Şimdi Ara

AMD FX 8350 Overclock - 5 Ghz - İşlemci Testleri (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
19.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu prime95 hastalığı da bir bitmedi gitti,gpu da furmark,cpu da prime95.Prime 95 hiçbir zaman %100 stabilite sağlandığının garantisini vermez veremez,eğer veriyorsa neden prime 95 testinden sonra oyun oynarken pat stabilite sorunu yaşanıyor o halde,halbuki Prime dan sapasağlam geçmişti ? Aida nın stres testi,intel burn test,prime 95 derken işlemcinin ömründen ömür gittiğini hepimiz biliyoruz.İşlemcinin ömrünü yiyen nedenler tek değil çoklu nedenlerdir,birincil sebep gerilim bununla birlikte bunu sağlayan Vrm in nasıl ısındığını devreye katarsak Anakartında ömründen gidiyor,ikincisi ise işlemcideki yüksek sıcaklıklar.Stabiliteyi ölçmenin en iyi yolu,neyi çok kullanıyorsanız stabiliteyi onunla ölçmeyi deneyin.Oyun ise oyundur,açıp oynanılır eğer mavi ekran verecekse verir,prime yaparkende aynısını verecek ama daha büyük stres altında olacak.Benchmark alınıyorsa,benchler esnasında zaten direk kendini belli eder,yine mavi ekran veya tak diye gelen bir donma,stabil olmadığının işaretidir.Bu kadar gerek cpu gerek gpu ları zorlamanın bir anlamı yok.Bu yazdıklarım genel düşünceye karşıdır,eğer bunun doğru olduğunu düşünen varsa istediği gibi elbette elindeki donanıma işkence çektirebilir.

Bence 5ghz e getirip çalıştırabilir olması başarının birinci adımı,açıkçası tebrikler hkoray arkadaşım.Açıkçası sıcaklık kısmı senin en çok tıkandığın nokta sanırım şu an,bende 3dmark11 P skorunu merak ediyorum aslında,kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania
    testlerı yaptıgında bır de cınebench ı denesene sana zahmet. aslında bu yuzden haber et demiştim.
    gel burda yap ya bu arada dısarısı buz gibi açtık mı pencereyı tamamdır :D

İlker malesef senin Cinebench başka zamana kalacak çünkü 3dmark testlerini bitirdim upload ediyorum bir iki dakikaya kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

Şu prime95 hastalığı da bir bitmedi gitti,gpu da furmark,cpu da prime95.Prime 95 hiçbir zaman %100 stabilite sağlandığının garantisini vermez veremez,eğer veriyorsa neden prime 95 testinden sonra oyun oynarken pat stabilite sorunu yaşanıyor o halde,halbuki Prime dan sapasağlam geçmişti ? Aida nın stres testi,intel burn test,prime 95 derken işlemcinin ömründen ömür gittiğini hepimiz biliyoruz.İşlemcinin ömrünü yiyen nedenler tek değil çoklu nedenlerdir,birincil sebep gerilim bununla birlikte bunu sağlayan Vrm in nasıl ısındığını devreye katarsak Anakartında ömründen gidiyor,ikincisi ise işlemcideki yüksek sıcaklıklar.Stabiliteyi ölçmenin en iyi yolu,neyi çok kullanıyorsanız stabiliteyi onunla ölçmeyi deneyin.Oyun ise oyundur,açıp oynanılır eğer mavi ekran verecekse verir,prime yaparkende aynısını verecek ama daha büyük stres altında olacak.Benchmark alınıyorsa,benchler esnasında zaten direk kendini belli eder,yine mavi ekran veya tak diye gelen bir donma,stabil olmadığının işaretidir.Bu kadar gerek cpu gerek gpu ları zorlamanın bir anlamı yok.Bu yazdıklarım genel düşünceye karşıdır,eğer bunun doğru olduğunu düşünen varsa istediği gibi elbette elindeki donanıma işkence çektirebilir.

Bence 5ghz e getirip çalıştırabilir olması başarının birinci adımı,açıkçası tebrikler hkoray arkadaşım.Açıkçası sıcaklık kısmı senin en çok tıkandığın nokta sanırım şu an,bende 3dmark11 P skorunu merak ediyorum aslında,kolay gelsin

Aynen katılıyorum söylediklerinize.
    Bir önceki 5 ghz denemesinde bilgisayarı yaklaşık 6-7 saat kullanmıştım. Denediklerim;
    * Yeni oyunların hemen hepsi
    * Photoshop (çeşitli filtreler, daha önce beni en çok bekletenleri test ettim özellikle)
    * Video dönüştürme ki o da cpu'yu dönüştürme işleminin neredeyse yarısında %100 e yakın kullanıyor.
    * Büyük dosya sıkıştırma, açma, aes şifreleme vs..
    Yukarıdakilerin HİÇBİRİSİNDE kilitlenme yaşamadım, sıcaklıkta sınır değerlerin 4-5 derece altındaydı. Bir tek video dönüştürme sırasında işlemci soketi 75'lere çekirdeklerde 64-65 derece civarına çıktı o kadar.

Aynı ayarlarda prime açıldığında 4-5 dakika içinde sıcaklık 75'in üzerine çıkıyor ve artmaya devam ediyordu. Kapatmak zorunda kalıyordum haliyle.

Neticede DENEME yapıyoruz burada. Ben 5 ghz hızında 7/24 prime çalıştırmayacağım ki.
    Sanki sıvı nitrojenle 8.5 Ghz'e çıkıp, dünya rekorlar kitabına giren adam 7/24 prime95 çalıştırmış gibi hemen prime95 testi soruyor arkadaşlar. Beş dakika çalışmış ve aşırı ısınmış olması da yetmiyor, en az bir saat diyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hkoray

quote:

Şu prime95 hastalığı da bir bitmedi gitti,gpu da furmark,cpu da prime95.Prime 95 hiçbir zaman %100 stabilite sağlandığının garantisini vermez veremez,eğer veriyorsa neden prime 95 testinden sonra oyun oynarken pat stabilite sorunu yaşanıyor o halde,halbuki Prime dan sapasağlam geçmişti ? Aida nın stres testi,intel burn test,prime 95 derken işlemcinin ömründen ömür gittiğini hepimiz biliyoruz.İşlemcinin ömrünü yiyen nedenler tek değil çoklu nedenlerdir,birincil sebep gerilim bununla birlikte bunu sağlayan Vrm in nasıl ısındığını devreye katarsak Anakartında ömründen gidiyor,ikincisi ise işlemcideki yüksek sıcaklıklar.Stabiliteyi ölçmenin en iyi yolu,neyi çok kullanıyorsanız stabiliteyi onunla ölçmeyi deneyin.Oyun ise oyundur,açıp oynanılır eğer mavi ekran verecekse verir,prime yaparkende aynısını verecek ama daha büyük stres altında olacak.Benchmark alınıyorsa,benchler esnasında zaten direk kendini belli eder,yine mavi ekran veya tak diye gelen bir donma,stabil olmadığının işaretidir.Bu kadar gerek cpu gerek gpu ları zorlamanın bir anlamı yok.Bu yazdıklarım genel düşünceye karşıdır,eğer bunun doğru olduğunu düşünen varsa istediği gibi elbette elindeki donanıma işkence çektirebilir.

Aynen katılıyorum söylediklerinize.
    Bir önceki 5 ghz denemesinde bilgisayarı yaklaşık 6-7 saat kullanmıştım. Denediklerim;
    * Yeni oyunların hemen hepsi
    * Photoshop (çeşitli filtreler, daha önce beni en çok bekletenleri test ettim özellikle)
    * Video dönüştürme ki o da cpu'yu dönüştürme işleminin neredeyse yarısında %100 e yakın kullanıyor.
    * Büyük dosya sıkıştırma, açma, aes şifreleme vs..
    Yukarıdakilerin HİÇBİRİSİNDE kilitlenme yaşamadım, sıcaklıkta sınır değerlerin 4-5 derece altındaydı. Bir tek video dönüştürme sırasında işlemci soketi 75'lere çekirdeklerde 64-65 derece civarına çıktı o kadar.

Aynı ayarlarda prime açıldığında 4-5 dakika içinde sıcaklık 75'in üzerine çıkıyor ve artmaya devam ediyordu. Kapatmak zorunda kalıyordum haliyle.

Neticede DENEME yapıyoruz burada. Ben 5 ghz hızında 7/24 prime çalıştırmayacağım ki.
    Sanki sıvı nitrojenle 8.5 Ghz'e çıkıp, dünya rekorlar kitabına giren adam 7/24 prime95 çalıştırmış gibi hemen prime95 testi soruyor arkadaşlar. Beş dakika çalışmış ve aşırı ısınmış olması da yetmiyor, en az bir saat diyor :)

Zaten burada siz başlığı deseydiniz ki 7/24 5 Ghz kullanıyorum,benim ayarlarım bu filan deseydiniz,prime 95 kısmına biraz daha makul bakardım ancak ısı probleminin oluşacağını biliyoruz.Tek soluklu yapılan o.c lerde prime testi gelirse işlemci yaratıcısına kavuşur :)

Bu testler kesinlikle yanlış demiyorum ancak tamamen doğrudur,kesin sonuç verir de diyemem.Açıkçası bu tür kurallar tabu şeklinde ortaya çıkıyor,bunun en büyük örneğini eğitimde de görüyoruz,bilinen gerçeklerin seneler sonra yanlış olduğunu.
    Video dönüştürme işlemi mesela o saydıklarınız arasında en çok işlemciye yüklenen uygulamadır buna rağmen Prime kadar olamamış,bu da değişik bir kanıt diyelim :)
    Bence elinize sağlık,bunu yapıp göstemeniz bile yeterli ki zaten burada kanıtlanması gereken bir sonuç veya söylenmesi gereken bir yalan yok :)

• CPU 4.5 Ghz / Ekran Kartı Overclocksuz
     AMD FX 8350 Overclock - 5 Ghz - İşlemci Testleri

CPU 4.5 Ghz / Ekran Kartı Overclocklu

CPU 4.7 Ghz / Ekran Kartı Overclocksuz

CPU 4.7 Ghz / Ekran Kartı Overclocklu

CPU 5 Ghz / Ekran Kartı Overclocklu

CPU 5 Ghz / Ekran Kartı Overclocklu

5 Ghz de bir türlü gpu testleri ile cpu+gpu testlerini peş peşe tamamlayamadı, 3dmark'ta kilitlenme oldu
    O nedenle aynı testleri önce gpu'lar, sonrada gpu+cpu olmak üzere ayrı ayrı almak zorunda kaldım.
    Sanırım gpu'nun hızı ile cpu'nun hızı arasında bir dengesizlik oluşuyor, ikisini de maksimum ayarlarda denk getirmek mümkün olmadı.
    Bir sonraki seferde tekrar deneyeceğim. 4.7'nin skoruna bakarak 8300 civarında çıkacağını tahmin ediyorum.

4 Ghz - Passmark

4.5 Ghz - Passmark

4.7 Ghz - Passmark

5 Ghz - Passmark

Passmark sonuçlarını 4 Ghz / 4.5 Ghz / 4.7 Ghz / 5 Ghz olmak üzere çeşitlendirdim.

• quote:

Video dönüştürme işlemi mesela o saydıklarınız arasında en çok işlemciye yüklenen uygulamadır buna rağmen Prime kadar olamamış,bu da değişik bir kanıt diyelim :)

Şöyle de bir durum var, işlemciyi %100 çalıştıran her program, sıcaklığı aynı şekilde arttırmıyor.

Ben gözlemlerimi söyleyim kabaca;
    Aida64 Stres testi : 60 üzerine çıkmadı
    Video Dönüştürme Ortalama : 65-70
    Prime95 - Blend : 75 ve üzeri (4-5 dakika içerisinde)
    IntelBurnTestV2 - Maximum : 75 ve üzeri (2-3 dakika içerisinde)

Hepsinde işlemci %100 çalışıyor.

Şimdiye kadar kullandığım programlar içerisinde sıcaklığı en çok arttıran IntelBurnTestV2 oldu. Sizde deneyin görün :)

(Denemek için şimdi açtım, 2 dakika olmadı, 4.5 Ghz'deyim, voltaj 1.4V CPU 60 / Core 50 derece)

• quote:

Orijinalden alıntı: hkoray

quote:

Şöyle de bir durum var, işlemciyi %100 çalıştıran her program, sıcaklığı aynı şekilde arttırmıyor.

Ben gözlemlerimi söyleyim kabaca;
    Aida64 Stres testi : 60 üzerine çıkmadı
    Video Dönüştürme Ortalama : 65-70
    Prime95 - Blend : 75 ve üzeri (4-5 dakika içerisinde)
    IntelBurnTestV2 - Maximum : 75 ve üzeri (2-3 dakika içerisinde)

Hepsinde işlemci %100 çalışıyor.

Şimdiye kadar kullandığım programlar içerisinde sıcaklığı en çok arttıran IntelBurnTestV2 oldu. Sizde deneyin görün :)

(Denemek için şimdi açtım, 2 dakika olmadı, 4.5 Ghz'deyim, voltaj 1.4V CPU 60 / Core 50 derece)

Evet burn test bir anda dereceleri yukarıya doğru yükseltiyor.Bende h80i var soğutucu olarak,gerçi şu an 4.2 deyim ama 4.5 yapınca bende deneyeceğim aslında hangi değerlere ulaştığını :)

• Bu CPU physics testinin neyi ölçtüğünü bilen var mı acaba? Bir önceki passmark testi ile şimdiki arasında bir tek o satırda dişe dokunur bir fark var. GPU'nun da overclock edilmiş olması ile ilgili sanırım.
  • Kırşofun da dedıgı gıbı en sık kullandıgım programda denedım sonuç bu. Burda rendere baslayalı cok olmamıstı ama geçen gün 3 gün boyunca render aldım bu hız bu frekans bu sıcaklıkta. Sıcaklık değeri nasıl voltaj uygun mu sizce?

• superpi testinizi göremedim 1m de 5 ghz de superpi alırmısınız?Benim emektar e5400 ü geçebilecekmi merak ettim 12 sn alıyorum 4 ghzde
  • merhaba arkadaşlar
    benim bu işlemci de sorun mu var anlamadım prime 95 testinde işlemci 4.5 ghz işlemci ısısı 64 dereceyi gecmiyor ama vcore ısısı 69 derece oluyor bu sorun yaratırmı ?
  • hocam aynı işlemci kulanıyorum 4500 de stabil sağlayamadım occt testinde ekran donuyor oyundada mavi ekran hatası veriyor sorun nerdir acaba yada nasıl yapıcam ss paylaşırsan ız sevinirim
  • birde beim işlemciyi cpu-z programından abkınca Max TDF 161 gösteriyor sizinki 125 benimki neden o değerde gösteriyor acaba
  • Konu güncel mi?
  • Günlük kullanım için 4.2 Ghz den sonrasında sıcaklık ve güç tüketimi çok fazla artıyor. Wattmetre ile ölçüm yaptım yük altında 4.0 ghz ile 4.4 ghz arasında 40W fark var. Verimlilik çok düşük o yüzden 4.2 den sonrasını pek önermiyorum. 990fx anakart ve iyi bir soğutucusu olanlar 4.6 falan olabilir ama tamamen gereksiz. 1.3 volttan fazla vermeniz gerektiği durumlarda fazla zorlamış oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 21 Haziran 2013; 23:01:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Günlük kullanım için 4.2 Ghz den sonrasında sıcaklık ve güç tüketimi çok fazla artıyor. Wattmetre ile ölçüm yaptım yük altında 4.0 ghz ile 4.4 ghz arasında 40W fark var. Verimlilik çok düşük o yüzden 4.2 den sonrasını pek önermiyorum. 990fx anakart ve iyi bir soğutucusu olanlar 4.6 falan olabilir ama tamamen gereksiz. 1.3 volttan fazla vermeniz gerektiği durumlarda fazla zorlamış oluyorsunuz.

stok voltajı zaten 1.35 değilmi ?

Yeni Corsair H90 aldım OC denemelerine başladım 1.37 volt ile 4.5 GHZ stabil gibi 15 dk aida64 ile test ettim sıcaklıklarda 60 dereceyi geçmiyor ( 1 adet fan var dışarı çekiyor o yüzden 1 tane daha ekliyince bir mihtar daha düşer )
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Günlük kullanım için 4.2 Ghz den sonrasında sıcaklık ve güç tüketimi çok fazla artıyor. Wattmetre ile ölçüm yaptım yük altında 4.0 ghz ile 4.4 ghz arasında 40W fark var. Verimlilik çok düşük o yüzden 4.2 den sonrasını pek önermiyorum. 990fx anakart ve iyi bir soğutucusu olanlar 4.6 falan olabilir ama tamamen gereksiz. 1.3 volttan fazla vermeniz gerektiği durumlarda fazla zorlamış oluyorsunuz.

stok voltajı zaten 1.35 değilmi ?

Yeni Corsair H90 aldım OC denemelerine başladım 1.37 volt ile 4.5 GHZ stabil gibi 15 dk aida64 ile test ettim sıcaklıklarda 60 dereceyi geçmiyor ( 1 adet fan var dışarı çekiyor o yüzden 1 tane daha ekliyince bir mihtar daha düşer )

Stok voltaj 1.17 ydi sanırım. cpu-z öyle gösteriyor. Ayrıca aida 64 ün pek zorladığını söyleyemeyeceğim. occt ile test yap 70 dereceyi bulur o

• Hicbir gercek program aida kadar bile kastirniyacagindan occt veya prime95 gibi teatlere bence hic geeek yok. Sizin gordugunuz deger bostaki voltajdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahane işlemci, şahane değerler
  • Bu 8350 nin stok voltajlari neden boyle dengesiz bnm islemcimin stok voltaji 1.42 :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.