Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.6.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.037
Cevap
184
Favori
1.334.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herzaman Windows 10 x64 için çıkan sürücü düşük boyutlarda olur iken bu sefer en yüksek boyuta ulaşmış :S
  • Onu bilmiyorum o zaman.

Yalnız Crimson'ı ddu ile kaldırıp, amd uninstaller programı ile de C'deki tüm amd dosyalarını kaldırdıktan sonra sırasıyla
    önce 15.7.1,
    sonra 15.7
    ve en son 14.12 sürücüsünü denedim.

Şu an ekran kartı masa üstündeyken yine %87 yükte çalışıyor. Vay ben Crimson'a ne diyeyim :-) Zorla format attıracaklar da onun da kesin çözüm olacağının garantisi yok. Neyse bir süre böyle kalsın. Sonrasında bir çaresine bakarız.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    O eski sürücülerlede yapıyorsa gözden kaçırdığınız birşey vardır.
  • 15.12 ile GTA V oynarken gölgelerde oluşan bozulma devam etmekte. İlginç olan sadece GTA V oynarken oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sorununuz nedir tam olarak? Bir de hangi işletim sistemi + driver sürümü & ekran kartı kullanıyorsunuz?
  • River City Super Sports Challenge - All Stars Special adlı oyunda 15.12 crimson ile bozukluklar meydana geldi.15.11.1 catalyst sürümüne geri döndüm.

win 10 64 bit
    r9 280x
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

River City Super Sports Challenge - All Stars Special adlı oyunda 15.12 crimson ile bozukluklar meydana geldi.15.11.1 catalyst sürümüne geri döndüm.

win 10 64 bit
    r9 280x

hocam ne is 280x'e geri mi dondunuz yoksa 280x olan sistem mi o sekilde?hani ben de bazen 380'de boyle 280x'te boyle diyorum ama iki makine var bende oyle bir sey mi?

yeni geldim sehir disindan simdi 15.12 kuruyor muyuz kurmuyor muyuz?

bosta masaustunde %87 calistiran arkadasin makinede bitcoin virusu olabilir mi?malwarebytes anti malware ile bi taratin ucretsiz.
  • Crimson sorunları en az 1 sene sürer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw arkadas şu driveri bi kurdurmadınız :D şimdi bu masa üstündeyken sorun cikartiyor mu cikart miyor mu
  • BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    Masaüstündeyken nasıl bir sorundan bahsediyorsun onu anlamadım ama bende sıkıntı yok CS GO'da ilk başta hiç bir sorun yok sanmıştım fakat arada anlık takılmalar yaşamaya başladım. Bu 15.11'de yoktu Birde GTA 5'te artifact hatasına benzer hatalar yaşamaya başladım. Bu da 15.11'de daha azdı. 14.7'de falan neredeyse yok gibiydi. Çok daha nadirdi eski sürücülerde. Başka bir oyunda problem yaşamadım.
  • masaüstündeyken %87 yükte calişiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuBBa123

masaüstündeyken %87 yükte calişiyormuş.

Bende öyle bir sorun yaşanmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

15.12 ile Gta 5'te daha fazla grafik hataları alıyorum. 15.11 de daha azdı. Artifacts benzeri hatalar oluyor.

Bende 1 kere ekran kipkirmizi oldu reset attim ama vga ya oc yapmistim emin olamiyorum.

gta 5'te ve hitman absolution'da kırmızı ekran bende de olmuştu, ardından reset atmıştı makine. arka planda msi afterburner aida64 gibi izleme yazılımı varsa kapat hocam. işlemcide overclock varsa çarpanı biraz düşür. atıyorum 4.3 ghze overclockluysa 4.2 ghze çekip tekrar dene.
  • her sey mi kotu? degil tabi. onceki betalarda surucu cokuyordu. ozellikle dota2 sonunda cokup deli ediyordu. whql gelince cozuldu. gerci unutmusum amd bedava whql testine cok para gidiyor diye beta cikartiyordu degil mi?
  • Evet maalesef 280x'e mecburen döndüm , dönmek zorunda kaldım.Çünkü ekran kartlarını takas yaptığımız arkadaşla psu'larıda değişmiştik 280x ve ocz 80+700watt power'i verip 380 ile zalman 500le almıştım.Benim sisteme ondan gelen psu'yu takınca yük binen oyunlarda reset atıyordu (gta 5).Ama bende reset atan 380 ve zalman 500, onun makinada reset atmıyor şaşılacak iş , nasip olmayacakya işte bende 380'i vermek zorunda kaldım maalesef.Güle güle freesync güle güle tam destek dx 12.Neyse sağlık olsun buna şükür şuan kendi ekran kartımla fan sesi fazlada olsa oyunlarda sorun yaşamıyorum.Birde amd düzgün güncel sürücü çıkarsa, sürekli 15.11.1 catalyst'e dönmek zorunda kalıyorum bununla 3 oldu.

Hocam şimdilik çok güncel oyunlar oynamıyorsan 15.11.1 catalyst'de kal derim.Ha yinede denemek istersen kur tabikide test et elindeki oyunlarla 2 driver'ıda hem burada fikir alışverişi olmuş olur.Gerçi zaten çoğu arkadaşın saolsunlar geri bildirimleri sayesinde 15.12 crimson'un whql olmasına rağmen özürlü olduğu ortada.

@Schiffsführer

Cs:go'da bendede takılma oluyor.Ama sebebi ekran kartı değilmiş harici ses kartımmış.Geçmiş zamanlarda bir arkadaş foruma bir başlık açmış oda aynı sorunu yaşıyormuştu harici ses kartından kaynaklandığını belirtmiş.Ses kartını çıkarıp anakartın ses kartıyla oynadığında sorun ortadan kalkmış ama 1 oyun içinde ses kartını çıkarmak pek mantıklı değil.

(Bu yorum bilgi vermek amaçlı yazılmıştır.)

Ama sizin sorun farklı galiba eski sürücülerde sorun yaşamazken yeni sürücülerde sorun yaşıyorsunuz.

• Herkese iyi günler dilerim

Bugun kart elıme ulastı msı r9 380 gamıng 4g ılk defa 15.12 driver kurdum ancak gpu z'de 15.8 olarak gözüküyor. Ayrıca sensors kısmında fan speed % ve rpm hiçbir şekilde tepki vermiyor. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 22 Aralık 2015; 0:52:13 >

• FairLighty kullanıcısına yanıt
    GPU-Z yeni sürücüyü tanımıyor sorun yok.
    Kart 60 dereceye çıkmadan fanlar çalışmayacağı içinde fan göstergeleri aktif değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 22 Aralık 2015; 1:05:58 >
  • Hocam fanlar calisiyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    Eminmisiniz çünkü benim kartta 60 derece altında fanları kapatıyor ve %0 ile 1346 rpm de takılı kalıyor aynı durum, sizin kartta 60 derece altında fanları kapalı tutar.
  • Dostum işletim sistemi olarak windows 8.1 kurulu. Ekran kartı olarak da Sapphire R9 280 Dual-X OC modeli var.

Sorun ise chrome'da 5-6 sekme açtıktan sonra gpu %86 seviyelerine çıkıyor ve ondan sonra kullanım hiç aşağı düşmüyor. Hani ara ara %86'ya çıkıp tekrar azalsa sorun yok diyeceğim ama %86'a çıktıktan sonra hiç aşağı düşmüyor.

1-2 hafta öncesinde Crimson'a geçmeden önce böyle bir sorun kesinlikle yoktu. 15.11'i kurduğumda böyle bir sorun var mıydı emin değilim ama 5 gün önce son sürüme geçtikten sonra bu sorun peydah oldu. Hatta dün gece acaba bir süre sonra kendiliğinden düşer mi diye 30dk kadar pc'yi herşeyi kapayıp kendi başına bıraktım ama gpu kullanımı hiç düşmemişti.

Ve de en son baktığımda oyun gibi ekran kartına yük binderecek herhangi bir program açık değilken ve sadece 3-5 sekme chrome açıkken ekranın sol alt köşesine doğru ara ara anlık siyah pikseller oluşuyordu. Açıkçası son günlerde pek oyun oynamadığım için oyunda durum nedir bilmiyorum ama Chrome'da böyle sapıtan oyunda neler yapar tahmin edemiyorum.

Bu arada aynı windows'u salondaki diğer pc'ye de kurdum. Ondaki ekran kartı HD 6750 olduğu için ona uygun en son sürücü olan 14.12 versiyonu kurulu ve onda böyle bir durum yok.

Ekleme: Chrome'da tek sekme yaklaşık 10dk'dır açıkken gpu kullanımı yine %86'ya çıktı ve oraya sabitledi. Ve bu süreçte bir kere ekranın ortasında kere de sol üstte siyah kareler belirdi. Bu oluşan siyah kareler alttaki kare barkoda benziyordu :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 22 Aralık 2015; 2:16:38 >

• 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.