Şimdi Ara

AMD FX 8350 Overclock - 5 Ghz - İşlemci Testleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
19.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anakartı değiştirip denedinizmi hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: twona77

anakartı değiştirip denedinizmi hocam?

Yok hocam denemedim. 4320 Mhz de denedim en son zerotherm nirvana soğutucu ile OCCT testinde 85 derece oluyor sıcaklık. Daha iyi soğutucu lazım. Aslında stabil diyebiliriz bu hızlarda günlük kullanılabilir de çünkü diğer render işleri, oyunlar dahil hiçbiri bu kadar zorlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 13 Şubat 2014; 0:47:55 >
  • Yaptığım denemeler sonunda amd nin buldozer mimarisinde hız arttıkça güç tüketimi aşağıdaki grafik gibi daha fazla artıyor. Zaten piyasada olan işlemcilerin tdp sine de bakarsanız bunu görürsünüz. Mesela 4.0ghz lik 8350 125w iken 4.7 ghz lik 9590 220w tdp de. hız artışı %20 ama güç tüketimi ve açığa çıkan ısı %80 fazla. Aynı şekilde a10 7850k 95w iken ondan çok da yavaş olmayan a8 7600 45w tdp ye sahip. Bu yüzden 4.2 yi geçtiğinizde 150w değerini geçip soğutma sorunları yaşamaya başlıyorsunuz.

AMD FX 8350 Overclock - 5 Ghz - İşlemci Testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 13 Şubat 2014; 13:31:17 >

• Beyler turboyu en verimli nasıl kullanabiliriz. Şu an 4.2 de turbo kapalı sabit duruyor ama ben multithread performansı zaten iyi olduğu için çok çekirdek desteklemeyen bir uygulamalarda normal hızı 4.0 a turbo olarak 4.6 falan olsun istiyorum. Ama bu şekilde ayarladığımda pek takmıyor gibi . sürekli 4.0 da çalışıyor. Bunun çalışıp çalışmadığını nasıl test ederim.
  • hkoray H kullanıcısına yanıt
    Dostum paylaşım için teşekkürler yalnız F12 ile flash belleğine orginal görüntüleri versen daha net bir sunum olmaz mı..
  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Bir daha ki sefere artık hocam :)
  • SELAM ARKADASLAR BNM SISTEMIMEDE SIKINTI VAR ACIL YARDIM. AMD FX 8350,ASUS M5A99X EVO ANAKART,XFX AMD RODEON HD 6870 EKRAN KARTI,GSKILL 16 GB CL10 RAM ,SSD 60 GB KINGTON,ZALMAN LQ 315,ZIGMATEK 750 PSU BU SISTEM OYUNLARDA KASMA YARITIYOR BEN BU SISTEME EL VEREN EN IYIY STABILITEYI ARIYORUM LUTDEN YARDIM..
  • BEN SU SISTEM DE RAHATCA COMPANY HORES 2 BILE OYNIYAMIYORUM VE ARTI INTERNET SISTEM BAYA YAVAS VE RAHATSIZ EDICI LUTFEN NE YAPMAMA LAZIM
  • SISTEMIN TEMMZ EN GUNCEL DRIVER LAR KURULU DUR.
  • Hocam benim 8350 yi hangi oc değerlerine getirmeliyim ekran kartımı tam beslemesi için
    Sapphire trix oc r9 290
    Gigabyte 990fxa ud3
    Gskill ripjaws 1866 4x2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlatma deyimi için biraz erken zaman dilimi ama olsun yazmak istedim :)

4 gün önce FX8320 ve Gigabyte 970 UD3P aldım. İşlemci soğutucum Scythe Yasya. ilk denememde 4.0 ghz daha sonra 4.2 ve en son olarak 4.6 ghz 1.4v ile kullanıyorum. 4 gündür aralıksız olarak oyun oynuyorum. Thief ve Evil Within bitirdim. Sıcaklıklar en fazla 57 derece olarak gördüm. Herhangi bir çakılma ya da kilitlenme olmadı sistemde. Ancak ne yaparsam yapayım 5.0 ghzde görüntü alamadım. Ben de günlük kullanım olarak 4.6 ghz'de kullanıyorum ve gayet de memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarMania

Konu hortlatma deyimi için biraz erken zaman dilimi ama olsun yazmak istedim :)

4 gün önce FX8320 ve Gigabyte 970 UD3P aldım. İşlemci soğutucum Scythe Yasya. ilk denememde 4.0 ghz daha sonra 4.2 ve en son olarak 4.6 ghz 1.4v ile kullanıyorum. 4 gündür aralıksız olarak oyun oynuyorum. Thief ve Evil Within bitirdim. Sıcaklıklar en fazla 57 derece olarak gördüm. Herhangi bir çakılma ya da kilitlenme olmadı sistemde. Ancak ne yaparsam yapayım 5.0 ghzde görüntü alamadım. Ben de günlük kullanım olarak 4.6 ghz'de kullanıyorum ve gayet de memnunum

O anakartla 5 ghz zor hocam, ince ayar içeren anakart ve güzel bi işlemci istiyor 4.8ghz+

• quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

quote:

O anakartla 5 ghz zor hocam, ince ayar içeren anakart ve güzel bi işlemci istiyor 4.8ghz+

Bu konuyu başlatan arkadaş yabancı bir siteden almıştı bu görüntüleri.Hatta buradada yazmıştım bunları.Kopyala yapıştır hesabı.Ama arkadaş öyle birşey olmadığını ısrarla dile getirmişti.

Alın size gerçek elden FX8350 @5.03 GHZ inceleme.Eski kullandığım sistemdi.

Merak eden bakabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_91086170/key_990fxa+ud5/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

quote:

Bu konuyu başlatan arkadaş yabancı bir siteden almıştı bu görüntüleri.Hatta buradada yazmıştım bunları.Kopyala yapıştır hesabı.Ama arkadaş öyle birşey olmadığını ısrarla dile getirmişti.

Alın size gerçek elden FX8350 @5.03 GHZ inceleme.Eski kullandığım sistemdi.

Merak eden bakabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_91086170/key_990fxa+ud5/tm.htm

Aynen hocam 5 ghz + için iyi bir işlemci ve 990 chipset anakart gerekiyor, ben de hava soğutma ile 5.1 ghz ye çıktım şuan, işin ilginci aynı hızda 4.7 ghz de 9590 dan yaklaşık %8 kadar daha iyi 8320

• Passmark değerleriniz düşük gibi ben 4.7 de 10772 alıyor 5 ghz de 120 ya yaklaşıyor

• ilker_mania kullanıcısına yanıt
    overlock yapan arkadaşlar sistem stabilitisi istiyorsanız öncelikle phenom 2 işlemciler max ram frekansını 1333mhz destekliyor fx kullananlar ise max raminizi 1866mhz de kullanın bide öle deneyin bende ara sıra denemeler yapıyorum sadece çarpanı yükselterek phenom 2 x6 1100t işlemci ile 4.0ghz stabil kullanıyorum
    fx lerde ise o.c denemesi yapmadım çünki fx için en üst düzey chipset li anakart alamadık ve oc için süper bi soğutmaya sahip değilim ama bi ram frekansınızı fx o.c yapanlar 1866mhz de kullanın bide öle deneyin sistem mavi ekran yada anlık reset yeme kalkacaktır stabil hale gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dunki1919

overlock yapan arkadaşlar sistem stabilitisi istiyorsanız öncelikle phenom 2 işlemciler max ram frekansını 1333mhz destekliyor fx kullananlar ise max raminizi 1866mhz de kullanın bide öle deneyin bende ara sıra denemeler yapıyorum sadece çarpanı yükselterek phenom 2 x6 1100t işlemci ile 4.0ghz stabil kullanıyorum
    fx lerde ise o.c denemesi yapmadım çünki fx için en üst düzey chipset li anakart alamadık ve oc için süper bi soğutmaya sahip değilim ama bi ram frekansınızı fx o.c yapanlar 1866mhz de kullanın bide öle deneyin sistem mavi ekran yada anlık reset yeme kalkacaktır stabil hale gelecektir.

ben fx 8350 im ile 5.0 ghz nin ustunde windowsu acamadim. windows ile ilgili problm var sistem stabil yoksa 5.4 ghz ye kadar cikmistim hava sogutma ile. 5.0 ghz ye kadar windows tikir tikir clisiyor ama 5.00 i gecince windows 7 logodan sonra kararan ekrandan cikmiyor. biliyorum sistemin stabil oldugunu cunku reset atiyorum pc yine aciliyor. stabilite probleminde benim imzadaki anakart stabiliteyi en iyi sekilde saglayana kadar bir kac kez acilip kapaniyor en iyi ayara getiriyor ama reset attgimda sistem tik diye aciliyor..

yani bu ayarlari yaparken ram i hicbir zaman 1600 ustunde gistermedim. mavi ekran hic yemedim. kilitlenme oldu sadece.

windows logo kilitlenmesini de gecersek muhtesem.olacak. bu arada mhz degil carpan ile oc yapiyorum. phenomda mhz ile yaptigimda anakartim alev almisti :):):):)

• Hep söylemişimdir 4770 alana kadar gidin 8350 + iyi bir sıvı soğutucu = o.c 4.8 ghz yapın 7/24 stabil boş yere milyarları sokağa atmanıza gerek yok efsane işlemci değilde ne bu şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 14 Şubat 2015; 11:27:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

ben fx 8350 im ile 5.0 ghz nin ustunde windowsu acamadim. windows ile ilgili problm var sistem stabil yoksa 5.4 ghz ye kadar cikmistim hava sogutma ile. 5.0 ghz ye kadar windows tikir tikir clisiyor ama 5.00 i gecince windows 7 logodan sonra kararan ekrandan cikmiyor. biliyorum sistemin stabil oldugunu cunku reset atiyorum pc yine aciliyor. stabilite probleminde benim imzadaki anakart stabiliteyi en iyi sekilde saglayana kadar bir kac kez acilip kapaniyor en iyi ayara getiriyor ama reset attgimda sistem tik diye aciliyor..

yani bu ayarlari yaparken ram i hicbir zaman 1600 ustunde gistermedim. mavi ekran hic yemedim. kilitlenme oldu sadece.

windows logo kilitlenmesini de gecersek muhtesem.olacak. bu arada mhz degil carpan ile oc yapiyorum. phenomda mhz ile yaptigimda anakartim alev almisti :):):):)

Hocam sistem stabil mi amd fx ile 5.4 e hava soğutma ile çıkmak imkansız siz sibiryada filan mı yaşıyorsunuz :)

ancak profesyonel sıvı soğutma veya sıvı azotla çıkarsınız

. şahsen Ben h80 i ile 4.9 ghzde stabil kullanıyorum 4 saat prime testi yaptım sıcaklık 69 dereceydi. 5.0 da da stabiliteyi yakaladım ama sıcaklık boşta 37 derece falandı :) o yüzden geri döndüm 4.9 bide turbo core ı açtım tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: ac4

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

Hocam sistem stabil mi amd fx ile 5.4 e hava soğutma ile çıkmak imkansız siz sibiryada filan mı yaşıyorsunuz :)

ancak profesyonel sıvı soğutma veya sıvı azotla çıkarsınız

. şahsen Ben h80 i ile 4.9 ghzde stabil kullanıyorum 4 saat prime testi yaptım sıcaklık 69 dereceydi. 5.0 da da stabiliteyi yakaladım ama sıcaklık boşta 37 derece falandı :) o yüzden geri döndüm 4.9 bide turbo core ı açtım tabi

valla konya dayım su an bıle hava -18 :D sibirya gibi birşey :D

onu denediğimde eksi 25 idi hava. sırf çıkabiliyor mu nasıl oluyor diye balkonda denedim :d

oc aşkına nelerden vazgeçiyoum ben donuyordum ama az kalsın. sistem işte dediğim gibi windows 7 saçmaladı yoksa anakart falan sistem on nuamra tık tık açılıyor. 5,0 ın ustunde ne olursa wın 7 kılıtlendı açılış ekranında ama hep aynı eyrde...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.