mavi ekran veriyor çokta voltaj vermek istemedim yakarım falan diye ama sizce sorun voltaj la mı ilgili ?

Dostum donanım bilgini paylaşırmısın ve bios üzerinde yaptığın ayarlarıda yazarsan sevinirim..

hocam hemen yazayim
    islemci : amd fx 8150 (4.2 ghz de kullaniyorum)
    anakart : msi 970 A g46
    ekran karti : powercolor hd 6870 crossfire
    ram : corsair xms 3 cl9 1600 mhz dual kit (2x4)
    sogutma : corsair hydro series h100i sivi sogutma
    power supply : xilence xp 750 w gaming edition

Dostum kaç ghz de kullanmak istiyorsun..

• Ilk oncelikle merhaba arkadaslar yeni bir sistem kuruyorum

8350 cpu
    M5a99fx mainboard
    Corsair 4x2 2133 mhz ram
    Gigabyte 4 gb gtx 770 oc ekran karti
    Thermaltake 600 w toughtpowe
    80gb intel ssd hdd
    Akasa medusa aogurucu

Oc yapmama geeek varmi garantisi devam etmeden yapma felan diyorlar bilgisayarciyim fakat o.c. bugune kadar ilgimi cekmedi ve cok bilgim yok malesef konu hakkinda fikir ve yorumlarinizi bekliyorum
  • güç kaynağınız ne benim 500 watt belirli bir yerden sonra sorunu çıkaran parça oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzmynnTR

Bu 8350 nin stok voltajlari neden boyle dengesiz bnm islemcimin stok voltaji 1.42 :(

bende undervolt yaptım internet torrent için 1.15 v :(

garip bir durum senin ki hocam
  • Bilgisayari aldim fakat gtx770 driver attiktan sonra cizgiler olusturuyor ne sanamis arkadas driveride unlem olarak tanimiyor ekran kartmi bozuktur arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadsaşlar herkese merhaba.
    Bende yeniyim o.c. konusunda. Anakartım asus m5a99fx r2.0 ve işlemcim 8350. Burada anakartın kendi programı ile auto o.c. yapıyorum ve sanırım voltaj vermeden ve çarpana dokunmadan bus hıszını 216 yapıyor. 216x20=4320 mhz de stabil kullanıyorum.
    Ayrıca hd7950 top 2 v2 var ve onuda pek anlamasamdan kendi programı ile game moduna alıyorum 900 mhz den 920 ye çıkıyor frekans. 5000 değerinide 5080 e yükseltiyor ve bu şekilde sorunsuz kullanıyorum. Yakında bende manuel olarak denemek istiyorum ama öte yandan acaba
    auto oc ile devam etsem nasıl olur diyorum. Yoksa en azından aynı değerleri daha düşük voltaj ile yakalar ve fazla yüke maruz bırakmamış olabilirmiyim bu şekilde.

Birde bu anakarta 1833 mhz ramn takıyorum (4gbx2 g skill cl9) Ama hep 1600 mhz görüyo. Sadece işlemci frekansına oranla yükseliyor bu değer ama o.c. olmadan 1833 de çalışmıyor. Neden acaba.
    Herkese saygılarla.

• İşlemcinizi manuel o.c ile çok daha ileri götürebilirsiniz.
    Ama iyi bi soğutucu şart.

Ramleri anakartta 1866 seçeneği varsa 1866 seçiniz. Ama yine de 1600 olarak görüyorsa yapacak bi şey yok. Ancak işlemci ,frekansını arttırarak raminizi hızlandırabilirsiniz.
  • Cinebench 11.5 ve 15 testlerini bekliyorum..
  • bu işlemcinin optimum o.c değeri 4.5-4.6 ghz civarıdır. Daha yukarıda çok fazla voltaj istiyor çok fazla zorlamanın alemi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

bu işlemcinin optimum o.c değeri 4.5-4.6 ghz civarıdır. Daha yukarıda çok fazla voltaj istiyor çok fazla zorlamanın alemi yok

Doğrudur katılıyorum. Sıvı nitrojen falan kullanılmıyorsa 4.6 dan sonrası ev kullanıcısı için anlamsız.
  • hkoray H kullanıcısına yanıt
    Bir donanım için nasıl F/p varsa o işlemci için de performans/sıcaklık/güç şeklinde bir düzen yaparız. Şuan 8320 8350 içinde 4.5 hem voltaj hem performans hemde sıcaklık için muhteşem. Yanlış anlamayın ama 5 olunca ? o kadar fark edecek şekilde pc kullanıyor musunuz? Yada prof. turnuvalara filan mı katılacaksınız. 100 mbs internetiniz var altyapınız mükkemel ise slı sisteminiz filan varsa tmm ama yok günlük kullanımda bf4 tarzı oyunlar için 4.5 gayet yeterli ve stock fanla bile (biraz üflerseniz ) oynarsınız :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Akr3p0lis

Bir donanım için nasıl F/p varsa o işlemci için de performans/sıcaklık/güç şeklinde bir düzen yaparız. Şuan 8320 8350 içinde 4.5 hem voltaj hem performans hemde sıcaklık için muhteşem. Yanlış anlamayın ama 5 olunca ? o kadar fark edecek şekilde pc kullanıyor musunuz? Yada prof. turnuvalara filan mı katılacaksınız. 100 mbs internetiniz var altyapınız mükkemel ise slı sisteminiz filan varsa tmm ama yok günlük kullanımda bf4 tarzı oyunlar için 4.5 gayet yeterli ve stock fanla bile (biraz üflerseniz ) oynarsınız :D

En büyük sorunumuz internet zaten işlemci 5.0ghz olsada çok az kullanıcı istediği ping değerlerine ulaşabiliyor.

• Beyler benim bi sıkıntı var O.c ile ilgili.İşlemcim FX6300 yaptığım o.c prime blend testte rounding was 0,5 expected 0,4 gibi bir hata veriyor.fakat blend değil de ramleri fazla teste tabi tutmadan 4.4 ghz de 1.5 saate yakın testte 70 i geçmedi.SoğutucumTitan amanda tec cooler(2x Noctua performance 92mm fan).Ram larim Corsair XMS 3 1600mhz(9-9-9-24 1.80 V). Anakartım Asus M5A97 R 2.0.Ramleri 7-7-7-20 de 1.8 V ile 1600 Mhz de Orthos Blend testte tam 4 saat çaşıltırdım.Ve hiçbir sorun çıkmadı.Bu lanet Prime dan mı kaynaklanıyor yoksa anakarttan mı anlayamadım bir türlü.Heryeri araştırdım Fatal Error: Rounding was 0,5, expected 0,4 gibi bir hatanın sebebi ramler diyor herkes, bilen var mı, bi yardım etsin.Yaptığım O.c ise şöyle:

D.O.C.P

Ram profile: ddr3 1600 mhz
    Cpu Ratio: 22,0
    Amd Turbo Core:Disabled
    Cpu Bus Freq:200
    Pcıe Freq:100
    Memory Freq:ddr3-1600 mhz
    Ram Module:7-7-7-20
    Cpu/NB Freq: 2000 Mhz
    Ht Link Speed:2000 Mhz
    Cpu Spread Spect:Disabled
    Pcıe '' '' :Disabled
    Epu Power '' :Disabled
    Load Line CAlib:Enabled

Cpu Manuel Voltage: 1,343500
    Dram Voltage:1,80000

Diğer ayarlar Disabled, APM power ..:Auto

Son olarak şunu da eklemek isterim ki CPu-Z de işlemcinin voltajı bi 1,356 gösteriyor bir de 1,368 e çıkıyor.Halbuki biostan 1,343500 e sabitledim, nasıl voltaj degeri değişiyor anlamadım.Sorun anakart mı sizce ve çözümü var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinityman -- 30 Ocak 2014; 23:16:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Yemişim primesini,işlemcinin canına okuyor.
    Aida kararlılık testi yeter.
    hangi uygulama, prime kadar ,işlemciyi zorluyor ki günlük kullanımda.

Ya mesaj eski ama 18 saat prime 95 çalıştıran vardı, o aklıma geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: hkoray

quote:

Orijinalden alıntı: xfox
    Teşekkürler hocam stabil olması gerçekten iyi kısa zamanda deneyeceğim

Stabil değil malesef. Sıcaklık anlamında değil daha doğrusu
    H100i falan kar etmiyor. Sıvı azota geçeceğim böyle giderse

Prime95'le yüklenince ısı hemen 70'e vuruyor. Fazla çalıştırmıyorum zaten o ısıda.
    Millet 75-80'lerde geziyor ama yakıyorlar işlemciyi farkında değiller.

65-70'i geçmemek lazım görüp anladığım kadarıyla.

Yandık desenize hocam. Çok iyi performans vermiş. Stabillik de iyi gibi. Böyle giderse AMD, İntel falan dinlemeyecek OC konusunda. İntel hala "K" işlemci satmak için uğraşıyor. Bizim millet 400 TL'ye 4670'i geçiyor

• arkadaşlar bir problemim var. aslında ayrı bir konu açtım ama burdada paylaşmak istedim belki yanıtlayan olur...

FX 8350 ve ASUS M5A97 R2.0 anakart kullanıyorum. 4.3 ghz için 1340 voltaj verdiğimde yükte voltaj 1368 e çıkıyor sıcaklık ise 77 drecelere kadar yükseliyor ama genelde 72-73 derece seviyesinde seyir ediyor. bu sıcaklıklar bu kadar az bir voltajda fazla değilmi? 4.4 ve 4.5 için voltajı artırdığımda ya çekirdek kapatıyor yada makina donuyor. işlemci soğutucumda var "SİLVERSTONE ARGON AR01" ama genelde mavi ekran yerine dediğim gibi donma yaşıyorum. sorun anakrttamı yoksa anakart 8350 yi oc yapmak için uygun değilmi? fx6300 kullanırken aynı anakart ile sorunsuz 4.5 ghz de kullanıyordum.
  • twona77 kullanıcısına yanıt
    Belki alakası yok ama bende 4670k'da 1.25v ile süper rahat 4.6 yağıyordum. Aida 64'te 35dk testten sonra 70lerdeydi anca. Soğutucu ise Cm hyper 212 evo.

Şimdi ise 4770k da 1.275 ile anca 4.6 yapabiliyorum, oda aida 64'te 80 lerde oluyor.

Kısaca işlemci oc kaldırıyor, ama sıcaklık oluyor çok. Zaten deneme amaçlı yapmıştım, stok hızlarında kullanıyorum gerek duymuyorum oc'a şimdilik..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42
    h100 ile o sıcaklığa çıkıyorsa yandık gibi..

Montajdan kaynaklı ufak tefek hatalar olabilir. Müsait bir zamanımda tekrar gözden geçireceğim.

Hocam boşu boşuna öldürmeyin CPU'yu, oyunlarda ekran kartı darboğaz yapmadıkça böyle tehlikeli işlere gerek yok ki o işlemci R9 290(x)'i rahat çeker
  • quote:

Orijinalden alıntı: twona77

arkadaşlar bir problemim var. aslında ayrı bir konu açtım ama burdada paylaşmak istedim belki yanıtlayan olur...

FX 8350 ve ASUS M5A97 R2.0 anakart kullanıyorum. 4.3 ghz için 1340 voltaj verdiğimde yükte voltaj 1368 e çıkıyor sıcaklık ise 77 drecelere kadar yükseliyor ama genelde 72-73 derece seviyesinde seyir ediyor. bu sıcaklıklar bu kadar az bir voltajda fazla değilmi? 4.4 ve 4.5 için voltajı artırdığımda ya çekirdek kapatıyor yada makina donuyor. işlemci soğutucumda var "SİLVERSTONE ARGON AR01" ama genelde mavi ekran yerine dediğim gibi donma yaşıyorum. sorun anakrttamı yoksa anakart 8350 yi oc yapmak için uygun değilmi? fx6300 kullanırken aynı anakart ile sorunsuz 4.5 ghz de kullanıyordum.

Ben de aynı anakartda 8320 yi 4.2 nin üzerine çıkamadım. Sıcaklık çok fazla artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xfox
    Teşekkürler hocam stabil olması gerçekten iyi kısa zamanda deneyeceğim

Stabil değil malesef. Sıcaklık anlamında değil daha doğrusu
    H100i falan kar etmiyor. Sıvı azota geçeceğim böyle giderse

Prime95'le yüklenince ısı hemen 70'e vuruyor. Fazla çalıştırmıyorum zaten o ısıda.
    Millet 75-80'lerde geziyor ama yakıyorlar işlemciyi farkında değiller.

65-70'i geçmemek lazım görüp anladığım kadarıyla.

Yandık desenize hocam. Çok iyi performans vermiş. Stabillik de iyi gibi. Böyle giderse AMD, İntel falan dinlemeyecek OC konusunda. İntel hala "K" işlemci satmak için uğraşıyor. Bizim millet 400 TL'ye 4670'i geçiyor

Forumda bas bas bağırıyoruz Intele ve anakartına para vereceğinize 8350'nin OC'siz hali 8320 + H100i alın keyfe bakın diye dinleyen yok

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.