Şimdi Ara

Ambient Occlusion Nvidia Kontrol Panel Yeni Özellik Bence Oldukça Etkileyici (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir update yapıyorlar görüntüler ne kadar değişiyor hemde aynı ekran kartı fps bile bozulmadan bu şirketlerde daha neler vardır kimbilir
  • İlk örnekler sanki 20+ stop üstü (Shadow/highligt kısaca gölge açma da dahil) yapay bir görüntü hissi veriyor.Diğer örneklerde ise gölge efekti insan gözüne daha uygun foto makinelerinden de daha iyi (Sanki 18 stop gibi /ki insan gözüde bu civarlarda 'çalışır')mikro ölçekte ki detaylarda artan kontrast bizede daha hoş görünmesini sağlamış.Ben beğendim.
  • Ben FarCry 2 de denedim onda da var Ambient Occlusion gözle görülür bir fark oldu gölgelerde ve ışıklandırmalarda... Ayrıca oyun daha akıcı bi hal aldı. Crysis sistemimde yüklü değil onu denemedim ama FarCry2 de gayet güzel iş çıkarıyor AO

Bu 185.20 nin ingilizce sürümü yok mu acaba hiç Türkçe kullanmıyordum ben şimdiye kadar bildiğim terimler karışık geliyor ve sürücüden AA veya herhangi bir özellik açmaya çalışınca tepki vermiyor kontrol panel
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

İlk örnekler sanki 20+ stop üstü (Shadow/highligt kısaca gölge açma da dahil) yapay bir görüntü hissi veriyor.Diğer örneklerde ise gölge efekti insan gözüne daha uygun foto makinelerinden de daha iyi (Sanki 18 stop gibi /ki insan gözüde bu civarlarda 'çalışır')mikro ölçekte ki detaylarda artan kontrast bizede daha hoş görünmesini sağlamış.Ben beğendim.

ne demek istiyorsun biraz daha aç konuyu
    (yani bu terimlere çoğumuz yabancıyız ufak tanımlarla pekiştirebilirdin bizde bişiler anlardık)
  • quote:

Orjinalden alıntı: eric13

crysiste dx 9 altında ao yu aktive etmek için system.cfg ye bunu ekleyin

r_SSAO_quality = 2 (0 la 3 arasında değişiyor)
    r_SSAO_radius = 2

ati kullanıcılarıda deneyebilir

@Cefurkan

Hocam acaba Eric13 adlı arkadaşın söylediği olayı XP'de deneme şansın varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

Yahu Nvidia yeni birşey çıkardımı hemen ne kadar seviniyorsunuz eline şeker verilmiş çocuklar gibi... Ulan o kadar şey çıkardı, nerde kullanıldı bunlar? Ya da ATI de her zaman ona karşı birşey çıkarmadı mı?(bknz: stream) Hadi canım hadi...

fazla atiyi savunmayın.markanın 1 sürü kartına laf dediniz son kartları ile liderlik koltuğunu atiden tekmeleye tekmeleye aldı.ve şimdi driverleri ilede bunu sağlamlaştırıyor.

Bye Bye hd48xx series hello nvidia
  • İyide o görüntü olayı efektlerde ki gerçekçilikle alakalı ATİ kartların o görüntüyü vermekte bi problemi yok. Alınan SS i karanlık bi oyun sahnesinde yapınca zor göreceksiniz gerçekçilik olsun diye. Nvidia da bu olay yoktu eklemişler işte gölgeler felan ışık yansımaları güzel olmuş. Ama Nvidia bir eksiği kapamış ATİ karşısında, ki ATİ den Nvidia dönen adamlar var forumda bu karanlık sahneler yüzünden

ATİ kullanan bi arkadaş SS koyabilirmi lütfen anlaşılsın ATİ da zaten bunun mevcut olduğu ben kartı sattım koyamıyorum..

Bu arada Nvidia nın şuana kadar kullanıcılarına off lu haldeki görüntüylemi oyun zevki yaşattı merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promity -- 4 Ocak 2009; 1:00:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Promity

İyide o görüntü olayı efektlerde ki gerçekçilikle alakalı ATİ kartların o görüntüyü vermekte bi problemi yok. Alınan SS i karanlık bi oyun sahnesinde yapınca zor göreceksiniz gerçekçilik olsun diye. Nvidia da bu olay yoktu eklemişler işte gölgeler felan ışık yansımaları güzel olmuş. Ama Nvidia bir eksiği kapamış ATİ karşısında, ki ATİ den Nvidia dönen adamlar var forumda bu karanlık sahneler yüzünden

ATİ kullanan bi arkadaş SS koyabilirmi lütfen anlaşılsın ATİ da zaten bunun mevcut olduğu ben kartı sattım koyamıyorum..

Bu arada Nvidia nın şuana kadar kullanıcılarına off lu haldeki görüntüylemi oyun zevki yaşattı merak ettim?

yaw azicik arastirip yorum yapin lutfen

konuyu az okusaydin bunun karanlik veya aydinlikla alakali olmadigini anlardin

• quote:

Orjinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orjinalden alıntı: Promity

İyide o görüntü olayı efektlerde ki gerçekçilikle alakalı ATİ kartların o görüntüyü vermekte bi problemi yok. Alınan SS i karanlık bi oyun sahnesinde yapınca zor göreceksiniz gerçekçilik olsun diye. Nvidia da bu olay yoktu eklemişler işte gölgeler felan ışık yansımaları güzel olmuş. Ama Nvidia bir eksiği kapamış ATİ karşısında, ki ATİ den Nvidia dönen adamlar var forumda bu karanlık sahneler yüzünden

yaw azicik arastirip yorum yapin lutfen

konuyu az okusaydin bunun karanlik veya aydinlikla alakali olmadigini anlardin

Sende dediğimi az anlasan yazılanlara değilde görüntüye bakardın. Görüntü orda zaten off - on Bunun adıda yenilik olur şimdi iyi politika be

• quote:

'Ambient occlusion is a "fake" global illumination technique, its faster and it looks similar, however it is a very crude approximation to full global illumination'

http://wiki.answers.com/Q/What_is_difference_between_ambient_occlusion_and_global_illumination

global illuminationda dx10.1 in en önemli özelliğidir yani atide gerçeği var fake değil yani ama her iki firmada aoyu destekliyor

bunu şey gibi düşünebilirsiniz pseudo hdryle gerçek hdr gibi bir ps2 oyununda kullanılmıştı bloom ağırlıklı bir effeekti ama hdrye benziyordu neydi oyunun adı ünlüydü at üstünde koşturan bir eleman vardı hata neyse

Bu da söylediğimi destekliyor zaten ATİ da var olan birşeyi Nvidia da vardıda daha da geliştirdi hesabına getiriyorlar. Çamur seyretmiş ozaman bunca zaman Nvidia cılar efekt yerine ehh

• quote:

Orjinalden alıntı: youareme

quote:

Yahu Nvidia yeni birşey çıkardımı hemen ne kadar seviniyorsunuz eline şeker verilmiş çocuklar gibi... Ulan o kadar şey çıkardı, nerde kullanıldı bunlar? Ya da ATI de her zaman ona karşı birşey çıkarmadı mı?(bknz: stream) Hadi canım hadi...

fazla atiyi savunmayın.markanın 1 sürü kartına laf dediniz son kartları ile liderlik koltuğunu atiden tekmeleye tekmeleye aldı.ve şimdi driverleri ilede bunu sağlamlaştırıyor.

yavaş tekmeleye tekmeleyeymiş daha çıkmamış kartı kral yaptınız

• ati kart kulnananlar nvidia başlıklarına, bilhassada sürücü veya yenilikle ilgili haberlerde mesaj yazmayı severler malum sebeplerden...
    quote:

Orjinalden alıntı: youareme

quote:

• Ya olay yine Nvidia-ATI kavgasına döndü sanki herbiriniz ATI veya Nvidia'nın CEO'su sahibi veya ortağısınız bu ne Ati-Nvidia aşkıdır anlamadım ki. Bu yaptığınız kavganın size bir yararı mı var anlamadım. Olay F/P'de (fiyat performans) biter. Kim daha çok performansı bizden daha az para alarak sunuyorsa alın onu gitsin. Nvidia ATI sallayın bunları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 5 Nisan 2009; 16:52:31 >
  • quote:

'Ambient occlusion is a "fake" global illumination technique, its faster and it looks similar, however it is a very crude approximation to full global illumination'

http://wiki.answers.com/Q/What_is_difference_between_ambient_occlusion_and_global_illumination

global illuminationda dx10.1 in en önemli özelliğidir yani atide gerçeği var fake değil yani ama her iki firmada aoyu destekliyor

bunu şey gibi düşünebilirsiniz pseudo hdryle gerçek hdr gibi bir ps2 oyununda kullanılmıştı bloom ağırlıklı bir effeekti ama hdrye benziyordu neydi oyunun adı ünlüydü at üstünde koşturan bir eleman vardı hata neyse

Bu gordugunuz efektler zaten Ati kartlarda ortaya cıkıyorduki ben bu oyunu daha yeni bitirdim.Nvidia sadece daha once desteklemedigi bir efekti desteklemeye baslamıs.Ati de zaten bu coktan destekleniyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebehram -- 5 Nisan 2009; 18:45:55 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.