Şimdi Ara

AMD Athlon II x640 (sistem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • INTEL Celeron G470 Soket 1155 2.0GHz 1.5MB Cache 22nm İşlemci

Arkadaşlar giriş olarak pc toplamak istiyorum. Bu işlemci hakkında bilgisi olan var mı?
    En ucuz bunu buldum vatan bilgisayar da. Sıkıntılı bir işlemci değilse almak istiyorum.
    Zamanla para buldukça yükselticez. İlgilenenlere teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ELNINO_ -- 27 Temmuz 2013; 13:01:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _ELNINO_

INTEL Celeron G470 Soket 1155 2.0GHz 1.5MB Cache 22nm İşlemci

Arkadaşlar giriş olarak pc toplamak istiyorum. Bu işlemci hakkında bilgisi olan var mı?
    En ucuz bunu buldum vatan bilgisayar da. Sıkıntılı bir işlemci değilse almak istiyorum.

Ofis-internet-müzik vb için yeter ama diğer işlere yetmez.

Üstelik 1155 soket. 1150 soket çıktı ve artık 1155 için iyi sayılacak yeni işlemci gelmez. Belki 1 yıl içinde değiştirirsen işlemci bulabilirsin ama ilerde zor. 1156 soket 2 yıllık ama piyasada işlemcisi yok. Ya sağda solda kalmış modellere yada ikinci ele acaip fiyatlar ödemeniz gerekebilir.

Passmark puanları
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1299 puan = ?? TL = Celereon G465 - 1.9 GHz (1 core, 2 thread)
    1367 puan = 94 TL = 14.5 FP = Celereon G470 - 2.0 GHz (1 core, 2 thread) (465 puanına göre oran)
    1732 puan = 103 TL = 16.8 FP = Athlon II X2-250 - 3.2 GHz (2 core, 2 thread)
    1987 puan = 107 TL = 18.5 FP = Athlon II X2-270 - 3.4 GHz (2 core, 2 thread)
    2842 puan = 135 TL = 21.0 FP = Pentium G2020 - 2.9 GHz (2 core, 2 thread)
    3371 puan = 162 TL = 20.8 FP = Athlon II X4-640 - 3.0 GHz (4 core, 4 thread)

Ben AM3+ soketin önü açık olması ve ilerde daha rahat güncellenebilmesi nedeni ile AMD tavsiye ederim.
    6-7 yıllık AM2+ soketlere bile AMD işlemci bulunurken 2 yıllık 1156 sokete Intel yok.
    Hem F/P oranı da daha iyi ve yıllarca yeni işlemci bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 23 Temmuz 2013; 12:05:16 >

• quote:

AMD AM3+ işlemcilere bakın ileride yükseltirken cebinizde çok daha fazla paranız kalır
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Özenli bir çalışma olmuş gerçekten. Şu an sadece giriş yapmak istedim. Elimde ki bilgisayar çok kötü durumda. En azından temiz parçalarla başlayayım dedim. İleride bütçeye göre upgrade ederim. Yalnız oyun için Intel işlemcileri öneriyorlar. Bende o yüzden öyle bir tercih yaptım. Çok fazla bilgim yok. Anakart - İşlemci konusunda. Ancak Intel daha iyi diye söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ELNINO_ -- 23 Temmuz 2013; 11:22:19 >
  • quote:

i7 4960x alın hem daha hızlıdır
  • _ELNINO_ kullanıcısına yanıt
    Hocam o işlemci tek çekirdekli. Onunla oyun dahi oynanmaz. Aynı fiyata şunlar varken o işlemci çöp:

http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-richland-a4-4000-fm2-1mb-3ghz-apu-cift-cekirdekli-65w-islemci.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-a4-5300-fm2-1mb-3-4ghz-hd-7480d-apu-iki-cekirdekli-islemci.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-athlon-ii-x2-260-am3-2mb-3-2ghz-cift-cekirdekli-islemci.html

Bence bir AM3+ anakartla Athlon olanı alabilirsiniz. Ama sorun şu ki ekran kartı da gerekecek. FM2 olanlar için ise ekran kartı lazım değil. İsterseniz siz bütçe söyleyin ve gerekli parçaları yazın biz öneri yapalım.

• Bütçe sınırı yok aslında. Ancak tek seferde alamam. Parça parça toplayacağım yani. Neden önerilerinizin hepsi AMD? Ben INTEL daha iyi diye duydum. Biraz pahalı AMD ye göre ancak daha performanslıymış. Katılıyor musunuz bu görüşe?

Bir de AM3 işlemciler AM3+ Anakartlarda çalışabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ELNINO_ -- 23 Temmuz 2013; 12:01:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD PHENOM II X6 1100T
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bütçe sınırı yok aslında. Ancak tek seferde alamam. Parça parça toplayacağım yani. Neden önerilerinizin hepsi AMD? Ben INTEL daha iyi diye duydum. Biraz pahalı AMD ye göre ancak daha performanslıymış. Katılıyor musunuz bu görüşe?

Yeni intel işlemciler tek çekirdek performansına ve FPU gücüne hassas uygulamalar ile, çok çekirdek desteği iyi olmayan oyun ve uygulamalarda daha iyi.
    AMD ise çok çekirdek desteği iyi olan oyun ve uygulamalarda.

Yani mutlaka intel-amd iyi diye bir şey yok. Bunlar düz mantık. Oyun için ise AMD daha iyi F/P sunar.

G470 ise çok zayıf bir işlemci. Ofis için vb alınır ama ilerde yükseltme için verilen para çöpe gider. Oyun filan oynanmaz. X2-270 ondan çok daha iyi olur ki ben az daha verip X4-640 alın derim.

Tüm AM3 işlemciler anakart watt olarak destekliyorsa AM2+/AM3/AM3+ anakartlara olur.
    Yani şimdi Athlon II X2/X4 ile AM3+ anakart alırsanız ilerde FX takarsınız. 760G çipli AM3+ pek önermem. Sata 3 desteklemezler. Genelde USB3, 1333 Mhz üstü bellek ve 125 watt işlemci de desteklemezler. Destekleyenler de pahalı olup 970 çipli varken alınması tavsiye edilmez.

970 çip AM3+ anakart alırsanız ilerde 125 watt FX-8350 bile takarsınız. Tüm 970 anakartlar en az 140 watt destekler. Yeni çıkacak FX serisi de takılır. Hepsinde sata3, usb3, 2000 ve üstü bellek hızı desteklenir. En az 4-5 yıl gidecek anakartlardır. 1155 intel anakartlara 1 hadi 2 sene sonra işlemci vb bulamazsınız.

Yetiyorsa X2-270, biraz daha verebilirseniz X4-640 alın. 970 çip bir AM3+ anakart.
    sonra canınız istediği gibi upgrade edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 23 Temmuz 2013; 13:13:26 >

• quote:

Bütçe sınırı yok aslında. Ancak tek seferde alamam. Parça parça toplayacağım yani. Neden önerilerinizin hepsi AMD? Ben INTEL daha iyi diye duydum. Biraz pahalı AMD ye göre ancak daha performanslıymış. Katılıyor musunuz bu görüşe?

i7 alırsanız öyle, ama aldığınız 100-120 TL lik işlemci olduğunda AMD bu konuda fiyat performans lideri. Benim size tavsiyem paraya kıyıp en az 4 çekirdek AMD işlemcisi almanız madem parça parça toplayacaksınız yavaş yavaş bari bir aldığınıza değsin, AMD Athlon II X4 640 alın en az derim.
  • Cevaplar için teşekkürler.

Peki Athlon II X4 640 alayım o zaman. Peki anakart ?

MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

Bu dediğiniz özelliklere uyuyor sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ELNINO_ -- 23 Temmuz 2013; 13:03:25 >
  • quote:

Cevaplar için teşekkürler.

Peki Athlon II X4 640 alayım o zaman. Peki anakart ?

MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

Bu dediğiniz özelliklere uyuyor sanırım..

MSI 970A-G46 veya MSI 970A-G43 zaten en çok önerilen kartlar.
    İkisi de 140 watt dahil tüm Athlon II-Phenom II ve FX işlemcileri desteklerler.

G43 olanda ön panel için USB3 bağlantı pinleri vardır ama daha kötü güç devresi (VDM) içerir ve VRM soğutucusu yoktur.
    G46 olanda ön panel USB3 bağlantısı yoktur ama souğutucu olan dahi iyi VRM içerir. 95 watt işlemcileriiyi OC yaparken 125 olanlara az yapabilir.

Ben G46 tercin ederdim.

Para sorun değilse ileriye dönük ve iyi OC için Gigabyte 970A-UD3 veya Asus M5A97 R2.0 da olur.

• Tamam. Anakart ta MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
  • Bunları sorunsuz olarak yükseltebilirim değil mi? Gskill Ripjaws 4gb 1600mhz cl9 ram aldım. Performanslı olduğunu duydum. Bir 4gb daha almayı düşünüyorum. Umarım yanlış almamışımdır. Aslında cl7 ler daha hızlı çalışıyormuş ama fiyat farkı vardı. Bunu kampanyadan aldım. @melikulupinar
  • quote:

intel 600-700 TL lik işlemcilerde daha iyi. 100-150 TL lik işlemcielrde değil.
  • Sımdı bu anakart ve ıslemcı bırbırıyle uyumlu calısacak oyle değil mi? Ramler de uyuyor mu?
  • quote:

Sımdı bu anakart ve ıslemcı bırbırıyle uyumlu calısacak oyle değil mi? Ramler de uyuyor mu?

Athlon olmasın işlemciniz , tercihen AMD FX 4300- 6300 olabilir giriş seviyesi için
  • quote:

Bunları sorunsuz olarak yükseltebilirim değil mi? Gskill Ripjaws 4gb 1600mhz cl9 ram aldım. Performanslı olduğunu duydum. Bir 4gb daha almayı düşünüyorum. Umarım yanlış almamışımdır. Aslında cl7 ler daha hızlı çalışıyormuş ama fiyat farkı vardı. Bunu kampanyadan aldım. @melikulupinar

MSI 970A-G46 model AM3+ anakart tüm Athlon II, Phenom II ve Fx işlemcilere uyar merak etmeyin. Gayet uyumlu ve sorunsuz çalışır.

G46 anakart 770 çipli, 140 watt destekli, Usb 3, Sata 3, 4 kanal 32 GB 2133 Mhz bellek destekli, UEFI BIOS içeren güncel bir anakarttır.
    Tek eksiği kasa ön paneli için USB3 bağlantısı içermemesidir. (Arkasında var)

Sizi en az 4-5 yıl götürür. Şu anki tüm Athlon II, Phenom II ve FX işlemcileri takabilirsiniz. Şu an en üst olan FX-8350 işlemci 125 wattır ve sorun olmaz. İlerde çıkacak FX serilerini de destekleyecektir.

Şimdi Athlon II X4-640 size yeter. Yetmediği zaman dilediğiniz FX işlemcisine geçersiniz.

X4-640 işlemciye 1333 bellek bile yeter de artar. 4 GB 1600-CL9 bellek iyi seçim. İlerde 4 daha eklersiniz tadından yenmez.

Şu an I7-4770K gibi işlemciler bile 1600 bellek desteği ile geliyor. Sadece FX-83xx veya A8-A10 gibi işlemciler bellek yoğun işlerde 1866 ve üstünden faydalanırlar. 1600 Mhz bellek oyun ve günlük kullanım için fazla fazla yeter.

1600-CL9 şu an en çok önerilen ve en iyi F/P oranı sunan bellektir. Parasının hakkını verir. CL7 tabii daha hızlıdır ama piyasada uygun fiyata 4 GB 1600-CL7 bellek yok. 2x2 ise tavsiye etmem. Parasına değmez X4-640 ve günlük-oyun kullanımı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 24 Temmuz 2013; 9:02:22 >

• Ofiste ki bilgisayarda FX-4100 takılı. Bu işlemci Athlon X4-640 a göre daha mı iyi?
  • _ELNINO_ kullanıcısına yanıt
    Ortalama kullanım için CPUbencmark (passmark) puanları:

4303 puan = 204 TL = 21.1 FP oranı = Phenom II X4-965 BE
    4051 puan = 231 TL = 17.5 FP oranı = FX-4100
    3371 puan = 161 TL = 20.9 FP oranı = Athlon II X4-640

Tabii ki FX-4100 biraz daha hızlıdır ama pek tercih edilen işlemci değildir.
    X4-640 verdiğiniz her TL başına daha yüksef perf verir ve giriş seviyesi için en mantıklı tercihtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 24 Temmuz 2013; 13:03:54 >
  • Anladım teşekkürler. Peki HDD öneriniz nedir? @melikulupinar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.