Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.8.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (625. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.079
Cevap
189
Favori
1.342.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kim ne derse desin 20.2.2 en iyisi aylardır tek bir hata almadım neden macera arıyorsunuz onu anlamış değilim
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Dostum sistemi yukarıda saydıklarım kontrol edilerek tam stabil olan şekle getiren herkes istediği sürücüyü kuruyor.. Sende bir şekilde 20.2.2 de kaldın ama bak dikkat güncelleyemiyorsun.. O da sıkıntı.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    yeni ekran kartları bence psu kaynaklı problemler yaşıyor benim psu şuan bunla süper çalışıyor diyelim
  • Bayağı hata düzeltme var. Kurduk bakalım.
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Çok önemli bir kesim sorununu çözenlerin büyük dilimi psu üzerinden sorununu çözdü ama (sana demiyorum bu kısmı)-> kimse bana psu değiştir %100 sorunum çözülür mü diye sormasın kesinlik istemesin sanki burada yardımcı olmaya çalışanların bir sorumuluğu varmış gibi.. Veya uzaktan uzağa sanki müneccimmiş gibi makinesini görmeden kesin sorununun çözümünü bilebilecekmiş gibi.. Liste burada örnekler konularda deneyecekler örneklere bakarak sorun yaşıyorum diyenler yapılabilecekler bunlar.

Tekrar vereyim geride kalmasın: Freesync sürücüde yok artık onu da denemek isteyen olursa diye notlar arasına ekledim.

En net çözüm olanların başında gelen liste:

1. A - B tier psu ya geçtim ve yanında çift ayrık kablo (ekran kartı destekliyorsa) kullandım. Veya kasanın prize takılan fişini değiştirdim sorun çözüldü. %50+

2. Sistemdeki işlemci ram undervolt oc işlemlerini iptal ettim sorun çözüldü.

3. Ramleri ya da en düşük sınıfta olan anakartımı ya da anakartımın biosunu önceki versiyon ile değiştirdim ya da xmp kapattım ya da ssd yerine farklı diske temiz format kurulum yaptım sorun çözüldü. (Veya ramlerime 1.38v verdim)

4. Bir önceki sürücüye temiz kurulum ile döndüm sorun çözüldü. (Anakart, ses kartı ve diğer sistem sürücüleri de güncellenerek)

5. Gpu'ya undervolt veya power limit azaltma ya da arttırma yaptım sorun çözüldü.

6. Görüntü kablosunu değiştirdim ya da yanında sürücüden hdcp kapattım sorun çözüldü.

7. Freesync-gelişmiş senkranizasyom açtım-kapattım.

8. Ekran kartım garantiden değişti sorun çözüldü.

Bunlar üzerinden arkadaşlar kesin çözüm sağlayan örneklere bakılarak geçici değil kesin çözümünü bulmak zorunda.

Not: High power performance gd gold 600w olan modelini tier b de olsa önermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Eylül 2020; 11:37:0 >

• Arkadaşlar merhaba, indiriyorum driveri, büyük bir umutla stutterin çözüleceği driveri bekliyordum çözdük yazmışlar umarım öyledir. Sizde durum nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scapegoat111

Arkadaşlar merhaba, indiriyorum driveri, büyük bir umutla stutterin çözüleceği driveri bekliyordum çözdük yazmışlar umarım öyledir. Sizde durum nedir ?
    Hangi oyunlarda yaşıyorsunuz 20.4.2 deyim stutter sorunu yaşamadım da merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaiTrQ

Hangi oyunlarda yaşıyorsunuz 20.4.2 deyim stutter sorunu yaşamadım da merak ettim

Alıntıları Göster
    dayz stutterden geçilmiyor oyun deneyimini bozacak şekilde değil ama yinede hissettiriyor

cs go da çok nadir oluyor ve oynanışa etkisi yok denecek kadar az fark etmeye çalışırsan edebiliyosun sadece

lolde de nadiren de olsa yapıyor aynı csdeki gibi milisaniyelik oynanışa etkisi yok fark etmeye çalışırsan fark edebiliyorsun

Bundan sonra laptop vardı 9750h 1660ti aynı sorun vardı aylar boyunca uğraştım çözemedim şimdi r5 3600 5600 xt deyim aynı şey devam

en son her şeyi satıp ofis bilgisayarı alıcam oyunlara tövbe edicem, aklıma iki şey geliyor bu problemler ya herkeste var ama çoğu fark etmiyor benim gibi takıntılılar fark ediyor ya da gerçekten ben şanssızım

düzenleme: cs go ya girdim şimdi oynanmıyor bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapegoat111 -- 30 Eylül 2020; 11:20:10 >

• Ben takılma sorunum kalmadı. RX 570 e iyi geldi sürücü.
  • scapegoat111 kullanıcısına yanıt
    Vrm soğutmasız anakart mı kullanıyorsunuz ?

• Sorun yaşayanlar buzdolabını değiştirsin kesin çözüm hiç oyunda shutter, atma, donma, siyah ekran kalmıyor. AMD nin driverlarında hiç bir problem yok yani boşuna driverlara b*k atmayın sorun ya buzdolabı yada çamaşır makinesi kaynaklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Vrm soğutmasız anakart mı kullanıyorsunuz ?
    Kasa: Asus Vento VG06F USB 3.0 RGB ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa

Anakart: MSI B450M PRO-M2 MAX AMD B450 Soket AM4 DDR4 4133(OC)MHz mATX Gaming Anakart

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz 35MB Soket AM4 Fanlı İşlemci

İşlemci Soğutucu: MSI GG CORE FROZR S 120mm Gaming (Oyuncu) İşlemci Hava Soğutma

Termal Macun: Zalman ZM-STC7 4Gr Termal Macun

Ekran Kartı: XFX AMD Radeon RX 5600 XT 14GBS THICC II Pro 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kart

Ram: Adata XPG Gammix D30 AX4U300038G16A-SR30 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Kırmızı Gaming Ram

SSD: Xpg SX8100 ASX8100NP-512GT-C 512GB 3500MB-3000MB/s M.2 PCIe NVMe SSD Disk

Psu: Corsair CV550 CP-9020210-EU 550W 80+ Plus Bronze Power Supply

Wifi Adaptör: Asus PCE-AC51 DualBand AC750 PCIE Adaptor

Monitör: MSI Optix G271 27” 1ms 144Hz FreeSync Anti-Flicker IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör

sistem bu hocam,
    ayrıca 20.4.2 ye geri döndüm hiç bir gelişme yok oyun oynanmaz vaziyette

Gelişme yok çünkü ekran kartı sürücüsüyle alakası yok durumun neyle alakalı orasını çözmek sizde. Vrm den bahsedilmiş mesela oyunda sıcaklıklara bakıyormusunuz hwinfo kurup arkada çalışırken bir süre oyun oynayın ardından max sıcaklıklara bir göz gezdirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Gelişme yok çünkü ekran kartı sürücüsüyle alakası yok durumun neyle alakalı orasını çözmek sizde. Vrm den bahsedilmiş mesela oyunda sıcaklıklara bakıyormusunuz hwinfo kurup arkada çalışırken bir süre oyun oynayın ardından max sıcaklıklara bir göz gezdirin.
    Emin olun aklınıza gelebilecek her yolu denedim, sttuter ile ilgili açılmış son 4 ayda türkçe ingilizce bütün forum konularını baştan aşağı okudum uyguladım sonuç alamadım
    550W yeterli değil o kart için, ben de aynı kartı kullanıyorum, haberiniz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: scapegoat111

Emin olun aklınıza gelebilecek her yolu denedim, sttuter ile ilgili açılmış son 4 ayda türkçe ingilizce bütün forum konularını baştan aşağı okudum uyguladım sonuç alamadım

Alıntıları Göster
    Bak şimdi hazırlan birazdan oyun içi 130-140w zor tüketen 5600XT için sana ''karşim o power yetersiz yalnız daha kaliteli power al'' demeye başlayacaklar

Sen diyeceksin ki shutter ile power yetersizliğinin ne alakası var? yine aynı cevap ''o power yetersiz, kalitesiz, önermiyoruz daha kalitelisini al''

Şu konuda muhatap olacağın adamlar oyunlarda shutter yiyorum dediğin zaman sana power yetersiz diye cevap verebilecek kapasitede adamlar yani burada ki insanlardan medet umma cidden bak 10 kişiden 7 si gelir power al, ssd al, anakart değiş der, 2 kişi sorun driverlarda değil driverlar gayet sorunsuz der, son 1 kişi de gelir gerçekleri yazar linç yer

Yapacağın tek şey internet bağlantısını kapat ve DDU ile güvenli mod da tüm sürücüyü kaldır daha sonra 20.4.2 WHQL i indir ve kurarken fabrika ayarlarına sıfırlamayı seçerek kur. Yaşadığın sorunların donanımsal değil, leş driverlardan kaynaklı olduğunu anlayacaksın

Edit: konuyu yazdığım gibi biri damlamış zaten tam tahmin ettiğim gibi

Sen dediğimi yap 20.4.2 WHQL kur ve power yetersiz diyenleri blokla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 30 Eylül 2020; 14:50:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VulonViing

550W yeterli değil o kart için, ben de aynı kartı kullanıyorum, haberiniz olsun.
    Boş boş konuşmayın yahu her şeye power yetersiz power yetersiz bir ezberlemişsiniz power da power yeter arkadaş baydınız milleti de yanlış yönlendirmekten bıkmıyorsunuz.

5600XT dediğin %99 peak değerlerde bile 140W anca güç tüketen bir kart. 12V kanalından 44A 528W güç üretebilen VS550 güle oynaya çok rahat 5600XT yi besler. Gerçekten bilginiz yoksa ezbere o yetersiz bu yetersiz diye konuşmayın önce power yetersiz olunca ne olur onu öğrenin. Adam shutter sorunu yaşıyorum diyor hoop hemen power yetersiz. He kardeş he power yetersiz bir salın artık şu insanları

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Bak şimdi hazırlan birazdan oyun içi 130-140w zor tüketen 5600XT için sana ''karşim o power yetersiz yalnız daha kaliteli power al'' demeye başlayacaklar

Sen diyeceksin ki shutter ile power yetersizliğinin ne alakası var? yine aynı cevap ''o power yetersiz, kalitesiz, önermiyoruz daha kalitelisini al''

Şu konuda muhatap olacağın adamlar oyunlarda shutter yiyorum dediğin zaman sana power yetersiz diye cevap verebilecek kapasitede adamlar yani burada ki insanlardan medet umma cidden bak 10 kişiden 7 si gelir power al, ssd al, anakart değiş der, 2 kişi sorun driverlarda değil driverlar gayet sorunsuz der, son 1 kişi de gelir gerçekleri yazar linç yer

Yapacağın tek şey internet bağlantısını kapat ve DDU ile güvenli mod da tüm sürücüyü kaldır daha sonra 20.4.2 WHQL i indir ve kurarken fabrika ayarlarına sıfırlamayı seçerek kur. Yaşadığın sorunların donanımsal değil, leş driverlardan kaynaklı olduğunu anlayacaksın

Edit: konuyu yazdığım gibi biri damlamış zaten tam tahmin ettiğim gibi

Sen dediğimi yap 20.4.2 WHQL kur ve power yetersiz diyenleri blokla.

Alıntıları Göster
    Hocam tek tük de olsa power değiştirip 5600 5700 xt kartlarda sorunlarını çözenler var. Ama az önce format attım oyun yok şuan yüklediğim zaman test ederim şuan 20.9.2 deyim sorun devam ederse 20.4.2 yükleyeceğim yine devam ederse o kadar para multimedya bilgisayarına gitmiş olacak :)

Yinede arkada hwinfo çalışırken oyuna girin biraz oynayın voltajda sıkıntı varsa o da gözükür 12v 5v 3v değerlerinde.
    Vrm soğutucusu olmayan anakartlarda vrm için ısı sensörü varmıdır emin değilim ama yinede bakmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Yinede arkada hwinfo çalışırken oyuna girin biraz oynayın voltajda sıkıntı varsa o da gözükür 12v 5v 3v değerlerinde.
    Vrm soğutucusu olmayan anakartlarda vrm için ısı sensörü varmıdır emin değilim ama yinede bakmak lazım.
    Tamam deniyecegim hocam, sizde hiç olmuyor mu frametime spike denen illet ?
  • 
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.