Şimdi Ara

Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gpu 98 99 olması için vsync ve fps limiti kapalı 200 fps gibi yapıştırması lazım 2k epic gibi bir ayarda ona da ne gerek var düşman kocaman her şey kocaman bi fortnite olsa insan arıyor 240 300 fps olsun tabi monitör de iyiyse ama bunda gerek yok.zaten bu yüzden sorguladım ben rtx3000 serisini hem beklemedim geçen sene haziranda bu kartı alırken hem 7 8 binken almadım ne gerek var diye.alan bir arkadaş 2k için 3080 çok demişti bana yani 4k'ya gider bir de monitör masrafı yapardık.

o 1.7 olayı da ilginç mesela fortnitede oynanmıyor o şekilde kıçı kırık oyunda ama RDR2 açarsan oynatıyor yetmediği yerde artıyor.yani programına oyununa göre farkeder farketmezsin.masaüstü sıcaklıkta oynamaz ama oyuna girersen baya oynar 60 olacağına 40 olur.abartı ısıtan oyunlar için iyi ama hepsi için değil.su soğutmada da eğri yapıyorsun ama beceremedim bir senedir.geniş geniş ayarlıyorum çünkü 70 derecede sistemi kapatıyor yani bi 34 derecede kırmızı düğmeye basılmaz hani 45 50 olsa anlayacam.öyle geniş ayarlayınca da çok ısınıyor oyundan çıksan da kendine gelmesi çok uzun sürüyor yani ya kendi ayarı ile çılgın bi 5 10 dakika geçireceksin oyun sonrası ya da sessiz kalacak ama uzun süre eski haline dönemeyecek.bir diğer kötülüğü de çok uzun süre oyun oynarsan ben curve başlığı için yaptım bir ara bu sefer 70 80 dereceye çıkıyor işlemci su 40 45 derece olursa.ısınmış su para etmiyor yani ondan belki böyle panik 34'te %100 vurdurmuş fanları corsair.

• sorunu hallettim suçluyu buldum. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB package power eskiye döndü. yüklediğim bir programdan kaynaklanıyormuş. sürekli kullandığım bir program değildi bir kerelik işimi görsün diye yüklemiştim aklıma iyi geldi denemek, arka planda sürekli çalışıyormuş, bir de nasıl kurduysam trayde, başlat menüsünde vs. hiçbir yerde kısayolu da yoktu. kullanım %0 görünse bile böyle olabiliyormuş demek ki. programın adı TMeter merak eden olursa. güzel program o konuda sorun yok yanlış anlaşılmasın kötülemiyorum. ücretsiz olarak başka alternatif yok zaten.

prizden ölçtüğüm watt değerleri 55-58'den 44-47'e düştü. temiz kuruluma göre yine fark var mesela onda en düşük 38-39 gördüm, biraz program falan kurdum 40-42'ye çıkmaya başladı. o kadar fark da normal artık bir sürü program yüklü asıl kurulumda, ayrıca 2 adet nvme ssd vardı onları da çıkarmıştım, windows yeni kurulum yaparken diğerlerini bozmasın diye. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB 

buna benzer bir sorun yaşadığını düşünen varsa hwinfo'dan core c6 residency değerini kontrol etsin. boştayken en az %90'a kadar çıkması lazım.

fan ayarı için argus monitor'ü bir deneyin derim eğri yerine manuel girin profillere kaydedin kısayol atayabiliyorsunuz.

edit: qbittorrent de aynı şeye sebep oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 16 Temmuz 2021; 8:14:23 >

• StG 44 kullanıcısına yanıt

prizden 50w olayına takıldım sadece.neyle ölçüyorsun?wattmetre var bende bütün sistem monitör hoparlör vs 120w çıkıyor boşta ama hoparlör çekiyor 15 20 monitör çekiyor 60 70 sen sadece kasayı mı ölçüyorsun?

bu argus paralıymış ama 30 gün denemesi var bakalım neymiş?

• kasa smart plug var onunla ölçüyorum, evet psu'nun fişini bağladım sadece kasayı ölçüyor.

o deneme süresinin üstüne bir de winrar gibi uyarı vererek kullandırtıyor belki o da 30 gün vardır. ama programı beğendiğim için satın almıştım ben 1 yıllık lisans. işin güzel olan kısmı şu lisans bitene kadar çıkmış olan tüm sürümleri lisans bittikten sonra da kullanabiliyorsunuz. sadece yeni sürüm için lisans istiyor, ona da pek gerek yok, ha yeni bir anakart alırsınız onda çalışmaz vs. anca o zaman düşünülür.

• anladım sadece kasa ise mantıklı boşta işlemci zaten çekmiyor ve nvidia kart diyorsun ne kadar yükte hede hödö değerleri olsa bile boşta çekmiyor gibi bir şey geriye de bir şey kalmıyor.

programı kurdum ama kıramadım yenisi varmış paylaşan kalmamış.kurcaladım ben yaşlı bir adamım çok karışık geldi.icue yani su soğutmanın programı ile cebelleşmek daha kolay sanki.devir de veriyorsun da ayrı ayrı verilmiyor sabit 1700 falan yapsam ısınmaz bir daha ama boşta 1300 bile rahatsız ediyor beni.balanced hazır planında da 500 600 yapıyor bir düzgün profil koymamışlar quiet var üzerine artık onda 200 300'dür.boşta 1000 yükte 1700 yap hulen gibi bir ayar olsa mesele kalmayacak onu da curve ile ayarlayacaz artık.çok fazla nokta koymuşlar ondan karıştırıyorum.

• evet hocam sanırım yok korsan versiyonu ama deneme süresi boyunca tüm özellikler açık, kısıtlama yok. bana da başta karışık geldi biraz çünkü sadece fan kontrol dışında çok fazla özelliği var ama fan kontrol kısmı bile bayağı zengin. sistemde ne kadar sensör varsa ona göre fan hızı ayarlayabiliyorsunuz. tek sensör yetmedi mi, birden fazla sensöre göre, onların ortalamalarına göre, çıkılan max. sıcaklığa göre vs. yapabiliyorsunuz. mesela ben kasa fanlarını gpu ve cpu iki sensöre göre ayarladım. hangisi daha sıcaksa ona göre hız belirleniyor. cpu neyse de gpu sıcaklığına göre bios'tan fan eğrisi yapılabilen anakart bile yok diye biliyorum. program olarak da buna benzer başka bir program yok, görmedim, bilmiyorum.

aio desteği de olması lazım corsair aio support vs. yazıyor ayarlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 17 Temmuz 2021; 8:41:55 >

dün iş yerindeki makineye kurdum x470 3300x ama bir şey anlamadım.şimdi böyle diyince sen bir de bu makineye kurdum aio desteğine gerek yok görüyor zaten.su soğutmayı anakarta sata kablosu ile bağlayınca aygıt gibi görüyor herhalde.bu iyi oldu bir daha icue kurmam gerekmez diyelim bench yapmak için fanları kökleyeceğim zamanlarda.

Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 17 Temmuz 2021; 9:25:18 >

• Alıntı

metni:
    en başta all-core hızları 150-200 MHz düşük veriyordu, PBO2 açıp kapadıktan sonra düzeldi, öncekiyle aynı. bu durumu sistemi ilk kurduğumda da yaşamıştım. cinebench r20/23'de all core 4400-4450 MHz görüyor şu an stockta.

bugün farkettim de defaulta alırken aslında curve optimizer ayarı etkin kalıyormuş. diğer tüm ayarlar (pbo limits, scalar vs.) defaulta dönüyor bir tek bu dönmüyor. yani stock + all core -20 co ile kullanmışım bugüne kadar o yüzden o kadar yüksek boostluyormuş işlemci. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB 

haydii tek tek kapatacak mıyız ya ben de direkt o kadar ayarı en tepeden auto yapıp geçiyordum kapanıyor diye biliyordum.anakartın modeli neydi bizde de mi öyle ki valla iyi değilmiş o kim uğraşacak o kadar ayarı auto yapmaya?advanced'den auto'ya alıyorum ben bi dikkat edeyim bakalım bende de mi öyle?bana da olmuştu şimdi hatırladım ama amd overclocking'den değil tweakerdeki PBO kısmında +200 kalmış geri her şey auto ona rağmen boostlamıştı koca ayarı nasıl göremedim anlamamıştım.oluyor böyle şeyler boşver bir şey öğrenmişsin işte.biz de dikkat edelim nasılsa kapattık diye boşvermeyelim.bu yüzden fps'ye bakmak için değil ama bir kelek var mı diye afterburner tarzı bir program sürekli açmak lazım kart ısınır su soğutma bozulur her şey olur.ryzende açarım sürekli ama intel sistemde açmıyorum hiç.amaan diyorum takılmıyorsa sorun yok.geçen bi açtım intel sistemde cyberpunk'ta 2k ultra ama RT ayarı bir kademe düşük.60 fps diyor dedim iyi valla hiç takılmıyor.bitirdim aslında ama ilk seferde kaçırdıklarımı atladıklarımı yapıyorum şimdi.

• msi x570 tomahawk hocam. bios yeni sürüm olmasına rağmen değişen bir şey yok ben de tepeden auto yapıp geçiyordum. curve optimizer'e girip disabled yapmak gerekiyor. benim için iyi oldu gerçi bir zararı olmadı ama whea error diyenler belki de kapattıklarını sandıkları bu ayarlar yüzünden uğraştılar. bir de pbo ayarları iki yerde var biri oc kısmında diğeri anakart ayarları kısmında. oc kısmında değişiklik yapınca yaptığın değişiklikleri gösteriyor bios'tan çıkarken ama diğer taraftan yaparsan hiç değişiklik yapmamış gibi değişiklik yapmadın ki diyor. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB yine de en iyisi anakart ayarlarından yapmak gibi en azından benim için.

msi afterburner sürekli çalışır bende hotkey atadım görünmesini istemediğim zaman gizliyorum, neden bilmiyorum hoşuma gidiyor kendime göre de ayarladım hwinfo'dan sensör ekledim intel amd farketmez benim için. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB  alert için hwinfo kullanılabilir bende ayarlı, argus monitörde de vardı sanırım.

PBO ayarlarını disable yaptım

sağdaki disable ve 0.3 hatta 0.298 çakılı hiç oynamadı önceden sürekli inip çıkıyordu.demek ki disable yapmak gerekiyor PBO ayarlarını kullanılmayacaksa ama asus anakartlarda olan bir PBO ayarı daha var işte serin tutmak için enable yapın performans için disable yapın diye fbo max mı öyle bir şey o da oynatıyor olabilir onu auto bırakıp gerisini disable yapayım bakalım ne oynatacak?bu arada win11'in canına okudum ilk kurudğumda 5 binin biraz üzeri alıyordu ne var ne yok kurunca ve alttaki servisleri kapatmakla uğraşmayınca böyle oldu.

üstte sağda fbo max disable idi bu auto

bu enable

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 24 Temmuz 2021; 11:56:13 >

• böyle bir durum olunca şöyle yaptım ayarları

voltaj düşüyor ama hızlı oynuyor demek ki bu kadar uğraşmaya gerek yok böyle 1x falan seçince biraz daha aktif oluyor sanki.autoda kalabiliyor demek ki bazı şeyler ama disable yapmakta fayda var bazılarını eğer curve kullanılmayacaksa.

• pbo fmax enhance ayarın adı aratınca çıktı, biraz baktım gereksiz bir ayar kağıt üstünde daha yüksek hızda çalışıyormuş gibi görünüyor işlemci fakat hwinfo'dan effective clock'a bakınca arada çok fark olduğu görünüyormuş, zaten benchmarklarda daha düşük puan almasının nedeni de buymuş.

benim anakart sadece curve optimizer'ı etkin bırakıyor sanırım, pbo scalar ayarını değiştirmeden önce ve manuel 1x olarak yaptıktan sonra cpu-z bench yaptım. pbo limiti default değerleri girdim tek tek (76W/60A/90A). pbo açıkken 10x yapıyordum scalar auto'dan geri alınca da 10x olarak çıkıyordu zaten hafızaya alıyor. curve optimizer kapalıyken de sonuçlar var.

curve optimizer all core -20, pbo scalar değiştirmeden önce yani belirsiz

curve optimizer all core -20, pbo scalar 1x

bios güncelledikten sonraki ilk test yani curve optimizer vs. yok her şey default

bir de bugün her şeyi defaulta alıp denedim sonuç bu

puan yüksek çıksın diye program kapatmadım değil. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB 120mm kule tipi tek fanlı soğutucu var fanı da %80'e kökledim. pbo scalar için boost hızı, voltaj onlara da baktım bir fark göremedim. ama hangi anakartın hangi ayarı sabit bıraktığı konusu belirsiz. bazısı boost override'ı bile eski haline çevirmiyormuş sanırım.

ben bu aletle bir kere tek çekirdek 666 yaptım.hemen nöbetçi exorcist çağırdım.Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB  bir daha da olmadı adamlar çok para alıyor ama işlerini düzgün yapıyorlar hep 661 662 aldım curve açık tabi.saat hızları 5600x'te yetersiz kalıyor bi 5800x 5900x'in curvesi gibi 5050 mhz olmayınca.5950x gördüm 704 yapan.fmax mıdır nedir yaramaz performans isteyen onu açmaz.scalar 10x'te de sağlam asılıyor yalnız güç voltaja.onu auto bırakmaya başladım ben son dönemde.curve bugüne kadar yapmak isteyenlerin ilgilenmesi gereken bir şeydi ama bundan sonra yapmak istemiyorsanız da yapmanız gereken ayar varmış.curve başlığını zen3 mü kullanıyorsun geal vatandaş diye değiştirmek lazım.Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB 

• pbo mafya gibidir bir kere girdin mi çıkamazsın da yapılabilir Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB  puan işini arkadaki programlar ve sıcaklık çok etkiliyor. mesela cpu-z skorları konusuna mesaj atmıştım o skorlar için camı açmıştım kasayı cama çevirmiştim falan. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB 

https://forum.donanimhaber.com/islemcilerin-cpu-z-benchmark-siralamalari-ana-konu--109123609-108#148676930

pbo limits motherboard, scalar 10x, override 200, curve optimizer all core -20 ayarlarım bu şekildeydi.

bir önceki versiyonda boost override değerini 200'ün üstüne çıkarabiliyordunuz, 300 vardı mesela 4950 oluyordu, onun üstü var mıydı tam hatırlamıyorum ekran görüntüsü de almamışım baktım, ama 5950X'e yetişemez tabi.

patch b çıkmış kurak mı?Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB  beta yav o caydırıyor yoksa kurmuştum şimdi.hemen başlamışlar optimizasyon cart curt demeye.bundan sonra çıkacak bioslar performans getirecek.başlık konusu olan bios hata çözdü.

• benim anakart için gelen yeni sürüm yok ama en son kurduğum patch b'miş sanırım zaten. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB msi bios versiyonunu aratınca yok bu patch b değil a diye tartışma döndüğünü görmüştüm çok da üstünde durmamıştım ama. şimdi tekrar baktım x570 tomahawk'a gerçekten patch b vermişler (hwinfo'da yazıyor), ama diğer modellerde msi sürüm notlarında patch b demesine rağmen patch a vermiş tartışma o yüzdenmiş. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB benim patch b de beta bu arada ama sen bilirsin modele göre arat şikayet var mı diye bak yine de.

• Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB

bi de bununla bakayım dedim bu da b diyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.