Şimdi Ara

Ambient Occlusion Nvidia Kontrol Panel Yeni Özellik Bence Oldukça Etkileyici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar nvidia nin yeni cikan driver serisi (185.20) ile yeni bir ozellik gelmis
    bence inanilmaz derecede fark olusturmus

su iki resme bakiniz

OFF

ON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 1 Ocak 2009; 18:04:00 >

• yorum yapan yok
    herkes hd48xx serisi almis galiba
  • Ya hocam bende açıcam 185.xx i yükledim ama türkçesi ne bunun
    O kadar ingilizce biliyoruz bunu bulamadım kendimden utandım walla
  • GTA 4 de bi deneyelim bakalım nasıl olacak.
  • Kontrast artırılıp, sunshaft biraz daha öne çıkmış. Bunun dışında fark göremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk

Kontrast artırılıp, sunshaft biraz daha öne çıkmış. Bunun dışında fark göremedim

golgelendirilmedeki farki yeterince anlayamiyorsam ne diyeyim
    bosuna ust duzey ekran karti alma derim yazik verdigin paraya
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Kontrast artırılıp, sunshaft biraz daha öne çıkmış. Bunun dışında fark göremedim

Gölgelendirmedeki fark kontrasttan kaynaklanıyor ise sen bunu ayarlamak yerine üst düzey kart alma, sana da yazık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Gölgelendirmedeki fark kontrasttan kaynaklanıyor ise sen bunu ayarlamak yerine üst düzey kart alma, sana da yazık.

tsk hocam, Ambient Occlusion contrast'tan ibaret bir şey değil düşündüğün gibi. Destekli oyunlarda bu fark bariz belli olacaktır. Bu özelliğin açıklaması ise wikipedia'da:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambient_occlusion

• quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

quote:

quote:

quote:

tsk hocam, Ambient Occlusion contrast'tan ibaret bir şey değil düşündüğün gibi. Destekli oyunlarda bu fark bariz belli olacaktır. Bu özelliğin açıklaması ise wikipedia'da:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambient_occlusion

tesekkurler hocam aciklama icin
    tam dusundugum gibi

bu arada contrast farki ile bunun farkini anlayamayanlar almazlar artik ust duzey ekran karti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 1 Ocak 2009; 20:17:17 >

• Ambient occlusion'un 3d uygulamalardaki bir gölgeleme metodu olduğu söyleniyor ve ışıklandırma'nın daha gerçekçi olmasını sağlıyor yani sadece kontrast arttırma veya gamma kısma ile alakalı bir konu değil vista kullananlar deneyip paylaşırlarsa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Ocak 2009; 20:25:46 >
  • Fark inanılmaz güzel.Nvidia ati karşısında hızları ve parası yüzünden kaybettigi söyleniyor.Ancak nvidia her zamanki gibi sonradan takviyeleriyle atinin önüne geçmesini biliyor bence.Yani nvidia'dan şaşmamak lazım :D
  • performans kaybı sozkonusu oluyormu bunu acınca peki?

mesela off ken 42 fps iken on da da 42 fps ise mukkemmel bir olay
  • Ek: Konu başında koyulan görüntülerdeki gibi farklar söz konusu değildir. Gerekli bilgi aşağıdadır.

1280x1024, oyun içinden 8xQ CSAA, sürücüden 16x AF, Dx10 her şey çok yüksek (+ blur seviyesi en yukarda) ile Crysis 1.21'de bir iki sahne üzerinde denedim.

Ayarın "düşük - orta - yüksek" şekilde üç seçeneği var. Ben, orta ve düşükte (düşükte daha kötü olmak üzere) hiç hoş olmayan görüntüler aldım, normâli öyle mi değil mi pek emin olamadığımdan, sadece "yüksek" seviyedeki görüntüleri koyacağım:

Önce kapalı, sonra "yüksek" seviyede açık şekilde, sıralama:

Sürücü ayarları:

Görüntüler, FRAPS'ın jpg dönüştürmesiyle alınmıştır:

-------------------------------

Not: Tabii transparency AA falan açılsa daha güzel görünecektir, otların - yaprakların durumu. Biliyorsunuz.

Gördüğünüz gibi, çok ciddi farklar söz konusu. Gölge açısından önemli değişim var. Sadece ormanlık - kırlık bölge için değil değişim, ikinci kısımdaki görüntülerden görebilirsiniz bunu.

Üstte koyulan görüntülerle ilgisi yok; o görüntülerdeki durum farklı bir olaymış (nvidia'nın sürücü ayarı değil) zaten, kaynağı burada:http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=17733

Belliydi zaten, öyle olduğu.
    nVidia'nın seçeneğiyle ilgisiz görüntüleri koymuşlar, TechPowerUp forumunda.

Dört görüntünün alındığı ormanlık kısım için konuşursak, "yüksek" seviyedeki ayarda başarımı önemli ölçüde düşürmekte (GTX 260 için, denediğim 1280x1024 - 8xQ CSAA - 16x AF - her şey çok yüksekte böyleydi. Daha düşük ayarlarda kayıp oranı ne şekilde etkilenir, bilemiyorum). Ne kadar düşürdüğü hakkında rakamlı bilgi veremyeceğim, çünkü kapsamlı test gerekiyor. Sahneye (yani özelliğin uygulanıp uygulanmamasına) göre değişecektir muhtemelen, götürüsü.

Başkaları da denesin, bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 2 Ocak 2009; 11:03:22 >

• hmm sagol tuğer hocam ayrıntılı gösterdiğin için.

fps düşüşleri yüksektemi oluyor ortada veya düşükte fps ler secenek off gibi başarım sergileyebiliyormu?.

ve birde şöyle bir sorum olucak.

kapalı ile düşük arasında karsılastırma yaparsan sizce hangisi daha kaliteli?
  • Tuğer
    bence inanilmaz farklar var

birde senin o ornek resimdeki gibi bir aciya sahip resmin yok
    yani gunes isinlarini oyle test edememissin

ama golgeler inanilmaz guzellesmis bence

mesela 2. grup karsilastirma testindeki kutularin arasina bakin
  • Arkadaşlar açıklayacak olursan Ambient Occlusion şu oluyor.

quote:

Ambient occlusion is a shading method used in 3D computer graphics which helps add realism to local reflection models by taking into account attenuation of light due to occlusion.

Ambient occlusion, 3B bilgisayar grafiklerinde, ışığın oklüzyondan dolayı olan sönümlenmesinin de hesaba katılarak yansıma içeren modellere gerçekçilik katmaya yarayan bir shading (karartı) metodudur.

Oklüzyon ne derseniz,

quote:

In computer graphics, the term is used to describe the manner in which an object closer to the viewport masks (or occludes) an object further away from the viewport. In the graphics pipeline, a form of occlusion culling is used to remove hidden surfaces before shading and rasterizing take place.

Çizim terimleri olduğundan hiç bir şey anlamadım Anlayan arkadaşlar okuyabilir. Viewport ne oluyor mesela tam olarak?

Ayrıca şurda güzel bi kaynak var:

http://www.independentdeveloper.com/archive/2007/11/27/what_is_ambient_occlusion

Hatırlarsanız DX11 ile "global illumination" adında bir teknik grafiklerle buluşacaktı. Verdiğim sitede, ambient occlusion ucuz bir alternatifidir denmiş. Ayrıca, köşelerdeki gölgelendirmelere katkısı olduğunu belirtmiş. Tamamen güzel bir özellik. ATi'de umarım en kısa sürede sürücülerine bunu hesaplar.

Ha bu arada muhtemelen, hesaplama gerektirdiğin için, performansta düşüş olacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 1 Ocak 2009; 22:21:09 >

• quote:

Tuğer

TechPowerUp'taki konuda koyulan görüntülerin nVidia'nın ayarıyla ilgisi yok.

Yazıyı da düzenledim.

O görüntülerin kaynağı bu:http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=17733

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 1 Ocak 2009; 22:24:43 >

• @Tuğer

özellik açıkken fps miktarında ne kadar değişim oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Tuğer

TechPowerUp'taki konuda koyulan görüntülerin nVidia'nın ayarıyla ilgisi yok.

Yazıyı da düzenledim.

O görüntülerin kaynağı bu:http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=17733

ordaki goruntu bu ozelligin aktif edilmis hali
    nvidia da yeni driver ile bu ozelligin desteklendigi oyunlari aktif etmeyi etkinlestirdi

• Dediğim gibi, oradaki görüntülerle ilgisi yok, alınan sonucun.

Açıyla falan hiçbir ilgisi yok (bunu sen de gayet iyi biliyorsun). Aynı farkların olduğu bir duruma rastlamak mümkün değil, oyun içinde bunun için özellikle dolaştım . Güneş ışınlarının doğrudan etkisinde değişim falan olmuyor, özel gölgeler oluşuyor o kadar (denediğim noktalar için konuşuyorum).

Aynı yerden görüntü almak için uğraşmadım zaten, çünkü buna gerek yok. Aynı yerde test edememe gibi bir şey yok, yani.

O konu başlığındakiyle isimlerinin aynı olduğunun elbette farkındayım, ama etkilerinin bir ilgisi yok. Görüntüler ortada. nVidia kendine özel bir şeyler yapmış olabilir, ben bilemiyorum. Hiç ilgilendiğim, bildiğim bir özellik değil bu. En azından şu ana kadar öyleydi.

Gerçekten profesyonel anlamda tam bilen biri ciddi şekilde bahsetsin Ambient Occlusion'dan, burada böyle muhabbete hiç gerek yok.

Ki ortalıkta yazanlara bakılırsa hiç de o tür bir ışıklandırma farkı yaratacak bir özellik değil bu. nVidia sürücüsünde yazanlar da dahil buna.

Kaldır bence o görüntüleri, gerekirse geri koyarsın. O görüntülerdeki gibi bir şey yok, tekrar belirtiyorum.

Techpowerup'ta açıklamada bulunana yaptığın saçma muameleyi burada da yapmayı düşünme lütfen Dediğim gibi, anlamsız fan muhabbetine gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 2 Ocak 2009; 0:27:55 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.