Bildirim
amd athlon 64 x2 3800+ overclock
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
aşırı o.c yapmayacaksan ne diye yapasın ki.
cpu saat ayarlarının olduğu yerde manual çarpan bölümünü aç. işlemciyi mesela 200*11=2200
200 veya yerinde ne yazıyorsa onu 10-10 yükseltip dene. birde diğer 11 çarpanını değiştirme var! onu da bilmiyorsan elleme derim. bu arada sınırı aşarsan ghost bios özelliği yoksa anakartının, sistemin açılmaz. pili çıkarman gerekebilir.. -
Arkadaşım işlemcinin oc kapasitesi fena diil bende kullanıyorum ve günlük olarak 2700 mhz stabil kullanıyorum max 2800 mhz gördüm stok fanla ama stabil değildi bende 2700'de bıraktım sıcak havalarda 2500'de kullanıyorum ama benim anakartım amd işlemciler için olan en iyi anakartlardan biri olmasıda işimi kolaylaştırdı tabii anakartın modelini söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz. -
Anakartım Asus M2N-MX.. Ramler de soğutuculu. -
anakartin biosunu bilen birinin detayli olarak soyle yap boyle yap demesi lazim ama uzerindeki ekran kartini kullaniyor isen oc yapamayacagini rahatlikla soyleyebilirim.anakart cipi cok isiniyorsa da zor.90nm de 3800 ler hakkinda hic bilgim yok ama rebellion arkadasin imzasindaki gibi 10 carpanla 2.8 icin 1.66 cpu 2.3v ram filan istiyorsa sen bu ise hic bulasma bence. -
quote:
Orjinalden alıntı: cyrix120
anakartin biosunu bilen birinin detayli olarak soyle yap boyle yap demesi lazim ama uzerindeki ekran kartini kullaniyor isen oc yapamayacagini rahatlikla soyleyebilirim.anakart cipi cok isiniyorsa da zor.90nm de 3800 ler hakkinda hic bilgim yok ama rebellion arkadasin imzasindaki gibi 10 carpanla 2.8 icin 1.66 cpu 2.3v ram filan istiyorsa sen bu ise hic bulasma bence.
bios işini ben hallederim çok karışık değil orası, üzerindeki ekran kartını da kullanmıyorum
anakart çipi 38 derece civarında yazın 45e çıkıyodu..
ben sadece stok fanıyla ne kadarlık bir yükseltme yapabileceğimi bilmek istemiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL-IVE -- 20 Eylül 2007; 1:17:29 > -
Ayrıca çarpanları değiştirdiğimde ramler de mi oc olacak? -
peki... denemesi beles diyorsun madem evet fsb yi yukselttikce ramler de oc olacak o yuzden ramler 800 filansa 667 ye alsan biostan iyi olur.1.8v olan ram voltajini da 2.0 a kadar yukseltebilirsin yukarisina cikma gerci bilmiyorum markasi ne.islemciye de 1.4 filan ver en fazla.250 fsb yapsan mutlu balikci olursun bence.anakart cipin serin degil gunluk icin onu soyleyeyim fazla zorlamaya gelmez.
uygulamalarda bir sey degismeyecek degisse degisse ekran karti performansin artar ama bir goreyim demissin bir kere. -
quote:
peki... denemesi beles diyorsun madem evet fsb yi yukselttikce ramler de oc olacak o yuzden ramler 800 filansa 667 ye alsan biostan iyi olur.1.8v olan ram voltajini da 2.0 a kadar yukseltebilirsin yukarisina cikma gerci bilmiyorum markasi ne.islemciye de 1.4 filan ver en fazla.250 fsb yapsan mutlu balikci olursun bence.anakart cipin serin degil gunluk icin onu soyleyeyim fazla zorlamaya gelmez.
uygulamalarda bir sey degismeyecek degisse degisse ekran karti performansin artar ama bir goreyim demissin bir kere.
eyw.. ramler fazla kaliteli değil.. hi-level, üstünde soğtucu olsa da marka dandik sonçta.. ekran kartına etkisi olursa fena olmaz hani..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL-IVE -- 21 Eylül 2007; 18:28:08 > -
fsb'yi 230dan yukarı çıkartınca bilgisayar açılmıyor...o durumda voltajı mı yükseltmeliyim? -
hic voltaj vermeden mi ciktin 230 a?vermediysen kal iste orda windowsta da sorun cikarmazsa.verdiysen kac verdin degerler ne su anda?bir de ht link denen bir dalga var 1000 800 600 400 200 diye ya da 5x 4x 3x 2x diye secenekleri olan.ldt bus da olabilir onu 800 ya da 4x yap.230 dan sonra ramlerin yamuk yapmamasi lazim ama 2.1 v ver denemek icin ve 800 galiba hizlari onu da 667 ye indir biostan.gene olmazsa islemci voltaj istiyor demektir. -
quote:
Orjinalden alıntı: AL-IVE
amd athlon 64 x2 3800+ işlemcim var. üstündeki fan da standart fanı. çok aşırı olmasa da ne kadar overclock yapabilirim?
Voltaj vermeden 2400 civarina kadar.
+0,05 vererek 2600-2700
+0,75 & +0,1 vererek 2850'ye kadar yolu var
Stok fan 2500-2600'a kadar sorun cikartmayacaktir. -
arkadaşım o işlemci overclock a müsait değil. ben bi ara 2,4 ghz yapmıştım fakat orthos da stabil çalışmadı fazla ısındı.
zaten işlemci 2 ghz sen o anakartla 2,3 ghz de bile stabil çalıştıramıyorsan bırak defaultda çalışsın.
ne oyunlarda nede uygulamalarda bir fark hissetmezsin. -
quote:
Orjinalden alıntı: tuncaysanli
arkadaşım o işlemci overclock a müsait değil. ben bi ara 2,4 ghz yapmıştım fakat orthos da stabil çalışmadı fazla ısındı.
zaten işlemci 2 ghz sen o anakartla 2,3 ghz de bile stabil çalıştıramıyorsan bırak defaultda çalışsın.
ne oyunlarda nede uygulamalarda bir fark hissetmezsin.
Kendininki oc yapmayi ba$aramadin peki tamam.. Ama digerlerinin yapamayacagini nereden biliyorsun?
Ben kendim kullaniyorum günlük +0,05v ile 300FSB*9 = 2700Mhz'de DDR500 Ramlerimle.
Hem OC potansiyeli olmadiginida nereden cikarttin? -
quote:
Orjinalden alıntı: axiadam
quote:
Kendininki oc yapmayi ba$aramadin peki tamam.. Ama digerlerinin yapamayacagini nereden biliyorsun?
Ben kendim kullaniyorum günlük +0,05v ile 300FSB*9 = 2700Mhz'de DDR500 Ramlerimle.
Hem OC potansiyeli olmadiginida nereden cikarttin?
aferin sana
ne oldu işlemci sana madalya taktımı.
-
quote:
hic voltaj vermeden mi ciktin 230 a?vermediysen kal iste orda windowsta da sorun cikarmazsa.verdiysen kac verdin degerler ne su anda?bir de ht link denen bir dalga var 1000 800 600 400 200 diye ya da 5x 4x 3x 2x diye secenekleri olan.ldt bus da olabilir onu 800 ya da 4x yap.230 dan sonra ramlerin yamuk yapmamasi lazim ama 2.1 v ver denemek icin ve 800 galiba hizlari onu da 667 ye indir biostan.gene olmazsa islemci voltaj istiyor demektir.
hiç voltaj vermeden çıktım 230 a evet.. ramleri de 667'ye çekmiştim, 230 verince cpu-z'de ramler 730 küsür göründü. -
quote:
quote:
Hem OC potansiyeli olmadiginida nereden cikarttin?
Dostum zorla boşver zaten değiştireceksin sistemi komple ne kadar kazanım yapabiliyosan o kadar iyidir
-
quote:
quote:
amd athlon 64 x2 3800+ işlemcim var. üstündeki fan da standart fanı. çok aşırı olmasa da ne kadar overclock yapabilirim?
+0,05 vererek 2600-2700
Stok fan 2500-2600'a kadar sorun cikartmayacaktir.
quote:
Genellemesek diyorum, malum her Athlon64 X2 3800+ (AM2) aynı değil sonuçta. Mesela 4 farklı sürümü var bunların:
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.aspx?f1=AMD+Athlon%e2%84%a2+64+X2+Dual-Core&f2=3800%2b&f3=2000&f4=512&f5=AM2&f6=&f7=90nm+SOI&f8=&f9=2000&
F3 stepping ile 1.45v vererek 3GHz yapmışlar:
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3051&p=2
Burda da CCB8F 0715 MPMW kodlu F3 stepping Athlon64 X2 3800+ ile 1.40 voltta 3.3GHz yapmışlar:
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2348372&postcount=78
-
quote:
Orjinalden alıntı: olivier_kahm
quote:
quote:
+0,05 vererek 2600-2700
Stok fan 2500-2600'a kadar sorun cikartmayacaktir.
quote:
Genellemesek diyorum, malum her Athlon64 X2 3800+ (AM2) aynı değil sonuçta. Mesela 4 farklı sürümü var bunların:
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.aspx?f1=AMD+Athlon%e2%84%a2+64+X2+Dual-Core&f2=3800%2b&f3=2000&f4=512&f5=AM2&f6=&f7=90nm+SOI&f8=&f9=2000&
F3 stepping ile 1.45v vererek 3GHz yapmışlar:
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3051&p=2
Burda da CCB8F 0715 MPMW kodlu F3 stepping Athlon64 X2 3800+ ile 1.40 voltta 3.3GHz yapmışlar:
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2348372&postcount=78
benimki son linktekinin aynısı.. yalnız onlar büyük ihtimalle extra soğutma uyguluyorlar.. ben stok fanyla ne kdar iş ypabilir nerde durmam iyi olur diye sormştum.. bi de ramlerin sıcaklığını görebileceğim bi program var mı?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X