Şimdi Ara

Ambulanslar Hakkında Merak Ettiğim Bir Konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Discovery de Amerikan ambulaslarının yapımı anlatılıyordu. Acaba bizim ülkemizde neden tek tip ve sırf ambulans için üretim yapan bir fabrika yok merak etmedim değil. Onlar da yol tutuş için özel modifikasyonlar falan da yapılıyor. En sert çukurdan geçince içerisi sarsılmayacak fakat hızlı giderkende yol tutuşunu kaybetmeyecek şekilde tasarlıyorlardı. itfaiye üretimleride aynıydı. Hatta testleri falan vardı şaşmıştım dönüşleri gösteriyordu :) Ayrıca hepsinde kırmızı ışık için cihazlar var ışığa yaklaştıklarında diğer kavşaklara kırmızı yakıp kendi bulunduğu yolu açabiliyor vs.. Video bulabilirsem eklerim.

Merak ettim açıkçası yazınızı okuyunca.Videoyu bulabilirseniz oldukça güzel olur...
  • quote:

Discovery de Amerikan ambulaslarının yapımı anlatılıyordu. Acaba bizim ülkemizde neden tek tip ve sırf ambulans için üretim yapan bir fabrika yok merak etmedim değil. Onlar da yol tutuş için özel modifikasyonlar falan da yapılıyor. En sert çukurdan geçince içerisi sarsılmayacak fakat hızlı giderkende yol tutuşunu kaybetmeyecek şekilde tasarlıyorlardı. itfaiye üretimleride aynıydı. Hatta testleri falan vardı şaşmıştım dönüşleri gösteriyordu :) Ayrıca hepsinde kırmızı ışık için cihazlar var ışığa yaklaştıklarında diğer kavşaklara kırmızı yakıp kendi bulunduğu yolu açabiliyor vs.. Video bulabilirsem eklerim.

Bende görmüştüm onu.Hele ürettikleri itfaiye araçlarına hayran kaldım.

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Merak ettim açıkçası yazınızı okuyunca.Videoyu bulabilirseniz oldukça güzel olur...

Vallahi aradğım videou bulamadım normal bir ambulance yapımı anlatan videoyu buldum eski sanırım. Birde test ettikleri videolar vardı sanırım başka program. Aslında ambulans için modifiye yapıyorlar bu videoda. Ya eyaletten eyalete farklılık gösteriyor ambulanslar ya da ben yanıldım :) Tabi doğal olarak ford kamyon kullanıyorlar :D

http://www.youtube.com/watch?v=4NSZqtKYQSk

bu da itfaiye

http://www.youtube.com/watch?v=-lJxZ_vYCCo

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    bizim üniversitede bir ambulans şöförüyle bu konuda konuşma fırsatı buldum ambulansın motorları fabrika çıkış motoru değil güçlendirilmiş motormuş bide hastanın konulduğu yerin altındada kum torbalarıyla ağırlık yapmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: safkanhyundaıcı

bizim üniversitede bir ambulans şöförüyle bu konuda konuşma fırsatı buldum ambulansın motorları fabrika çıkış motoru değil güçlendirilmiş motormuş bide hastanın konulduğu yerin altındada kum torbalarıyla ağırlık yapmışlar

şehir efsanesi arkadaşım inanmayın şöyle şeylere, motoru güçlendirilmiş felan

Orijinalden alıntı: infinite

quote:

ambulans şöfürü bizi yemiş ozaman bide ambulansın arka kapısında awd yazıyordu o ne anlama geliyo

quote:

quote:

ambulans şöfürü bizi yemiş ozaman bide ambulansın arka kapısında awd yazıyordu o ne anlama geliyo

All Wheel Drive = 4x4 = 4 çeker

Ambulanslar yapı itibari ile özel bir karosere zaten sahip, ülke ambulansları genelde VW Crafter, Ford Transitten çevirme araçlar, genelde hasta taşıma kabini özel yapılır
    aracın süspansiyon ve motoru ile alakalı özel bir şey yapılmaz

ancak gel gelelim gelişmiş ülkelerde özel üretimdir, senin gördüğün AWD kesin U.S üretim'dir.

Ambulanslar Hakkında Merak Ettiğim Bir Konu

• quote:

quote:

quote:

quote:

All Wheel Drive = 4x4 = 4 çeker

Ambulanslar yapı itibari ile özel bir karosere zaten sahip, ülke ambulansları genelde VW Crafter, Ford Transitten çevirme araçlar, genelde hasta taşıma kabini özel yapılır
    aracın süspansiyon ve motoru ile alakalı özel bir şey yapılmaz

ancak gel gelelim gelişmiş ülkelerde özel üretimdir, senin gördüğün AWD kesin U.S üretim'dir.

Ambulanslar Hakkında Merak Ettiğim Bir Konu

yok hocam transitti

• Arkadaşımın babası ambulans şoförü. Son zamanlardaki araçların çoğunda esp var. Tek bildiğim modifikasyonlu çıkan 4 çeker transitler. Motor gücü olarakta tam bilmiyorum ama 200 hp olarak çıkanlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

sprinterla yada crafter la viraja girip saglam cikmak zor degil cunku o biyutuna gore ciddi manada iyi yol tutuslari var
    arkada makas oldugu için dönememe gibi bir durum söz konusu degil... sonuçta arka tarafta esneme pek olmadıgı için araç virajda burkulmuyor... denge noktasıda kaymıyor... binek araba ile bir tutmamak lazım...

ayrıca uzun şase araçlar herzaman kısa şaselerden daha rahat dönerler... nedenide kaymaya başladıgında kayma olayı daha uzun sürer ve toplamaya vakit kalır... kısa şasede araç bir anda atar ne oldugunu şaşırırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

sprinterla yada crafter la viraja girip saglam cikmak zor degil cunku o biyutuna gore ciddi manada iyi yol tutuslari var
    Yüksek arabalar hareket halindeyken hızlı zannedilir. Göze öyle görünürler. Yere yakın arabalar da tersine yavaş zannediliyorlar. Dışarda olduğu gibi arabanın içindeyken de böyle. Yüksek bir araba virajda 3° yatınca koltukta oturanın dünyası değişiyor, lastikler hala yoldaysa alışkın olmayan birisi şaşırabilir de. Ama alçak bir arabada ağırlık mrerkezi kalça seviyesindeyken aynı açıyı yolcu anlamıyor bile.

Bu arabalar, yani Sprinter, Transit vb... dönüşlerde yolu bırakmadan önce 0.70~0.75 G ye ulaşabiliyorlar. Fena sayılmaz ama bu değer otomobiller aleminde bildiğiniz 70'lerden kalma lom lom gezen bir Cadillac'ın değerine denk gelir. Yeni binek arabaların ise pek çoğu 0.80~0.85 G aralığındadır. Cooper gibi sert bilinen arabalar da 0.90 G gibi oluyorlar.

Yüksek kapalı arabalarda yük ve yolcu için farklı süspansiyon sertlikleri oluyor. 2000'lerde çoğu ambulans yük arabalarından dönüştürüldüğü için eleştirilmişti. Çünkü ambulansın hastayı sarsmaması gerekir.

• Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışıyorum. ambulansların arka taraf dışında yürüyen aksamına, motoruna herhangi bi modifikasyon uygulaması yapılmıyor. Ağırlık olarak kum torbaları falan efsane. ancak arka kısımda kullandığımız oksijen tüpleri, sedyeler, koltuklar ve tüm tıbbi cihazlar için elektrik üretilmesini sağlayan invertör denen cihazla birlikte ekstra aküler var. (bildiğim kadarıyla 2 tane.) bunlarla beraber aracın ruhsattaki ağırlığı 3080 kg. bu arada araçlar Sprinter. boş ağırlıklarını bilmiyorum araçların.

Virajlarda yana yatma durumuda tamamen ambulans sürücülerinin yeteneğine bağlı. kimi E5/TEM'de 90 km yi geçmezken kimi 140-150 civarı hızlarla gidebiliyor. İstanbul’da olanlar bilirler, Hasdaldan 3. Havalimanı'na giden yol var. orda genelde 180 ibreyi kapatıp virajlarıda 140-150 km hızda alan sürücü var tanıdığım. Ben 18 yaşındayım, adam 18 yıldır bu işi yapıyor.

Ambulans sürücüleride ambulanslara genelde kendi arabalarından iyi bakarlar. Her sabah araç temizliği, düzenli periodlar da serviste bakımları. çoğu özel ambulans şirketinde de kendi ceplerinden karşılarlar hasarı.

Edit: Baya bi hort oldu

• guzel hort olmus :)
    Nusratli rampalarinda, 13 yillik ambulans soforunun sifir transit ile donemedigi viraji ben 98 model jandarma devriye araci transit ile daha hizli donuyordum. Abartilacak bir donus kabiliyetleri yok bu araclarin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yılmaz058

bir keresinde ambulans adanın etrafını dolanmadan direkt U çekmişti. mercedes ambulans nerdeyse
    15-20 derece yatmıştı, devrilmeden döndü.hızı da fena değildi.
    denge konusunda birşey yapıyorlarmı bilmem ama motorları güçle.dirdikleri kesin.
    çanakkalede bir kaç kere denk geldim acilin kapısında crafter ve sprinterlerin çoğunun arka makasları sökülüp yeride havalı körük takılmış bununda yol tutuşa katkısı var büyük ihtimalle gariptir ki fordlar hala makaslı

Orijinalden alıntı: airarmada

Bizim şirketin 4×4 ambulansı var zor kış koşullarında çalışıyor
    Sprinter crafter colt transit falan kullanırsanız size verdiği hissiyatı görseniz bir çok sorunuzun cevabını anlarsınız.

Türkiyede modifikasyon yapılan bir ambulans hiç görmedim
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Yetenek meselesi diyelim. tam dik açıdan gelen kuvvetli rüzgârda araçlar yolda resmen geziyor. Riskli olsada o rüzgârlarda 70'le de giden var, 140'la da.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.