Şimdi Ara

amd a8 6600k hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar amd a8 6600k işlemci alıcam.

1.sorum bu ikisi uyar mı ?

http://www.webdenal.com/amd-richland-a8-x4_604354.html?ref=akakce&v=1.90

http://www.webdenal.com/gigabyte-f2a55m-hd2_503976.html?ref=akakce&v=0.41

2.si bu sisteme 4gb ram takıcam sonradan 4gb ram eklersem sorun çıkar mı ?

3.sü bu amd a8 6600k işlemcinin içinde grafik birimi varmış doğru mu yani ekran kartı almama gerek kalır mı ? zaten bu yazın sonuna kadar idare etmesi lazım sadece. genelde oyun oynarım cs:go fc3 lol gibi oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım? cevaplarınız bekliyorum teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: MadSanta

Arkadaşlar amd a8 6600k işlemci alıcam.

1.sorum bu ikisi uyar mı ?

http://www.webdenal.com/amd-richland-a8-x4_604354.html?ref=akakce&v=1.90

2.si bu sisteme 4gb ram takıcam sonradan 4gb ram eklersem sorun çıkar mı ?

3.sü bu amd a8 6600k işlemcinin içinde grafik birimi varmış doğru mu yani ekran kartı almama gerek kalır mı ? zaten bu yazın sonuna kadar idare etmesi lazım sadece. genelde oyun oynarım cs:go fc3 lol gibi oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım? cevaplarınız bekliyorum teşekkürler şimdiden.

Bunun bi üstü 7600 A8 ile lol oynuyorum dual ram yaparsanız performansınız artar, çünkü içinde grafik işlemcisi direkt ramden besleniyor. Ramlerin hızı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.

• MadSanta M kullanıcısına yanıt
    http://www.hizlial.com/amd-a10-x4-5800k-38ghz-4mb-fm2-soket-32nm-radeon-hd7660d-100w-islemci-ad580kwohjbox/10248552

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @qaanx neden o linki attığınızı anlayamadım

@suppordle alıcağım yerde 2x2 bulamadım malesef ama daha sonra tek 4gb ramın yanına bi 4gb daha ekliycem çift slot yapıcam. Şimdilik tek slot ram çok mu sıkıntı yaşatır bana pek bütçem yok çünkü alamıyorum malesef. Bide içindeki grafik işletimcisi güçlü müdür pek bilgim yok açıklarsanız sevinirim.
  • lütfen biraz daha bilgilendirme yapar mısınız. Bilgisi olan başka biri yok mu
    Tek slot ram ile iki slota göre bir miktar fps kaybı yaşarsın. Onun dışında tek slot olarak da kullanabilirsin. Paylaştığın anakart ve işlemci uyumlu. İşlemcinin içindeki dahili gpu ise güçlü değil. Orta direk oynatır bir şeyler. Ben 720p de oynarım gerekirse dersen idarelik kullanabilirsin. Hatta ilerde bir ekran kartı alıp o işlemci ile de kullanabilirsin. (Tabi çok uçuk almamak kaydı ile.) Ya da ram takviyesi yapabilirsin; ancak tek alacağın ramin hızını mümkünse 1866Mhz'den az almamanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Tek slot ram ile iki slota göre bir miktar fps kaybı yaşarsın. Onun dışında tek slot olarak da kullanabilirsin. Paylaştığın anakart ve işlemci uyumlu. İşlemcinin içindeki dahili gpu ise güçlü değil. Orta direk oynatır bir şeyler. Ben 720p de oynarım gerekirse dersen idarelik kullanabilirsin. Hatta ilerde bir ekran kartı alıp o işlemci ile de kullanabilirsin. (Tabi çok uçuk almamak kaydı ile.) Ya da ram takviyesi yapabilirsin; ancak tek alacağın ramin hızını mümkünse 1866Mhz'den az almamanı öneririm.

Ben yıllardır bütün oyunları en düşük ayarlarda oynuyorum hep kasıyo yani oynadığım oyunlar. Bu sistemde oynıycağım oyunlar kasmasın yeter en düşük ayarda oynarım yani sıkıntı olmaz.İçindeki gpu derken grafik biriminden mi bahsettiniz ? Zaten yazın sonuna kadar idare etse yeter çok büyük oyunlar oynamıycam.Birde 1866mhz rami bu anakart kaldırır bi sorun çıkmaz değil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    İntel Core i5 9500f hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İçindeki gpu çok güçlü değil ancak. Biraz yüksek ram ile iyi sonuç alınabiliyor.

Amd A10 X4 5800K

veya

Amd A8 6600K alıp 4 gp 1866 gerçekten idare edecektir. Hele ki yüksek gereksinim olmayan oyunlarada.

Bu düşündüğüm sisteme için ısındıysa bunu bu şekilde alıp. İleride bi tane orta seviye ekran kartı ile rahatlarsın.

Kısacası ben idare edeceğini düşünüyorum. Tam akıcılık dersen biraz daha araştırma yapman gerekir. Ucuz oyun bilgisayarı için bir çok başlık ve öneri mevcut onları bir incele.
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

İçindeki gpu çok güçlü değil ancak. Biraz yüksek ram ile iyi sonuç alınabiliyor.

Amd A10 X4 5800K

veya

Amd A8 6600K alıp 4 gp 1866 gerçekten idare edecektir. Hele ki yüksek gereksinim olmayan oyunlarada.

Bu düşündüğüm sisteme için ısındıysa bunu bu şekilde alıp. İleride bi tane orta seviye ekran kartı ile rahatlarsın.

Kısacası ben idare edeceğini düşünüyorum. Tam akıcılık dersen biraz daha araştırma yapman gerekir. Ucuz oyun bilgisayarı için bir çok başlık ve öneri mevcut onları bir incele.

benim bu sisteme içim ısındı amd a8 6600k ve 4x2 8 gb ram yapıcam. İdare edicekse sorun yok zaten oynadığım oyunlar belli cs:go lol vs.
    gerekirse grafikleri en düşüğe çekerim sıkıntı olmaz alışığım bu duruma. Bu arada ramler 4x2 1866ghz iş görür heralde ?

• quote:

quote:

İçindeki gpu çok güçlü değil ancak. Biraz yüksek ram ile iyi sonuç alınabiliyor.

Amd A10 X4 5800K

veya

benim bu sisteme içim ısındı amd a8 6600k ve 4x2 8 gb ram yapıcam. İdare edicekse sorun yok zaten oynadığım oyunlar belli cs:go lol vs.
    gerekirse grafikleri en düşüğe çekerim sıkıntı olmaz alışığım bu duruma. Bu arada ramler 4x2 1866ghz iş görür heralde ?

2x4 1866 bunun için ideal.
    Sistem bu şekilde daha iyi çalışacaktır.
    Ancak 4 gb ram bugün 100 lira en ucuzu. İşlemciye 100 lira az verip 4 gb ram ile yetinip. Ki yeterlidir. 50 lira katıp ikinci el uygun bir kartda alabilirsin. Bu şekilde yakın zamandan güncellenmeye gerek duymayacaktır.

Ancak bu şekilde aldınğındada daha sonra bir ekran kartı takabilirsin. A8 işlemci bugün sıfırını 350 - 400 lira civarı alabileceğin ekran kartları için dar boğaz yaratmaz.

Sistemini şuanki şekliyle yapıp. Daha sonra AMD 6850 ile güçlendirebilirsin. Böylelikle uzunzaman idare ettikten sonra sadece ekran kartı alarak iyibir sisteme kavuşmuş olursun. Oyun oynadığın zaman 6850 ile oynar film izleyip net de dolaşırkende a8 den yararlanır tasarruf etmiş olursun.

• quote:

quote:

quote:

Amd A10 X4 5800K

veya

2x4 1866 bunun için ideal.
    Sistem bu şekilde daha iyi çalışacaktır.
    Ancak 4 gb ram bugün 100 lira en ucuzu. İşlemciye 100 lira az verip 4 gb ram ile yetinip. Ki yeterlidir. 50 lira katıp ikinci el uygun bir kartda alabilirsin. Bu şekilde yakın zamandan güncellenmeye gerek duymayacaktır.

Ancak bu şekilde aldınğındada daha sonra bir ekran kartı takabilirsin. A8 işlemci bugün sıfırını 350 - 400 lira civarı alabileceğin ekran kartları için dar boğaz yaratmaz.

Sistemini şuanki şekliyle yapıp. Daha sonra AMD 6850 ile güçlendirebilirsin. Böylelikle uzunzaman idare ettikten sonra sadece ekran kartı alarak iyibir sisteme kavuşmuş olursun. Oyun oynadığın zaman 6850 ile oynar film izleyip net de dolaşırkende a8 den yararlanır tasarruf etmiş olursun.

Teşekkürler tavsiyeniz için. Şuanlık ekran kartı almayıp a8 ile yetinicem sonra da dediğiniz gibi uygun bi ekran kartı bulup -hangisi uygun bilmiyorum ama dediğiniz 6850 yi araştırırım- onu ilave ederim sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Teşekkürler cevaplarınız için

selam

aynı sistemi ben 4-5 gündür kullanıyorum

boost 300W kasa
    amd a8 6600k
    4+2 gb 1600mhz ram
    asus a55mbe anakart

battfield 4 ü 1600x900 çözünürlükte sistemin ayarladıgı şekilde akıcı bir şekilde oynadım. FPS olarak 35 civarı felan sanırım.

lol de 1600x900 çözünürlükte en yüksek ayarlarda 80-90 fps veriyor.

internet kullanım güzel bir işlemci şöyle örnek vereyim

bugün winrardan dosya cıkartıyordum lol acıktı şarkı acıktı bunun yanında 3-4 sekme daha vardı en ufak bir problem yaşamadım.

sonuçta 4 çekirdekli yeni diyebilecegimiz bir işlemci ileride baktın olmuyor alı br ekran kartı takarsın. Ben 3-4 aya GTX760 takabilirim mesela

bu arada işlemci fanı sessiz ve serin. Battfieled 4 oynarken 50 derecenin yukarısına çıkmadı. stok fan ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

selam

aynı sistemi ben 4-5 gündür kullanıyorum

boost 300W kasa
    amd a8 6600k
    4+2 gb 1600mhz ram
    asus a55mbe anakart

battfield 4 ü 1600x900 çözünürlükte sistemin ayarladıgı şekilde akıcı bir şekilde oynadım. FPS olarak 35 civarı felan sanırım.

lol de 1600x900 çözünürlükte en yüksek ayarlarda 80-90 fps veriyor.

internet kullanım güzel bir işlemci şöyle örnek vereyim

bugün winrardan dosya cıkartıyordum lol acıktı şarkı acıktı bunun yanında 3-4 sekme daha vardı en ufak bir problem yaşamadım.

sonuçta 4 çekirdekli yeni diyebilecegimiz bir işlemci ileride baktın olmuyor alı br ekran kartı takarsın. Ben 3-4 aya GTX760 takabilirim mesela

bu arada işlemci fanı sessiz ve serin. Battfieled 4 oynarken 50 derecenin yukarısına çıkmadı. stok fan ile

Tecrübeleriniz için teşekkür ederim. Bende bu sistemi alıcam inşallah

• Anakartınız 2133 rem hızını destekliyorsa ( bu hızdaki remler çift olarak satılıyor) fazla paranızda yoksa ortak girebilirsiniz bir arkadaşınız ile birini o alır birini siz alırsınız. 4gb lık 2133 ram ekran kartınızı rahatlatır.

A8 6600k ile performansa örnek vereyim ( 4 gb 1600 mhz ram ile)

Pes 2013 rahat oynuyor full ayarlarda. (1920-1080)
    Pes 2015 Full ayarlada biraz kasma yapıyor o yüzden çözünürlüğü bir ayar düşürüp oynayabilirsiniz. (Vram e iyi demiyor ok diyor)
    NFS the run full ayarlarda oynanabilir. (Çok az kasabilir ama oyundan zevk alırısnız)

Ayrıca anakartınızın özelliğine göre Vram miktarını biostan arttırabilirsiniz. Bunu henüz deneyemedim kasa arkadaşın.

Ama ramların çift kanallı 8gb ve 2133 hızında olursa tahminim bütün oyunlarda çok faydası olur.
    Yani ekran kartı almanıza gerek yok. dahili gpu su var.
    Anakartımız da bu ram destek hızları yüksek.

GA-F2A55M-HD2 (rev. 3.0)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 31 Aralık 2014; 23:32:30 >

• rerererara R kullanıcısına yanıt
    Alacağım anakart bu :

Alacağım ramler de çift slot şöyle :
    http://www.webdenal.com/team-tm3d186642blk_730680.html

Sizde bir inceler misiniz iyi midir bu idare eder mi

• @MadSanta bir 100 tl gibi ek masraf ile vatandan a55 gibi giris seviyesi bir anakart yerine a88x gibi bir anakart, 1866 mhz yerinede 2133 veya 2400 mhz lik kingston ram alabilirsin islemci 270 tllik a8 6600 yerine a8 7600 kaveri alabilirsinki buda sana ek 30 tl ye patlar 130 tl ye daha guzel olur apu sistemin tabi bu bir oneri dediklerinide aynen alabilirsin, daha tecrubeli arkadaslarada sormak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatanda bu a8 işlemci yoktu o yüzden ordan toplamak istemedim ama göz atarım oraya da teşekkür ederim
  • A8 7600 + a88mx anakart alin 2133 mhz ya da 2400 mhz dual ramle isinizi fazlasiyla gorecektir. Teknobiyotikte 2400 mhz ram 270 lira 8 gb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam teşekkürler şimdi bakıyorum ikisine de
  • Baktım fakat a8 7600 yok orda listede görünmüyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.