Şimdi Ara

Amazon ve Kingston SSD Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş

Direk olarak konuya giriyorum Mayıs 2023 te Amazon aracılığıyla Amazon germanyden aldığım Kingston FURY Renegade PCIe 4.0 ürünü 1 ay önce arıza verdi.Amazonla iletişime geçtim bana https://www.kingston.com/tr/support sitesiyle iletişime geçin denildi.az buçuk ingilizceyle derdimi anlattım onlarda destekbilisim sitesine yönlendirdi.Destekbilisim ürünü gönderdim.iade ve değişim talebi çıktı.Bu iade formuyla satın aldığınız yere başvurun denildi.Bende amazonla iletişime geçtim ilk müşteri hizmetleri ürünün sadece para iadesini yapabileceklerini söyledi.Bende haklı olarak kabul etmedim iade edeceği ücret 1.700 küsür şimdi bu ürünü almaya kalksak 4-5 bin arası daha yetkili biriyle görüşmek istediğimi belirttim beni Ceren diye yetkili bir bayana aktardı.Kesinlikle ücret iadesi ve değişip kabul edemeyiz 2 yıl garanti süresi geçmiş  dedi.Ben destekbilisim size yönlendirdi bende koca firmada farkında ürünün garantisi 5 yıl dedim bu sebeple iade formu çıkartmışlar dedim.oda sert bi üslüpla beyfendi 2 yıl garantisi bitmiş dedi.Ben demin x müşteri hizmetleri ücreti iade edecekti sizle iletişim kurmasaydım nasıl iade edecekti dedim ? Oda düz mantık konuşmuş seçeneklerden ilerleseydi oda iade ücreti veremeyecekti dedi.Bende gerekli yerlere şikayet edecem diyip ayrıldım sohbetten. 

Şimdi arkadaşlar nasıl bir süreç izlemeyelim ? Destekbilisime mail attım durumu tekrar izah ettim.Şikayet varada yazacağım ayrıca kingston sitesinede yazacağım.Sizin bir öneriniz var mı ?

​form ekte 

• 2 hafta önce benzer bir sorunu amazon dışında yaşadım.
    Değişim değişim mümkün değil ise ücret iadesi formu gönderildi.

Yakın olan şubesine gittim, bizim kasa eksik gösterir siz aldığınız şubeye gidin denildi.

Ürün aldığım yerde olmadığı için ücret iadesi yapıldı.

Tüketici haklarına baş vurun, nasıl bir sonuç çıkar bilemeyiz.
    Not: tabi 5 yıl ülkemizde garantili olduğunu ispatlayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Amazonu aklamıyorum bu arada kendisinden zerre hazzetmediğim gibi alışverişte de bulunmam.

İthalatçı ne kadar sorumlu bilmiyorum ama bence sorumlu olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 30 Ekim 2025; 9:45:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amazon böyle yapmazdı eskiden

TR'den veya yurtdışından gelen ürün fark etmez yasa gereği TR'de satılan ürün 2 yıl satıcı/distribütör garanti verir, Kalan süreyi üretici üstlenir.

Kingston'a RMA açacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 8 Kasım 2025; 1:16:21 >

sonuç mailleşmelerim şikayetlerim vs.. sonra destek bilisim sıfır ürün gönderdi

hocam benim kc3000 de arızalandı. ne zaman arıza yaptı bilmiyorum. bugün başka ssd takarken farkettim. mart 2023 de almıştım. amazona mail attım. siz rma için ne yaptınız? amazon germany üzerinden satın alınanlarda neler yapılıyor?

bir de ürünün kutusu mevcut değilse sorun yapıyorlar mı? bunların paketleri dandik bir plastik içerisinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 6 Ocak 2026; 20:12:4 >
    Hocam rma açtım global’den. Ssd fotoğrafı, Amazon sipariş özeti vb istediler. Daha sonra da Kingston Türkiye’ye iletiyoruz dediler. Kingston Tr mail attı, şu adrese bilgilerinizle kargolayın diye. 2-3 gün içinde yenisini yolladılar direkt. Kutu vs istemediler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

teşekkürler hocam. ben türkçe yazdım. sitede türkçe bilgiler var diye. faturanın resmini attım. umarım sorunsuz halolur. teşekkür ederim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.