Şimdi Ara

Amd 5600x CPU hızı 400 MHz’lere düşüyor Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamünaleyküm arkadaşlar hayırlı forumlar hayırlı günler

Başlıkta da belirttiğim gibi 5600 X işlemci var bende ama işlemci hızı 400 MHz’lere kadar Düşüyor aşağıda görsellerini de yükledim

Yaptığım işlemler belki Düzelir diye

Windows 10 en son güncellemeyi yaptım

Bios Güncelledim

amd Çipset sürücüsünü güncelledim

Çarpanı 45 yaptım 4500 hızla sabit dedim sonuç değişmedi

Voltajı 1.27 Yaptım değişmedi

Her şeyi fabrika ayarında bıraktım değişmedi

pbo core boost Aktif yaptım kapalı yaptım değişmedi

cpu idle Aktif yaptım değişmedi

Bunun altında bir tane daha ayar vardı güçle ilgili onu aktif yaptım kabul yaptım değişmedi şimdi İngilizcesi aklıma gelmedi C-state Gibi bir şeydi sanırım

Hani normalde standart hızı 3700mhz ya Her şey standarttır bıraktığım halde yine 400lere Düşüyor sıkıntı acaba neden kaynaklıdır konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim

sistem

msi b500 tomahawk

rtx 3070

aerocol 750 gold psu

4x8 32 Gskill trident neo z 3600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schi20phrene -- 13 Kasım 2022; 15:12:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benimkiside sürekli kendini 4650 mhzye boostlayıp duruyor sıfır yükte bile olsa fanlar bir hızlanıyor yavaşlıyor rahatsız ediyor

• PomPom kullanıcısına yanıt

Evet o durum gerçekten çok rahatsız edici ve sesli fan varsa eğer bilgisayar nefes alıp veriyormuş gibi oluyor Buda can sıkıcı oluyor manuel olarak fan ayarı yapabilirsiniz hocam

• Schi20phrene kullanıcısına yanıt

Güç seçeneklerinde Güç tasaruflu seçili olmasın?

• Performans sorunu var mı peki? Bi cinebench testi yapıp koyarsan daha rahat anlaşılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Yazmayı unutmuşum hocam standart olarak dengeli deydi nihai ve yüksek performansı sectigim de bile herhangi bir farklılık olmadı

• melihcskn M kullanıcısına yanıt

Yok gibi hissediyorum hocam oyunlarda ama dediğiniz testi yapmadım akşam 22’ye doğru yaparım diye düşünüyorum yapınca da sonuçları paylaşacağım

Ve bir de benim kafama takılan bir soru var hocam fabrika ayarlarında hiçbir şeye dokunmazsak işlemci 1.3 Voltaj ile 4650 hızları görüyor ve

Ama yapılan işlemin yüküne göre otomatik olarak Voltaj 900 lere Düşüp anlık olarak yapılan işin yüküne göre sürekli değişkenlik gösteriyor ya

Biz manuel voltajı 1.27v Yaptığımız zaman sorunsuz şekilde 4650 hıza çıkıyor ama Voltaj hep sabit kalıyor bunu otomatik olarak düşmesini kendimiz sağlayamıyor muyuz acaba hani manuel olarak 1.27v Yüklerken 4650 oluyor boşdayken standart hızı 3700 oluyor ama voltajda düşme olmuyor maksimum Voltaj olarak 1.27 ayarlarını voltajda anlık olarak standardı gibi yüke göre yükselip azalmasını ayarlayamıyor muyuz acaba bunuda merak ediyorum dediğiniz testi de nasip olursa akşam 22 gibi yapacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yine bi msi vakasi..

• cozumu biosta.

Anladım sürekli 400 ghz de çalışıyorsa işlemcide sorun olabilir veya anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Kasım 2022; 17:11:30 >
  • sething S kullanıcısına yanıt

msı ye hiç ısınamadım ve almadım da anakarttan da olabilir diyorsun sanırım? mesela ben c6h x370 asus anakarta 5700x taktım çok memnunum boşta hız 3.7 lerde yükte 4.6 civarı sadece pbo açık ve curve -30

• sething S kullanıcısına yanıt

Ne yapmam gerekiyor hocam?

core boost Hangi ayarda hocam

Hocam performans testinde sorun yoksa çekirdekler boş kaldığında frekans düşürüyor(ki gayet normal), onunla karıştırmış olma ihtimalinde mevcut. Testi yaparken bir yandan frekansları da izlersen muhtemelen normal seviyelerinde takıldığını göreceksin.

• melihcskn M kullanıcısına yanıt

Şimdi işten paydos ettim hocam eve doğru gidiyorum ilk fırsatta test yaparken işlemcinin değerlerine bakacağım benim de aklıma sizin soylediginiz şey geldi belki de boşdayken çekirdekleri en tasarruflu şekilde kullanmak amaçlı hız düşürüyor olabilir

bi ayara enabled disabled cekilmesi gerekiyirdu ama birden sorunca hatirlayamadim.Amd 5600x CPU hızı 400 MHz’lere düşüyor Yardım Lütfen 

• 1155 den beri msi larda gorulen vakadir.

• 2 ram takiliysa ayarlari tek rami her slotta denemek lazim.

boştayken çekirdekler 400 mhz ye düşmez hatta güç tasarruf modunda bile o kadar düşmez örnek bende şuan boştayken

Yani aslında mümkün, ama özelleştirilmiş güç planı eklenirse olur. Arkadaşın durumu biraz farklı. Oyunlarda kaç mhz bir test ederse durum netlik kazanır.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.