Biliyorum bu konuda bircok topic var konu cok tartısıldı,fakat tam olarak kafamda net bir sonuca varamadıgımdan acık verilerle ve net sorularla size danısmak istedim.
AMD Athlon XP 2500+ INTEL P4 2400
Hız 1833 Mhz 2400 Mhz Teknoloji 0,13 Mikron 0,13 Mikron Pin Sayısı 462 478 L1 önbellek 128 Kb 16 Kb ? L2 önbellek 512 Kb 512 Kb Veriyolu hızı (FSB) 333 Mhz 800 Mhz
Verilere baktığımızda İntel acık bir sekilde onde.Ozellikle FSB'si ve gercek Mhz'de fark dikkat cekici.Durum boyle iken testlerde AMD Barton'un performansının aradki fark kadar geride olmadıgı gorunuyor. (Ama soylendigi gibi daha hızlı degil bknz.Tomshardware) AMD'nin bu performansının sebebi nedir?
Barton 2500+ tavsiye ederim, overclock yapacaksan tabii 2300mhzyi direkt görebilirsin
abi hala intelden bahseden var ya
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gkolukisa</i> <br />abi hala intelden bahseden var ya <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> [ban]
biliyorsan paylaş bilmiyorsan sloganizm yapma...
AMD'nin fiyat performans sonuçlarının güzel olduğu açık ancak intel'i tamamen saf dışı bırakması zor. Gördüğüm kadarı ile 800 FSB'yi ve Hyper Threading'i destekleyen bir AMD sistemi oluşturmak söz konusu değil. Bunun yanında Dual DDR Ram, PAT ve SATA'yı AMD ana kartlar destekliyor mu bilmiyorum. Bu dedikleriminde sistemde hatırı sayılır bir performans artışı sağladığını düşünüyorum.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by BFK</i> <br />AMD'nin fiyat performans sonuçlarının güzel olduğu açık ancak intel'i tamamen saf dışı bırakması zor. Gördüğüm kadarı ile 800 FSB'yi ve Hyper Threading'i destekleyen bir AMD sistemi oluşturmak söz konusu değil. Bunun yanında Dual DDR Ram, PAT ve SATA'yı AMD ana kartlar destekliyor mu bilmiyorum. Bu dedikleriminde sistemde hatırı sayılır bir performans artışı sağladığını düşünüyorum. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
PAT zaten intele özel bir teknoloji.Dier özellikler son nforce2 anakartlarda mevcut.Bu arada kıyaslama çok yanlış.barton2500+ açık ara 2.4 geçer... Yalnızca oyun ve 3d uygulamalarda amd önde diye biliyorum.Office uygulamalarında intel önde. benim 2000+ bile p4-B 2.4 ghz yi geçtiğine göre...
Birde strumblade in sorduğu; AMD'nin bu performansının sebebi nedir? sorusunun cevabı ise bana göre quanti speed teknolojisi.Yalnız bu özellik bartonlarda var mı bilmiyorum. Son olarak intel e para yedirmem Yine kral AMD[krl]
inyel normalde önde(!) o/c ile 2500+ 2.2 ghz değerinde(3200+ oluyo) rahat çalışabiliyo...alacağın 2.4 ghz p4'te önemli c serisi var yanılmıyosam b seriside var...C'lerin o/c kapasiteside iyi..ancak her iki sistemdede o/c için iyi bi soğutma gerekli...
kardeşler intelin işlemci fiyatına amd de sistem toplanıyor daha neyi tartışıyosunuz.
abartmayın 2500 le 2.4 arasında 50$ var 50$ farklamı sıstem toplanıyo?
ya kardeşler arkadaş oyun oynayacak ise amd ama ofis için kullanıcak ıse intel deyelım işi fazla uzatmayalım çünku ıkısıde ayrı teknolojiye sahıpler kımse bu işlemcı kotu dıye yorum yapmayalım ıntel amd veya via
50$ farkmı var.matematiginde sorun var kesin.yada dalga geçiyorsun.
arkadaş intel almış acısı halen içinde kalmış başkalarıda alsında aynı acıyı tatsınlar diyor kesin.
Ben bundan sonrada intel alıcam merak etme Şimdi sen 2500 ün 2.4 c den daha hızlı falan mı olduğunu sölüyosun?
parayı sokaktan toplamıyorsanız AMD...
dostum milleti yanıltmasana.2500+ intelden hızlıdır tabi.overclock yaptıgında intelin aglamaktan gözleri agrır. fiyat farkını tutturamadın şimdi geldin performans diyemi konuşuyorsun.gene hesabında bi cinslik var.iki amd alır ikisinden oyun oynarım.
sen intel almaya devam edesin.
alışmış kudurmuştan beterdir.
amd oc oluyoda ıntel olmuyomu [sml2k] neyse tamam kim ne istiyosa onu alır uzatmaya gerek yok..