Şimdi Ara

Ambulans'a Yol Vermeyen Araçlara Ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağlık Bakanlığı’na ait 798 yeni ambulansın çok konuşulacak bir özelliği ortaya çıktı. 798 ambulansın tamamına yerleştirilen kameralar, bundan böyle kontağın çalışmasından itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak; ambulansa yol vermeyen araçlara 80 ila 88 TL ceza kesecek.

İhtiyaca göre illere dağıtılan 798 ambulanslara yerleştirilen kameralarla artık trafikte ambulansa yol vermeyen araçlar tespit edilecek. sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, ambulansa yol vermeyen sürücülere yönelik cezai hükümler bulunduğunu; bu cezaların kavşakta 88 lira, düz yolda 80 lira olduğunu hatırlatarak, “Ancak bu sürücüleri tespit edemiyorduk; bu nedenle de cezai bir işlem uygulanamıyordu” dedi. Bu nedenle yeni bir uygulama başlattıklarını aktaran Nacar, uygulamayı şöyle anlattı:

Teşhir edilecekler

“Ambulansın kontağına uyumlaştırılmış bu kamera, kontak çalıştıktan itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak. Ceza kesilmesi talep edilen araçların bilgileri, görüntüleriyle beraber il emniyet müdürlüklerine yollanacak. Ambulanslarımıza yol vermeyen sürücülerimize ceza uygulanacak.”
    Nacar, trafikteki kötü örnekleri teşhir edeceklerini de belirterek, “Ara ara bunları televizyonlarda ‘böyle yapmayınız’ diyerek, kimlik bilgilerini saklamak kaydıyla kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu. 112 acil servis personelinin kıyafetlerinin de yenilendiğini anlatan Nacar, “Kıyafetler, çağın gelişimine uygun teknolojik bir kumaş kullanılarak yeniden organize edildi. 112 kıyafeti, otoparkçılar, zaman zaman çöpçüler tarafından da kullanılıyordu” dedi.

KAYNAK

• Ambulansa yol vermemenin problem olarak konuşulması bile Utanç verici. Ceza da azmış bu arada. Fazla kişinin aklına girmez

Kameralı ışıklarda ceza yazılmadığını da emniyetin kamu spotu şeklinde duyurması Lazım. Malum güven o kadar az ki, 82 radarının altından hala 70 ile geçenler var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yap şunu 800tl, insan canı o kadar ucuz değil
  • Arka cama da kamera taksinlar.Ambulans pesine takilip trafigi tehlikeye atan , kurnazlik yapmaya calisanlarda ceza yesin.

yol vermeyen kadar pesine takilanda suclu. Ayrica ceza az , indirim hakki tanimadan 1.000 tl yap ki yol vermemeyi , pesine takilmayi gorsunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 22 Ocak 2015; 9:32:32 >
  • Zamanında ben kamera olan kırmızı ışıkta geçerek ceza dahi yedim o zaman yazıyorlardı olsun yine yiyeceğimi bilsem yine yol veririm ambulansın yolunu kapatıyorsam.Kaç tl insan sağlığından daha önemli.Belki birgün benimde ailemden birine lazım olacak.

Bir kezde öküzün biriyle hiç arkadaki bas bas bağıran ambulansa aldırış etmediği için yumruk yumruğa kavga ettim yine aynı yol verme sebebiyle.

Özellikle bizim Ankarada Tandoğan Maltepe arası sıkışık olur bir kaç kezde tam burada kendi şeridimi durdurup sol taraftaki araçları önüme geçirip yol açabilmek için arkamdaki hanzolarla küfürleşip kornalaştım.

Ancak insanlarımız çok duyarsız ve gerçekten çok hanzo.Bu iş birazda bir milletin medeniyetini gösteriyor bence.İşin içine para girmeden biraz insanlığımızı hatırlamamız gerek.
  • Yazılsın sonuna kadar arkasındayım orada adam can çekişiyor fakat bazı ambulans şöförleri içinde hasta olmamasına rağmen baktı trafik sıkışmış daat çakıyor sireni onlarada ceza lazım
  • Ambulansın arkasından giden ilk araç hasta yakını olabilir arkaya kamera mantıksız o yüzden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Arka cama da kamera taksinlar.Ambulans pesine takilip trafigi tehlikeye atan , kurnazlik yapmaya calisanlarda ceza yesin.

yol vermeyen kadar pesine takilanda suclu. Ayrica ceza az , indirim hakki tanimadan 1.000 tl yap ki yol vermemeyi , pesine takilmayi gorsunler.

kesinlikle katılıyorum.yol vermeyenden çok peşine takılan oluyor çünkü
  • Burası Türkiye, insan hayatının değeri 80 lira.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından araç içine de bir kamera olabilir. vatandaş şüphelendiği ambulansı şikayet edebilir. iyi niyeti suistimal edenlerde var.

Ulus Altındağ belediyesinin önünde sağdaki ayı,öküz ve bilumum hayvan isimli şahıs yol vermediği için aracı orta refüje çıkarmak zorunda kalmıştım. ambulans tam arkamda bas bas bağırıyor. yanımdaki el kol yapıyor. ne küfürler ettim o zaman, kovaladım ama yakalayamadım karaktersiz herifi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Ambulansa yol vermemenin problem olarak konuşulması bile Utanç verici. Ceza da azmış bu arada. Fazla kişinin aklına girmez

Kameralı ışıklarda ceza yazılmadığını da emniyetin kamu spotu şeklinde duyurması Lazım. Malum güven o kadar az ki, 82 radarının altından hala 70 ile geçenler var

buna sonsuz katılıyorum emniyetin kameraların hangisinin trafik cezası yazdıgını ve ne şekilde yazdıgını bildirmesi lazım bursada oturuyorum bursa izmir yolunu bilenler bilir hergün kaza oluyor sırf kamera yüzünden minibüs 100le giderken 50ye düşüyor en sol şeritte kaş yapıcam derken göz çıkarıyor bu kameralar arada

• o kameradan arkayada taksınlar bir zahmet ambulansınz peşinden takılanlarada işlem yapsınlar
  • Sağlık Bakanlığı hiç olmazsa üzerine düşeni yapmış, destekliyorum ama yetmez.

80bin lira ceza kesilsin isterse, 100 durumdan en az 90'ına itiraz edilip geri alınabileck bir düzensizlik varken insan hayatına değer vermek yerine geçmez yüksek cezalar.

Önce kuralın tesis edilebilmesi lazım ki kural uygulanabilsin. Ne imar planı, ne de yollar kurallara uygun. Tabii ambulanslar da kurallara uymuyor, veya bilmiyorlar zaten. Mesela Kadıköy'de May Day'e sanırım bir taze şoför gelmiş ki bildiğin trafik canavarı. Sadece kavşaklarda veya trafik değişince siren kullanılmasının yasaklanması gerekir. Aciliyet hakkı ya vardır, ya da yoktur.

Bu arada Sağlık Bakanlığı acil hastaların Pazartesi sabahları saat ona kadar kat kat artmasını da araştırmalı. Sürücülerin bu kadar duyarsızlaşmasının sebebi var, eskiden böyle değildi.
  • BitterliLokum kullanıcısına yanıt
    Olay bildiğin gibi değil, hiç kimse tuvaleti geldiği, acıktığı, sıkıldığı için siren açmıyor. Hastaya giderkende siren açılır. Hastaneden dönerkende ne kadar çabuk dönülürse o kadar hastaya müdahele şansı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: E.M.Tec

Olay bildiğin gibi değil, hiç kimse tuvaleti geldiği, acıktığı, sıkıldığı için siren açmıyor. Hastaya giderkende siren açılır. Hastaneden dönerkende ne kadar çabuk dönülürse o kadar hastaya müdahele şansı olur

Sonuna kadar haklısınız ama trafikte denk geldim adam kırmızı ışıkta trafik varkan arkadan ambulans geldi daat bastı sirene herkes hemen yol verdi geçti 50-100 metre ileri gitti kenara çekti hemşire indi devam etti gelinde kızmayın

Hemşirenin ambulanstan inmesi pek mümkün değil gibi 24 saat hesabı çalışılır çünkü. Yanlış anlamayın tabii olabilir acil ihtiyaç vardır vs. Eğer olduysa şoförün vicdanına kalmıştır, siz insanlığınızı yapmışsınız

• ambulans şöförleri de cins iki şerit park edilmesine rağmen ortada 3 şerit boş olan ve bomboş bir yolda büfeden bir şey almaya indim 2 şerit bomboş duruyor. Nişanlım araba da gelmiş ona " bu aracın şöförü nerde buraya araç mı konulur" diye söyleniyor. Tam şansına o ara geldim bana tek de diklenmeye kalktı ambulanstan indirip iyi bir kaç tane geçirdim geldiler ayırdılar polis falan geldi bir de utanmadan "ben hastaya gidiyordum yolu kesmişti" falan diyor habere bu herifin ağzından çıksak yorumcular bana söver hiç bir şey yapmadığı bomboş bir yolda gidiyordu halbuki durmasa 2 şerit bomboş geçer gider. Neyse ki çalıştığı hastane başhekimini tanıyordum da çenesini kapattı

• quote:

Orijinalden alıntı: E.M.Tec

Hemşirenin ambulanstan inmesi pek mümkün değil gibi 24 saat hesabı çalışılır çünkü. Yanlış anlamayın tabii olabilir acil ihtiyaç vardır vs. Eğer olduysa şoförün vicdanına kalmıştır, siz insanlığınızı yapmışsınız

Hocam inip köfteyice yöneldi ben geçtikten sonra başka bir yere uğramadıysa

• Güzel uygulama aynı zamanda iyi para kazanma yöntemi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Acaba vaka köftecide olabilirmiki? Yada hastanın kimliği, çantası felan unutuluyor onları bırakmak içinde uğruyoruz. Veya yemek için ama yemek içinse siren yanlış olmuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.