Şimdi Ara

AMD'den FreeSync Teknolojisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD, CES fuarında Nvidia'nın G-Sync'ine karşı geliştirdiği FreeSync teknolojisini tanıttı.

AMD, FreeSync ile (kendi ekran kartlarının zaten desteklediği) dinamik yenileme hızlarını kullanarak G-Sync ile aynı sonucu verebildiğini iddia ediyor. AMD, şimdiye kadar bu yönde bir talep görmedikleri için özel bir çalışma yapmadıklarını ancak AMD kullanıcılarının basit bir sürücü güncellemesi ile bu teknolojiden yararlanabileceklerini belirtiyor.

FreeSync'in Nvidia G-Sync'ten temel farkı, bütün AMD kartlarda çalışabilecek ve herhangi bir donanım satın almayı gerektirmeden, sadece bir sürücü güncellemesi ile aktif edilebilecek olması.

AMD, G-Sync'in çözüm olarak sunduğu şeylerin hemen hepsinin dinamik yenileme hızı ve triple-buffering ile yapılabileceğini, Nvidia'nın bu iş için pahalı bir donanım geliştirmesinin sebebinin ise işlemci mimarilerinin dinamik tazeleme hızlarını destekleyememesi olduğunu belirtti.

AMD'nin bu atağına karşı Nvidia'dan hızlı bir cevap geldi: Nvidia adına Tom Peterson,  "FreeSync teknolojisinin sadece laptoplar üzerinde gösterildiğini, laptop ekranlarının harici monitörlerden çok farklı olduğunu ve harici monitörlerde dinamik yenileme hızları kullanılarak G-Sync ile aynı sonucu vermenin imkansız olduğunu" belirtti. Nvidia, mevcut kartlar ile hangi teknoloji kullanılırsa kullanılsın -dinamik tazeleme hızı/triple buffering- tatmin edici bir sonuç almak mümkün olmadığından harici bir donanım geliştirmeyi tercih ettiklerini bildirdi.

[/html]

• AMD bişeyide kendin bul. Kopyacı özenti olma.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • GTX 780 sahibi biri olarak AMD yi öyle yada böyle destekliyorum. Rekabet iyidir, fiyatı bizlere yansır. İşte Ps4 de görüyoruz. Xboxone olmayınca oyun fiyatlarıda, konsol fiyatıda birazcık farkediyor fakat aynı durum nasıl oluyorsa LED TV , LCD, Plasma TV fiyatlarında düşüşe doğru bir eğilim gösteriyor. TV de marka çok, çeşit çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: bykrm

AMD bişeyide kendin bul. Kopyacı özenti olma.

herşey farklı olursa rekabet olmaz. Yaptıkları şeyler birbirlerine ne kadar benzerse rekabet artar, gelişim hızlanır, fiyatlar düşer.bu yüzden duygusala bağlayıp özenti olma kopya çekme gibi sözleri son kullanıcıların söylemesi biraz saçma.

• amd ne zaman çalmayi bırakcan amd mandle nvidia physx ne farkeder amd calmadan yap artik ne oldugun belli nvidia ezdi geçti seni oyle deyim bi arkadaşta fiyat demiş nvidia kartlari ucuz suan 3000 tl olan gtx 690 suan 1500 tl daha nasil ucuzlasin onu ulkeye sor ekonomi dağildi ulkemizde

• rekabet iyidir.

• Gtx 560ti ekran kartım var 1080p de her oyunu yuksek ayarda oynatiyor metro haric. Ve 5 ay once vatan dan 200 tlye aldim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu rekabet oldukça hoşuma gidiyor aslında.. Sonuç olarak bir dalga bir rakibiniz yoksa rahat olursunuz yanlış mı ? Nvidia koluğunu bırakmak istemiyor. bu yüzden sürekli arayış içerisinde. Amd de yetişmenin peşinde. Fakat kulvarda tek olsa eminim bu kadar hızlı yaşanmaz bu gelişmeler. Seçme hakkınız kalmaz. Fiyat muhabbetine gelicek olursak.. Bir 3d model tasarımcısı isen veyahut bir animasyon.. Genel anlamda grafik üzerine uğraşıyor ve render peşine düşeceksen Tabiki nvidia mantıklı geliyor. Fakat sadece oyun için olsa gidip o kadar uçuk fiyat vermezdim Nvidia ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: selcuk6688

amd ne zaman çalmayi bırakcan amd mandle nvidia physx ne farkeder amd calmadan yap artik ne oldugun belli nvidia ezdi geçti seni oyle deyim bi arkadaşta fiyat demiş nvidia kartlari ucuz suan 3000 tl olan gtx 690 suan 1500 tl daha nasil ucuzlasin onu ulkeye sor ekonomi dağildi ulkemizde

Sen Amd Mantle'ın Nvidia'nın Physx'i ile aynı şey olduğunu düşünüyorsan ekran kartı teknolojisi hakkında hiçbirşey bilmiyorsun demektir .

Nvidia'nın Physx teknolojisi oyundaki hareketli objelerini fizik hesaplamalarını ekran kartı işlemci birimlerinde işleterek daha gerçekçi hareket animasyonları(scriptlere bağlı kalmadan)elde etmeye yarayan bir yazılım . Normal Direct3D ile oyun geliştirirken psyhx sonradan kodlarla ekleniyor oyun geliştirirken .

Amd'nin Mantle ı ise yep yeni bir API birimi yani oyun hepsinde kullanılan Direct3d teknolojisine karşı bir atak . Amd sadece kendi kartlarına özel çekidek dilini değiştirirek farklı bir çeşit kodlama sistemiyle kendine özel oyun yazılmasını istiyor. Bunu isterken directx ten daha yüksek performans verebilecek kadarda verimli olduğunu vurguluyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BorgaXxX -- 9 Ocak 2014; 13:13:42 >

• AMD kayar nokta teknolojisi olarak önde idi,bu yüzden ekstra donanım kullanmadan yazılım ile bunu halledebildiler diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykrm

AMD bişeyide kendin bul. Kopyacı özenti olma.

quote:

Orijinalden alıntı: selcuk6688

amd ne zaman çalmayi bırakcan amd mandle nvidia physx ne farkeder amd calmadan yap artik ne oldugun belli nvidia ezdi geçti seni oyle deyim bi arkadaşta fiyat demiş nvidia kartlari ucuz suan 3000 tl olan gtx 690 suan 1500 tl daha nasil ucuzlasin onu ulkeye sor ekonomi dağildi ulkemizde

Yahu siz ne biçim insanlarsınız nvidia tekel olsa o ekran kartını ne kadara alırsınız biliyor musunuz? Aynı şekil amd nin de tekel olmasını istemem. Burdaki olayda yararı size bize oluyor. Ama sanki nvidia size para veriyormuş gibi arkalıyorsunuz. Bu ne fanlıktır arkadaş.

• AMD FreeSync ile Nvidia G-Sync gibi donanım sattırmaya çalışmıyoruz demiş, daha Geforce Experience kopyası sistemini oturtamadın AMD, yazılım konusunda senden daha iyi olan Nvidia'nın senin yaptığını yazılımsal olarak denemediğini nerden biliyorsun.

• Amd kullanıyorum memnunum

• Üreticiler karşı ataklarla sonsuza dek kapışsınlar da; kazançlı çıkan hep kullanıcılar olsun.

• Haber o kadar yanlış verilmiş ki sanki her monitörde bedava FreeSync çalışacak...
    Oysa ki sadece VBLANK standardını destekleyen monitörler için geçerli(onların da hepsi olur mu belli değil).
    Nasıl ki her monitörde GSync çalışmıyorsa FreeSync de çalışmayacak.
    Ayrıca FreeSync, Vsync ile beraber çalışıyor yani input lag olayına en ufak bir katkısı bile olmayacak(belki zararı bile olabilir).
    Ekran kartı ve monitör arasında en kusursuz senkronizasyonu şu an Gsync sağlıyor açık ara.(daha kullanmadan nerden biliyorsun diyeceksiniz, çalışma prensiplerini araştırın anlarsınız.)
    Yine de AMD'nin meydanı tamamen boş bırakmaması iyidir.

• Nvidia kullanıyorum, AMD'ye sonsuz saygı duyuyorum. Apple'ın tüm makineleri (macpro vs..), PS 4, Xbox One, Xbox 360, Wii U , orta alt sınıfın en büyük pasta dilimi ... Hepsi bu adamlara ait. ATI satın alındıktan sonra tek marka çatısı altında birleştiler ... Aynı zamanda işlemcide üretiyorlar.

Nvidia koskoca ve tek başına bir ekran kartı firması olması ve son yıllarda neredeyse sadece PC kasaları elinde kalmasına rağmen hala bir şey yapmadılar-yapamadılar.

Açıldığında oyunları oynanmaz hale getiren TXAA mı desem ? Yoksa gereksiz yere ortalığa serpiştirilen gerçekliği bozan, abartılmak için ortaya konmuş toz bulutları bir kaç yaprak parçası mı desem ?

Pratikte hiç bir şey gösteremeyen mobil kanatlarını bir kenara bırakırsak, bu kadar dar bir alanda nasıl hala 3-5 kat fark atamadılar , müthiş çözümler üretemediler anlamak güç.
    Yani uğraştıkları alan belli.

Amd o kadar fazla iş koluna yayılmışken hala Nvidia'dan daha performanslı bir kartı daha ucuza nasıl piyasaya verebiliyor aklım almıyor (Titan-r9 290x) ...

Yıllardan beri Amd-ati kanadı daima daha fazla fiyat/performans oranına sahip olmuştur. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak aynı anda o kadar iş kolu ile uğraşırken tek işi grafik yongası tasarlamak olan bir firma ile de nasıl baş edebiliyorlar ... Gerçekten muazzam.

Kimse işin bu yanına bakmıyor. Bir söyleyeyim dedim ...

Bu arada kullanıcıların büyük bir kısmı titanları - 780ti'leri - r9 290x'leri kapıştırıp firma değeri biçerken , pratikte ekran kartı piyasa pastasını orta - alt sınıf ürünler yiyor(bizzat Erdi'nin , Mesut Çevik'in lafları). Bu alanda amd kesinlikle rakipsiz.

Mantle gibi henüz karşılığı bile verilememiş bir teknolojiye rağmen hala rakiplerinin her adımına ayak uydurmaları yada karşı koymaları takdir edilmesi gereken bir hareket tipi.

( kullandığım ekran kartı Nvidia 660 ti Zotac Amp! )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 9 Ocak 2014; 16:43:33 >

• iki sene kadar amd kullandım sonra nvidia ya geçtim. hiç kimse alınmasın ama nvidia gerçekten profesyonel içerikli ürünler yaratıyor...
  • ''Güncelleme ile bu özelliği aktif edebiliriz biz de'' demiş adamlar. Cidden nasıl bir haber okuma mantığınız var anlamış değilim. Sonradan çalmış olsa nasıl güncelleme ile aktif edebilirler ki? Varmış ama talep olmaz diye kullanma gereği duymamışlar. Cidden komiksiniz.
  • Nvidia monitör üreticileri ile anlasarak son kullanicilara hele kendi müsterilerine köstek olmustur oysaki bu g-sync ekran kartlarina entegre edebilirdi diyer inceleme notu yapan editörlerin degimi ile....AMD böyle birsey deyince nvida kanadi cevap vermek sorununda kaldigina göre böyle .

• quote:

Orijinalden alıntı: freshmind

Nvidia kullanıyorum, AMD'ye sonsuz saygı duyuyorum. Apple'ın tüm makineleri (macpro vs..), PS 4, Xbox One, Xbox 360, Wii U , orta alt sınıfın en büyük pasta dilimi ... Hepsi bu adamlara ait. ATI satın alındıktan sonra tek marka çatısı altında birleştiler ... Aynı zamanda işlemcide üretiyorlar. <br> <br> Nvidia koskoca ve tek başına bir ekran kartı firması olması ve son yıllarda neredeyse sadece PC kasaları elinde kalmasına rağmen hala bir şey yapmadılar-yapamadılar. <br> <br> Açıldığında oyunları oynanmaz hale getiren TXAA mı desem ? Yoksa gereksiz yere ortalığa serpiştirilen gerçekliği bozan, abartılmak için ortaya konmuş toz bulutları bir kaç yaprak parçası mı desem ? <br> <br> Pratikte hiç bir şey gösteremeyen mobil kanatlarını bir kenara bırakırsak, bu kadar dar bir alanda nasıl hala 3-5 kat fark atamadılar , müthiş çözümler üretemediler anlamak güç. <br> Yani uğraştıkları alan belli. <br> <br> Amd o kadar fazla iş koluna yayılmışken hala Nvidia'dan daha performanslı bir kartı daha ucuza nasıl piyasaya verebiliyor aklım almıyor (Titan-r9 290x) ... <br> <br> Yıllardan beri Amd-ati kanadı daima daha fazla fiyat/performans oranına sahip olmuştur. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak aynı anda o kadar iş kolu ile uğraşırken tek işi grafik yongası tasarlamak olan bir firma ile de nasıl baş edebiliyorlar ... Gerçekten muazzam. <br> <br> Kimse işin bu yanına bakmıyor. Bir söyleyeyim dedim ... <br> <br> Bu arada kullanıcıların büyük bir kısmı titanları - 780ti'leri - r9 290x'leri kapıştırıp firma değeri biçerken , pratikte ekran kartı piyasa pastasını orta - alt sınıf ürünler yiyor(bizzat Erdi'nin , Mesut Çevik'in lafları). Bu alanda amd kesinlikle rakipsiz. <br> <br> Mantle gibi henüz karşılığı bile verilememiş bir teknolojiye rağmen hala rakiplerinin her adımına ayak uydurmaları yada karşı koymaları takdir edilmesi gereken bir hareket tipi.<br> <br> ( kullandığım ekran kartı Nvidia 660 ti Zotac Amp! )

Her lafına katılıyorum. Yaklaşık 1.5 sene önce 7850 aldım, ve bana göre hala orta sınıfın fiyat performans canavarıdır. Hele ki şuan indirimlerle 400 tl ye alınabiliyor. Yeni neslin ekran kartlarının da 7850 ayarında oldugunu düşünürsek amd gerçekten muhteşem işler başarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalsrol -- 9 Ocak 2014; 18:01:26 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.