Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.8.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (854. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.074
Cevap
187
Favori
1.337.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 850851852853854
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bende öyle. 2021 Mayıs ayından beri kullanıyorum şükür şimdiye kadar hiç bir sıkıntı çıkartmadı. Xfx kartı hem sessiz hem serin çalışıyor. 2k monitörümde şimdiye kadar performans eksikliğini de hissettirmedi. Ama bu yıl başından sonra üst kartlardan birine geçme zamanı geldi gibi :) Tabi yine AMD tarafında.

• Arkadaşta Sapphire 7900XT vardı, şikayet üstüne şikayet. Yapmadığı tweak, donanım kombinasyonu vs. kalmadı. Hattâ bir ara Adrenalin sürücülerini silip standart Microsoft sürücüleri ile kullandı kartı. Sürekli abdürd zamanlarda çökme vs. yaşıyordu. En sonunda illallah deyip servise verdi. Bakalım sonuç ne çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Ağustos 2025; 14:57:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ben kendim Sapphire Pulse 7900XT kullanıyorum, şikayetim yok. Geçen sene WoW düzenli olarak çöküyordu, birkaç ay içinde sürücü güncellemesiyle çözdüler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende 5080 kullanıyorum Nvidia driverlarından yaşamadığım sorun kalmadı.

580.88 de oyunlarda donma ve çökme sorunları yaşadım.

577.00 da pc ilk açtığımda ekran kartımı tanımıyor arkadan mavi ekran verip reset atıp düzeliyordu

576.88 geri döndüm tam sonucu bilmiyorum

576.80 de fpslerim düştü stutter sorunlarım vardı.

her eski sürüme geçsem sorunlar hep oldu. Bir driver da ise pc açıkken ekran kartını tanıdığı halde bir süre sonra kartı çıkarmışım gibi davranıyordu. Bende RX 9080 XT bekliyorum çıktığında 5080 satıp kırmızı takıma geçeceğim.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

İnsanların yaşadıkları sorunları görmek istemiyorsanız emin olun sıkıntı sizdedir.

Bende önceki mesaja binaen diyorum bu sivri çıkış niye demek ortada bir fanatizm var, en sevmediğim profiller kraldan çok kralcı olanlar diğeri de kendini alim karşısındakini cahil sananlar...

• Svideoz kullanıcısına yanıt

Ne alakası var hocam?

Kartı aldığımdan internet tarayıcısını kullanırken ekranın anlık 1-2 saniye kararma sorunu vardı , tarayıcı içerisinden "Donanım hızlandırmayı kapatma" olayını iptal edince düzeliyordu. Daha sonraki güncellemelerle bu sorun düzeldi.

Wattman hatası en çok karşılaştığımız hataydı sayfalarca konuşuldu , kiminin güç kaynağı değişince düzeldi , kiminin kullandığı uygulamadan vs. Son 1 seneden fazladır hiç wattman hatası almadım.

Şimdi bunları sorun olarak görmüyoruz demiyorum ama bu sorunlar oyun oynarken ya da PC'yi kullanırken hiç bir şekilde olumsuzluklar yaratmıyordu. Dediğim gibi 1-2 senedir sorunsuz kullanıyorken "Birileri sorun yaşıyor sen görmüyorsan 3 maymunu oynuyorsun" demek haksızlık. AMD para mı veriyor ki koruyup sorunları gizleyelim.

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

Chrome da tüm olası tüm opsiyonlara baktım edge i ve operayı denedikten sonra ancak format atarak takılma sorununu çözebildim şimdi bunu sorun olarak görmeyelim mi? Daha geçtiğimiz gün winsat başlattım sistem ayarları sıfırlanıyor hatası aldım şimdi ne yapalım bunları söylemeyelim mi. Oyunlarda çökme sorunları mevcut ve amd bunu bilinen hatalar olarak belirtiyor amd bunu açıklarken üstünü mü örteceğiz yani cidden tuhafıma gidiyor işlemcim ryzen 7 5700 ekran kartım 9060 xt hani intel sempatizanı olma durumum da yok ama eğriye de doğru diyemem hocam.

Söylemeyelim mi diyorsunuz da insanlar konuşmasa nereden bileceğiz zaten bu sorunları? Demek ki herkes özgürce söyleyebiliyor. Tabi ki sorun yaşayan bir kişiye "bende hiç sorun yok, belki de sorun sizdedir" şeklinde yaklaşım bencilce, size katılıyorum. Lakin bu konuda son zamanlardaki bu infiali yaratan şey, Baltaş kardeşimizin tırnak içinde söylüyorum, "kasti amd'yi hedef göstermiş" gibi görünen videosundan ötürü bunlar yazıldı birazda. Kimisi bu arkadaşı samimi bulabilir, ben bulmuyorum.

Bence sorun amd'de değil. Sorun biziz. Tartışacaksak bunu tartışmalıyız. Olmamış eriği alıp bu ekşi diye şikayet ediyoruz. Ekşi tabi [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.8.1 WHQL  (FSR4-AFMF2.1-RSR) 

Bunlar bilinmeyen hatalar değil. Az biraz teknoloji okur yazarlığı olan herkesin bilincinde olduğu şeyler. Intel, amd veya nvidia ürünü kullanın farketmez. Tüketicilere son 10-15 yıldır her alanda tam olmamış ürünler pazarlanıyor. Olmamış kartı, olmamış yazılımla çıkarıp takvime uygun satış derdinde hepsi. Cw'siz gpu almak piyango durumuna gelmiş. Nvidia'nın kablo yakma sorunu, eksik roplar vs. Amd'de wattman sorunları, shutterlar vs. bunların hiçbiri tesadüf değil. Bu tip sorunları hangi marka donanımı kullanırsan kullan, bence her 10 kişiden 3-4 ü yaşıyordur ve bu çok yüksek bir oran aslında. Kimisi için çok büyük sorun bunlar, kimisi ise dile getirecek kadar bile önemsemiyor.

Mesela oyun sektörü tamamen farklı bir sektör lakin orada da durum böyle. Olmamış oyunlar early access adı altında tabiri caizse çakılıyor millete. Tam sürüm optimizasyon özürlü oyunlar çıkarıp, fsr/dlss gölgesi altına sığınan binlerce çöp oyun var. Ve tüm bu ham olmamış donanımları ve yazılımları satın alanlarda bizleriz. Alıştırıldık buna çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 8 Ağustos 2025; 23:0:3 >

Ben sorunsuz mu diyorum daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz!

Anlatıyorum "Böyle böyle sorunlar vardı , bazıları çözüldü , kendim de şimdiye kadar bu sorunları yaşadım ama hiç bir oyunda çökme vs yaşamadım" diyorum , inanmayıp bana gelmiş "Bunu söylemeyelim mi , şöyle yapmayalım mı?" diyorsunuz.

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

Okuduğumu gayet iyi anlarım hocam! O sebeple oyunlarda çökme olduğunu bunu amd nin de kabul edip release notlarda bunları yazdığını söylüyorum! Ortada kimilerin anlattığı gibi toz pembe bir mevzu yok. Ha ileride bu sorunlar çözülür mü muhtemelen evet ancak bunları konuştuğumuzda da fütursuzca muhalefet edilmemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun Yaşayanlar Driveri Driver Only Kurun Çöp Adrenalin Edition Gereksiz Program Windows 11'İ ReviOs 11'Li Kurdum Yağ Gibi Akıyor Jet Gibi Bilgisayar Ne Sorun Var Ne Problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendTürkiye -- 9 Ağustos 2025; 15:31:45 >
  • LegendTürkiye L kullanıcısına yanıt

Driver only olunca uygulama gelmiyor ve uygulamanın özelliklerini kullanamıyoruz maalesef. O yüzden benim işime yaramıyor bu versiyon.

Ek olarak son zamanlardaki driverlarda sorun artışı var gibi gerçekten. Önceden overclock-fan ayarı ile kullanır sorun yaşamazdım. Tık demezdi. Son güncellemer ile 3-5 günde bir ayarlar sıfırlandı diye hata alıyorum, bu şekilde oyundan atıyor. Hem oyun gidiyor hem ayarlar. Çok olmaya başladı son zamanlarda.

• AirLife kullanıcısına yanıt

ben kullanmadığım için yüklemiyorum uygulamaya huzurluyum şuan

• LegendTürkiye L kullanıcısına yanıt

Özellikler renk ayarı ile kullanıyorum. O kadar canlı renge alıştım ki, hackintosha geçtiğimde görüntü, renk kalitesi berbat geliyor. Kurmamak imkansız gibi bir şey benim için. :D

• 
Sayfa: önceki 850851852853854
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.